icon

Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni

smallbubu
14. sep 2017

Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem

simsalabim
15. sep 2017

@zajkouskovy to by ma teda zaujimal zdroj - odkial mas informaciu o spolahlivosti iba 40 percent. To si si vycucala z prsta?

juhseverzapad
15. sep 2017

@bona_dea Jedná sa o choré dieťa!
@extempore napísala som česť výnimkám a sú aj mrchy ženy

vevesh
15. sep 2017

@juhseverzapad drviva vacsina chlapov to nezvlada...zvladne rok,dva, pat..ale po par rokoch chcu "klud" a jednoducho sa zdvihnu a hajde, ze oni sa uz "dost namakali" a dieta sa ma osamostatnit😒😠 a potom to cele je a pada na zenach-matkach😔

charlie1980
15. sep 2017

Akokolvek moze byt chlap dobrym manzelom, otcom, chlap nema tu silu od prirody, co zena dostala do vienka. A to milovat bezpodmienecne. Pre chlapa je to raz chore potomstvo (vo vacsine). Nema silu na to, aby sa postavil z najhlbsej hlbky, padal a zacinal odznova. Pohlad na taketo dieta ho boli rovnako ako zenu, no jeho chlapske ego sa cez to nedokaze preniest. Volia tu jednosuchsiu cestu, a to cestu von. To len zena ma tolko sily (stale pisem o vacsine, nie o jednotlivcoch)

tomiholjubavi
15. sep 2017

@elninoenmipueblo ja verím, že je veľa ľudí, ktorí nesú svoj kríž a svojim životom môžu byť príkladom viery. Poznám tiež takých, motivujú ma a čerpám z nich inšpiráciu. Ale tento príbeh čo si zdielala ma naozaj pohoršil. Nemyslím si, že by títo manželia mali byť druhým ľudom príkladom, skôr odstrašujúcim.Lebo s plným vedomím si spraviť ďalšie dve veľmi ťažko choré deti, keď už dve také majú, plus tri zdravé..to nie je kríž od Boha..je to niečo, čo vybrali pre seba, aj pre svoje deti sami. Dostojevskij (inak sám veľmi nábožný človek) nazýval také osoby "Pietisti"...čiže ľudia vyžívajúci sa vo vlastnej pietnej požnosti a námerne sa stavajúci do pozície nositeľov kríža.

Ale máš pravdu, to niečo duchovné som tam nevidela...Nie preto,žeby som nepoznala lásku Božiu. Vždy bol ku mne milosrdný a aj keď som bola v zlých situáciách, uchránil ma najhoršieho scenára...Len akurát v tom videu som namiesto Božej lásky videla iba náboženský fanatizmus. Keby tí dvaja hovorili uplne to isté, ale boli by napr. moslimovia, už by tu pol koníka horiacu fakľu a vidly bralo do ruky a na nich šli 😅 Ja v tomto nediskriminujem fanatizmus nemam rada žiadny, ani moslimsky, ani kresťansky, ani židovský, ani ateistický...

@extempore uplne, aj mne to tak prišlo...kedysi davali zabery z romskej osady a ked sa jedneho pytali, prečo maju tolko deti, ked im nemaju dať čo jesť, povedal: "ta...údovi nerozkážeš"...😂
aspoň bol úprimný a nesnažil sa to hodiť na Božiu vôľu...😅

juhseverzapad
15. sep 2017

@vevesh preto,aj keď je to ťažké,ale dať "to" preč. To dieťa nikdy nebude mať detstvo ako ostatné deti a bude trpieť manžel aj súrodenci.

peppermint
15. sep 2017

@zajkouskovy Geneticke testy su pravdive na 40%? Prosim, vlozte sem odkaz na odborny clanok, ktory podporuje tuto hlasku...

vevesh
15. sep 2017

@juhseverzapad to je to, co tu mnohe na tejto diskusii nechapu- ze sa neovplyvnuje iba jeden zivot, ale vela vela zivotov v pripade dg - pokial sa zena rozhoduje, ci si necha zdrave dieta, ovplyvnuje tak v konecnom dosledku iba svoj zivot a zivot svojho este nenarodeneho dietata, sama so zdravym dietatom je pomaly uz normalka a v pohode zvladnutelne v dnesnej spolocnosti....ale pri postihnutom sa opvplyvnuje cely rodinny zivot (aj tej najsirsej), partnersky, generacny a koniec koncov vsetko to bude len a len na pleciach tej zeny samotnej....nemoct ist pracovat, 95% rodin sa rozidu (lebo partnersky zivot tym trpi a tak to manzelstva nezvladaju), finacne zdierat zem, pretoze jedna pomocka stoji desattisice eur a zafinancuj si to sam....a ze sa deti postaraju- no ako ktore, zvacsa nie, pretoze aj ony chcu zit vlastny zivot....nejedni psotihnuti znami skoncili na ulici, lebo rodina to uz nezvladala a ten postihnuty sa mal osamostatnit, vsak uz mal aj vek a aj by sa mohol o seba postarat...vsetko v rovine MOHOL a MAL BY...

peppermint
15. sep 2017

@simsalabim To je tak, ked sa niekto zapoji do diskusie a nema o teme ani paru. Ako v pripade zajkouskovy😂

juhseverzapad
15. sep 2017

@vevesh Presne tak! A čo duplom neznášam,keď sa ukážu v tv a vyplakávajú aké to majú ťažké.

jajka257
15. sep 2017

@nebojtesa zaujal ma jeden tvoj komentar, ze dcera sa necgce vydavat, chce sa starat o brata. Kolko rokov ma dcera? Lebo ja si neviem predstavit, aby som brala doslovne nieco, co povie dieta. A zaroven by ma mrzelo, ze moje dieta stavam do ulohy pestuna miesto toho , aby zilo svoj zivot. ...

