icon

Neviem ako ďalej... Prestal ma baviť život

srnocka30
4. jún 2019

Neviem ci to sem patrí ale začala som trpieť depresiami stalo sa to uz niekomu ze ho zrazu prestal baviť život zmizol úsmev z tváre a popritom som bola veľmi veselý optimisticky človek vie mi niekto tu pomôcť poprípade poradiť ako ďalej si som to v sebe nikomu sa nezdoverujem s mojimi starostami;((

natuska87
4. jún 2019

@caroline_ Áno! Na to, aby bola správne stanovená diagnóza, potrebujeme lekára! Nikto z nás nevie, ćo je u autorky problém, že?
naše rady sú čisto babské, aj ke´d, mienené dobre.A ćo ak utorka potrebuje skutočne medikamenty, aby preklenula svoj stav??? Č ak, by to mohlo dopadnúť omnoho horšie?!
So zlomenou nohou asi nepôjdem k astrológovi...😲

hope87
4. jún 2019

@justina74 evidentne ty asi nemas elementarne zaklady porozumenia, ked si sa do mna takto pustila. Odbornik sa nerovna len psychiater a teda + lieky ale aj psycholog 😉
Ja som sa predsa jasne vyjadrila, ze astrologia je velmi zaujimava a ze tomu aj verim...ale že proste, ked sa citi zle, aby vyhladala tu pomoc a zacala nieco riesit so sebou a nie cakat, co povedia hviezdy, ze ci a kedy ju to prejde...

caroline_
4. jún 2019

@natuska87 porovnavas neporovnatelne, "choroba" duše a zlomená noha je niečo ine, a medikamenty nepotrebuje nikto..

beky1813
4. jún 2019

@caroline_ pri poruchach prijmu potravy to tak lahko nepojde, najprv musi ist k psychologovi a popri tom moze skusat alternativy

caroline_
4. jún 2019

@beky1813 ja som tiež mala PPP a išlo to aj bez lekárov..... Preto chcem babám radiť to co pomohlo mne - bez zbytočnej chémie

0silvia0
4. jún 2019

@caroline_ čo konkrétne tebe pomohlo pri liečení PPP? A ako funguješ po vyliečení?

caroline_
4. jún 2019

@0silvia0 napísala som v komente vyššie, a fungujem už na takých 98percent, ak mam stresove obdobie tak ma ešte párkrát chytia úzkosti a panicke záchvaty ale ani sa to nedá porovnať s tým co bolo, no ja som nemala ani anorexiu ani bulimiu ja som mala chorobné prejedanie-rozumej : na posedenie som zjedla pizzu, Hot Dog, hamburger, dve čokolády, hranolky, čipsy a zapíjala som to najlepšie kofolou, proste mi to robilo dobre, vždy keď som cítila že ide na mňa uzkost alebo smútok jedlo mi pomáhalo..aj keď mi bolo strašne zle fyzicky a následne psychicky no bol to taky zacarovany kruh, do toho som strašne pribrala na 95kg a to som mala 55, frajer o mna už nemal záujem, okolie sa pýtalo co mi je proste bolo toho veľa.
No zmenila som si život, úplne od základov a preto chcem pomôcť aj babám ktoré to majú podobne, aj keď len radou alebo správou... A veruže to ide bez liekov...

caroline_
4. jún 2019

@caroline_ zabudla som dodať že teda ak mam stresovejsie obdobie tak ma ešte chytí také ze by som sa zase začala prejedat, no dám si len niečo a zdravé..

