icon

Môžem ísť na druhú potratovú injekciu?

e122333b
18. feb 2025

Ahojte. Už to mám za sebou. Minulý týždeň som bola na potratovej injekcii, bola som v 10 týždni tehotenstva, viditeľný len gestačný vak. Chcem sa opýtať, ak nezaberie prvá injekcia, môžem ísť na druhú? Nechcem ísť na výškrab, s tým sa automaticky zase všetko predĺži, zotavovanie a podobne. Začala som len špiniť, ale zatiaľ žiadne krvácanie, nič. Kedy vám potom nabehla menštruácia? Tie, ktoré ste absolvovali toto podobné, kedy ste sa začali znovu snažiť? A podarilo sa vám to?

Strana
z2
veselo_neveselo
18. feb 2025

@e122333b to je otazka na doktora. Nepises, co bolo v tej injekcii...
Ja som mala potrat s tabletami misoprostolu, a musela som veru mat dve davky, lebo po prvej sa krvacanie nespustilo.

Po potrate som mala menzes do 4-5 tyzdnov, kontrolu po 5 tyzdnoch som mala uz po prvom menzese.

kavasmliekom
18. feb 2025

Asi to bolo v zahraničí, keďže u nás také potraty asi nerobia. Tak sa pýtaj tam, aky je postup.

e122333b
autor
18. feb 2025

@veselo_neveselo ďakujem za info. Popravde, z lekárov som všetko ťahala ako z chlpatej deky, ani moja doktorka sa nejako nepretrhla vo vysvetľovaní. Ďakujem

e122333b
autor
18. feb 2025

@kavasmliekom nie, tu na Slovensku, že to má podobný účinok ako tabletka.

fruitys
18. feb 2025

nezvážila si možnosť dieťa zachrániť? Nie som síce odborník ale príspevok vo mne evokuje dojem, že injekcia nemala taký účinok a teda, že šanca tam ešte je. Dá sa napr. podať progesterón, čo čítam, ale to treba rýchlo kontaktovať gynekológa a ten povie, aké sú možnosti. Ak by si chcela pomôcť s neplánovaným tehotenstvom, tak napr. poradňa ALEXIS. Ber tento koment v dobrom, no offense.

fairyy
18. feb 2025

@fruitys ona pise ze sa snazia o babatko...mala prazdny gestacny vak ...nevyslo to... teraz aby sa mohli znova snazit o male sa musi rychlo zotavit, tak riesi ci je moznost vyhnut sa vyskrabu ak by injekcia nezabrala

fruitys
18. feb 2025

@fairyy nerozumiem potom tej potratovej injekcii

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
oktober3
18. feb 2025

@fruitys pani tehotná bola, avšak, babatko sa prestalo vyvíjať.
Na daný týždeň malo byť jasné viditeľné na sone + samozrejme akcia srdiečka ( žijúci plod ).
Pani bohužiaľ našli len prázdny gestacny vak.
Tehotenstvo sa bohužiaľ samovoľne zastavilo vo vývine, odhadom okolo 5-6 týždňa avšak, nedošlo k prirodzenému vyčisteniu.

Preto boli podané lieky - injekcia, alebo tablety, aby sa spustilo krvácanie .
Keby ma takto plod dlhšie v sebe, riskuje sa sepsa či iné zdravotné problémy.
Ak nič nezaberá, chodí sa na čistenie v narkoze a tomu sa chce každá žena vyhnúť.

Takže tak.
A súhlasím s názorom vyššie.
Netreba sa vyjadrovať niekde, čomu nerozumieš.
Pani prechádza ťažkým obdobím. Toto nepotrebuje..

fruitys
18. feb 2025

myslel som to v dobrom, nemusíte ma hneď napádať. Pekný deň

kiki68
18. feb 2025

@fruitys tam nie je zial plod, to mas vacok bez plodu, max sa to zacne rozkladat tie bunky. Tam jedine to vycistit.

rachel36a
18. feb 2025

@fruitys ma prázdny plodovg vak, plod sa nevyvinul, tak čo má zachraňovať?

e122333b
autor
18. feb 2025

@oktober3 ďakujem 🫶 nemám sa a kým veľmi z môjho okolia o tom rozprávať, ale keď čítam rôzne fóra, tak sa držím nádeje, len nech sa moje telo dá znovu čo najskôr dokopy a hádam sa to opäť podarí a hlavne dobre skončí.

martul
18. feb 2025

@fruitys
@kavasmliekom Ona nebola dobrovoľne na potrate, čítajte trochu. Bábo sa prestalo vyvíjať, takže bohužiaľ, niekto dostane injekciu, niekto tabletku, niekto musí ísť na zákrok.

martul
18. feb 2025

@fruitys keď nerozumieš, prečo sa vyjadruješ?

fruitys
18. feb 2025

@martul neurobil som to so zlým úmyslom

oktober3
18. feb 2025

@e122333b veľmi ma to mrzí. Ja som si tým tiež dva krát prešla. Raz pred rokmi a raz minulý rok.

Bola som mimo. A veľmi. Aj manžela som nejako odsuvala. Bola som melancholická.
A to mám dve deti doma.

Na druhú stranu, viem, že všetko sa deje pre niečo. Príroda dobre vie čo robí a treba jej veriť.
Po spontannom potrate sme to znovu skúsili po troch mesiacoch. Hneď to vyšlo.

