icon

Najradšej by som vrátila čas a deti nemala

4. júl 2020

Dobrý večer, založila som anonymne diskusiu s tým, že sa potrebujem vyrozprávať. Neviem ako ďalej. Prosím o normálne názory, o kritiku nemám záujem. Potrebujem pomoc.Vždy som vedela a cítila, že nechcem v živote deti, Každý to vedel, lebo každému som to od malička hovorila, že proste nechcem deti mať v živote. Ale nastúpila som po strednej škole do práce, tam som sa zoznámila s mojím súčasným partnerom. Nie sme zobratí. Po dvoch rokoch som otehotnela . Minulý rok v septembri sa nám narodila druhý syn. Každí ma presviedčal, že ako zmením názor, že budem šťastná, že mám dieťa a tak.. Ale žiaľ, nestalo sa. Veľmi dom z detí nervózna. Najradšej by som miestami zomrela a mala kľud. Strašne vnútorne trpím a najradšej by som vrátila čas a žiadne deti nemala. Proste rodinný život nie je absolútne pre mňa. Som veľmi nešťastná. Existuje nejaký spôsob ako zmeniť moju situáciu? Veľmi trpím vo svojim vnútri. Najradšej by dom utiekla niekam veľmi ďaleko od tohto súčasného života.

hanastaruchova
5. júl 2020

@airaw nie sú manželia...

simcika
5. júl 2020

@hanastaruchova a pritom si myslim, ze autorku tu nikto neodsudil a nikto ju tu (na par vyniemiek) neukamenoval. Neviem v akom svete zije autorka prispevku, ale POMOC odbornika je normalna a je v poriadku. Neviem, ozaj, co chcela pocut. Vyziva sa v tom, ze tie deti rada nema a asi chcela najst zenu, ktora to ma rovanko. Pricom vsetky sme nieco podobne zazili a zmenili sme priority a nastavenia v mene lasky ... lenze ked autorka nema v sebe kusok lasky, neda to ani detom. Ale ja verim, ze ta laska sa da kedykolvek objavit .... len treba na to asi cas. Autorka musi proste dozriet sama do toho skumania priciny... ako chcela zit a ako zije. Sama musi prezit vlastne peklo, aby nasla vychod....

simoncik
5. júl 2020

Ja len nechapem naco si robila deti ak si ich nechcela nepochopim to. A este dve. Nie kazda je idealna matka. Sne rozne povahy. Ale nenavidiet svoje deti by spm nedokazala

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
judar
5. júl 2020

@zazvorka87 veru vrati sa jej "navrateny pocit materstva" a deti ju potom poslu do pi...aj s urokma a potom moze banovat kolko chce bo na stare kolena skonci vykrojena

heidy222
5. júl 2020

@yipsylonka9742 mozno som napisala blbost, ale aspon nie som nenavistna urazliva pucmula

rachel36a
5. júl 2020

@miette smutne ked si myslis ze deti inak obdarene patria do ustavu..ake s tym ze nepatria k tej " matke" plne suhlasim

mircalla
5. júl 2020

Deti si nechcela, vies to odomalicka, ale pre istotu si ich urobila a rovno po strednej. Makes sense

janage
5. júl 2020

Tak bol taky psycholog Harlow mozes vygooglit a on dokazal vyskumom, ze nestaci byt najedeny, cisty, mat kde byvat, je potrebne dat mladatam "teplo,makkost"
Nepises nikde ci deti pritulis, pohladis das im mile slovo. Dedukujem iba, ze nie.
Tvoja tvrdohlavost ohladom odbornika mi pride ako tvrdohlavost cloveka co ma zapalenu hnisajucu infecnu ranu, ale on k doktorovi nepojde a basta.
On nemoze za svoje zranenie, ale uz je zodpovedny za to, ako k jeho liecbe pristupuje.