0silvia0
4. jún 2019

@caroline_ no píšeš, že "nejaká meditácia, joga, zmena Stravy, pobyt v prírode", prišla si na to sama? Alebo si potrebovala k tomu dospieť? Alebo prišiel nejaký impulz, alebo ti niekto poradil? Koľko si mala vtedy rokov? Pýtam sa kvôli mojej neteri, má anorexiu.

caroline_
4. jún 2019

@0silvia0 mala som 19,a prišla som na to viac menej sama, čítala som knihy a nejako som sa zamyslela nad sebou a nad životom, myslím si ze človek sa asi musí stratiť aby sa našiel...

caroline_
4. jún 2019

@caroline_ nechýbalo veľa a už by som tu nebola - su také vyhrotene situácie keď človek ma len dve možnosti.. A zrazu sa mu otvoria oči a zobudí sa

0silvia0
4. jún 2019

@caroline_ no presne toto si myslím, že musí prísť ten správny impulz v ten správny čas a v správny stupeň dozrietia... Darmo niekto bude niekomu inému vnucovať jeho teórie a predstavy, keď ten druhý ešte nie je pripravený prijať to...

ellemell
4. jún 2019

Tak popis je dosť slabý, čítala som teda, že máš druh problému s príjmom potravy a že sa nenávidíš, koľko máš rokov? Dievčatá v puberte si takým prechádzajú lebo dnes je v móde povrchnosť, krása, miery modelky a kde čo, ale to že to nemáš neznamená, že si horšia a máš sa zničiť, nikdy sa nevyliečiš ak sa na seba nezačneš pozerať s láskou a ak nebudeš mať rada seba tak ťa nebude mať rád nikto.

natuska87
4. jún 2019

@caroline_ medikamenty nepotrebuje nikto???
Vy ste z akej sekty, preboha???
Na onkolog.ochorenie nasdíte astrológam bylinku?

caroline_
4. jún 2019

@natuska87 nie som zo žiadnej sekty a na onkologické ochorenie nasadim úplne iné veci ako aj na cukrovku a iné "vážne" choroby ;) ale to je na inú tému 🙂

galioska
4. jún 2019

@srnocka30 nedávno som čítala o serotoníne prečítaj si o Tom, vie urobiť neplechu v celom organizme, človek prestane fungovať keď je serotonín nefunkčný, poprípade zlyhava, potom kukni na YouTube Martina Lajprika😎

stankaz33
4. jún 2019

Psychiater predpisuje lieky, nie psychológ!!! Ja len na margo debaty, čo sa tu rozprúdila.

caroline_
4. jún 2019

@stankaz33 to áno ale ja mam aj osobnú ale aj skúsenosť známych je taka ze človek síce príde k psychologovi no ten ho po dvoch troch sedeniach pošle k psychiatrovi...

beky1813
4. jún 2019

@caroline_ a ktore medikamenty teda odsudzujes?
To, ze ty si si pomohla sama neznamena, ze kazda, ktora ma psychické problemy, to dokáže pomocou byliniek a meditácie

thoughtfulweirdo
4. jún 2019

@srnocka30 Prosim ta, hlavne sa nehanbi vyhladat pomoc. Ked dostanes zapal pluc, tiez necakas doma, ze sa to same vylieci a nehanbis sa zajst za lekarom. Chora dusa je rovnaka ako chore telo, treba ju liecit. Moja mama pracuje na psychiatrickom oddeleni, koncia tam v hroznych stavoch ludia, ktori tu pomoc v zaciatkoch nevyhladali. Ver mi, tam nechces skoncit. Mozno sa ti to nezda, ale zacat to riesit teraz je ovela, ovela jednoduchsie, nez ked to uz zajde velmi daleko. Teraz ti mozno bude stacit par stretnuti s odbornikom, ktory ta spravne nasmeruje a pomoze ti zdravo vnimat samu seba. Aj ja som chodila k psychologovi, hoci z ineho dovodu, a rozhodne to nekupujem. Drzim ti palce ❤

natuska87
4. jún 2019

@caroline_ Asi ten psychológ usúdi, že treba nasadiť lieky.
Napr.na spanie...Nemusia to byť hne´d antidepresíva...

