Najradšej by som vrátila čas a deti nemala
Dobrý večer, založila som anonymne diskusiu s tým, že sa potrebujem vyrozprávať. Neviem ako ďalej. Prosím o normálne názory, o kritiku nemám záujem. Potrebujem pomoc.Vždy som vedela a cítila, že nechcem v živote deti, Každý to vedel, lebo každému som to od malička hovorila, že proste nechcem deti mať v živote. Ale nastúpila som po strednej škole do práce, tam som sa zoznámila s mojím súčasným partnerom. Nie sme zobratí. Po dvoch rokoch som otehotnela . Minulý rok v septembri sa nám narodila druhý syn. Každí ma presviedčal, že ako zmením názor, že budem šťastná, že mám dieťa a tak.. Ale žiaľ, nestalo sa. Veľmi dom z detí nervózna. Najradšej by som miestami zomrela a mala kľud. Strašne vnútorne trpím a najradšej by som vrátila čas a žiadne deti nemala. Proste rodinný život nie je absolútne pre mňa. Som veľmi nešťastná. Existuje nejaký spôsob ako zmeniť moju situáciu? Veľmi trpím vo svojim vnútri. Najradšej by dom utiekla niekam veľmi ďaleko od tohto súčasného života.
Ahojkaj nikto to nechápe kto to raz nezazije. Tu nejde chudence deti....tu nejde ze ich nelubi...tu ide o bycerpanost, straty zmyslu...Ja ta úplne chápem, prežívala som chvíľami niečo podobné. Je to unava, celkova. Nie je to ziadne, ze nelubis deti atd....Musíš nájsť silu v uplnych prkotinkach. Pretoze ledva si dokončila den, je tu hneď ráno...A ty sa pýtaš kde brať tu silu. Musis si v sebe upratať a hlavne zmeniť postoj...a hlavne si oddýchnuť...držím palceee a kedykoľvek kludne napíš
@skorica8 tu nejde o vyčerpanosť ako takú..Áno každá mama vrátane mňa sme z deti vyčerpané ( a tiež mám neurodiferentne dieťa ) ,tu ide o to,že deti nechcela a nijako tomu nezabránila aby sa narodili..Jej ide o to ,že žije život aký nechcela a teraz je z toho na vetvy..Je to jej chyba.. Keď aj porodila prvé dieťa,musela vedieť za tých 5 rokov čo to obnáša ,ale napriek tomu opäť neurobila nič aby nepriviedla na svet ďalšie dieťa ,ktoré bude citovo strádat.. Tiež mávam stavy ,že ani sa na mňa nepozerajte ,tvárte sa že tu nie som ,ale keď to dieťa príde a a zvalí sa na mňa ,vždy nájdem silu aby som ho postiskala,dal božtek a povedala ,ľúbim ťa..
Proste toto nemá logiku,aby jedna žena, ktorá je od detstva presvedčená,že deti nechce, neurobila nič aby tu neboli ( alebo neboli s ňou ak už sa stalo- adopcia,potrat?)..
Je to smutné...vraví sa že pán Boh vie komu dieťa pošle a komu nie...tak sa pýtam prečo tebe keď ich nechceš poslal dve a nám čo sa snažíme 8 dlhých rokov už aj s lekármi nechce poslať... nespravodlivé to je...
Ja byt tvojim dieťaťom tak by som si prišla sa nikdy nenarodil! Si jedna chladná zla žena, a nechápem načo vôbec ty si mala deti! Myslím si ze v tomto prípade by im bolo lepšie v deckom domove odkiaľ by sa dostali k milujúci rodičom ktori túžia mat deti! A nie pri tebe ty nie si matka ty si pi.. Už si domyslí co chces ale určite vieš aké slovo ti pasuje!
