icon

Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni

smallbubu
14. sep 2017

Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem

juhseverzapad
15. sep 2017

@ewellina keď sú malé,tak ako tak to ide, ale keď podrastú začína "sranda"

rondicka
15. sep 2017

@nebojtesa mam bratranca s DS, a teda meviem o tom,ze by si taketo deti zakladali rodiny,, kedze ich mentalna uroven nie je zial prisposobena na to,aby realne mohli fungovat s partnerom.maju aj sex.pud samozrejme nejaky,no nedokazu mat proste sex s nejakym partnerom... A to uz ma chalan 35 r..,a tu v okoli mame asi 5 uz dospelych s DS a ziadny nema partnera,,u nixh to proste tak nefunvuje

katrin21
15. sep 2017

@elninoenmipueblo sorry, ale ti ludia v tom videu su akosi premotivovani, chorobne sa usmievaju na to, ze maju 3 chore deti a jedno im rocne zomrelo.. akoze neviem.... som veriaca, ale tak normalne... krstit som sa dala ako 29rocna, ale co je vela , to je moc.. to je az neprimerane, ako su oni " v pohode".... pre mna dost zvlastne...

extempore
15. sep 2017

Napíšem moju skúsenosť. Známej sa ako prvé dieťa narodil syn. V tehotenstve absolvovala aj ultrazvuk na vrodené vady, všetko dopadlo ok, nebol dôvod na amnio. Narodil sa jej chlapček s Downom. Hovorila o neskutočných pocitoch hanby, keď jej niekto nazrel do kočíka a najviac ju ničili sústrastné pohľady. Mne prídu tie výroky o tom, koľko lásky tieto deti dávajú len ako slniečkárske žvásty. Táto známa potom mala ešte dvoch zdravých chlapcov s tým, že ich vychováva tak, aby sa v dospelosti o svojho postihnutého brata postarali. Kto ich však tomu môže nútiť ak nebudú chcieť?

smallbubu
autor
15. sep 2017

@evitka83
Áno, rozmýšľam aj nad tým, vsetko poriesim v pondelok keď pôjdem pre vysledky, len mám pocit že sa skôr len chytám slamky a viac sa ničím, v amnio sa veľmi ľahko zrátajú chromozomy a nas výsledok bol jasný,jeden je navyše...baby je to hrozné, je mi navracanie,neviem sa na nič sústrediť, je mi úplne jedno či ma niektoré tu nechápu a radia mi také dieťa si nechať a naopak dakujem tým čo má neodsudzuju... presne ako mi jedna písala a ako mi aj doktor povedal-koniec s prácou,nebude na ňu čas,kopa peňazí, ktoré však nepotrebujem pre seba ale pre svoje dve deti ktoré tu sú uz a to si nežijeme na vysokej nohe, naopak musíme sa obracať...som už raz rozvedena a deti mám z prvého manželstva,moj partner ich prijal za svoje a túžili sme aj po spoločnom ale keď mám možnosť voľby bude takáto, nejde o mňa ja sa pre svoje deti obetujem aj teraz a to doslova a sú zdravé ale pre choré by to bola obeta celej rodiny,aj deti ktoré tu už sú, umrela by som keby som im nemohla zaplatiť krúžok na ktorý tak radi chodia alebo školu v prírode... kludne ma ukamenujte,nebudem tu vypisovať všetky dovody prečo som sa takto rozhodla, je to hrozné na psychiku a ešte aj bude ale mám tu muža a deti ktoré má držia vďaka nim to aspoň ako tak zvládam tu bola otázka JASNA chcela by som vedieť ako to prebieha nech sa viem aspoň trochu pripraviť a chcela by som mať odporúčanie na nemocnicu kde ma nepychnu potom na oddelenie s mamičkou po pôrode,šťastnou že si domov odnesie dieťa...snáď ste ma aspoň niektoré pochopili...pýtam sa tu podľa skúseností lebo viem že doktor o tom veľa nepovie

sasa1310
15. sep 2017

@smallbubu rozhodla si sa správne. A nie, neboj. Nedajú ťa na izbu s mamičkou, ktorá si svoje dieťa odnesie domov. Oni to tak nerobia. Držím palce. Možno o rok o dva budete mať zdravé spoločné dieťatko.

