Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni
Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem
@janinah
stana03 ma nick mamička sárky. obidve su velmi zlaté a sarinka naozajstna princezná koníkovská. a aka je mudra a dobrá 🙂 kazdy den čakám, kedy niečo pridajú a vzdy mi to zohreje dušu 🙂
Všetci hovoríte o tom, aké je to vlastne mat požehnanie, keď mate dieťa s DS. Ale čo neskôr? U nás v dome býval chlapec, teraz by mal tak 16r. S DS. Veľakrát sme videli, ako sa mu vysmievali, keď bol vonku s bratom, ale bol v istej miere zlaty, mal rad psikov, vzdy prišiel našich meglesit😀 Nedávno sa polovička pýtala, že čo je s ním, lebo sme ho dlho nevideli a vraj mal problem s agresiou a sexuálne obťažoval svojho mladšieho brata(chytal ho za pipika a chcel, aby mu ho stále ukazoval) a keď brat nechcel, tak bol na neho násilný.
Ďalšia vec je, že nevieme ako my skončime, či sa o nás vlastne deti nebudú musieť postarať a budú sa starať aj o postihnutého súrodenca? Polovička sa 7 rokov starala o babku v bdelej kóme, Okrem toho, že sa musel vzdať ďalšieho vzdelania, odpálil si chrbát, nervacil sa každý deň pri kŕmení, ktoré trvalo 1,5 hodiny, ale ju aj prebaloval. Moje dve babky detto, aj keď to netrvalo až 7 rokov. My mame v tomto jasno, keby sme čakali takéto dieťa, určite ho neprivedieme do tohto sveta, keď vieme, ako by trpelo a rovnako aj jeho súrodenci, ktoré by doplatili na naše nezodpovedne rozhodnutie..
Ja neviem čo by som robila ale.mne pri poslednom.tehu vyšli zlé vysledky na.DS bola.som.uz.v 20'tt poslali ma.do.martina tam.mi.vzali.krv vysledok 1:45 ze.ho.má ja.som.odmietla.odber.plodovej.vody.mala.uz kopkala veselo.v brusku nedala by som.si.ju.vziat ani.za.nic.cakala.som.na.prekvapko do.porodu.ci.ho ma alebo.nie a.je.zdrava...teraz.cakam.dvojocky.a.ake.som.mala.vysledky tych.krvnych testov neviem lebo.som.zmenila.lekara.akurát v tom.období...ale.bola som.na.sone u Grochala a vraj.deti.su.zdrave tak.zase uvidim po.porode ale.dufam.ze su.zdrave ....ty.uz mas.iste ze.ma DS tak.tazke.rozhodnutie.nezavidim ti dufam len.ze.sa rozhodnes spravne
kazde dieta ma prabvo na zivot keby si o tom nevedela tak by si ho donosila ja by som uz nezaspala keby som ho dala prec asi pred mesiacom sa znamym narodil zdravy chlapcek a 3 lekari tam videli razstep chrbtice treba sa modlit verit ale vrazda vlastneho dietata to sa neda...
Modliť? ...2017 🤔
@smallbubu Držím palce. To zvládneš, mysli na svoje dve zdravé deti. Pokazila by si si život. Možno raz pride tretie a zdravé.
@nebojtesa ten je nádherný 😍😍😍😍😍😍😍😍😍
Je mi veľmi ľúto čo prežívaš. Som pozerala, že si zo Stupavy...Bližšie ako do Martina k Dr. Grochalovi by si mala k Dr. Holáňovi, ktorý podľa posledných info, ktoré som našla, ordinuje v Bratislave v Central-i. Skús sa prosím ešte nakontaktovať naňho, je to úžasný lekár a veľký odborník na podrobný morfologický ultrazvuk, špecializuje sa aj na detskú kardiológiu...Drž sa, buď silná a zo srdca želám správne rozhodnutie!
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/ultrazvuk-u-mudr-holana-primara-medifera-aupark/
@bibenka1991 pri amnio je vysledok 100 %
@marion09 trochu trufale v tomto pripade hovorit, ze medicina nie je vseveduca. Trizomia, cim DS je, je pri amniocenteze spolahliva. Laborant totiz v odobratej vzorke pocita chromozomy. Ak je jeden navyse, je to jasne. Priestor na omyl skir nie je.
