Nechcené dieťa po znásilnení
Nikdy by som neverila, že na podobné fórum napíšem, ale potrebujem akési povzbudenie... Po znásilnení od už bývalého priateľa som ostala tehotná. Som v 6 týždni, všetko je potvrdené aj gynekológom a mne sa po tomto zistení zrútil svet... Moje dieťa nie je chcené, sú to tvrdé slová, ale ja ho nechcem a neviem čo si počať, vždy som bola proti potratom a tak asi hľadám niekoho kto bol možno v podobnej situácií a nakoniec to dopadlo dobre. Som zúfalá, jeho čin som na polícií nenahlásila, ťažko sa o tom hovorí, ale potom čo sa stalo som bola zdevastovaná a nedokázala som ísť niekam kde by mi robili nejaké výtery a brali veci a podobne. Radšej som to zamlčala, hoci som nemala ani tušenie, že to dopadne takto, ja hlúpa som si mala dať tabletku po, lenže po znásilnení je posledné na čo človek myslí dieťa. A keď som sa z toho už začala dostávať prišlo toto, neviem čo si počať. Bojím sa ísť na potrat...
@kattrin5 momentalne sa na take caka aj viac ako 5 rokov. Karma je svina, aby raz nepisla na kona, ako ma noveho partmera a nemozu mat deti, potom by zrejme bojovala tiez o kazde nenarodene
@myj radsej by si tiez volila smrt ako zivot. Radsej nech ho roztrhaju na kusy, ako by ho mala mat v naruci ina zena, ktora na neho roky caka a bude ho milovat. To je vlastne aj take nase Slovenske
Choď na kyretaz. Neviem sice aké je to finančné náročné ale ak dieťatko nechceš.. je to ešte mini plod tak to riešiť teraz než keď dieťa bude väčšie bude ťa to viac trápiť
@martinka1441 ja som za potraty není. Ale každá sme iná a máme iné riešenia a situácie. Takže ak je to náročné pre teba a naozaj ho nechceš. Rob s tým niečo. Lebo budes trpieť.. :( držím palce a veľa síl
@tecko28 osobne poznam zopar zien co potrat podstupili a dnes maju deti. Stat sa moze hocico, kazdopadne to, co jej tu vy pisete, vrazda a podobne, to sa neda ani citat, teosku sa treba spamatat. Ono nieje len tak si dieta nechat alebo ho dat na adopciu, ma byt cele tehotenstvo z toho v strese a depresii? To uz je na co dobre?
Vám tu podaktorým dobre vyšíva, myslite ze keď jej tu budete písať o vražde a zabíjaní, tak jej tým pomôžete? Že vy by ste to nikdy neurobili a milovali to malé aj keď vzniklo ako vzniklo? Až si to prežijete samé, potom tu rozdavajte takéto rozumy. Ako autorka písala do ip jej napísalo viac báb co si tým prešli, a nenechala si to ani jedna. Tu ozaj nie je priestor na moralizovanie. Je to na nej, a vy jej nemáte čo podsúvať ešte pocity viny.
To je odvaha, tu kde fundamentalistky radi pisu o vraždách atd. dať túto tému :( @livus5510 nájdi si terapeuta, ktorý ti sadne, kľudne vyskúšaj aj viacerých. Riad sa asi vnútorným pocitom, že na čo sa cítiš ty. Nech je rozhodnutie akékoľvek, nemáš si čo vyčítať... Tiež je jedno, čo si myslia ľudia okolo teba (ako že tehotná a potom žiadne dieťa).
Čítala si už na internete príbehy žien, ktorým sa stalo to isté? Skús sa s niekým spojiť, kto zažil podobné. Určite rady pomôžu
@myj už nič nepíš..
@myj narodene dieta je rovnaky clovek ako to nenarodene, len v inej faze vyvinu. A Slovensko s tym ma to, ze ked niekto je nestastny nedopraje stastie druhemu. Radserj zabit ako nechat zit, aby malo dieta rodinu, ktora ho bude lubit. Ked ho nenavidi ona, nedoprajemu, aby ho niekto iny lubil
@misinka0611 a teba je co do toho co pisem,tak necitaj a nekomentuj ma.
