icon

Nešťastné bezdetné závistlivé ženy

leria
4. dec 2012

založila som túto smutnú tému, pre ženy ktoré sú v podobnej situácií....ja som po druhom potrate...doteraz som bola plná optimizmu, no a zase to na mňa doľahlo....viem, že to pominie, že opäť vstanem a budem bojovať dalej...len ma trápi ten môj stav, za ktorý fakt nemôžem...závidím všetkým mamičkám, je mi zle ked otvorím nejaký časopis a sú tam samé fotky so šťastnými rodinkami...vo svojom vnútri som prajný a dobrosrdečný človek a trápi ma tá moja závisť...viem že to pominie...no mám strach z budúcnosti, ak náhodou ostanem bezdetná...čo to so mnou spraví...o mojej známej, ktorá sa snaží všemožne otehotnieť už 15 rokov, hovoria, že sa velmi zmenila....že je zákerná a plná nenávisti...a možno niekedy nemá svoj deň a okolie ju hned odsúdi, že je to kvoli tomu, že nemá deti......už teraz nemám chuť bojovať s nepríjemnými otázkami a nepochopením...a neznášam, ked mi niekto povie, že nemám na to myslieť...hm, keby som mala 30-tak možno na nejaký čas viem zabudnúť......snažím sa byť nad vecou, dokonca som velakrát sa snažila povzbudiť kamarátky, ktoré majú taký istý problém...viem, že život nestojí na dieťati a možno mám predurčenú inú cestu.....no ešte nie je koniec všetkým nádejam...ešte mám v sebe vela síl bojovať a vieru, že sa stanem matkou...no je to jeden z mojich posledných vlakov a mám obavy ak ich prešvihnem, čo to spôsobí...ako to zvládnem byť a žiť s nálepkou bezdetnej ženy....

ela1975
26. jan 2014

Ahojte baby, som rada že som našla niekoho s podobnými pocitmi ako mám ja, nakoľko nikto ma nevie a ani nechce pochopiť vtátane môjho manžela, aké je to ažké chcieť byť mamou a nemôcť ňou byť.Chcela by som sa spýtať waikiki či by mi vedela bližšie priblížiť postup pri adopcii.Ďakujem

PS:nenájde sa tu náhodou nejaká babenka z okolia Trnavy na debatu a prechadzky?

ela1975
26. jan 2014

@waikiki

Ahoj, mohla by si mi prosím priblížiť postup pri adopcii.Tiež uvažujem a chcela by som o tom vedieť viac hlavne podla prežitej skutočnosti a nie to čo je všeobecne popísané.Ďakujem

waikiki
27. jan 2014

Ahoj, skús mi potom písať na jana.surinova@gmail.com
Najprv choď na Úrad práce sociálnych vecí a rodiny kam patríš, tam ti dajú prvotnú informáciu a doklady, ktoré treba vyplniť - resp. zoznam dokladov, ktoré si musíš zohnať (je toho dosť, lustrujú nás dosť kvalitne:o)). Tiež ťa prídu navštíviť odtiaľ tetičky, aby zistili, že máte podmienky na to priviesť domov dieťa, ako izba pre bábo a podobne. Medzitým absolvujete prípravu - my sme ju absolvovali v Návrate - celá tortúra zháňania dokladov trvala pol roka. Vy ste teraz v akom štádiu? a z akého ste kraja?
Jana

denkatn
17. feb 2014

@ela1975
ja som z BA, ale isla by som na turu zdravotnu, niekde na polceste ze by sme sa stretli, lebo som citala ze dobra kondicka tiez prispieva k dobremu udrzaniu plodu, podla americaniek ktorych knihy, citam vraj zeny ktore cvicia aspon 4 hod tyzdenne si zvysuju sancu o 20%.
tak by som niekde vysla, ale sama nemozem sa motat po horach...🙂

ela1975
18. feb 2014

@denkatn

ahoj isla by som velmi rada niekam sa prejst a pokecat ale pockala by som na trosku lepsie pocasie.co ty na to?mohli by sme si zatial pisat?Inak volam sa Eliška a som z Trnavy

