icon

Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni

smallbubu
14. sep 2017

Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem

ostorha
25. sep 2017

@osky Presne na to iste myslim vcerajsia tema sok po 8 rokoch - o vztahovom probleme bola do 3 hodin nie ze zamknuta ,bola uplne zmazana aj ked na to nebol absolutne ziaden dovod a tuto temu nie a nie zamknut neviem o co tu ide uz niekolko krat bola adminka vyzvana ,neviem ci by nemala poziadat zakladatelka temy o ukoncenie.

bodka13
25. sep 2017

Zakladateľka sa pýtala ako prebieha plánované prerušenie..nepytala sa na názor, čo má urobiť , nečakala podporu vo svojom rozhodnutí či aby ste ju odsudzovali...sa to tu riadne zvrhlo

ladyblcha
25. sep 2017

@ostorha asi jm zvysuje tato tema navstevnost. Biznis je biznis, cisla predavaju.

erikavesela
25. sep 2017

@bona_dea a co su lekari bohovia alebo co?

erikavesela
25. sep 2017

@bodka13 ano, pretoze sa tu vzdy najdu veriaci fanatici, ktori hned vsetkych poucuju, odsudzuju, lebo konaju alebo chcu konat inak ako chce v tomto pripade autorka...

marion09
25. sep 2017

@zuzana6666 ked uz toto 90percent dotycnym tuna neotvori oci.... ja kludne bym dosla k tebe na kavu ale nie preto aby som sa divala na tvoje dieta ale abym ti vyjadrila uznanie.

osky
25. sep 2017

@ostorha mne to pride niekedy ako biznis.co sa lepsie predava to sa drzi....

osky
25. sep 2017

@ladyblcha si mi precitala myslienky 😁
Biznis je vsade...

osky
25. sep 2017

@erikavesela
Veriaci nie su fanatici len preto ze dodrzuju normalne cirkevne a Bozie prikazania.pravidla...

Fanatici su podla mna napr.aj ludia,ktori sa utvrdzuju v tom ze dobrovolny potrat nie je vrazda...prepac.
Presla som si vselicim tak viem o com pisem.
Lekar,preto ze vyjadri svoj studovany nazor,je Boh????

Je vela,naozaj vela povolanych!!!!
Ale len malo vyvolenych 😉

peknykvietok
25. sep 2017

@lenadka hmm, tak to je teda zaujímavé, že máš tri deti a Ty nepoznáš ten pocit, keď si na teste videla dve čiarky, keď si ho prvýkrát uvidela na monitore u dr. predsa si ho ešte necítila ani nevidela a vermí tomu, teda som si istá, že si ich už od tej prvej chvíle ľúbila najviac na svete ako len matka dokáže milovať svoje dieťa....
.... prečo po narodení, keď sa dieťatko priloží na kožu matke, prečo je také pokojné, prečo sa ukľudní, keď začne plakať a zacíti svoju mamu, telo, z ktorého vyšlo, preto, lebo je kus nej a určite ju neskutočne miluje, veď celý čas počúvalo jej srdce, šum jej krvi, jej hlas - koho iného by to dieťatko malo milovať viac? ....prečo ho táto žena chce dať zabiť?

pusinka263
25. sep 2017

@peknykvietok ani ja tomu nerozumiem

erikavesela
25. sep 2017

@osky ty si uz len ta vyvolena...nezhodbeme sa...evidentne mame diametralne rozdielne nazory a ja ich s tebou nemienim rozoberat ..ano...veriaci su pre mna fanatici, ktory sa nevedia riadit vlastnym svedomim a vedomim....ale potrebuju na to, ako ty pises, cirkevne a Bozie prikazania.pravidla...ja mam vlastnu hlavu, vlastne rozmyslanie, viem si ho obhajit, nehanbim sa za ne, nepotrebujem sa vyrozpravat z hriechov...konam tak, aby.som sa nemusela hanbit a.pred nikym ospravedlnovat svoje ciny...to, ze mam iny nazor ako tieto ovce este neznamena, ze som fanatik, len rozmyslam bez obmedzeni biblie a inych hovadin, ktore veriaci maju...nie..lekar nie je boh...je to clovek s vysokou skolou, tak ako ja a preto este neznamena, ze musim zdielat jeho nazory..uz som sa stretla s mnohymi lekarmi, ktori zle diagnostikovali pacienta, jednym z nich som bola aj ja a keby nebolo mojej mamky, ktora rozmyslala, tak tu presne kvoli tomu dotycnemu lekarovi nie som...vdaka bohu, ze za moj pripad musel odovzdat licenciu..len tolko moj nazor na lekarov

