Možné príčiny missed abortion
Ahojte, uz je to nejaka ta doba od kedy mi bol diagnostikovany zamlcany potrat v prvom trimestri. (prve tehotenstvo,28r)
Stále ma obcas prepadnu myslienky co mohlo spôsobit to ze moje babatko odislo.
Trapim sa, ci som tomu "nedopomohla" ja. Aj ked ano viem, je to velmi malo pravdepodobne ale aj tak. Pri dalsom tehotenstve chcem spravit vsetko preto aby som tomu predisla. Preto nechcem uz nic podcenit.
Ja viem ze mi presnu pricinu uz nikdy nikto nepovie...ale co myslite mohlo nieco z tychto veci tomu dopomôct?
Stres (dost som bola v odbobi pocas prvych tt vystresovana z celej situacie okolo tehotenstva)
Pohlavny styk (a hlavne orgazmus, niekolko dni za sebou pocas pocas 5-8tt, lebo spôsobuje stahy maternice a dost sa hlavne toho obavam ze sme si to mohli odpustit)
Nedostatok vitaminov a mineralov (kvoli zlemu stravovaniu a nevolnostiam)
Tepla az horuca vana - nemavala som casto a nebola som v nej nejako dlho ale az potom som sa dozvedela ze v prvom trimestri by sa nemalo kupat
dakujem za nazory 🙂
Tak to skus hodit za hlavu... Babo si povedalo, ze pride na svet trosku neskor🤷♀️.
vsetko co si napisala tomu by som sa vyhla..aj ja som potratila a cim to bolo neviem, tusim ale..nevedela som ze som tehu brala som silne antibiotika na zapal mocaku..navyse pred atb sme mali oslavy cize nejaka ta stamprla, do toho takisto pohlavny styk, ktory som uz potom mala od doktorky, ked som otehotnela znovu zakazany cele tehu - nakolko pri druhom otehotneni som mala hematom a teda som musela brat progesteron vklady a mesiac vkuse lezat....cize za mna tie faktory lieky alkohol plus sex - to si myslim ja. Babatko po tejto strate sme uz planovali a teda som pila rozne caje a vitaminy ziadny alkohol a ked osm zistila ze som tehu ani ziadny sex..
Ja som tiez nahnedo spinila 24 hodin po styku koncom 9tt a podla sona to bol prave den, kedy babo odislo... ale prislo sa na to az v 11 tt, lebo som vtedy az mala kontrolu dohodnutu... tiez som si robila vycitky, ci som mala nieco urobit inak, lepsie...
- dcerka sa mi oprela rukou o podbrusko, ked vstavala
- mala som vela stresu z hejtov na internete
- priala som si po 2 dcerkach syna a mam pocit, ze to co odislo, bolo dievcatko
- bolo mi zle a malo som jedla, zla strava
- o tehotenstve sa dozvedela moja mama, ktora nam nepraje tretie babo, vraj je to vela
- mala som taku zimnu depku, bola skoro tma, kamosky nemohli chodit von, lebo deti mali chore, atd...
... atd, vselico ma napadalo
Nakoniec som sa priklonila k moznosti, ze babo nebolo geneticky v poriadku. A priroda to takto kruto riesi :( neboj, coskoro sa nam podari dalsie babatko. A tento anjelik ho bude chranit, aby sa mu uz nic nestalo
@basska_b rozumiem ti☹ inak s tym pohlavim u mna to iste..mozno niekomu sa to zda divne..ale mne nie..My sme si velmi fakt velmi priali dievcatko...este kratko po zisteni tehotenstva som si stale hovorila len nech to je dievcatko🙈 a nakoniec by som dala vsetko na svete aj keby to bol zdravy chlapec...zivot mi teda ukazal ...a tiez mam velmi silny pocit ze toto babatko co odislo bol chlapcek ☹
My sme mali vybrate mena a par dni po tom spineni som pisala kamoske, ze to dievc. meno dievcatku nedame, lebo sa mi prestalo pacit nejako... z toho sudim, ze odisla od nas :( no, ako pises - beriem aj dievcatko, hlavne nech JE a nech je zdrave 🙏🙏
Ano, ano. Tak sa aj odporuca, aspon pol roka, aby sa aj telo dalo dokopy. Drzim palceky. 💛
Daj si vyšetriť krv na lepivost dosticiek( hustá krv)
Ahoj. V prvom rade mrzí ma tvoja strata, rozumiem, aké je to ťažké. Za 2.sex ani orgazmus isto isto isto nie. Problém s orgazmom môže byť jedine keď hrozí predčasný pôrod. Ale zamlcany potrat znamená, že dieťatko zomrelo a nespustilo sa krvácanie. To nemá so stahmi nič spoločné, dieťa je veľmi dobre fyzicky izolované od všetkého, čo sa sexu týka. Horúca vaňa to isté - nemá sa to kvôli riziku spustenia krvácania. 3.su lekári, ktorí riešia už po prvom potrate, dokonca aj skôr (keď je problém otehotnieť). Isto sa nájdu aj ďalší, ale minimálne všetci lekári združení v plodar.sk sú takí. Sú vselikde po Slovensku, ja chodím do Žiliny k Wallenfelsovi. A presne po prvom potrate riešil, veľmi podrobný hormonálny profil v rôznych častiach cyklu - kde sa ukázalo, že potrebujem dopĺňať progesteron. Tiež isto choď na hematologiu.