@charliee1980 no len ona by pravdepodobne nola nestastna aj keby mala obe deti zdrave.Ze je to vyslovene typ zeny kt deti nikdy rada nebude mat a hej teraz trpi v zivote ale SAMA si je vinovata,nik ju nenutil mat deti
Hlavne treba trochen nemysliet len na seba draha dusa moja.napisem ti to takto:
Kazdy vie ze som deti nechcela-----mas ich a bodka
Trpim strasne vnutorne-----trp radsej ty ako decka
Nemam ich rada----su to tvoje deti a aj ked nezdielas ich lasku tak ich aspon vychovaj to je jedine co im dlzis v tomto pomylenom mysleni a neboj sa este pride den a budes vdacna ze ich mas a potom budes len do konca zivota lutovat svoje zivotne myslenie
Sama si neporadis budes sa do toho len viac a viac borit a nedajboze sa moze nieco skoncit zle,si matka a musis sa k tomu tak postavit a pokial to nejde treba to riesit nie o tom hovorit a pisat na kona
a neskusila si zajst k psychologovi, alebo psychiatrovi? mozno mas depresiu a pomohli by ti vhodne antidepresiva alebo len porozpravat sa s nejakym empatickym odbornikom, niekym, kto by ti pomohol pochopit pricinu tvojho trapenia. Tych dovodov moze byt viac preco odmietas svoje deti, mozno si v detstve ty sama prezivala nieco, co sa podpisalo na tvojom vnimani rodiny a deti. mozno by sa ti aspon trochu ulavilo. prajem Ti aby si to vyriesila
Je mi ta luto no este viac mi je luto tvojich deti. Nerozumiem absolutne nicomu co tu pises ale najviac nechapem tomu, ze ak si vycerpana z jedneho preco si mala.druhe? Ber to z tej druhej stranky, to druhe je zdrave, mat v dnesnej dobe deti a zdrave deti je zazrak, uz len vedomie toho by ma hnalo v pred. Ak mas dieta s autizmom, ono za to nemoze, nevybralo si to samo. Chapem, ze su zeny, ktore na deti nemaju vyvinuty materinsky pud, tak popros o pomoc rodinu tvoju, priatelovu, najdi si nejaku opatrovatelku aspon na par hodin alebo si vymen rolu s priatelom. Ty chod makat a on nech sa stara o deti. Ale neodchadzaj od nich. Deti mamu potrebuju. Aby si to v buducnosti nelutovala. Prajem vela sil a ver, ze v tom nie si sama, takto funguje mnoho zien a niektore maju aj viac deti. Drzim palce
To že má starší autizmus si mala napísať hneď.... To veľa vysvetľuje. Najprv som ti tiež chcela napísať, že nechápem ako toto môže napísať matka, ale autizmus je z môjho pohľadu najťažšia diagnóza akú môže mať dieťa. Prajem veľa síl a hlavne, aby si sa naučila radovať sa aspoň z toho zdravého dieťatka.
Určite navstiv psychológa
@maximilie Najťažšia diagnóza? A čo ochrnuté dieťa a k tomu mentálne zle na tom? Hmm.. Buďme rady, že máme zdravé deti.. Autorka to tu aj tak už nečíta..možno sa už zariadila..osobne si ale myslím, že to vôbec nebola reálna téma. Ťažko sa mi chce uveriť, žeby s tým šla na MK. Pekný deň všetkým.
Odkial si ak smiem vediet? Kludne aj do IP
Tak sa dohodni s otcom deti, nech sa o ne postará a ty chod, kam ti srdce káže. Úprimne, nerozumiem ti a nefandim, ale aspoň si úprimná. No každopádne tvoje deti asi nebudú tie najšťastnejšie. Otec v zahraničí a doma matka na prášky z toho, že musí byť matkou. Iné riešenie ma nenapadá. Bud deti k otcovi, príp k starým rodičom. A možno keď budeš bez nich nejaký čas, pochopíš, že predsa len si matka a kde je tvoje miesto. Neviem, sama uvidíš.
Nehnevaj sa, ale nikdy si nebola na deti, ale už máš dve? OK, prvé bolo ako pokus, že či sa predsa v tebe nezobudí materinský pud, ale potom na čo si išla do druhého dieťaťa? Keby sa ti narodili hneď na prvý raz dvojičky, aj by som ťa poľutovala, no takto nie.
Musi to byt pre teba tazke byt v takej situacii. Ja by som na tvojom mieste sla na terapiu, ale nie takeho standard psychologa, ale napr. terapia Cesta, alebo regresna terapia etc. je to viac, treba vyskusat, co ti sadne. Deti su nasi ucitelia, to ako sa citis ta ma posunut dalej, ak s tym nieco spravis a vyuzijes to vo svoj prospech. nie je to lahke, treba prekonat seba sameho, ale vysledok bude uzasny. To ze deti mas nie je nahoda, tak to malo byt. Mne pomaha velmi trenovanie vdacnosti. Byt vdacna za to co mas a ostatne sa vyriesi a budes sa z toho tesit. Len sa treba ponorit do seba, vyriesit si veci, aj tie o ktorych netusis a su v podvedomi a budes novy stastny clovek. Drzim palce.
Ženy vy nie ste normálne keby ze vy máte autistické dieťa tiež si to picnete. Si myslím že žena ktorá má zdravé lúbiace deti nepovie že ich nechce ale žena ktorá je vycerpana a má dieťa ktoré je psychicky nie normálne sak sa vy zavrite do blazinca či by ste nezcvokli tiež . A ešte keď muž sa na vás s prepáčením vyserie ...
Tak povedz mužovi na rovinu ako to cítiš. Vyskúšaj psychológa, psychiatria, ak nič nezaberie, navrhla by som rozvod a deti navštevuj aspoň cez víkendy. Hold, teraz je ti ťažko vyčítať keď už deti máš, ale určite bude lepšie ak si tvoj partner nájde ženu ktorá ich bude milovať, ako keby mali byť pri mame ktorá ich musí trpieť a je s nervami v koncoch.. Pripadne ak muž robí v zahraničí, pories si babysiterku. Každý deň vypadni niekde von sama. Možno to chyba len oddych a všetko na teba dolieha.