sisaka
25. sep 2017

@marion09 ja som donedávna bola tiež v tom, že tieto ženy, ktoré vychovávajú dieťa s DS si zaslúžia extra uznanie a dala by som pred nimi pomyselný klobúk dole. Ale ako sa tu už vyjadrili ony samotné zda sa, že to nie je potrebné - rodinu to nijak nezaťažuje, rozdiely medzi detmi žiadne nie sú, nepotrebujú sa tymto deťom nejak špeciálne alebo viac venovať a ani to nie je zvýšená finančná záťaž pre rodinu, skratka nič špeci, takže pre mňa žiaden dôvod na klaňanie sa ...

erikavesela
25. sep 2017

@sisaka klamu same seba...clovek je tvor, ktory rad skresluje situaciu, dokresluje ju podla toho ako mu vyhovuje...jeden via, druhy menej...preto tieto vyjadrenia matiek...vies, niekedy mam pocit, ze sa so situaciou nevedia vyrovnat aj v tejto diskusii som to postrehla a preto takymto sposobom skresluju danu vec, mozno vobec nevedeli, ze postihnute dieta cakaju a takymto sposobom svoje sklamanie zo zivota ventiluju....napisala som to uplne priamo...spusti sa tu na mna hurikan

mayami
25. sep 2017

@erikavesela no ty máš teda fakt kvalitné predsudky voči veriacim, keď je pre teba každý veriaci fanatik, ovca. Mimo toho, že ich máš všetkých tak zaškatulkovaných, máš dosť mizivé vedomosti ohľadom kresťanstva.

lenadka
25. sep 2017

@zuzana6666 dieťa s DS rozhodne nie je ťažko postihnutý ležiak, to som niekde nepísala. Sama vieš že aj v tomto môže mať dieťatko šťastie sa má ľahkú formu, bez postihnutia srdiečka, slabšej mentálnej úrovne ale v pohode, no sú deti s DS čo sa trápia operáciami, ťažším mentálnym postihnutím, ľahké to nemajú ale rozhodne sa to nedá porovnávať s dieťaťom čo len leží so skrútenými končatinami s PEG...😞

osky
25. sep 2017

@erikavesela
Ja v ziadnom.pripade nie som vyvolena 😁
Taka dokonala nie som.skoda...
A praveze veriaci sa riadia tym svedomim najviac,prave preto ze veria v lasku...ostani-nwverci,sa casto pokusaju svedomie oklamat .svedomie sa umlcat neda.kto ho nema,akoby ani nebol clovekom....
Je jedno ci veriaci a ci nie.
Preco nadavas veriacim do oviec?
Niekto ta tu takto nazval,alebo inak skaredo???
Ak nie?preco utocis?
"Ak som zle povedal?vydaj svedectvo...ak nie zle,preco ma bijes..."
Netvrdim ani ze si fanaticka.myslela som to vseobecne.
Ked matka si da spravit potrat ,kde je jej svedomie?
Je jedno ci je veriaca.
Nazvime to teda etika,moralka...nemusime do toho vobec pchat vieru...ani Bozie prikazania.
Svedomie,6.zmysel,pud sebazachovy a pud zachovania rodu...to ma predsa kazdy zdravy clovek.
Je to v nas dane prirodou /aby sme do toho neplietli Boha alebo nejake ine veci v ktore neveris/
Samozrejme ze aj lekar sa zmyli.kolko raz.a prave preto tu tato tema aj je....este nezamknuta.aha...a sme doma.ved jeden nikdy nevie.
Lekar je obycajny smrtelnik.moze sa zmylit.
Ale zase-asi vie toho viac akp obycajny clovek si nacita z netu....
Naco pitom studujeme?
Ked v pidstate vsetci vedia vsetko?
Moj stary dobry profesor mi vravel takto:
Odbornik je clovek,ktory nevie robit nic ine....
Presne tak to vidim ja.
Ten pravy odbornik robi svoju robotu naplno a takmer 100 percentne.
Ludia,ktori poskusaju milion veci mimo svojho oboru na neho.mat nebudu.
A presne na to som chcela poukazat v suvislosti s lekarmi.
Mozeme si pomahat aj samy.ale je urcita hranica kde sa skratka bez vedomosti.lekara nepohnes dalej...