Ak nechces lekara, povedz muzovi, ze o 2 mesiace alebo o kolko max. chces odijst a nevratit sa, ale konkretny termin. Nech Ti do (zas konkretny termin) povie ako KONKRETNE to budete riesit.(internatna skola, opatrovatelka, nieco z uz spomenutych moznosti) Ak muz nedokaze sa postarat o deti ani nikto z rodiny, oznam problem rovno aj socialke.
Mozno si clovek co nedokaze chapat pocity inych a prejavovat im svoje city, ale to moze posudit len odbornik, ktoreho ty zasadne odmietas.
Mne pride, ze Ty nechces hladat cestu ako byt lepsou mamou, Ty proste nechces byt mama.

miette
5. júl 2020

@rachel36a ja som nevravela o vsetkych detoch s postihnutim, ale len konkretne o tomto pripade

miette
5. júl 2020

@stulrajterova precitala som si vsetko co jej radili a co odpisovala, nechce ist k psychologovi atd.
Vyrastala som a stale sa stretavam s takymi detmi a co ja poznam su medzi svojimi stastni. Okrem zdravotnych sestier tam su aj vychovavatelky, maju rozne terapie, vytvarne, hudobne, hypo, specialne senzoricke miestnosti, chodia do sauny, na dovolenky aj k moru, navstevuju ine zariadenia kde si buduju priatelstva, nacvicuju rozne vystupenia, kolko sa daju naucit tolko pomahaju s beznym chodom domacnosti atd.
A to nehovorim len o tych sukromnych dennych stacionaroch, ale aj o statnych domovoch kde maju trvaly pobyt. Da sa vybrat a ja vo svojom okoli poznam viac ludi co maju tieto deti (spravnejsie klientov, lebo casto su uz dospeli) radi, nez co to robia lebo musia.

zuzkaz91
5. júl 2020

Aká sebecka zena...deti vyrastú a odídu...len nech nie sú po tebe😕

yipsylonka9742
5. júl 2020

@heidy222 prisla som sa vyjadrit k teme a bodka !!! - tak ako kopec ostatnych diskutujucich! Nemam za potrebu tak ako ty a tebe podobne komentovat este aj komentujucich!!! Uz si to konecne zapametajte!!!! A nesacajte sa do mna!!

zuzkaz91
5. júl 2020

Ako..prečítala som všetky tvoje komenty tu....a jednoznačne ty si chorá žena! A tie drísty že nie si rodinný typ,no výhovorka.Autizmus máš zrejme aj ty,svoj svet ktorý si ty chcela a nepripustis že to nie je po tvojom,budem tu rumazgat ako ti deti zničili život.
Oni deti sa sami spravili??? Ešte im to vycitaj ako ti život zničili.Vyfackala by som ťa aby si sa prebrala,ale aj tak by si šla svoje blablabla

emiliamilka
5. júl 2020

@lija22 môžem mám otázku k tej sterilizácii? Bola urobená zo zdravotných dôvodov alebo z vlastnej vôle?.. ja osobne chcem ešte jedno bábo a potom strerilizaciu (nie dočasnú ale stálu) no neviem ako to prebieha či ako o to požiadať.. ďakujem

evkakozickova
5. júl 2020

@zuzkaz91 a v kuse len to isté píše žiadna reč snou ako keby sa deti pýtali na svet dobre nehovorím že má jedno ale má ich dve a deti silou mocou nechcela.... nepochopím ako každá žena je unavená z detí lenže si myslím že ani jedna normálna nerozmýšľa o tom že svoje deti nechám len tak a ja si odídem a nikdy ich neuvidím dobre je určite ťažšie mať choré dieťa ale zase sú všelijaké centrá odborné škôlky školy atď. všetko sa dá riešiť len sa musí chcieť a tu už pomoc nevidím len chudence deti...

