Na potrat čakám doma
ahoj. Čakám už týždeň na potrat doma. Od včera večera mám také mierne bolesti v podbrušku a krížov. Myslíte, ze sa to uz ide spustiť alebo je to nejaký problém a mám bežať do nemocnice? Bojím sa , ze mi tam spravia kyret aj keď to nebude nutné. Okrem toho sa mi teraz ani moc nedá, som doma sama s dvojročným synom.
@aiti este raz - naco si to sem treskla tolkokrat, ked uz si vedela, ako je na tom autorka?
""potom som tu ten film dala este raz pre tie, co to potrebuju vidiet. "" 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@veronikaszabova asi pre mňa, čo som tiež potratila spontánne po 2 ročnom snažení 🤦🏻♀️ alebo pre ďalšie baby, ktoré sa ledva vyrovnávajú s niečím takým......🤦🏻♀️ Škoda reči.
@aiti

@aiti Praktické rady, ako anti potratový film? Nikto to nepotrebuje vidieť, ty nie si policajt aby si určoval, že by to mal niekto vidieť. 🙄 Neznášam ľudí, čo sa serú do života iných a ešte si myslia ako sú vysoko na morálnom koni.
vyjadrim sa k problemu - doktor ti nepovedal kedy najneskor mas zacat nieco riesit? ja som potratila ale ked sa na to prislo babo uz bolo prec, ale vsetko ostatne ostalo, sam doktor ma odhovoril od kyretaze, ale ja som zacala krvacat do par dni vo velkom. u mna bol problem ze to trvalo 6 tyzdnov neustaleho krvacania. ale takto som po 2 mesiacoch otehotnela znova, po kyrete sa odporuca dlhsie cakat. ak sa bojis ist do nemocky ze ta budu tlacit do kyretu chod este raz za svojim doktorom, mne dal moj injekcie oxytocinu na vypudenie, vtedy sa to dost urychlilo
@veronikaszabova Škoda reči, aj keby sa takí ako ona rozliali na kolomaž, aj tak je to rozhodnutie ženy, len napríklad zbytočne ublížila napríklad autorke, keď prispela do tejto diskusie.
Som si istá, že nežije, prestalo sa vyvíjať uz asi v 6tt a teraz som už 9tt. Cakali sme dva týždne, ze ci naozaj nič. Ale už som začala krvácať a bolesti ustúpili. Zatiaľ to vyzerá ako normálna menštruácia, nič tragické tak hádam pôjde všetko dobre. Ďakujem za podporu ♥️
@mim987 bude dobre, neboj ❤
@alikal práveže mi moc toho nepovedal, a odišla som od neho tak bol ešte aj riadne nepríjemný no a teraz ma dovolenku až do 7.9. , Nová dr ma vezme až od 1.9. , dovtedy vlastne musím všetko riešit na nemocnici na oddelení keďže môj ešte stále doktor je na dovolenke....celé zle. Prave kvôli tomu som od neho odišla, ze z neho info ťahať ako z chlpatej deky a pokiaľ si sama nenastudujem tak ani vlastne neviem vo sa ho pýtať a on sam od seba nepovie nič....povedal mi len toľko, ze ak budem silno krvácať tak mám ist na pohotovosť. Viac nič. Ale nevadí, však ak dačo, pôjdem do nemocnice sa spýtať, ale krvácam normálne uz konečne tak už som kľudná
@mim987 ano aj po kyrete mozu nastat komplikacie. Na jedno ta ale este musim upozornit, co mi gynekolog vysvetloval po tom co som potratila doma. Ze ak by nieco zostalo v maternici, moze to sposobit agresivny typ rakoviny. Takze ak sa aj rozhodnes potratit doma, urcite potom hned chod ku svojmu gyn. Spravi ti sono a budes chodit na odber krvi, kde sa bude sledovat, ci HCG kleslo pod hodnotu 1.
Ja som prežila nieco podobne. Zacalo som najprv špinit, potom krvacat, trosku silnejsie ako bezny menzes. A vychadzali zo mna aj vacsie kusy sliznice. Ale zvladla som to bez kyretu, chvalabohu.
Drz sa, posielam vela sily a objatie! ❤️
@mim987 áno, ale z vlastnej skúsenosti viem, že ja som čakala dva týždne, vôbec nič sa nedialo a dlhšie som sa už bála čakať. Plus psychicky je to ťažké, v podstate máš v tele "neživé dieťa" aj keď je to kruté. Tam je riziko, že sa zacne tkanivo rozkladat, myslím, že kyretaz vykonaná sterilne a odborne nenesie až také riziko.Záleží aj v akom štádiu si, mne rovno povedali, že čím vyšší týždeň, tým menej je možné, že sa to spustí samo a rak ci tak bude kyretaz potrebna
@mim987 drž sa❤️
@mim987 podobné som prežila tiež, babo sa prestali vyvíjať a v 9tt som potom potratila doma. Zacala som spinit, slabo na druhý deň ráno to bolo ako menzes+bolesti a do večera sa to rozbehlo nestihala som sa sprchovať tak veľmi som jrvacala a teda veľké kusy šli zo mňa( pekne sa to dalo vytiahnuť) a teda bolesti boli riadne ako sa sťahovala maternica ako kontrakcie. Potom som ešte asi 2 dni krvacala rak viac. Šla som na kontrolné sono aj keď som krvacala ci všetko vyšlo von a dr. mi pichla ešte niečo pre istotu aby sa všetko vyplavilo. Potom som bola ešte po pár dňoch na sono. Všetko bolo v poriadku. Krvacala som asi 2 týždne. To bolo 1. 7.2018 a 3.7. 2019 sa mi narodil krasny chlapček.Drž sa

@veronikaszabova tak ja uz som to oplakala, uz sa mozem zajtra len milo prekvapit, kedze tehu priznaky mam stale a nic ma neboli, .... ppri prvej som dvakrat krvacala poriadne a ma uz sedem rokov....tak aj druhe sa hadam podari, ked uz nie teraz, tak mozno v blizkej buducnosti....