@casavina k tvojmu komentu, ja mám pocit, že je to rovnako ťažká skúška pre takého človeka ako autorka deti mať, ako pre takého človeka ako ty, deti nemať. V konečnom dôsledku človek trpí rovnako. Takže svojim spôsobom na tom nie je nič nespravodlivé, je to rovnako tazka skúška pre obidve, akurát pre každú z Vás je náročne niečo iné, dokonca presný opak.
Ahoj. V prvom rade ti chcem povedať ze mi je ľúto ze takto trpis. Poznám a viem co je to tlak okolia. Ale naozaj dievčatá ti tu radia dobre v prvom rade smer psychiater. Hoci ak si deti nechcela tak neviem koľko sa toho u teba zmení, ale návšteva psychiatra môže pomost. Snaž sa ale deťom nedať na javo co cítiš,su nevinne pamätaj že nemôžu za nič.
AUTOR, tvoja situácia je naozaj komplikovaná. Moja odpoveď by sa sem cela nezmestila, tak som ju dala do clanku. Možno ta inspiruje ako to vyriešila iná žena, ktorá prezivala niečo veľmi podobne ako ty. https://www.modrykonik.sk/blog/michaelaray/article/najradsej-by-som-vratila-cas-a-deti-nema-j6c2bj/
Zaujimalo by ma ako si to vyriešila... vela zien ti tu dalo dobre rady (tie ktore tu kritizujú nejdem ani komentovať)
Zaujma ma ci si odišla a je ti lepsie. Naozaj tu padli donre rady ako sa podeliť o starostlivosť... dat ich niekde na pol dna ci den a oddych it si. Preco sa vyhýbala psychiatrovi ? Skus spot terapeuta... len to na klud .. nemozes trpieť ale musis pre to nieco urobit. Každá zmena a krok Ti da silu ... ako si sa dostala do situácie tak sa z nej dostaneš ...ak chces. A tie co tu omielaju dookola zechudal deti a ze trpia a co ma robit? Neda sa premáhať a pretvarovať láska . Nerobi to schválne .. je tu nejaky problem. Skúste sa vy správať k zle u susedov ako k rodine. Pre nu tie deti su ako cudzie plus náročné tak je zbytocne tu stale dookola pisat ze aka je zlá. Nemoze za to. Ale pomoc a cestu zmenit veci moze a ked nic nerobi za svoje utrpenie moze.
@michaelaray prapac ale ty ako koucka nemôžeš ísť ani do hlbky a na to sú tu psychoterapeuticke ci psychologické prístupy. Toto je reklama na tvoju prácu. Bloky riešia odborníci
@simcika Dakujem za nazor. Chápem, že to mozes tak vidiet, nerozpisovala som sa totiz v clanku o mojej kvalifikacii, o tom aku metodu pouzivam, co sa tym dosiahlo a ani o tom, ze urcite prípady so mnou konzultujú dokonca aj psychológovia. Nepokladala som to za podstatne k téme clanku.
@michaelaray jasne, ale ak môžeš napíšeš mi viac do správy? Veľmi ma to zaujíma- hlavne nlp. Vďaka moc
Mne je strasne luto tych deti, ako to tu citam. Sama mam dve male deti, ale neviem si predstavit ich nelubit boze. Srdce mi puka😔 Napisali ti tu uz vela prikladov na vyrieresie tvojho "problemu" k tomu ja sa ani uz nevyjadrujem, pretoze to nema vyznam. Ale po tomto clanku uz vobec nepochybujem o tom ze som dobra mama pre svoje deti.
@simcika co ta konkretne zaujima o NLP? Vysvetlit ako to vsetko funguje v kratkej sprave je dost zlozite, ale ak by si chcela konkretny priklad ako sa da NLP pouzit v praxi, prave vysiel rozsiahly clanok na tuto temu v casopise Balans. Opisujem tam moj osobny pribeh ako som prisla o nenarodene dieta, ako som dlhe roky prezivala zial a ako sa mi ho podarilo spracovat cez NLP. Je tam uvedene aj konkretne cvicenie, ktore som na to pouzila, aby si tak mohli pomoct aj ine zeny, ktore trpia zialom. Ak mas nejaku otazku, kludne mi napis do spravy alebo tu https://www.facebook.com/michaela.raydewitters. 🙂
@michaelaray dik ozvem sa
A keby ze sa od sťahujete do rakúska?

@charliee1980 presne, nemozes si uvedomit nieco, ked sa sama necitis. Proste prestanes citit a napokon ti telo natankuje tolko bolesti a ze sa zacnes citit... kazdy ma niekde inde strop.