junek
Odpoveď bola odstránená
kveta
8. mar 2014

@leria Gratulujem k tehu. 🙂

leria
autor
8. mar 2014

@kveta ďakujem veľmi pekne 🙂 je to pre mna veľký zázrak a Bozie pozehnanie 🙂 uz som bola so všetkým zmierená a dokonca sme plánovali s manželom novy zivot mimo Slovenska. Myšlienkami sme boli úplne inde, pomalí sme riešili presúvanie a začali tešiť na vsetko nové co malo prísť. No a nečakane sa to nové zmnohonásobilo 🙂 zatiaľ je vsetko o.k. a verím, ze to dotiahnem do úspešného konca 🙂 napriek všetkému to obdobie neúspechov bolo svojim spôsobom pozitívne.... naučila som sa väčšej pokore a zároveň mi dodalo viac sily..... pomohlo aj to, ze ked mi bolo ťažko, mohla som sa tu vyrozprávať a našla som tu od vás báb, vela podpory.....veľmi veľmi držím všetkým ženám, ktorým sa nedarí otehotnieť palce a hlavne aby nestrácali vieru.....aby mali vela síl vyrovnať sa s každou situáciou a ísť ďalej🙂

zvolsiinylogin
8. mar 2014

@leria ved si v 18 tt...ci?

zvolsiinylogin
8. mar 2014

@leria kolko mas rokov? ja 38, a uz som z toho zufala.. ☹ ☹

santamonica
21. apr 2014

@leria velmi ti gratulujem, a dotiahnite do krasneho konca 🙂 , ja mam za sebou dve tehu, bohuzial to nedopadlo, naposledy dvojicky 😢 mam uz 40 rokov a znasam to velmi zle, zmenilo ma to, byvala som vesela, pozitivna, spolocenska, nic z toho uz neplati 😖 , to ako tu mnohe pisu, ze ked sa s tym clovek akoze zmieri - potom sa to podari, tak to ja nedokazem.....skusala som, ale je to len nasilu, bola to len taka osobna pretvarka, nemyslim, ze sa s tym niekedy zmierim, to sa neda v mojom pripade, deti chcem odjakziva a nikdy som si nevedela a nechcela predstavit zivot bez nich...uprimne, jedine co ma drzi nad vodou je manzel a rodina, inak neviem, este to nevzdavam, ale je to najvacsie nestastie mojho zivota a nic nepomoze, len ze sa to podari.....
vsetkym vam drzim palce

stanulienkat
21. apr 2014

Neviem, aky mas zdravotny problem, ale viem, ze su pary, ktore nemozu mat spolu deti. To znamena, ze s inym partnerom by si mozno mohla mat. Ale tazko radit, mozno ste uz skusali aj umele oplodnenie. Predpokladam, ze ste skusali vsetko dostupne. Citala som o paroch, ktore splodili aj po 15 rokoch manzelstva. Bud v dusevnej pohode, chodte si niekde oddychnut na dovcu a skusajte. Lahko sa mi radi, ale drzim palce. A zivot mozte mat plnohodnotny aj bez dietata. Alebo skuste adopciu.

veve14789
23. apr 2014

Ahojte, toto je presne téma pre mna, milujem deti nadovsetko, a o to viac trpím ked som s nimi a pomyslím si ze moja malinká tu nie je,a pritom by sa mohla s nimi hrat...rásť...najradšej som doma so svojim psíkom, lebo akonáhle sa z domu pohnem vsade su deticky, a hlavne teraz ked uz ide dobré počasie. Jediné dieťatko s ktorým nemám problém byť je môj krstný syn, on ju stále vidí a tak trochu mi ju aj pripomína, pri osatných sa obzerám kam by som najradšej utiekla nech sa nerozrevem!