Nechcem radit danej zene, no ma velmi tazke rozhodnutie pred sebou, ja som si zazila nieco podobne, nastastie ale iba do amnio. Vysledky boli ok, takze mame nasho vytuzeneho syna. No pokial sme nevedeli ake budu vysledky, zazili sme s mm tolko strachu a stresu ako este nikdy. Neviem ako by som sa rozhodla v pripade zlych vysledkov. Urob to, co citis. Dohodnite sa s manzelom a nepocuvaj tu reci roznych super matiek, ktore su najmudrejsie na svete, sice nevedia co je amnio no zarucenie vedia co mas robit. Sedia doma s mobilom a kavou v ruke, dieta zavrete vedla aby nerusilo mamicku no plna huba kecov. Chcela by som ich vidiet zit a starat sa o tak chore dieta. V realite by uz asi kecy opadli 😉 obdivujem matky takychto deti, musia byt neskutocne silne 🙂 @smallbubu
A ked uz ma tu niekto nazyva p.i.c.o.u, tak pre pripomenutie, tieto vety boli z mojej stranystrany adresovane autorke prispevku:
20:13 "...ja ťa neodsudzujem..."
20:24 "...ja chápem, že sa bojíš a príde mi normálne, že zvažuješ ukončenie tehotenstva..."
Moj posledny prispevok autorke bol prave ten druhy, poslany vcera o 20:24, dalej som komunikovala uz len s ostatnymi ucastnickami diskusie.
Ja som tu nikoho NEMORALIZOVALA (viete vy, co to pouzivate, co to vlastne znamena?), nikoho som neterorizovala nabozenskymi zvastami, nenadavala jej do vrahyn a pod.
Vyjadrila som pochopenie a napisala jej akym sposobom by sa o DS mohla dozvediet viac. To je vsetko.
Takze tym cim ma nazyvate, mile "damy", tym ste same, pretoze normalny clovek si aspon precita co kto pisal a az potom ak je to ozaj nevyhnutne sa trebars vyjadruje jak posledny primitiv 😉
Nedávajte si bábätko zobrať, všetky genetické testy sú pravdivé na 40% ... len lekári to prezentujú ako 100% výsledok. :( :( :( Aj sestra mala mať 2 detičky postihnuté podľa gynekológa a má obidve zdravé. 🙂 🙂 🙂 Mali mať Downov syndróm a nestalo sa tak. Príroda a viera sú silnejšie ako medicínske reči. 🙂 🙂 🙂
@bibaryba za zobud a uzrejmi si pojmy ako co je vrazda a dieta....ale to bude asi tazke, tymto tvojim nazorom ukazujes iba to aka si obmedzena
No asi to nahoda nebude,dnes som stretla uzasnu zienku a ta mi o tych trisomiach rozpravala a jej testy v tehotenstve ukazali zdrave dietatkoani ked sa narodilo nic nebolo vidiet a asi potretom mesiaci mu diagnostikovaki DS,bolo to najkrajsie zlaticko plne stastia a sladkych pusiniek co kazdemu rozdava...vybralo si prave taku mamku aka by ho milovala a prijala take ake je...dieta to totiz citi uz v brusko ci ho prijimas a milujes bezpodmienecnou laskou..
Myslim si ze nik nema pravo sudit rodicov ktori sa rozhodli darovat zivot takymto detom...a ani lutovat iba ich povzbudit..
Zase ani tych co sa tak nerozhodli netreba odsudit ved upt sa clovek sam odsudi a trpi mozno este viac ako keby mal chore dieta...svedomie nepusti..takze je lepsie sa starat o choreho alebo sa chorym stat?
Tu ide aj o matku da sa ovplyvnit normami istych ludi co je a nie je normalne?alebo zachrani zivot tak vzacny a tym aj svoju psychiku pred utrpenim postpotratovou depresiou...?
Je to na dlhu uvahu..