dzanka123
15. sep 2017

@bona_dea spomenula som tvoje meno???ze ma nazyvas vykvetom spolocnosti drahá ,,dáma????

osky
15. sep 2017

@smallbubu
Co sa tej otazky tyka-ja verim ze nikto by nebol taky blby a supol by ta po takom zakroku k cerstvej rodicke a este s babom.
Ak si nebudes ista vyslovene o to poziadaj.mas na to pravo.
K ostatnemu sa uz radsej nevyjadrujem.
Aj tak uz si rozhodnuta.

Neviem ci si aj veriaca ale dnes mame velky sviatok a na stv davali prenos zo sastina.
V tej kazni bolo povedane vela.aj na tuto temu.

Drzim ti palce.mozno este zmenis rozhodnutie.ale ak aj nie,zelam ti aby si to niesla co najlepsie.
Ono casom vsetko preboli.a spomienky nosime v sebe.
Vsetko dobre!!

smallbubu
autor
15. sep 2017

Ďakujem,pýtam sa hlavne preto lebo mama mi hovorila že keď rodila mňa tak im na izbu dali pani ktorá porodila mŕtve dieťa a viem že v našom posratim zdravotníctve je možné všetko. Ďakujem

sasa1310
15. sep 2017

@smallbubu oni budú na šestonedelí. Ty tam nebudeš. Ty budeš na oddelení inom. Ja som rodila staršieho syna predčasne a mal problémy a dali ma na toto druhé oddelenie a tiež kvôli psychike. Nebola som na šestonedelí. Tak sme boli spolu tiež s jednou mamičkou. Jej zomrelo kvôli ovčím kiahňam.

adalea
15. sep 2017

@smallbubu je mi veľmi ľúto, čo prežívaš.
Ja som ležala pred 5 rokmi v Ružinove na udržiavačke, dali ku mne na izbu babu (nemali iné voľné miesto), ktorá v 20tt podstúpila prerušenie. Ráno jej dali vyvolávačku, na obed už začala rodiť. Mala zaplatenú epidurálku. Potom jej dali lieky na zastavenie laktácie a zaviazali prsia. Na 2. deň išla preč. Dúfam, že som ti aspoň trošku pomohla.
Drž sa a blbé reči si nevšímaj. Musíš myslieť na svoje už narodené deti.

taami
15. sep 2017

@katyd
No super...a ako to garantujes?
Toto sú strašne žvasty
@smallbubu
Podľa mna sa na to pozeráš správne, to rozhodnutie nie je len o tebe ale o celej rodine...veľmi ti držím palce, aby si sa s tým vysporiadali najlepšie ako sa dá...

smallbubu
autor
15. sep 2017

@adalea
Ďakujem, akákoľvek skúsenosť mi aspoň trochu pomôže

smallbubu
autor
15. sep 2017

@taami
Ďakujem, nikto, nikto kto nezažil nepochopí,že sa vo mne každú chvíľu hýbe, že mám už brucho a všetko cítim, prsia naliate, v noci živé sny o bábätku, a teraz ma postavia pred takúto vec hrozne rozhodnutie,ale vždy keď sa pozriem na svoje dcéry tak viem čo musím urobiť a verím že všetko sa deje pre niečo a neskôr na to prídem že prečo sa stalo toto a takisto viem že deti si vyberajú svojich rodičov tak aby aj takúto ťarchu zvládli, preto je veľa mamin ktoré ani nepodstupia amnio alebo im vidu dobre vysledky a narodí sa im choré dieťa, ale ja tu voľbu mám a pri pohľade na moje deti viem že je správna, to nie je sebectvo,to je láska k svojim deťom. Asi píšem ako Maďar ale snažím sa dať von svoje pocity a aby ste ma pochopili,neospravedlnujem sa tu pred vami, viem čo je pre našu rodinu správne a to viem len ja lebo v nej zijem

spachtosko5
15. sep 2017

@smallbubu skúste ešte dr. Grochala v Martine. On je fakt top a keď to on už potvrdí tak urobte ako cítite.

