Najradšej by som vrátila čas a deti nemala
Dobrý večer, založila som anonymne diskusiu s tým, že sa potrebujem vyrozprávať. Neviem ako ďalej. Prosím o normálne názory, o kritiku nemám záujem. Potrebujem pomoc.Vždy som vedela a cítila, že nechcem v živote deti, Každý to vedel, lebo každému som to od malička hovorila, že proste nechcem deti mať v živote. Ale nastúpila som po strednej škole do práce, tam som sa zoznámila s mojím súčasným partnerom. Nie sme zobratí. Po dvoch rokoch som otehotnela . Minulý rok v septembri sa nám narodila druhý syn. Každí ma presviedčal, že ako zmením názor, že budem šťastná, že mám dieťa a tak.. Ale žiaľ, nestalo sa. Veľmi dom z detí nervózna. Najradšej by som miestami zomrela a mala kľud. Strašne vnútorne trpím a najradšej by som vrátila čas a žiadne deti nemala. Proste rodinný život nie je absolútne pre mňa. Som veľmi nešťastná. Existuje nejaký spôsob ako zmeniť moju situáciu? Veľmi trpím vo svojim vnútri. Najradšej by dom utiekla niekam veľmi ďaleko od tohto súčasného života.
Anonym mala si ist radsej na interrupciu.
a ani netelfonujete alebo nekontaktujete vôbec? súrodencov máš ?
@hanastaruchova Lebo vie veľmi dobre, že by som tam nikdy v živote nešla.
ale uz raz mas deti a nejde to len tak sa ich zbavit deti ta potrebuju a duplovane , ked je muz v zahranici a viem co je to starat sa o autisticke dieta mam doma najmladsiu ,ktora je autistka k tomu 4 starsie deti a ako stare mas deti kludne napis mozno poradim pomozem ako robit s takym dietatom mne pomohaju v dss , kde mala chodi od 3 a pol roka je tam od 8.00 do 15,00 teraz uz ma 8
Nikto z nás nie je super mátka. Aj ja sim mala pocity že chcem umrieť a dusiť ďaleko... ideálne niekde na Mesiac a už sa nikdy nevrátiť. Máš dve deti a muža stále preč. Jeden má autizmus. Nie je to sranda. Nie je to deťmi čo zažívas. Pripusťme, že ta znervózňuje, tak by si mala nervy ok, vieš koľko je ti matiek co sú na nervy? Tvoje emocie sa viažu na niečo iné, čo si mala už pred tým než si mala deti. Deti ti len stlacaju to miesto, ktoré je potrebné spozorovať a dať mu priestor na liečenie. Terapeut je fakt dibra cesta. Ak chceš dám ti niekoľko kontaktov a prebereme ktorý by ti najviac vyhovoval. Nie si zlá mama. Tvoje deti si vybrali teba, lebo ešte máš pred sebou cestou, na ktorú by si sa nevidala, keby tie deti tu neboli. Deti z nás vyťahujú našich démonov, naše bolesti. Neboj sa toho pekla ktoré zazivas! Nie je inej cesty ako cez neho prejsť. Ver mi, vyjdeš z neho silnejšia. Nie si zlá mama. Si sama a máš toho dosť. Takze hore hlava a zvládneš to!
