icon

Nechcené dieťa po znásilnení

livus5510
27. apr 2019

Nikdy by som neverila, že na podobné fórum napíšem, ale potrebujem akési povzbudenie... Po znásilnení od už bývalého priateľa som ostala tehotná. Som v 6 týždni, všetko je potvrdené aj gynekológom a mne sa po tomto zistení zrútil svet... Moje dieťa nie je chcené, sú to tvrdé slová, ale ja ho nechcem a neviem čo si počať, vždy som bola proti potratom a tak asi hľadám niekoho kto bol možno v podobnej situácií a nakoniec to dopadlo dobre. Som zúfalá, jeho čin som na polícií nenahlásila, ťažko sa o tom hovorí, ale potom čo sa stalo som bola zdevastovaná a nedokázala som ísť niekam kde by mi robili nejaké výtery a brali veci a podobne. Radšej som to zamlčala, hoci som nemala ani tušenie, že to dopadne takto, ja hlúpa som si mala dať tabletku po, lenže po znásilnení je posledné na čo človek myslí dieťa. A keď som sa z toho už začala dostávať prišlo toto, neviem čo si počať. Bojím sa ísť na potrat...

soldi
28. apr 2019

@nika3136 prosim Ta, a aka bola podla Teba moja rada? nie som si vedoma toho ze by som jej akukolvek dala

ivankomonika
28. apr 2019

Ten človiečik za nič nemôže, určite ho budeš ľúbiť, nerob niečo čo ťa bude prenasledovať celý život, prinajhoršom ho dáš na adopciu a potrate ani neuvažuj.... Držím palce, verím ze neurobíš blbosť,

dada125
28. apr 2019

Byť tebou, by som tu žiadne rady nehľadala, toto je stránka, kde sa mamičky chvália svojimi ratolesťami a preto ti tu každá druhá napíše, že dieťa je šťastie, láska atď atď. Je strašné čo sa ti stalo, ty ako sa rozhodneš, bude to najlepšie. Pre teba, pre dieťa, nie pre tie, čo ti tu píšu. Som s tebou

myj
28. apr 2019

@ivankomonika akokolvek sa rozhodne nebude blbost,urobi to co citi,ak chce potrat nech ide,za kazdu cenu si nechat nieco co nebude zvladat financne,alebo psychycky,a nenavidiet a adopcia,Boze dalsie dieta v nahradnej rodine,alebo v decaku,no to uz mi je zivot.

petronela1985
28. apr 2019

@livus5510 radu nemam,ani nemám moc odvahu radiť. Mám kamarátku, otehotnela so svojím partnerom,ale ten nechcel o dieťati ani počuť. Ona nemala vyriešenú bytovú otázku,malo peňazí,prácu slabo platenú. Tak šla potrat. A rozisli sa. O nejaký rok na to sa dozvedela,že chlap má dieta a ta jeho žena,o ktorej ani nevedela,porodila takmer presne na jej vypočítaný termín pôrodu. Teraz má dcérku s iným partnerom a je šťastná. Či ju trápi,že prišla o svoje prvorodené,neviem. Nehovori o tom. Tu kapitolu uzavrela. Pritom pár mesiacov pred tým ako otehotnela s tym bývalým,sme spolu podpisovali nejakú petíciu proti potratom. Preto si myslím,že keď žena nezažije,tak ťažko môže radiť. My matky radíme inak ako mozno bezdetné. Inak radia citlivé ženy a inak pragmaticky zmýšľajúci.

veronicka993
28. apr 2019

@livus5510 je to strasne co sa ti stalo, ale to male nevinne babatko je aj tvoje, daj mu sancu zit, ono ta bude milovat cistou a nevinnou laskou. Potrat je vzdy to najhorsie riesenie, budes trpiet cely zivot vo vycitkach. Vela sil! Daj sa na PN a venuj sa niecomu co mas rada a co ta bude aj zivit, alebo si tym privyrobis. Bud silna, drz sa!