ewellina
15. sep 2017

@smallbubu Ahoj, ja len toľko, že ak ti niekto radí dieťatko si nechať, to ešte neznamená, že Ťa odsudzuje. Prajem všetko dobré.

erikavesela
15. sep 2017

@elninoenmipueblo ja osobne si myslim, ze tato rofdina potrebije hlavne psychicku pomoc...kurnik, to ten chlap musi tolko jeb.t?..nefokaxe sa kurnik ovladat, ked vie co jeho genetika spolu s genetikou jeho manzelky plodi?

taami
15. sep 2017

@smallbubu
Plne ta chápem a rozmýšľala by som rovnako. Drž sa.

elninoenmipueblo
15. sep 2017

@tomiholjubavi
,,s plným vedomím si spraviť ďalšie dve veľmi ťažko choré deti, keď už dve také majú, plus tri zdravé..to nie je kríž od Boha."
Ak veris musis vediet ze deti sa neda,,spravit" .dieta je dar,dar Od Boha.
Ak si zazila to co ti ludia mozes sudit,onalepkovat stitkom,,fanatizmus".

Ono je to casto vekom a skusenostami ze clovek nieco take zacne chapat..ja tiez este vela veci nechapem. ..tiez som sa velakrat mylila

@katrin21,, ti ludia su premotivovani,,nie su premotivovani iba konaju podla svedomia,si myslim ked mas silnu vieru mozes hory prenasat.ja tiez nemam taku silnu vieru a prave preto ich obdivujem...

@smallbubu nebudem ta strasit iba realita, moja znama takto ,,rodila" postihnute dieta a na izbe bola sama najprv lekari nemali problem jej podat vyvolavacku..potom sa ohradili ,,pravom lekara na vyhradu svedomia" uspali ju az na cistenie,
Netreba sudit taku zenu,ale ani takeho lekara...
Ved kazdy mame pravo na omyl.
O tom je slobodna vola.ak sa rozhodnem mat dieta aj postihnute tak ma tu na fore ukamenuju..ak ide o rodicov ktori prijali tento dar,zasluzia si obdiv....napriek zdanlivemu pohorseniu...pohorsuju sa iba ti co nechapu.
A ak sa rozhodnem pre upt potom si zasluzim lutost. Je mi naozaj luto,drz sa.
http://rachel.rodinabb.sk

erikavesela
15. sep 2017

@zajkouskovy preboha...dalsia, co nepozna cisla..ty si v skole chybala, ked ste sa ucili cisla...skade prosim ta mas tych 40%????...to je ina blbost

simsalabim
15. sep 2017

@smallbubu spravne rozhodnutie. Aj hlavou, aj srdcom v zaujme tvojej rodiny. Drz sa, zelam ti vsetko dobre.

erikavesela
15. sep 2017

@peppermint pripajam sa...som zvedava, kde sa to pise

erikavesela
15. sep 2017

@marion09 ani boh ta nestvoril...a ak.si to myslis...tak sa sakra mylis...

smallbubu
autor
15. sep 2017

@elninoenmipueblo
Nepotrebujem ľútosť,myslím že ta nepomôže,viem že si to ale nemyslela v zlom, potrebujem len informácie o Tom ako to prebieha, a nie ľútosť, skôr to aby ma podržali moji najbližší a to oni robia len mi nevedeli dať tieto informácie aby som sa aspoň trochu pripravila...prečítala som všetko možné aj nemožné a bohužiaľ amnio je v takomto prípade spoľahlivý, keďže sa tu rátajú chromozomy,to sa dá veľmi ľahko z odberu a práveže po morfologickom ešte podieľajú na amnio,ale jasne že sa o Tom ešte porozprávam s doktorom ale je to len krátka slamka ktorej sa môžem chytiť.