a opýtam sa ťa tak....nikto ti to ešte nepovedal? Aby si zašla za psychiatrom? Otec detí ? čo na to? Aké má plány? vie o tvojom stave ? Ako zvládaš postarať sa o deti momentálne?Nezvažovala by si ísť k rodičom ? Vnúčatkám by sa isto potešili a tebe by pomohli s deťmi....len ono smola je,že ty sa sama sebe nevidíš taká,akú ťa tu vidíme my.Odmietaš odbornú pomoc a v tom prípade je tu zbytočne každému z nás písať čokoľvek.Je to podobné ako s gamblerom alebo alkoholikom...všetci to vidia a vnímajú,len oni sami nie...podobne sú na tom schizofrenici resp. ľudia s inými poruchami,vinia okolie,že vidí realitu taká aká je a prinútiť ich k liečbe nie je možné...a ako ty vidíš nasledujúce dni,týždne ??Nepíšeš nič o otcovi o vašom kontakte a tiež nepíšeš kolko majú deti rokov
Ahoj, no... prijať dieťa neplánované je pre ženu ktorá to neberie ako poslanie veľmi ťažké. Ešte k tomu máš prvé dieťatko autistu. Vzťahy v rodine nič moc. Je to zlé, je to ťažké. Najradšej by si už nežila. Do toho nejaké výčitky svedomia zaiste. Môžem sa opýtať má prvé dieťatko VFA alebo NFA? Ja Ťa chápem. Hovoriť si čo by bolo keby a ako by si to chcela sú zbytočné myšlienky. Skús si to povedať takto. Predstav si malého inda mskajúceho od 6 rokov, čo nepoznal iný život. Tvoje rána keď máš čo jesť, síce okolo dvoch detí, by bolo pre neho nebo. V živote niektoré okolností už nezmeníš, už si matka. Už sú to dve životiky z Teba, čo má Tebe závisia. Ak sa Ti podarí vyhrať nad myšlienkou, čo by bolo keby a našla si bežné radosti dňa, to by bol iný život. Úplne iný.
Kazda zena sa citi vycerpana. Su lepsie a horsie dni. Hlavne ak je aj u deti diagnoza. Ci lepsia, alebo horsia. Aj ja si niekedy postazujem, ze ak by som bola vedela co ma caka tak sa nikdy nevydam a nemam deti, ze aky by som mala klud. Kazdy si obcas predstavi aky zivot by mal, ak by sa rozhodol inac. Aj ja som na deti sama. Je to tazke po vsetkych strankach. Viem ale ze ak by si aj odisla vratila by si sa. Chybali by ti. Si len vycerpana, unavena a mozno otravena stereotypom. Ak tak velmi tuzis po oddychu a samote, preco neodides na par dni niekam ked je muz doma. Nacerpat sily. Inej rady nevie. Odist navzdy, aj to sa da, ale neverim, ze budes stastnejsia. V dnesnej dobe chce kazdy to co nema. A aj ked to ziska nie je o nic stastnejsi. Deti su dar. Je to s nimi tazke niekedy velmi, ale su nase. A my matky ich nedame za nic. Nech su ake su
@hanastaruchova Pracuje v Rakúsku a vždy je doma v týždni 1,5 dňa. Naši nechcú, aby sme tam k nim chodili. Oni majú radi ten svoj kľud a od detí by ho nemali.
Smer psychiatria
a otec detí / partner na tebe nič nepobadal? Verím,že rodičia majú radi kľud,ale neverím, aby nepomohli svojej dcére,zvlášť ked 1 dieťa je autista a vedia že dcera je na deti sama.Ak je muž doma 1,5 dňa v týždni tak to nie je až také hrozné...venuje sa deťom? pomáha ti? riešili ste spolu tieto problémy o čom píšeš ?
Ahoj, potrebujes odbornu pomoc. K psychiatrovi mozes ist bez listka od obvodneho, k psychologovi s listkom mas narok na bezplatne sedenia cez poistovnu.pri takej zatazi - sama na deti, z toho jedno autisticke by to nedala ziadna zena, kazda by skor ci neskor vyhorela, ci tuzila po detoch alebo nie. ak mas nejaku pomoc sirsej rodiny, tak ju vyuzi na maximum. A hlavne zacni riesit urgentne teba, kvoli sebe aj kvoli detom. To, co teraz citis je len momentalny stav mysle a pri troche pomoci to moze byt uplne ine a lepsie. To ze mas deti plne zuby neznamena ze si zla matka, si proste velmi vycerpany clovek. Velmi dobre poznam tie pocity, ktore si popisala, ak chces, napis IP lebo tu poniektori pisu riadne idiotiny a nemaju stipku pochopenia a prehladu o stavoch ludskej mysle.