dada125
28. apr 2019

@veronicka993 nič v zlom, ale ako môžeš vedieť, že bude trpieť, keď pôjde na potrat? Ako vieš, že nebude každý deň a celý život trpieť, keď uvidí dieťa, ktoré bolo splodené znásilnením? Zažila si takú situáciu?

tecko28
28. apr 2019

@myj co ty vies o adopciach? Decakoch? Ak to dieta nechce a pojde na anonymny porod, hned v ten den volaju rodine, ktora niekolko rokov caka v poradovniku a ak bude babo zdrave z porodnice priamo pojde domov. Myslim, ze lepsie sa psychicky vysporiada s tym, ze jej aj ked nenavidene dieta niekde zije a niekto ho miluje ako s vrazdou, lebo potrat nie je nic ine ako ukladna vrazda nevinneho cloveka

tecko28
28. apr 2019

@dada125 ak pordi anonymne, tak to dieta neuvidi, dokonca nemusi vediet ani pohlavie. Zbavi sa ho , ale bude zit

dada125
28. apr 2019

@tecko28 ok, ja nič nehovorím proti tomuto príspevku. Zaráža ma, že nejaká žena jaj s určitosťou 100% napíše, že bude trpieť a pritom také nič nezažila. To mi nejde do hlavy. Ja som nezažila, preto sa k tomuto neviem vyjadriť. Tak či tak, autorka príspevku to bude mať urcite tak premyslené z každej strany, že ona sama urobí naj rozhodnutie...

dovozadokoca
28. apr 2019

Ženy, vy ste tu niektoré fakt určené len za sporák. Napísať znásilnenej žene, že bude žiť s tým, že bola znásilnená a ešte aj s tým, že zabila dieťa... To je na facku. Fakt.

Ja si netrúfam sa vyjadriť, akurát držím palce v rozhodnutí. Obrátila by som sa na odborníka.

vanesanova
28. apr 2019

Jednak moze ist na ten utajeny porod kde babo ani neuvidi a hned ho daju do rodiny ktora roky caka v poradovniku a daju mu lasku aku si zasluzi kazda zijuca bytost alebo si ho nechat ja by som ho teda ako otca urcite do rodneho listu neuvadzala a urcite by som mu to nevesela na nos nikdy a ani tomu dietatu by som to co sa stalo nikdy ani nespomenula skor by som sa bala ze ked ho nesla hned udat ze ten debo to moze vyuzit este niekedy na buduce je z nej teraz zranitelna zena ktora mu to nechala prejst a uz si moze povedat ze ked vysiel z toho tak lahko jednoducho to moze zopakovat aj pri inej zene. Nikdy som to nezazila a neviem si ani len predstavit cim autorka prechadza ani neviem co by som robila na jej mieste ale aspon na nudzovu linku by som anonymne zavolala myslim ze su aj take ktore su urcene priamo tyranym a zneuzivanym zenam chce to ale urcite viac sedeni u psychologa co je super ze ho uz vyhladala lebo niektori ludia maju voci tomu stale predsudky aj ked potrebuju vazne pomoc. Ci si ho ale necha alebo nie uz musi vyriesit ona sama nikto nezije jej zivot sama si je zan zodpovedna za vsetky rozhodnutia

livus5510
autor
28. apr 2019

Ako som už písala, mne potrat ako vražda nepripadá, to čo je vo mne neberiem ako súčasť svojho tela, preto neočakávam výčitky a táto debata mi dala silu urobiť tak ako cítim. Samozrejme neuponahľam to, ale nemyslím si, že svoj názor zmením. Takéto dieťa bohužiaľ nezvládnem zrejme ani vynosiť a aj keby som bola rada niekomu pomohla nie som v situácií aby som dieťa zvládla dať na adopciu, s prácou a pnkou by to bolo zložité, nemám ani kam ísť aby som tehotenstvo skryla a obávam sa, že by som sa s ním nedokázala ukazovať pred rodinou a známymi a potom počúvať tie otázky. O tom čo sa mi stalo vedia len najvližší a chcem aby to tak ostalo. Moja rodina mi nemá ako podať pomocnú ruku a aj keď sa to nezdá za posledných par hodín som si veľa uvedomila a prečítala som si tu podobné príbehy. Aj ja chcem raz byť šťastná, ale s týmto dieťaťom to zrejme nebude, moje predošlé slová o inom psychológovi stále platia, ale vnútri cítim, že potrat bude lepsia voľba aj keď som celý život bola skôr proti a nikdy som si nemyslela, že budem v podobnej situácií. Čaka ma ešte dlhá liečba a toto je krokom ku nej

