Nezvládla som to
V piatok som mala mat UPT. Keď mi robili ultrazvuk doktorka už videla pohyby .. neukázala mi sono ale tvárila sa tak divne tak som sa spýtala že čo sa deje. Potom som sa pozrela na to sono aj ja.. nedokázala som to podstúpiť. Mám ešte jednu “šancu” v pondelok, po pondelku už UPT nebude mozne vykonať. Dôvod preco som tam chcela ísť, je ten že budem na dieta uuuuplne sama. Nemam absolútne nikoho. Neviem čo mám robiť 😥
@any_soj Ja som ti to písala aj v inej téme, ale klobúk dole pred Vami. Ste dôkaz, že ľudskosť ešte nevymrela. Skutočne.
@zuzanockamt Kyberšikana je to, čo predvádzaš pri potratových témach. Pri každej jednej.
Určite sa ozvi, keď budeš potrebovať.
@zuzanockamt ale ty nechápeš že má sa lepšie oproti iným že už vôbec niečo má? Není na UP, bez roboty, bytu ale má ten základ a keď bude myslieť len na to zle tak si to privodí.. ale keď ho dá na súd tak platiť musí inak skončí vo väzbe.. keby radšej napíšeš že sa dobre rozhodla a držíš jej palce aby všetko dobré dopadlo tak budis ale ideš jej tu písať že sa zle rozhodla lebo chce byť matkou a dať dieťatku život? Ľutujem tvoje deti ak nejaké máš...
Autorka, odkiaľ si??
@zuzanockamt ja s tebou suhlasim. A ked tu autorka o par mesiacov/ rokov bude zakladat diskusiu ako to financne nezvlada, nech rovno hodi link na tuto diskusiu, aby sa jej samaritanky poskladali na zakladne veci.
@zuzanockamt neries, je to iba forum, tu si aj tak zije kazdy vo svojej bubline. Autorke mozeme len drzat palce a verit, ze motyka vystreli a bude to ok. Asi bude mat co robit. Ja by som len dodala, ze male dieta = male naklady, velke dieta = vacsie naklady.
@lalala94 presne tak, nalozia jej a budu jej chciet dieta odobrat. Uz som to spominala. Ale tak kazda minca ma dve strany. Autorka, si silna zena a bojovnicka, prajem ti vela sil a zdravia..
@lalala94 vždy sa nájde niekto, kto pomôže.nie je to povinnosť, je to dobrá vôľa.ak sa človek sám snaží, tak sú ĺudia, ktorí ho podržia.
Mám kolegyňu, 34 ročná sa stala vdovou s 2 malými deťmi, domom a hypotékou. Zvládla to, robila upratovačku, opatrovateĺku-čo sa dalo. A určite keď s manželom mali deti, začali stavať, tak nemysleli na to, že on zomrie a ona zostane s deťmi sama. A nie, nedala ich do domova.
Ďalšia zostala vdova s 3 deťmi, najmladšie malo 4 roky, tiež sa to zvládlo.
Slobodná mamička s 3 deťmi, áno, tiež mi to nejde do hlavy, berie náhradné výživné, pracuje, všetko ok.
A potom mám susedu, ktorá už 6 mesiacov je na pn a práve prišla z 2 týždňovej dovolenky v Chorvátsku....nie je všetko o zneužívaní systému. Ak človek chce, hĺadá spôsoby, ak nie, hľadá dôvody.
Nie, nie je to ĺahké, ale to nevie nikto z nás, ako sa život zvrtne...žena, ktorá pochovala svojho syna, povedala, že ak by to vedela, nevydala by sa...lenže mali ďalšie dieťa a čo sa stalo?manžel zomrel...
Naplánovať si život je nemožné, no snažiť sa prežiť ho plnohodnotne sa určite dá...
Mať dieťa je záväzok, ale je to aj zmysel života.
Všetci chcú, aby ich dieťa malo všetko, no v skutočnosti to dieťa všetko nepotrebuje a ocenilo by možno niečo úplne iné.
Istá skupina ĺudí má deti kvôli dávkam, tiež tie deti vyrastú všelijako a predsa nedajú na rodičov dopustiť.
A deti rozvedených rodičov tiež nie sú šťastné týždeň u mamy, týždeň u otca, víkend u babky...a je ich čím ďalej, tým viac...
Autorke prajem bezproblémové tehotenstvo, radosť z dieťaťa a šťastie na ĺudí.
Gratulujem , si silná žena. Napíš mi, ak by ti trebalo pomôcť, aj na kávu by som ta pozvala, len netuším odkiaľ si.