@meluela problém je asi v tom,že ona nechce ísť k psychiatrovi/psychológovi a nikoho nedonútiš,aby sa liečil ak sám nechce.....len mi je divné,že otec detí to nepobadal,chodí každý týždeň domov....alebo lekár ,kde chodí s detmi....takto verbálne je to badateľné až moc,vo mne to tiež vzbudzuje podozrenie - že je to niečo vymyslené/ nechcem nikomu ublížiť/,lebo tieto sklony proste okolie musí vidieť...
@hanastaruchova kiežby ... veď vieme že človek je dnes tu a zajtra nemusí a nevšimne si nikto nič. Práve pre to je potrebné neustále robot osvetu že duševne zdravie je naozaj dôležité a nemali by sme sa hanbiť pýtať si pomoc! A nielen anonymne na internete.
@hanastaruchova Prečo by mal lekár zbadať niečo? Však raz čas ideme iba na preventívnu prehliadku, najmä teraz ako bola korona, tak sa ani očkovania nerobili. A tam sa tvárim priateľsky, normálne. Nebudem zo seba robiť pred doktorkou, a druhými chuderu.
ved aj tu sa chováš priateľsky,normálne...podla mňa......a doma? ked príde partner cez týždeň domov? ani on nepostrehol tvoju zúfalú situáciu ?Alebo aj pred ním hráš,že to zvládaš? Nemyslím to v zlom...
kolko maju deti rokov ?
Hej presne... ľudia si aj tak všímajú hlavne seba. Proste ľudia nie sú veľmi psychologickú zdatní poväčšine a napríklad aj depresiu radi vyhodnotia ako lenivosť, úzkosť ako hystériu ... takze nerieš druhých a istí skús psychologickú. Naozaj ... terapie sú skvela vec. Pokecám si a príde nová energia.
Sorry, ale keď si odmalička deti nechcela a napriek tomu ich mas. ....v dnešnej dobe,keď existuje antikoncepcia? Nechápem....
@hanastaruchova Ja nikdy, ale nikdy nedávam najavo city. Ani, že sa niečo deje. Proste všetko len ja v sebe riešim. 7 a 10 mesiacov.
teda ani pred otcom detí? Ako on ani netuší o tom, čo sa deje ?
a opýtam sa ťa ešte tak.Prvé má 7 rokov....ako to bolo pred druhým dieťaťom? nemala si také pocity a stavy? ako si to zvládala?
@hanastaruchova Nie. Načo? Ja keď sa niečo deje, vždy v sebe riešim veci. Ja nie som zvyknutá cirkus robiť okolo seba.
nemyslela som cirkus...myslela som ,či si sa zdôverila o tvojich pocitoch otcovi detí? Aby to odlahčil a pomohol s nimi, riešil situáciu,ked je ti tak - ako ti je...
ten starsi ma uz 7 rokov a chodi aspon do specialnej skoly alebo skolky tam by ti mohli pomoct a popros aj muza nech ti v tom case doma pomoze aj ty potrebujes vypnut viem o com hovorim boli tazke chvile ked som padala uplne na hubu ale musela som vstat a ist dalej a nevzdavat to deti ta potrebuju a dlho budu
@hanastaruchova Nie. Ale on vie no tom, že aký mám k deťom postoj a že rodinný život nie je pre mňa. Lebo našiel moju konverzáciu s mojou kamarátkou..
@andrejka1974 muž o tom nič nevie - píše autorka....asi ani netuší...tak potom to nebude s ňou až také zlé,keď to dokáže ustáť a nikto nič nepostrehol...podľa mňa sa to dlhodobo nepostrehnúť nedá....no neviem....
@hanastaruchova Ale už to vie. Zistil to, lebo našiel moju konverzáciu s mojou kamarátkoum s ktorou som to preberala.
a teda ? aký postoj zaujal?

@stefan12 ved to pisu stale ...co si tu vcera prisiel? Ze nevies