janulka1802
28. apr 2019

@livus5510 veľmi držím palce

tecko28
28. apr 2019

@livus5510 https://mamaaja.sk/clanky/tehotenstvo/utajene-t... a usetris za potrat. Ja chapem , ze mas traumu, ale ulavi sa ti a vylieci tvoju tramu to, ked zabijes nevinne dieta? Ono za to nemoze a stale je spolovice tvoje. Si si ista, ze ked to urobis tak tvoja trauma nebude este vacsia, ze to nepohne tvojim svedomim? Skus sa nad tym zamysliet. Ak si naozaj taka tvrda, ze to zvladnes a je to jedine pre teba prijatelne riesenie nikto ti v tom nezabrani a samozrejme zit s tym budes dalej ty. Nehovoriac o tom, ze je riziko, ze po zakroku moze prist ku komplikaciam koli ktorym viac deti mat nebudes. A takychto pripadov vo svojom okoli poznam viac.

marcelkaemmka
28. apr 2019

Prosim nechod na potrat. Trapi ta ze ho nebudes lubit ? Budes ho lubit viac ako si dokazes predstavit je to nevysvetlitelne no je to tak Viac ta bude do smrti trapit to ze si zabila. Takto to proste ma byt mozno prave ty silna zena budes raz vzorom a prikladom pre ine matky

fiffinkaa
28. apr 2019

@livus5510 ahoj, ak citis ze by si ho nemohla milovat, mozes pre neho urobit viac ako mu vziat zivot, daruj mu zivot..vzdy je moznost..predstav si ze to dieta uz je na svete a nejedna sa o tvoje dieta ale napriklad cudzie..priala by si mu zivot(cudziemu viac ako svojmu). Zachrana zivota sa ti v zivote vrati.

ivankomonika
28. apr 2019

@myj no neverili by ste ako môže stastlivo zmeniť život nejakému páru, ktorý čaká na adopciu a ktorý by toho človiečika zahrnul láskou.... Tkvie v nej nový život, prečo zabiť a žiť s výčitkami celý život? Čím sa previnilo ten malý život co v n3j rastie? Ničím, prečo by malo trpieť a byť zabite kvôli chybám iných? Verím ze autorka toto hrozne rozhodnutie nespraví a radšej umožní páru ktorý čaká na adopciu šťastný život, takto urobí minimálne 3 ľudí šťastným...

kattrin5
28. apr 2019

@livus5510 Ja si myslim, ze si sa rozhodla spravne, mas na to pravo, a take reci co ti tu baby pisu, ze zabitie a neviem co, ani nepocuvaj. A inak adopcia hmm, ja som bola adoptovana a moje detstvo jedna katastrofa s otcom alloholikom, ktory nam neustale pripominal ze nas zobral z decaku.. takze adopcia nemusi znamenat milujuca rodina, a pribehov, ako moj je bohuzial velmi vela. Drzim Ti palce, nic si nevycitaj, budes v pohode, len to chce cas.

gabrielan
28. apr 2019

@livus5510 ale potrat je taziva minulost...mozno teraz vyzera ako najlepsie riesenie, ale je to len iluzia..musi to byt strasne tazke, nepredstavitelne..ale nezabijaj ho prosim..mozno by bolo dobre poradit sa s odbornikom alebo niekym, kto prezil to iste..poradne ta vedia navigovat.chapem, ze mas strach, ci ho budes schopna milovat, prijat..mozno ano, mozno nie..vtedy je moznost adopcie..neber mu moznost zit

brunettka89
28. apr 2019

Držím ti veľmi palce, mam pocit, že si skvela a veľmi silná žena, rozhodla sa tak ako cítiš, nič si nevycitaj, len ty sama vies co bude pre teba najlepšie ❤️

tecko28
28. apr 2019

@kattrin5 lebo ty si nebola stastna, nemala si dobre detstvo, tak schvalujes radsej smrt? co ine ako zabitie to je?