@myj proste na to ser 🙂
Preboha ženy, prečo tu autorke podsuvate dookola myšlienku "potrat je vražda". Jedna vec je vyjadriť svoj názor,druhá vec je pridávať video a vnucovať autorke pocit viny. Očividne je autorka úplne príčetná, inteligentná žena,zvažuje možnosti,hľadá pomoc. Ak radíme,mali by sme skúsiť použiť aj empatiu.
@dopolbokaodrata ja som niekedy videla nejaký dokument o tom a boli aj také, čo si dieťa nechali a rozprávali, že prečo (žiadna cirkevná propaganda, to má nezaujíma) - bolo to dosť zaujímavé. Tým chcem povedať, že sa domnievam, že neexistuje univerzálne riešenie, že hocijaké môže byť "správne".
@livus5510 hlavu hore, ja by som si položila otázku či by som si to dieťa chcel nechať, keby bolo od ex ale za iných okolnosti. Alebo nie. Ak nie, tak nie ak áno tak ano ty, iste každá žena bude to svoje dieťa ľúbiť. Akokoľvek sa rozhodbes musíš s tým byť stotožnená ty neriešit výčitky a pod. Ja napr nie som naklonená adopciam, a ak si v rozpoložení že nie, tak neviem ako môže tehu pomôcť k psychickej pohode a vyrovnaním sa so situaciou .. práve naopak. Mne je jasne z koľko ľudí toľko názorov, Rozhodnúť sa musíš iba podľa seba, ty budeš s tým žiť a musíš vedieť aká si povaha. Či sa rozhodneš a budeš to brať ako fakt, alebo si budeš vyčítať niečo, meniť názory ... Rozhodni sa, zariadenia si pod toho život a zabudni na okolností. Nič iné ti nepomoze, zbytočne sa trápiť.
@tecko28 k adopcii: klobuk dole pred zenou, ktora sa rozhodne nechcene dieta vynosit a dat na adopciu. ale porod - to je aj ohrozenie matkinho zivota. aj dnes matky pri porode umieraju, alebo aj po porode (a naslednej adopcii) moze jej stav skoncit tak, ze dalsie deti mat nebude.
vseobecne vsetkzm: so vsetkou uctou a nepopieranim bolesti zien, co dieta mat nemozu a na taketo cakaju: nemate najmensie pravo zatracovat inu zenu, co sa nerozhodla tak, aby riskovala aj svoj zivot (nie len psychicke zdravie) pre donosenie, porodenie a vzdanie sa dietata.
@misinka0611 preco,lebo mam iny nazor,ked neces necitaj aa hlavne. Nekomentuj a, nerozkazuj druhym.
@misinka0611 preco,lebo mam iny nazor,ked neces necitaj aa hlavne. Nekomentuj a, nerozkazuj druhym.
@myj Preto lebo sa to číta a autorka sa už rozhodla. Vid. vyššie. Na jednej strane ja nemám rozkazovať na druhej strane v tom istom príspevku/koch rozkazes ty mne.. ale “ oukej” typ sa v tom ďalej , v potratoch ak je to rozumnejšie ako tu diskutovať s niekym kto má opačný názor.. keď v tom vidíš zmysel.. OK. Čau 🙂
@myj *tazko číta

zivot zacina pocatim, spojenim pohlavynch buniek. kazda z nich ma 23 chromozomov, ked sa spoja je ich 46 a to je presne ta sada, ktora predurcuje, ze je to clovek (nie, prasa,. pes alebo potka
@kikaaa444 to ze to dieta teraz nema ruky ako ty, neznamena, ze ich nema, lebo ma bunky, z ktorych tie ruky vzniknu. Aj tabletka po je zabitie, vies ako funguje?? Hormonalne znizi sliznicu maternice, aby sa zarodok nemohol uhniezdit, takze zomrie. Ani novorodenec nevyzera ako dospely jedinec, ale je to clovek. Ludky zivot ma rozne fazy vyvinu a zacina to prenatalnym, konci smrtou. Vzdy je to clovek, aj ked v roznych fazach inak vyzera