natuska87
4. jún 2019

@caroline_ Chorobu duše nedávajte do úvodzoviek! psychické ochorenia sú rovnako časté, ako iné!A sú zrovnateľné! preto sa treba radiť s odborníkmi.So zlomeninou ideš k chirurgovi, so zlomenou dušou treba vyhľadať psychológa, prípad.psychiatra / ak je nutná medikamentóz.liečba/!

caroline_
4. jún 2019

@natuska87 je to váš názor, ja som napísala svoj. Keďže takto uvažuje väčšina populácie - je jasne ze ľudstvo je tam kde je. Lieky a farmaceuticky priemysel je len mafia, ide len o peniaze nie o zdravie ľudí. No tí sú natoľko oslepeni ze tomu slepo veria. Všetky "lieky" nájdeme v prírode - nie chemicky vyrobené v laboratóriu. Prajem vám pekný deň🙂

natuska87
4. jún 2019

@caroline_ Áno, kedysi, keď ľudia neboli tak geneticky "zničení"...ľudstvo hľadá cesty...Keby nehľadalo, posielali by ste svoj názor jedine tak po poštovom holubovi...😀

ameba
4. jún 2019

@srnocka30 Mala som PPP, a počas toho som stretla terapeutku. Ja ju môžem len odporučiť, takže sem dávam link:
http://katarinavitkova.sk/

neraz v živote som u nej našla prijatie a pevnú pôdu pod nohami, keď sa "moj svet" otriasal v základoch. ❤️odporúčam. Katka sa venuje aj téme PPP celkom dosť. Pre viac info mi kľudne napíš na verosvit@gmail.com

melynda
4. jún 2019

podľa mňa s návštevou psychológa netreba otáľať, ale treba k nemu ísť čo najskôr. Aby si sa dala do poriadku. Ale podľa mňa je veľmi podstatné aj čítať knižky, rozvíjať sa. Hľadať krásno vo všetkom aj v maličkostiach 🙂

jenny333
4. jún 2019

@srnocka30 toto poznam mavam často. Niekedy to trva dlhsie niejedy kratšie ale vtedy doslova nevladzem uplne nič. Citim sa slaba aj po 4 silnych kavach, veľa zabudam a akoby mi aj hlavu vyplo. Nič sa mi nechce a je mi stale do plaču. Nieste sama. Liekom sa stranim a vzdy to "dako" uhram a naberiem novu energiu ajked niekedy to trva omnoho dlhšie. Ak chcete kludne mi napište. Prajem pekny den

eliska13
4. jún 2019

@srnocka30 nečakaj na nič, ale objednaj sa.Je to ťažká cesta, ale raz budeš chcieť mať deti....moja kamarátka potratila, lebo nechcela jesť myslela si, že dieťa ju vylieči a padla ešte na väčšie dno.Preco trestas a nenávidis samu seba?väčšinou majú anorexiu bulímiou ľudia čo majú, mali málo lásky od rodicov
Rieš to😀

ibamy2
4. jún 2019

Preboha, ľudia. Ak je to naozaj depresia, horoskop ani ľubovník asi stačiť nebudú. Mate aspoň predstavu, čo je naozajstná depresia? To nie je chvíľkový smútok, či zlá nálada... je to porucha mozgu, je to naozajstná choroba, S cukrovkou či chorobou štítnej žľazy sú tiež lieky fuj? Depresiu spôsobuje nedostatok serotonínu alebo noradrenalínu v nervových zakončeniach (synapsiách) v mozgu. To nestačí podebatit s kamoškou a prejde to, psychiater nie je hanba a antidepresiva nie sú jed. Vedia zachrániť život, dnes dokonca nie sú ani návykové. A v súvislosti s ďalšim problémom, ktorý autorka má, by mal byť psychiater samozrejmosťou + samozrejme psycholog/psychoterapeut. Veľa síl a správne rozhodnutie prajem

beky1813
4. jún 2019

@caroline_ cize aj dietatu nedas antibiotika? Nezoberies k lekarovi?