gabrielan
28. apr 2019

@livus5510 a co to je?ak nie vrazda?

kikaaa444
28. apr 2019

Neviem prečo niektoré berú potrat ako zabitie .. poznám veľa žien ktorým sa po potrate uľavilo , a pokial to je ešte len zarodok a nemá to hlavu nohy ruky nepríde mi to ako zabitie . To je to iste ako ked si dá žena tabletku po a niekto jej začne tvrdiť že zabila “ svoje dieťa “ .. niekedy je potrat ozaj najlepšie riešenie . Moju kamosku jej vlastná mama neznáša a cely život jej vyčíta že sa narodila a ostaných súrodencov miluje . A kamoska je v takých psychických stavoch že neraz si už siahla na život . To takto ma to dieťa žiť ak by ho autorka náhodou neľúbila ?

zulumilo
28. apr 2019

@dianaana je vela zien,ktore nelubbia svoje dueta aj ked ho maju so chcenym partnerom, a nie po znasilneni. je tu moznost ze ho nebude lubit. staci ked ju v obdobi vzdoru alebi v puberte nazlosti a uz si to na nom "vybije" ,nakrici viac a pod. Podla mna je najlepsie riesenie utajeny porod.
@livus5510

region
28. apr 2019

@livus5510 ahoj. Veľmi ta prosím nerob to. Nechaj si to bábätko. Možno začiatky budú ťažké, ale aj pôjdeš na na potrat budeš to ľutovať celý život. Prosím ťa nerob to. MYSLI NATO, ŽE MÁŠ V SEBE DIETATKO ŽIVÉ A KRÁSNE.

region
28. apr 2019

@beky1813 presne ako ty vieš, že dieťa ľúbiť nebude? V prvom rade je to jej bábätko

iwesska
28. apr 2019

Na tvojom mieste idem na potrat. Ja by som tiez nedokazala vychovavat plod takehoto cinu. Tiez mam v zivote nejake traumy a viem dobre,co obnasa,ked sa ti situacie pripominaji konkretnymi osobami/vecami, a ako to nie je volou ovladatelne a akovelmi je cloveku z toho zle. Takze si ozaj neviem predstavit denne sa pozerat na "dar" od takeho primitiva.A este rataj s tym,ze ma aj velku cast jeho genov,co by ma desilo este viac.
Dobre uvazujes,lebo dieta ma dusu uz od pocatia a vsetko to negativne,co prezivas a budes svojou nenavistou k nemu prezivat sa na nom podpise. A bude si to niest aj ked ho porodis a opustis a zit s tym cely zivot.
Z tvojich slov mam pocit,ze uz si rozhodnuta..a urcite nik tu ti nema pravo rozkazat aby si ho porodila a opustila. V tom podla mna medzi porodom a potratom nie je ziaden rozdiel.O matku pride tak ci tak.
Teraz uz len zalezi ako velmi si silna,ale ak sa takou necitis,je to v poriadku. Je to len a len tvoj zivot a len ty ho budes/nebudes vychovavat.

ukulela
28. apr 2019

@livus5510 v dobrom ti poradim diskusiu asi vymazat, ci zamknut, stale ti tu budu pribudat pro-life komenty a to ti nepomoze. mozno skor diskutuj s babami, co ti napisali sukromne spravy, v pohode mozes pisat aj mne, ak ti to pomoze sa vyrozpravat. drz sa. nikto ta nemoze sudit za akekolvek rozhodnutie, ktore je legalne.

iwesska
28. apr 2019

@kikaaa444 Ja poznam jedno postihnute dievca dospele,ktorej matka cely zivot vycita,ze naco sa narodila.A chova sa k nej ako handre,uz jej aj meno nechala vyrit na otcov hrob. Ta baba to vie,mentalne je na tom velmi dobre,takze akurat sa cely zivot trapi. Toto su tie odporucania typu "dieta je dar", "nezabijaj ho".