humancare
23. apr 2014

Nedari sa Vam otehotniet? Mate cysty, alebo myomy, ktore sa Vam nedaju vyliecit? Prave pre Vas je tu cvicenie AVIVA, ktore je jedine na Slovensku. Uz sme pomohli viacerym zenam, ktorym sa nedarilo pocat babatko a nepomahali im ani umele oplodnenia. V maji robime prve 4hodinove cvicenie. Tento krat v Samorine. Nevahajte a prihlaste sa. Skuste prirodzenou formou pomocou jednoduchych cvikov otehotniet,alebo sa zbavit cyst a myomov.

martinkamilanko
5. máj 2014

martinkamilanko 2014-05-02 06:00:41 píše:
ahojte baby chcem sa ties pridat do temy opakovane potrati .Mam za sebou uz 3potraty ☹ a dva dni po 4potrate nemozem sa stim zmierit vsetko bolo v ok len naras prestalo byt srdiecko a tento problem sa opakoval pri vsetkych nahle ako som dovrsila 10 tyz.tehu. sa to stalo .Teras ma caka spustu vysetreni ...neviem co bude dalej a sa bojim ze mi lekary oznamia ze uz nemozme mat 😢 ..sme s manzelom uz 16 rokou presli sme strasne vela vysetreni .....budem vdacna za niejake info ........... ☹ 😨

santamonica
10. júl 2014

@martinkamilanko ahoj, ja som na tom podobne, 3xtehu, najviac do 10tt, naposledy dvojicky, jedno sa prestalo vyvijat a druhe dobre, a v 9/10tt prestalo bit srdiecko 😖 , vysetrenia ukazali, ze mam zlu stitnu zlazu, produkuje strasne vela nejakych protilatok + zla prechodnost ciev ci co, zapricinuje to potraty , viacmenej, akoby to telo chcelo to embryjko vypudit za kazdu cenu 😢 , teraz beriem estrimex+anopyrin a po vklade si budem pichat fraxiparin a davat lutinus , ak otehotniem, tak to by malo pomoct + budem brat dlhodobo lieky proti krvnym zrazeninam.............. ked som si dala vysetrit stitnu zlazu u normalneho dr, tak bola v poriadku, toto vysetrenie bolo vlastne imunologicke, ze na to prisli.....

lulula1990
30. nov 2014

Neda mi nereagovat..pracujem v zdravotnictve a casto sa stretavam s problemom,kedy zeny nemozu otehotniet...zial,su to najma zeny ktore k nam pridu po 30tke..treba si uvedomit ze medzi vekom 20-25 je najvacsia sanca ze pocnete dieta a je to aj preto male najlepsie...mysim,zo zdravotneho hladiska...ale dnes kazda riesi karieru,uziva si a tak podobne a na dieta ma ,,stale" cas...druha vec je,ze nas stat nevytvara podmienky pre mlade rodiny

alby2014
30. nov 2014

@lulula1990 Tiez by som ti chcela povedat, ze ma VYTACAJU nazory, ze mame rodit medzi 20 - 25. Mozno to suvisi s tym, ze ludia su dnes zodpovedni a nazozaj obcas dlhsie trva, kym stretnu cloveka s ktorym chcu ma deti. Ja by som mile rada rodila medzi 20 -25, ale vtedy nebolo s kym. A odmietla som mat dieta s niekym, s kym by som po par rokoch skoncila , alebo tahala rodinu ja. Nehovoriac o tom, ze poznam, vela zien okolo30 a prisaham ani jedna nie je sialena karieristka, len proste odmietali sa v 20tke uspokojit s muzom, co nebije, nepije, vyplatu nosi a staci - lebo toto je minimum, co ma muz mat, uplny zaklad. A proste kym stretli toho spravneho tak, co mali doma plakat. Cestovali, zarabali, kupili si byt ( napr. ja) a ked sme stretli muza, o ktorom som vedela, ze ma okrem zakladu spravne hodnoty, je starostlivy a chceli ho za otca svojich deti, tak proste mali okolo 28 +. Btw Vacsina zien je medzi 20 -25 este na vysokej, alebo rok po vysokej, tak to ani nie je vhodne mat deti, resp planovat.