Tak prajem vela sil autorke k spravnemu rozhodnutiu.
@tomiholjubavi
Prepac ak ta vytocil alebo rozhorcil ten dokument
http://www.tvlux.sk/archiv/play/10821
o tom ako moze niekto trpiet a usmievat sa,rodinka s postihnutymi detmi...prajem ti a vsetkym ktori to tam nevidia aby
Ste spoznali Boziu lasku..ten dokaze pomoct cloveku tak ze sa nestazuje.obetuje sa a miluje.
Mam taku zenu v rodine sala z nej pokoj a pritom iba trpi a ked si uvedomim ze ma postihnute dieta a je spokojna ako sme my so zdravymi stale nespokojni...fakt sa k nej chodim ucit,dobijat si baterky..ako zvladnut moje,,male" oproti tym jej problemom.ak da Boh tazkosti potom s nimi pride aj posila ich zvladnut.😉
@elninoenmipueblo lenže to, čo robia títo ľudia je choré... A pritom by stačilo dávať si pozor... a neťahať stále Pána Boha za nohu.
@jankaga Amnio je sprostost? Trosku si o tom nastuduj. Ziaden ultrazvuk nie je presnejsi ako amniocenteza!
A zamyslel sa tu niekdo ako to vníma manžel? Väčšina manželstiev sa rozpadne. Zničený celý život, nakoľko česť výnimkám,chlapi sú srabi. Raz je to choré dieťa a choré zostane.
@juhseverzapad tak napriklad ja by som urcite chcela zostat s chlapom, ktory by ma postavil pred ultimatum dieta alebo on
@juhseverzapad negeneralizovala by som. Sú aj zodpovední chlapi a sú aj nezodpovedné ženy.

necitam celu diskusiu , ale viem si predstavit, co prezivas...
Nam vysli velmi zle vysledky triplov , 1:45DS... amnio som nechcela absolvovat, lebo som sa bala,ze by som mohla potratit ( male riziko, ale je) ... Vybrala som si trisomy test a ten nastastie potvrdil zdrave babo... dievcatko... aj ked to poistovna neuznava, keby vysiel zly test, musela by som este na amnio , ak by som chcela dieta dat prec...
No a to je to... Ja som si to nevedela predstavit. To babo sa uz pomaly vo mne hybalo , ja som zila v strese, ze co.... ale nevedela som si predstavit dat ho prec, lebo DS nie je predsa vada nezlucitelna so zivotom.. rovnako som si ale nevedela predstavit mat take dieta, ja som typ nie fanaticky obetavej matky, skor ich vediem k samostatnosti a tu by to neslo a neviem, ci by som to dala, cely zivot mat doma " dieta" . aj ked vyrastie.....
no a moj muz by bol zasadne proti tomu, aby som si ho nechala.. lenze vo mne sa to bilo.. ja by som si ho asi nechala , aj keby boli vysledky zle, aj ked teda neviem, ci by som mu bola dobrou trpezlivou mamou, ale na potrat by som asi ist nedokazala.....
NAstastie som sa nemusela dalej s tym zaoberat, spolahla som sa na tie testy + UTZ bol v poriadku vzdy, aj po kontrolnom merani.. MAme zdravu, 1,5r dcerku, "vymodlenu" po 15,5roku, co sme to davno vzdali , v 39r... takze som bola stastna...
A co tym chcem povedat? ze nech ti kazdy hovori co chce, rozhodnut sa musis ty sama, tak ako ja vtedy, nech by boli vysledky akekolvek..... tak ako to citis a myslim, ze si sa uz rozhodla a o tom tu uz nema vyznam diskutovat... Ber do uvahy nazory mamiciek, co si s tym presli, co pripadne to tehu ukoncili .... Tu je casto len zbierka supov , co si z teba odtrhnu kus masa hned, ako maju prilezitost.... Pritom nekracaju v tvojich topankach...
Prajem ti vela sil, spravne rozhodnutie a prijatie toho, ako sa rozhodnes .. hlavne si nic nevycitaj, tym by si si vobec nepomohla... kazdy ma pravo sa rozhodnut.