deny81
5. júl 2020

K tomu, ze ich nemas rada - co si pod tym pojmom predstavujes? Ze ti same bude srdco plesat ked ich vidis? Ci? Mas niekoho radA? Vies tos niekym porovnat? Plus, citala som ze nechces odbornika - co potom chces? Ako to chces riesit? Si zufala,.samanto vravíš, nevidis východisko. Ak nechces skoncit zle ty, alebo tvoje deti, su len dve moznosti - zmen postoj sama alebo niekoho vyhladaj, kto ti pomoze to zvladnut. Tebe. Bo nik iny to nezmeni. Iba ty. Si dospela, preber zodpovednosť. A ked si zufala, prekroč aj ty svoje postoje, tak ako to chces od druhych (aby akceptovali ze si nechcela deti). Uz jednoducho si v takej situacii v ake si, tak s tym nieco rob. Nik iny to nemoze a nedokaze urobit za teba. Si z nich nervozna? Lebos tale v kuse rozpravaju, nedaju ti pokoj? Daj simagnezium, alebo od lekara xanax a bude ti to viac jedno. Deti nebudu tichsie, nebudu menej otravovať, ale ty tu situaciu budes inak vnimat. Treba len prekrocit svoje "komfortne hranice", teda necakat ze sa to vyriesi same.

autor
5. júl 2020

@hanastaruchova Nie sme manželia

hanastaruchova
5. júl 2020

ved to píšem,že nie ste...

ktochytavzite
5. júl 2020

a opatrovatelka na oar hodin denne?Deti su narocne treba vydrzat kym podradtu potom uz aj zivot budes mat troska iny

lolazmola
5. júl 2020

Ja síce neľutujem že mám deti ale chápem ta. MOze to byť celkom náročné byť na deti celkom sama. Ale ja myslím ze je to len prechodné obdobie. Pokiaľ nevyrastu (a neodstahuju sa 😂... Žartujem) možno by som ti odporúčala hľadať na materstve tie pekné veci a je ich dosť a tie zlé veci si nejako nepripúšťa. Sém tam k deťom najať opatrovateľku alebo aby ti ich niekto po strážil. Ja si mSlim že tvoja situácia netkvie v tom ze nemáš rada deti ale ze je toho na teba príliš veľa a deti sú ešte veľmi maličké a nevidíš svetlo na konci tunela. Ako vravím správ si viac času pre seba. A mysli na to co ta teší a kašli na všetko ostatné (len nie na deti samozrejme 😁)..... Drz sa!

nicicka
5. júl 2020

Kasli na hejty ktoré sa tu píšu. Aj tak ti nepomôžu. No určite to ries s odborníkmi. Ja som mala super život pred deťmi a tiež často na tie časy spomínam. No svoje deti ľúbim ale v časoch keď som mala veľa veľkých zmien, počas silných úzkosti som lásku voči nim vôbec necítila, pretože ma pocity úzkosti totálne valcovali. A to si človek niekedy vobec nevie uvedomiť a rozlíšiť. A vôbec za to nemôže, lebo tie pocity sú priserne silné. To neznamená že si zlá matka. Len máš toho veľa. Dnešná doba je príšerná. Rýchla a na človeka sú kladené obrovské nároky. Chce to len popracovať na sebe a opäť sa budeš tešiť zo života. Aj s detičkami 😉

stulrajterova
5. júl 2020

@evkakozickova su centra, aj skolky, aj obmedzeny pocet klientov...nie je to lahke...tiez vychovavame dieta s DMO nie je to lahke

prasiatko30
5. júl 2020

Vypada to na to ze mas nejaku nekonciacu/nepreliecenu poporodnu depresiu a k tomu mas uz pridruzeny aj syndrom Vyhorenia - male dieta s autistickym spektrom a do toho dojca a nikoho na pomoc tak to mas jasne ako facka - potrebujes si najst cas len pre teba, zverit deti niekomu - najdi si nejaku babysitter ked z rodiny nie je nikto ochotny, starsieho do specialnej dennej skolky kde sa mu budu chvilku venovat profesionalne a ty si najdi konicek kde sa budes stretavat aj s inymi dospelakmi nie len budes sediet pri detoch a robit okolo domu. Po niekolkych tyzdnoch budes badat v sebe urcitu zmenu - velkou pravdou pre vsetkych co sa o niekoho staraju 24h/7d pocas dlheho obdobia je ze sa musia starat aj oseba lebo ak nie tak nakoniec sa zrutia - a to je to co sa deje s tebou. Dojde na buduce chlap domov tak sa vytrat rano a nevrat sa az poobede nech si poradi vsak je otec