stellamaris
30. nov 2014

@lulula1990 suhlasim s @alby2014.nie kazda je karieristka,niekedy to jednoducho trva dlhsie,kym sa najde vhodny partner a buduci otec deti.Vela mladych muzov ani deti hned nechce,ja som aj to zazila.Alebo mas sice partnera,ale nedari sa otehotniet alebo ta stiha jeden potrat za druhym.

lenka110611
30. nov 2014

Ahoj. Celkom ťa chápem. Neviem ako dlho sa snažíte otehotnieť, koľko máš rokov, my sme sa snažili 1,5 roka a pripadalo mi to ako večnosť. Tiež som mala stavy keď som videla rodinky ako sa spolu vytešujú tak som si len myslela "len aby ste sa z toho neposrali" - s prepáčením. Bola to závisť... A tiež som normálny človek. Nikdy som nikomu nič nezávidela, až na deti. No a teraz mám vedľa seba takmer 4-ročnú dcérku. Nevzdávaj sa aj keď je to ťažké. Držím palce.

nanervy_2
30. nov 2014

@lulula1990 neda mi nereagovat.. prave taketo reci vhanaju niektore nezrelsie do manzelstiev, ktore nemaju sancu vydrzat, len aby mali potomka, lebo potom to uz bude strasny problem... fakt je, ze idealny vek je okolo 25, ale vsetky 30ky prvorodicky co poznam neposuvali kvoli kariere porod, ale kvoli partnerovi, je potrebne mat aj manzela a otca, nielen rodit... u nas na slovensku len minimum zien posuva deti kvoli kariere...
a tieto 30ky otehotneli na prvy sup, ale nikdy nebrali antikoncepciu, vzdy krize v teple, atd....
a zase su 25ky so zrastami s cias kratkych bundiciek, polycysticke vajecniky atd, nie je to len o veku, ale o sposobe zivota, zdravi, atd...

nanervy_2
30. nov 2014

ostatne baby.. moja kamaratka ma tiez problem otehotniet, vzdy ked sa dozvie ze niekto jej znamy caka dieta sa rozplace... samozrejme im ho praje, nema s detmi problem, len ten prvy moment.. no a teraz cakam ja a rozmyslam ako najlepsie a najjemnejsie jej to povedat aby to pre nu bolo co najmenej bolestive...

stellamaris
30. nov 2014

@nanervy_2 najlepsie hned a opatrne .A potom ju mozes utesovat,ze aj jej sa zadari........

laila22
30. nov 2014

Caute prdky, Vianocne trhy super ciganska, punc, trdelníky, podpecníky...Ciste obzerstvo.. Potom sme vyslapali na mestsku vezu, takze som aspon nieco spalila..🙂

katkalubkova
30. nov 2014

@leria drzim Vam palce

stellamaris
30. nov 2014

@laila22 ??? pomylila si si temu 😀

lulula1990
1. dec 2014

@alby2014, chapem ze dnes je rodit deti problem aj z inych dovodov...svojim prispevkom som mala na mysli hlavne to,ze medzi 20-25 rokov je to najlepsie zo zdravotneho hladiska pre matku aj dieta..vychadzam len z praxe s ktorou sa denne stretavam..a btw. ?za cias nasich matiek bol tento vek na rodenie uplne normalny

vege1
1. dec 2014

@lulula1990 ano..a normalne bolo aj to, ze rodili aj 40tky (svoje 4, 5, 6 dieta)

alby2014
1. dec 2014

@lulula1990 Normalne bolo vydavat sa okolo 19nast za 20rocneho a byt nestastna, normalne bolo mat aj v 30tke pocit, ze si detom obetoval mladost, normalne bolo vela veci. Vtedy rodian bola jedina moznost, nedalo sa cestovat, studovat len malo ludi, kariera no ak si nebol v strane nic velke...takze rodina bol priestor na realizaciu. Ja chapem, ze medzi 20 -25 je to zdravotne idealne, ta doba sa vsak nikdy nevrati. Ja si zas myslim, ze mentalne je to idealône prave okolo30. Vies, kto si, co chces, ake mas hodnoty etc. BTW podstatou rodiny predsa nie je rodit, ale mat rodinu s tym srpavnym muzom. 🙂