icon

Na potrat čakám doma

mim987
25. aug 2020

ahoj. Čakám už týždeň na potrat doma. Od včera večera mám také mierne bolesti v podbrušku a krížov. Myslíte, ze sa to uz ide spustiť alebo je to nejaký problém a mám bežať do nemocnice? Bojím sa , ze mi tam spravia kyret aj keď to nebude nutné. Okrem toho sa mi teraz ani moc nedá, som doma sama s dvojročným synom.

jaskolka
25. aug 2020

@mim987 drz sa, aby bolo všetko potom v poriadku. Na povzbudenie, my sme hneď potom o pár mesiacov zase otehotneli a už čoskoro sa nám narodí zdravý chlapec 🙂🙂

kubkovamama
25. aug 2020

@mim987 ahoj,ono ti to ešte v priebehu dňa alebo v noci zosilnie,tak sa nachystaj,buď kľudná,hlavne,že sa to rozbehlo.Ja som mala 3x MA.Prvy krát cca po 2dnoch na kontrolu a dostala som ampulky oxytocínu na inhalaciu,podporí ti vylučovanie zvyškov a zvinovanie maternice aby sa nemuselo docistovat.Behom týždňa bolo všetko v poriadku.2x sa nevycistilo ani po 14dnoch,musela som na kyret,dostala som ešte v nemocnici infekciu.3x sa to spustilo v práci a do cca 4dni bolo všetko o.k.Ked si s tým psychicky vyrovnaná,ono to pôjde rýchlo a aspoň u mňa úplne bezbolestne.Tiez som mala doma syna a nechcela som kyret.Este dávaj si pozor na tlak,môže ti veľmi rýchlo klesnúť,bolo by fajn,keby nie si doma sama.Snaz sa piť,kúsok čokolády.💕

aiti
Odpoveď bola odstránená
dejna_
25. aug 2020

@mim987 ahoj v prvom rade je mi ľúto čo prežívas ...no presne toto som riešila 29.6. kedy mi oznámili Missed abort. 1.7. sa mi jemne spustilo spinenie bola som v 9 tt (plod ostal 6+) ..nebolo to nič hrozne dva dni silnejšia menstrucia zo zrazeninami ..ja som na takú zvyknutá ..trvala asi 6 dní ...na kontrole mi zistili zostatky residua ..dostala som tri injekcie s odstupom pár dní ..po poslednej som mala ešte malý kúsok 11*7 MM a niečo videla lekárka v krčku ale nevedela to poriadne identifikovať že počkáme na prvý menzes ..po tejto kontrole som striedavo spinila a krvácala ..potom sa mi spustil 10.8. extreme silný menzes ...trval 5 dni ale to bol horší ako samotný potrat 🤦 v kuse zo mňa tieklo ...po menzese ešte som spinila som išla k lekárke a tá má poslala na vyšetrenie do nemocnice s tým že odporučila kyretaz ..19.8. som absolvovala.kyretaz jeden deň som krvácala a potom len jemne spinila ..teraz idem v pondelok na kontrolu či je všetko po čistení ok ...veľmi ti držím palce nech to všetko dobré dopadne ..viem čo ti chodí v hlave ten stres bol neuveriteľný a po Tom všetkom som sa kyretazi nevyhla ...

Poviem ti na rovinu ..keby môžem vrátiť čas išla by som skôr a mala už pokoj 🙏...bolo to náročné obdobie ...bola som presvedčená že to dobre dopadne no v mojom prípade bolo čistenie nevyhnutné ...

Kľudne ak chces sa porozprávať mi napíš správu .
Drž sa ❤️

mim987
autor
25. aug 2020

@dejna_ ďakujem moc za skúsenosť. Vážim si to naozaj. Tiez som premýšľala nad tým, ci mi to vôbec stojí za to ale som pripravená aj na možnosť, že sa nakoniec nevyhnem zákroku. No aspoň budem vedieť, ze som spravila všetko pre to, aby moje babo odišlo dôstojne. Uz nech to dopadne akokoľvek, zvládnem to.

ankare
25. aug 2020

@mim987 si silna zena, drz sa.

dejna_
25. aug 2020

@mim987 presne toto som si povedala že skúsila som všetko preto aby to odišlo samé ...spravila som maximum a natiahla som to ako sa len dalo aby som mala dostatok času ja a moje telo na vyrovnanie sa s tým ...počkaj a uvidíš ako sa bude situácia vyvíjať 🙂. A neboj sa zápal určite ešte nemáš ...to by sa prejavilo bolesťami silnými a teplotou ...tvoje telo by ti dalo signal že nie je niečo v poriadku ....Ale keď už spinis...tak sa to asi blíži ...a presne nech to dopadne akokoľvek zvládneš to ❤️ ženy sú silné ..držím ti palce

mim987
autor
25. aug 2020

Ďakujem ♥️

lenik31
25. aug 2020

@mim987 mam uplne cerstvu skusenist. V Ruzinove ponukaju obe moznosti... Dokpnca jemne tlacia do tabletkovej. Skoro som odpadla.

dejna_
25. aug 2020

@lenik31 už sú dostupné aj tabletky na Slovensku? Ja som myslela že len v Čechách.

mim987
autor
25. aug 2020

@lenik31 tak to je super, že už aj tu máme také možnosti. Ja čo som čítala tak dávajú na výber len kyret alebo vyčkávaci, konzervatívny postup.