evkakozickova
5. júl 2020

@stulrajterova však áno chápem že to nieje ľahké ale radšej by si išla od svojho dieťaťa ktoré si nosila pod srdcom 9 mesiacov ktoré si videla rásť videla si jeho prvé kroky prvé slová ? A nikdy ho nechcela vidieť ? Pretože ja si myslím že normálna žena asi nie

sunny8
5. júl 2020

Existuje spôsob ako zmeniť tvoju situáciu - uprac si v hlave a zmeň myslenie. Tie deti sa na svet nepýtali priviedli ste ich by dvaja pravdepodobne plne pri vedomí. Začni vždy u seba !

luccija
5. júl 2020

@evkakozickova skôr poznám ženy, ktoré trápi, že majú pocit, že sa deťom nevenujú, je materstvo iné ako si mysleli, sú sklamane, že nie sú mamamy ako si predstavovali.Tu niet kúska lasky, snahy, ak by bola napíše pôjdem k lekárovi porozprávam sa zistím prečo to tak prežívam.
Nie, myslím, že nemala nikdy nikoho uprimne rada iba všetci jej zničili život syndrom obete rodičia mi krivdili, deti som nechcela iba uteciem a bude mi sveta žiť, ale omyl tu prázdnotu máš v sebe, ale vieš to zmenit.Ty nemáš rada ani samu seba.Kludne to môže byť porucha osobnosti, ale 2 deti náročné dajú zabrať naozaj mi to hlava neberie prečo nechceš ísť aspoň k psychológovi čoho sa bojíš?

tripetta
5. júl 2020

@yipsylonka9742 Ty si ľahko hejtovateľná ako tak čítam :D :D :D Baví ma, ako ťa tu ostatné vytáčajú, mám čo čítať.Úplne by si zapadla do jódlujúcich postáv v Ženskom zákone, už ťa tam počujem, obsadila by si hlavnú rolu. Dobrú zábavu zadarmo nám robíš, pokračuj prosím!!!

lydusz
5. júl 2020

Ja mam tri deticky, tiez mi obcas rupnu nervy, som nervozna a podobne. Manzel je v zahranicii na misii takze raz za tri mesiace pride na dva tyzdne domov ( je to ako stvrte dieta ). A to mam dvojicky maju rok a pol a starsi ide mat tri roky. Nasla som si k nim opatrovatelku je so mnou kedze je to vela na jednu. Ty mas chore dietatko skus sa vzit do jeho tela jeho duse. Utcite je vychodisko, pomoc. Kazde rano si musis povedat ze si rada ze si a ze si zdrava ze mas rodinu. Kazdym dnom su tie deti starsie cim dalej budu samostatnejsie. Urcite skus tu opatrovatelku alebo svokru staru mamu sesternicu no proste niekoho . Aspo na par hodin denne aby si aj ty vypla a mala volno/volnost. Iba slabosi rozmyslaju nad smrtou, vstan a bojuj. Urcite nie si zla matka, zena, partnerka len mas depresiu. Najdi si kazdy den nieco pozitivne, byt mamou je dar urcite nato casom prides. Tiez som nemala v plane tri deti ale som stastna ze su ze mi povedia mama ze ma pohladia. Si pre tie tvoje dve deticky cely vesmir, pilier ktory potrebuju, osoba ktoru lubia. Urcite to zvladnes !!! Drzim palce

lija22
5. júl 2020

@emiliamilka ahoj z vlastnej vole. uz v ziadnom pripade nechcem dalsie deti, vyriesila som to radikalne ;)