Môj synček ma hore anjelika, a ten na nás dával pozor ❤️❤️

Čo ti môžem poradiť, určite aj 3-4 mesiace ber tehotenské vitamíny, ..
Tuším o 80% vie znížiť riziko rastepu práve kyselina listová ( a je to prevencia aj pred inými, vývojovými vadami ).

Hlavne to treba nejako v sebe prijať. Nevieme to ovplyvniť. Nevieme to zmeniť.

jaskolka
18. feb 2025

@fruitys ona nebola na potrate so živým plodom. U nej sa plod(z rôznych dôvodov)ani nevyvinul,a šlo o zamlčany potrat.To žena nemôže nijako ovplyvniť, rozhodne o tom príroda

bambulka711
18. feb 2025

@fruitys tak asi ju potrebovali vyčistiť, keď mala prázdny gestačný vak, teda neprosperujúce tehotenstvo, nie? Nejako ten "potrat" museli vyvolať a pani sa chcela vyhnúť kyretu, čo je predsa len drastickejší zásah. Pýta sa zároveň, za koľko sa môžu začať snažiť znova, tak asi by nešla na potrat so zdravým tehotentvom. Treba sa najprv naučiť čítať s porozumením, až potom komentovať 🙈

fruitys
Autor odpoveď zmazal
bambulka711
18. feb 2025

@fruitys v 10. týždni vidno len gestačný vak a teda embryo tam nie je, tak aký potrat? To má zomrieť na otravu krvi, infekciu a pod.? Tu už nie je aké "dieťa" zachraňovať, zachraňuje sa žena. Aby som to napísala vo vašej reči "dieťa je mŕtve", resp. v tomto prípade ani nevzniklo. Bože, tieto kecy... ja s porozumením čítam, ale vy ste nepochopili vôbec úvodný príspevok autorky a rovno tu moralizujete o potrate ako neprijateľnej možnosti a teda absolútne nedáva váš príspevok žiadny logický význam - navrhujete jej zachraňovať mŕtve, resp. neexistujúce stvorenie. Bohužiaľ, aj takéto veci sa vo svete dejú. Potraty nie sú len tie "chcené"...

januska12323
18. feb 2025

@fruitys a presne takýto nevzdelanci majú na svedomí množstvo žien v Amerike. Načo sa vyjadruješ keď ani nevieš o čom čítaš? Dieťa sa nevyvinulo tak nemá koho zabíjať akurát seba ak by to nechala tak.

martul
18. feb 2025

@fruitys Aha, takže má sedieť doma, čakať kým dostane infekciu, otravu krvi a zomrie. Ty sa zahrab pod zem a zostaň tam.

e122333b
autor
18. feb 2025

@oktober3 ja som dostala odporúčanie na vitamíny infolic, len som ich ešte nezačala brať, až keď začnem krvácať, nech zase moje telo nie je pomýlené. Ja som nevedela úplne pochopiť ženy, ktoré niečo také zažili, až pokým som to nezažila ja. Vždy som si myslela, že najťažšie je otehotnieť, ale nie je to tak úplne pravda. A rovnako, bolo mi ľúto žien v mojom okolí, čo prišli o bábätko, ale až teraz chápem, čo prežívali.

veselo_neveselo
18. feb 2025

@fruitys tvoja reakcia nedava absolutne ziadny zmysel. Ani necitas poriadne co bolo napisane, davas nevyziadane rady ktore su uplne mimo misu, a este aj moralizujes. Take prispevky tu nepotrebuje nikto, a uz duplom nie zena, co si prechadza potratom. A je jedno ze to myslis dobre, narobis viac skody ako uzitku a tvoj akoze "dobry" umysel to neospravedlnuje.

veselo_neveselo
18. feb 2025

@e122333b Suhlasim, kto si bojom nepresiel, nema sancu to pochopit. Preto ma zdvihaju zo stolicky vsetci ti moralisti, co sa v kazdej teme objavia s ich "dobre myslenymi" radami.

Drzim ti palce nech je vsetko rychlo za tebou a nech sa rana na dusi zahoji.

sara07
18. feb 2025

@bambulka711 tak vieš ako v polsku nechaju radšej babu umriet , dôležite je dieta , čo tam po žene ona zrejme nie je plnohodnotny človek

fruitys
18. feb 2025

zmazal som ten príspevok a skúsim to napísať presnejšie: Ako človek, ktorý považuje kresťanskú náuku za správnu som napísal komentár, ktorého účelom bolo povzbudenie na záchranu dieťaťa, pretože téma mi vyznela tak, že to je ešte možné. Dobre mienená rada, ktorú človek môže prijať, aj nemusí. To, že sa do toho nerozumiem, som tam napísal. Ak som príspevkom/-ami niekomu ublížil, najmä ak autorke, tak sa mu ospravedlňujem.

veselo_neveselo
18. feb 2025

@fruitys lenze ty akosi odmietas pochopit, ze tvoja dobre mienena rada tym zenam ublizuje. Nic ine. Nepomaha, neotvara nove obzory, nedava nadej, nedava riesenie. Sposobuje psychicku, niekedy az priam fyzicku bolest. To chces?
Ak nie, tak sa zdrz tych dobre mienenych rad, teraz a do buducna.

smajliica
18. feb 2025

@e122333b autorka mena sa stalo niečo podobné. V 13 týždni sme zistili, že plod sa prestal vyvíjať 4 týždne skôr. Dostala som tabletky. O 5 týždňov ms a 2 týždne po ms som bola znovu tehotná. Pritom prvý raz nám to trvalo skoro rok.
S tvojou pôvodnou pákou pomôcť neviem, ale veľmi ti držím palce 😊

Strana
z2