dejna_
26. aug 2020

@mim987 presne aj ja som len toto našla.a to nehovorím že moja lekárka mala v Tom čase 2 týždne dovolenku a zastupujúci lekári má nenapadne tlačili do kyretaze...ja som tam už prestala chodiť a čakala na moju lekárku..ťa mala našťastie iný názor ...no bohužiaľ ako som písala vyššie aj tak dom kyretaz podstúpiť Musela.

drobec206
26. aug 2020

@mim987 ja som prezivala to iste prve vytuzene dieta no v 6 tyzdni sa prestalo vyvijat. V bratislave silili kyretaz. No odmietla som. Nasla som si druheho gynekologa. Par dni som len spinila potom postupne sa mi to zacalo spustat. Dost som krvacala aj ja. Trvalo o par dni dlhsie ako menzes. Na kontrole mi lekar povedal ze vsetko sa pekne vycistilo. To bolo v juni 2012. 23.12.2012 som dostala krasny darcek pozitivny test. A teraz doma mam zdravy parik.
Drzim ti palce. A hlavne nech vsetko dobre dopadne.

mantilka
26. aug 2020

@mim987 Ahoj, tiež som prežila potrat pred dvoma mesiacmi. Vysadila som duphaston a cakala som...lekár hovoril, že do týždňa pride silnejšie krvácanie a kontrakciami vypudi maternica plod. Tiež bol na dovolenke. Potrat sa dostavil do dvoch dní kontrakcie 3 hodiny dosť vyšlo .. manžel mi asistoval. Bolesti ako pri porode. (Už jedno dieťa mám, takže poznám to) Bola som v siedmom týždni a po 3 hodinách už len slabšie krvácanie. Dala som si chladenie na podbrusko. Po 2 tyzdnoch som bola na kontrole..ešte stále som krvácala...časť placenty ostala. Musela som ísť na kyretaz...lebo krvácanie sa stupňovalo. Mne povedal lekár v nemocnici, že duphaston plod "prilepi" k stene maternici, preto bola potrebná kyretaz. Držím palce nech si za tým a skoré zotavenie. Je to ťažké.

nikamo33
Odpoveď bola odstránená
dejna_
27. aug 2020

@mantilka aj mne hovoril lekár že plod sa prichitil na stenu maternice a ostalo tam niečo čo sa nechce uvoľniť takže tiež bola u mňa potrebná kyretaz 😓 ja dom išla až 7 tyzdnov od potratu na kyret.

drobec206
27. aug 2020

@mantilka dufaston som uzivala aj ja. tak asi zavisi od organizmu, kedze mne sasamo vsetko vycistilo.

aiti
Odpoveď bola odstránená
rusalinka
28. aug 2020

@aiti ahoj, nahlás prosím tie konkrétne odpovede, ktoré sú podľa teba nevhodné, určite sa na ne niekto pozrie.

aiti
Odpoveď bola odstránená
acrobaleno
28. aug 2020

Veď to nie sú urážlivé príspevky, len preto že s tým nesúhlasíš. 🙄

berenika39
28. aug 2020

@aiti Nene, tim, ze napises nase nicky se zavinacem nic nenahlasujes. Klikni na malou sipku u komentare,ktery se ti zda nevhodny,a je tam moznost nahlasit ho s udanim duvodu. Jedine tak se dostane k moderatorkam, adminkam - a nemusi to nutne znamenat, ze budou odstraneny. Ok? Diky za pochopeni.

aiti
Odpoveď bola odstránená
berenika39
28. aug 2020

@aiti Ahoj, nevadi, zkusim jeste jednou: ne, zatim jsii zadny prispevek nenahlasila, zadna moderatorka o tom nemuze vedet, oznacila jsi jen tri adminky,ktere se mmch vubec nevenuji Foru.
Nahlasit znamena, ze kliknes na malou sipku u prispevku,ktery chces nahlasit a zadas duvod. Tak se moderatorky o tom dozvedi.

A bohuzel jeste jedno ne, ac nerada: to, ze nahlasis nejaky prispevek neznamena, ze bude smazany. Moderatorky nebo admini posoudi, jestli je nebo neni v souladu s Kodexem stranky Modry konik.

Jestli ti muzu jeste nejak pomoci, dej vedet.

aiti
Odpoveď bola odstránená
acrobaleno
28. aug 2020

@aiti Asi to nechapes ale zrejme tie odpovede co sa ti nepacia nie su urazlive....zacala si slobodnu diskusiu, tak slobodne diskutujeme.

berenika39
28. aug 2020

@aiti Aha, tak pred tremi dny - v tom pripade prispevky byly soucasti bezne diskuze a nebyl zadny duvod pro jejich mazani. Za tu dobu se moderatorky dostanou k diskuzim opakovane🙂. Pak ke vsechno v poradku. Hezky vecer.

mantilka
28. aug 2020

@drobec206 tak mi to vysvetlil lekár, asi je to individuálne. Čo je dobrá správa.

rusalinka
28. aug 2020

@aiti ja by som ta len chcela informovať, že moderátori a admini nemazu odpovede a všetko ostatne len tak, na požiadanie niekoho. To len aby si sa necudovala, že prečo tie odpovede, ktoré sa domáhas zmazat, sú stále nezmazane... premazanim komentárov len tak larom-farom sa stratí pointa celej diskusie.

aiti
Odpoveď bola odstránená