smallbubu
autor
15. sep 2017

@simsalabim
Ďakujem

meredith83
15. sep 2017

@smallbubu Az sa mi chce plakat ked to citam. Je to strasne tazke rozhodnutie a ani si neviem predstavit co musis prezivat. Ludia budu radit vseliako ale je to len tvoje rozhodnutie. Mat postihnute dieta je velmi tazke. Nie kazdy to zvladne. Ja naozaj neviem ci by som si postihnute dieta nechala a modlim sa, aby som to nemusela vediet. Asi by ma to uplne znicilo . Nikto na nema co odcudzovat a nikomu na nemusis ospravedlnovat.

Tam kde ja zijem potraty nie su dovolene vobec. Tu maju vela deti s Downovim syndromom ale vela z nich ma dobry,plnohodnotny zivot. Su normalny clenovia spolocnosti. Ja som stretla viacero tam kde som pracovala. Tu je ale spolocnost trochu ina. Viem za na Sk je to inak...

simusska
15. sep 2017

@smallbubu Ahoj. Mne v 17tt odtiekla voda a museli mi vyvolat porod...bolo mi povedane, ze keby som male donosila, tak by sme sa vraj cely zivot iba trapili. Hned po ma uspali a docistili. Nemusis sa bat....ja som pred a po porode lezala na gynekologii...vobec som nebola pri mamickach po porode a taktiez ma dokonca nechali na izbe samu. O 15tej som uz mala po a rano som isla domov. Nikdy som drobceka nevidela kedze ma hned uspali a ani neviem ci to bol chlapcek alebo dievcatko a dost si to vycitam. Kazdy rok v ten datum zapalim za malicke sviecku. Ja som rada, ze to za nas poriesila priroda. Neviem co by som robila keby som sa musela rozhodnut sama ako ty ale skor sa asi priklanam k tvojmu rozhodnutiu. Drzim palce nech sa uz rozhodnes akokolvek. Ja som tri mesiace potom otehotnela, velmi mi dalsie tehotenstvo pomohlo na psychiku a dnes mam doma zdravu dvojrocnu dcerku.

gerrwie_girl
15. sep 2017

Preboha dajte jej pokoj. Ja ju uplne chapem a rozhodla by som sa rovnako. A je mi jedno kto si co mysli o tom. Smallbubu mas presne tie iste pocity ako ja ked som sa bala ci by mohlo mat moje DS a uvazovala som o tom. Ja osobne ta teda isto neodsudzujem.

norinko6
15. sep 2017

Mne vyšli 2 krát na DS ,šla som na amnio a aj Grochalovi a poznám ženy ktorým vyšlo aj z amnio DS a nechali si ho a narodilo sa im zdrave dieťatko.. je to strašne, viem čo prežívaš.. každý ti môže radiť čo spraviť, no len tY vieš , čo bude pre teba a tvoju rodinku najlepšie .. držím ti palce akokoľvek sa rozhodneš, tak to bude správne...A grochala môžem len odporučiť...ak sa rozhodneš ísť k nemu,🙏🙏

smallbubu
autor
15. sep 2017

@simusska
Ďakujem za podelenie sa o skúsenosť. Aj my sme si povedali že to ešte skusime, no všetko záleží od toho čo povie doktor, verím že nám povie že to bola náhoda a že môžeme mať spolu zdravé dieťa. Pohlavie ja práveže nechcem vôbec vedieť, to by ma položilo. Takže už na druhý deň ta pustili? Dúfam že to tak bude aj v mojom prípade aby som mohla byť čo najskôr s rodinou a v každodennom kolotoči povinnosti pri deťoch, viem že len to mi pomôže, môj partner,deti a práca a snáď čoskoro vytúžené dieťa