@any_soj dakujem za nazor 🙂 aspon troska ma to zas upokojilo ze som nic zle nespravila
Kukni este tuto skupinku
https://www.modrykonik.sk/group/8349
Tam je prispevok z 23.3.2022 a pise jedna baba ze "nic zle si nespravila... ziadna z nas nespravila nic zle" 🙏
Ahoj, ja som mala stastie v nestasti, mna poslal dr. na extra vysetrenia hned po prvom potrate. A veruze mi na genetike objavili hned dve hematologicke mutacie. Ktosi v diskusii toniz spominal ako problemy s krvou. Ja som tiez nikdy ziadne nemala, akurat ze velke percento zien v polulacii ma udajne aspon jednu geneticku mutaciu, ktora sposobuje, ze pod vplyvom tehotenskych hormonov sa ten jeden nespravny gen aktivuje a zacne sposobovat hustnutie krvi. Inak povedane - sme uplne zdrave zeny, ktore by ale nikdy normalne nedonosili dieta, lebo proti tomu zacne telo vzdy bojovat. Nechce to nic len pichat si pocas tehotenstva lieky na riedenie krvi a voila - mam tri deti. Neviem preco sa nerobia tieto vysetrenia automaticky u vsetkych uz po prvom MA, hned by bolo menej neststnych zien. Podla mna skus, mozno je toto aj tvoj problem. Btw nic si nevycitaj, pri tom nestastnom tehu som na seba dabala extra pozor a nevyslo, pri druhom som este nevedela, ze som tehotna a bola som v leteckej skole na par praktickych hodinach, kde s nami robili hore ine srandy( skusali, ako zvladneme pretazenia) a nic sa nestalo. Ked je to zdrave tehotenstvo,musela by si sa velmi snazit, aby si on prisla. Drzim palce
Ahoj, veľmi ma mrzí tvoja strata drobčeka, ja si tým tiež práve prechádzam. Chcem ti len napísať, že ak cítiš že si chces dať spraviť pred ďalším snažením všetky vyšetrenia tak choď do toho a nenechaj sa odradiť. Výmenné lístky ti vie dať aj obvodný alebo gynekológ. Ja som bola na všetkých vyšetreniach ešte pred samotným potratom len z toho že sa dlho nedarilo a nikto ma nikde neodbil s tým že nemám za sebou potraty. Držím ti palce a budem veriť že ďalšie tehotenstvo dotiahnete do úspešného konca 😘
Nič zlé si nespravila. "Prežila" som to tiež 18tt. Pohlavie nám povedali - dievčatko. Príčinu som v tej tažkej chvíli radšej vediet nechcela- musela by som ju dať na pitvu. A to som nechcela . Uz by mi ju to nevratilo. Tak sme si ju pochovali dali meno. Chýba mi velmi a vždy bude. Teraz mame chlapčeka narodil sa skoro na ten isty datum ako som mala vtedy termin s odstupom dva roky. Ked nam na ultrazvuku povedali, ze je to chlapček bola som sklamaná. Tužila som ziskat spat moje dievcatko. Ale teraz som pochopila je jedno dieta nemoze nikdy nahradit ine. Lubim ICH najviac na svete a vždy budem. Beriem to tak, ze ten môj "anjelik" bola vekla neznednica a "zdrhla" k nam z neba na chvilu a musela sa vratit spat. Prajem vela stastia aby aj k vam prislo to prave babo.🙏
@zuzinka888 boze prezit si toto v 18tt si neviem a ani nechcem predstavit..ale velmi pekne si to napisala anjelik sa musel vratit naspat do neba a nevieme preco :( len na malicku chvilu k nam prisiel nam spravit radost ...dakujem ti ano velmi by som si priala zdravo babo🙏
@zuzinka888 my sa zatial este ani nesnazime o dalsie, este presli od zakroku len nieco malo cez 2 mesiace..este chceme tomu dat cas
A ako sa darí?
@blontimka ahoj, v juli som otehotnela opat a znova to bol MA :(
@blontimka akurat riesime este hematologicke a imunologicke vysetrenia, pravdepodobne vyssia zrazanlivost krvi to spôsobila
Ahoj, prosím, prechádzam si tým istým, čo ty. Môžem sa opýtať, ako sa ti darí? Prišli ti na niečo? Druhy MA si mala v akom Tt? Ďakujem a držím ti palce 🙏🏼
Ahoj ako si dopadla? Zistili ti nieco na tej hematologii? Prosim ta mam to vysetrenie o mesiac tiez dva krat missed abort
@lucka010522 ahoj druhy MA bol v 7tt ale plod zodpovedal max 6tt, a uz som treti krat tehotna a vyzera ze tento krat uspesne , uz som v 21tt s nastavenou liecbou❤ a tentokrat nam babatko ukazkovo rastie
@halperkas ahoj, ano prisli, po druhom MA mi prisli na geneticku mutaciu ktora sposobuje vyssiu zrazanlivost, to co som si aj myslela...cize tento krat cele tehotenstvo od zaciatku picham fraxiparine a preventivne aj anopyrin ale ten uz len 30mg najnizsiu davku a fraxiparine 0,3ml tiez nizka davka, ale vyzera ze pomohlo, teraz som v 21tt , tretie tehotenstvo a uspesne, velmi ti tiez drzim palce❤
Uzasne moc sa tesim 🫶🏻😍
@halperkas ale teda pobehane mam asi vsetky mozne vysetrenia ake sa dali...a jedina pricina sa nasla na hematologii 🙂

@ailiba ja viem ...velmi to riesim..uz aj mojho chlapa ide z toho porazit🙉