@lalala94 Tiež si myslím ak úspešne dokončí teh.tak tu bude písať ako to nezvláda finančne aj psychicky sama,len čo že jej podaruju ženy veci teraz ,no nemyslím si ze ju podporovať celé roky do dospelosti.Ved nie je jediná koľkej ženy už dieťa majú a tiež potrebujú pomoc.Dobre ,teraz jej dajú pár vecí a čo potom ? Keď bude treba financie? Budú ju aj pravidelné financovať? Neverím tomu
Hlavne tu potom nepíš keď porodiš , či existuje nejaká špeciálna pomoc finančná, pre slobodné matky lebo presne všetky tieto čo tu pisali aby si si dieťa nechala aj keď naňho budeš úplne sama, ti budú písať že “bože milujem ženy čo vycicavaju štát , načo si robíš dieťa keď sa oňho nevieš postarať”
Sprav tak ako to cítiš ty a ako vidis svoje možnosti do budúcna. Veľa šťastia 🙏🏼
Pridávam sa do klubu prispievateliek, tiež rada autorke pomôžem či už osobne alebo v rámci nejakej spoločnej iniciatívy.🥰
@any_soj musíte byť úžasní ludia ♥️
Ostatné ženy prosím 🙏🙏🙏 miesto tých komentárov ktoré sú už doslova kopnutím si..radšej zrolujte o diskusiu nižšie 🙏
A ty autorka, ak si skutočná ...nie si prvá ani posledná, dostala si dar, už nikdy nebudeš sama...
Si mladá, raz budeš mať kompletnú rodinu tak ako xy ďalšich póvodne slobodných matiek...je nás takých viac co sme si aj s dieťaťom našli (už) manželov...A pokojne sa moze stat že "oteckovi" sa to uleží a aj ked nebudete pár, bude dobrovolně pomahat..už narodene dieta viacerym chlapom roztopilo srdce
@matkahelka asi nebude taká nešikovná, keď má 24 rokov, vlastné bývanie a hypotéku so splátkou 600 eur mesačne. Za mňa je to obdivuhodné, veľa mladých v jej veku nemajú ani 5 % našetrených na hypo a nie ešte splácať v takej výške a mať aj cash aby vôbec hypo dostali. Okrem toho zbaviť sa dieťaťa iba kvôli 3 rokom z celého života je trochu moc, nie? Vyzerá to tak, že autorka je veľmi zodpovedná, vie sa o seba postarať a preto aj chcela ten potrat.
autorka držím ti palce. Ak by bolo najhoršie, asi by som potom na tvojom mieste navštívila rodičov otca tvojho dieťaťa. Možno pomôžu. Ja by som teda pomohla, keby mi prišla baba, že čaká dieťa môjho syna a on by zdupkal.
@suge ona zas tak tu pomoc nepotrebuje, keď si to dieťa necha ma možnosť predať jej byť a nájsť si lacnejšiu iniciatívu.Ale nedávno tu písala jedna mamina,má dve deticky a nemá tiež nikoho a sama býva v podnájme lenže jej priateľ nečakane zomrel.Tak prečo nepomôcť jej? Je tu kopec matiek co tiež potrebujú pomoc a sú v zložitejších situáciách.
@bambieblue nebude mať neskôr možnosť predať a ísť do menšieho. Bude to nová hypotéka, nové posúdenie príjmu, nový úrok. Keď bude na materskej alebo rodičovskom, nikto jej úver nedá na iné bývanie, menšie.
@bambieblue Ja sa rozhodnem komu pomôžem. Alebo nesmiem robiť so svojím, čo chcem? Ak ti prekáža, že je niekto nezištný, je to tvoja vec.
@suge mne je absolútne jedno co urobíš, ja som ti len chcela tým povedať že sú aj iné matky v horšej situácii.Ja pomôžem tomu kto pomoc potrebuje viac a ona není v zlej situácii, chápeš čo som tým chcela povedať
@sasa1310 áno ale myslela som ísť do prenájmu ,ak by už nevládala platiť nech byť predá, čo inej jej zostane.Inak sa čudujem ze také mlae dievča nešli kdesi do zahraničia robiť, mala by sa lepšie aj tak nikoho tu nemá, mňa na jej mieste by tu nič nedržalo
@bambieblue prenájom je krok späť. Takto spláca vlastné. Neskôr sa už ťažko k vlastnému dopracuje. To radšej nech odloží splátky, ak bude najhoršie.
@drahomirrra myslim ze iba triezvo uvazuje. Nezije na ruzovom oblaciku. Autorke tiez zelalm nech vsetko zvladne. Hlavne nech sa jej narodi zdrave dieta a nech ma pracu. To je asi najpodstatnejsie
Ale.bude to mat sakra tazke. Ano, byvanie ma ale podmienene hypotekou.
@sasa1310 🫤 viem no len keď bude v takej situácii že nebude mať dať čo do úst? Sebe a ešte dieťati... co potom? Teraz to ledva dáva, podľa mňa ani sa poriadne nestravuje len aby nejako s 300 vyžila do ďalšej výplaty
@bambieblue ale mám ešte niečo ušetrené síce to nie je uplne veľa ale ak si to rozložim na polroka mám k “dobru” cca 300€.. plus mám aj auto to môže mat hodnotu možno 3000€ tak to by som tiež asi predala keď tak.. informovala som sa a to tehotenské mi vychádza približne 200€ tak to keď si odložím tiež mi to niečo pomoze… premyslam a ratam cely den..