kvetulienka253
15. sep 2017

Myslím, že u nebojsa dcéry ani nemusí ísť o vekovú nezrelost, ale možno aj nespracovanu obavu. Či už z toho, že sa jej môže v manželstve "vodiť" podobne, možno strach, ako by sa postarala o súrodenca a zároveň vlastnú rodinu, keďže teraz vidí, čo taka špeciálna starostlivosť obnáša...

drobcek11
15. sep 2017

Hmm velmi tazka situacia😞nechcem ti radit co robit lebo je to len a len na tebe a tvojej rodinke, ja by som ale nedokazala prezit situaciu ze babo porodim( potratim) a bolo by uplne zdrave, len by uz nemalo sancu prezit😞preto by som volila moznost babo donosit a potom keby naozaj by bola situacia taka ze by ste to ako rodina nezvladli dala by som na adopciu. Keby som na tvojom mieste... Dalsie moje nazory nie su podstatne ja by som na potrat ale nesla vzdy by som radsej volila adopciu ako potrat. Drzim tebe a rodinke silne palceky nech sa rozhodnete spravne, urcite by som este ale pred tym sla na ten 4d utz a mala fakt istotu ze aj tam sa potvrdi ds.

jajka257
15. sep 2017

@drobcek11 kolko ludi je ochotnych adoptovat si postihnute dieta? A ako by si sa potom vyrovnavala s tyn, ze tvoje chore dieta si pohadzuju niekde ako horuci zemiak?

drobcek11
15. sep 2017

@jajka257 reagovala som na autorku clanku dalsie moje nazory nie su podstatne, menej by ma bolelo ze som dala dietatu snacu zit nez to ze by som mu tu sancu nedala, zijem ale mimo svk kde denne vidam ludi s downom ano chodia s vychovavatelmi zdravotne potreby a ine veci su im zabezpecene vzhladom na potreby. Ja som vyhadrila svoj nazor ze mna by viac bolelo na dusi takemu dietatu nedat sancu( pretoze to dieta moze byt zdrave alebo mat len lahku formu ds) aj keby som ho teda dala na adopciu, nez keby mu tu sancu zit vobec nedam. A este raz pisem vyjadrujem sa na clanok autorky kazdy ma pravo sa vyjadrit ja tebe tvoj nazor neberiem nesudim,nesudim ani ju len som sa vyjadrila za seba keby som v jej situacii

jankaga
15. sep 2017

@peppermint studuj ty☺️

peppermint
15. sep 2017

@jankaga Napis aspon jeden odborny zdroj, kde sa pise, ze amniocenteza ako podla tvojich slov je "sprostost". To si potom nastudujem.

jajka257
15. sep 2017

@drobcek11 ved v poriadku. Ja nesudim, nemam pravo....

dzanka123
15. sep 2017

@kofola242 ale neoplati sa rozčulovať 😕aj keď máš samozrejme pravdu ale čo spravíš no..mám najradšej ženy všade bola všetko videla a kde ešte nebola práve sa chystá👊👊👊

marion09
15. sep 2017

@lullita ano modlit.odniekial na tomto svete sme,nevznikla si z vody a piesku

dzanka123
15. sep 2017

@bona_dea teba osobne som nejak urazila???

zuzicka256
15. sep 2017

Autorke prispevku prajem vela sil a nech sa rozhodne ako chce. Tak ci onak to bude spravne rozhodnutie, ci uz si to nechate alebo nie. Nepocuvajte nikoho z tu pritomnych, nenechajte sa nimi sudit. Zivot s postihnutym dietatkom je velmi tazky, sama mam taku sestru. Myslim, ze to nie je dobry zivot pre nikoho. Drzim vam palce, posielam vela pozitivnej energie ❤

juhseverzapad
15. sep 2017

@marion09 vraví ti niečo meno Darwin? Ver si v čo chceš,ale boha sem netrep,ten s tým nemá nič

peppermint
15. sep 2017

@marion09 Ano,sme😉 Sme vysledkom milionov rokov evolucie😉

jajka257
15. sep 2017

@marion09 nuz, z vedeckeho hladiska sem boli prinesene stopy bakterii a zivota z vesmiru. Tak isto aj voda....😉 a Zem sa znikala miliardy rokov, zivot postupne od jednoduchsich foriem po zlozitejsie...to len tak na okraj ..🙂

evitka83
15. sep 2017

@smallbubu a nerozmyslala si, dat si zopakovat testy? Kamoska si tak zachranila dieta, lebo jej prve vysli zle. Mala 40 rokov v tom case. Tiez tretie. Na interupciu mas myslim este stale cas aj po druhych testoch. Chapem, ze sa bojis mat nie zdrave dieta, za rozhodnutie ta neodsudzujem,ale asi by som si to este raz potvrdila preistotu. Drzim palce

dankagirl
15. sep 2017

@elninoenmipueblo to už nie je o viere sle magorizme a nezodpovednosti 😡😡😡😡

katyd
15. sep 2017

@smallbubu Ahoj, ked pozeram na tvoju fotku, tak mam take tusenie, ze vsetko nakoniec dobre dopadne 🙂

kredog
15. sep 2017

nečítala som všetko čo popísali dievčatá, ale neskúsiš ešte testy z krvi, kde to je skoro stopercentné, či je dieťa postihnuté, alebo ultrazvuk? viem, je to ťažké, no netreba sa vzdávať. Ja som momentálne po spontánnom potrate a na psychiku je to dosť tvrdé, urob všetko, čo je v tvojich silách, aby si si to nevyčítala.

ewellina
15. sep 2017

Toto naozaj stojí za prečítanie:
https://prezenu.joj.sk/rodina-a-deti/168747-kra...