erikavesela
25. sep 2017

@mayami nie...len to vidim inak ako vy..a uz su to predsudky...dobre.....sorry, ale ovcami sa nazyvate sami..nenazyva vas farar oveckami?....ja len opakujem...a navyse, ked niekto robi nieco stadovito, tak je podla mna ovca, presne tak, ako sme vsetci ovce tohto statu...a nie nemienim sa viac vzdelavat v smere krestanstva....tak ako ty sa asi nebudes viac vzdelavat v odbore, ktory je mne blizky....sorry, ale rozpravky som prestala citat ako 15 rocna...a len tak mimochodom, bibliu mam precitanu, ked som v skupine pomahala dievcatam, ktore sa chcelu vydat jehovistom...vtedy som sa presvedcila, ze som rada, ze veriaca nie som

archanjel007
25. sep 2017

Kazdy clovek ma svoj nazor pretoze ma slobodnu volu a je na kazdom z nas ako sa rozhodne a akym smerom sa bude uberat ale mam.pocit ze ludia ktory su neveriaci neovplyvnuju tych veriacich tak ako veriaci neveriacih z toho co ci tam mam pocit ze dobry clovek je len ten ktory chodi do kostola ale myslim si ze ani veriaci clovek ne stale v zivote urobi vsetko dokonale ked sa pozrieme na dnesnu dobu aj knazi maju deti biskupi su pedofili co sa deje v rime ludia nemaju co do ust a tam je vsetko zlatom.posiate preco fari nesu naplnene ludmi bez domova aspon na stedry den.jezis vravel nerobte z domu mojho otca obchod a cirkev je najbohatšia a stale im ludia prispievaju.takze podla mna je to uz vsetko mimo a uz nerieste tu zenu bolo to jej rozhodnutie nazor si môže kazdy povedat ale SuDit nema nikto pravo...

jaruskatt
25. sep 2017

@smallbubu ahoj. Ako ste sa nakoniec rozholi? Podstupili ste este nejake vysetrenia?

bigbuckbunny
25. sep 2017

@erikavesela stádovitosť sa dnes predovšetkým vyznačuje kydaním na Cirkev a odmietaním poslušnosti voči autoritám vrátane Boha. Do tohto zapadáš práve ty ako exemplárny prípad.
Okrem rôznych podivných kresťanov sú kresťania, ktorí sa práve riadia svojim svedomím, vedomím, rozumom a práve preto sú kresťanmi... pretože kresťanstvo okrem toho, že uspokojivo odpovedá na otázky o ľudskej existencii je jeho učenie aj v súlade s ľudskou prirodzenosťou a množstvo inteligentných ľudí vidí, že nič lepšie a pre život prospešnejšie ako byť kresťanom v tomto biednom svete nie je...
Ľudia sú žiaľ veľmi omylné tvory, najmä keď sa spoliehajú len sami na seba. Ako život a história ukazuje, práve ľudia, ktorí si mysleli, že sa vymanili spod akýchsi okov kresťanstva, aby sa stali "slobodnými", stávali sa najväčšími otrokmi, či už klamstiev rôznych ideológií alebo klamstiev sexuálnej revolúcie, klamstiev rôznych siekt, klamstiev potratového a antikoncepčného priemyslu, klamstiev rôznych novodobých šamanov zarábajúcich miliardy na predaji homeopatík a im podobných pablbostí... a tak by sa dalo ešte dlho pokračovať... predpokladám, že aj ty si otrokom niečoho z toho...

mayami
25. sep 2017

@erikavesela predsudky sú u teba hlavne to, že všetkých veriacich strkáš do jedného vreca. Je kopec veriacich aj fanatikov, aj takých čo si nevidia ďalej od nosa, aj tých, čo nevedia používať vlastný rozum a držia sa len toho, čo v kostole 'pán farár povedali', ale je aj kopec takých kresťanov, ktorým krivdíš tým, že sa takto o nich vyjadruješ.
Nemusiš sa vzdelávať v smere kresťanstva, ale potom by si sa nemala k nemu ani vyjadrovať. Vyjadruješ sa strašne trúfalo (biblia a iné hovadiny, rozprávky).
Osobne neverím, že máš bibliu celú prečítanú, keby máš, nevyjadrovala by si sa tak o nej. Pretože či už jej človek uverí alebo nie, musí uznať, že je to kniha, ktorá má čo ponúknuť do života.

mayami
25. sep 2017

@bigbuckbunny od eriky predsa nemôžeš očakávať nejakú poslušnosť voči autoritám (predpokladám, že si myslel tie, ktoré spadajú do cirkevnej hierarchie), keď je neveriaca. Toto môžeš vyžadovať od veriacich. A v tomto by som bola tiež opatrná, človek má v prvom rade používať svoj rozum, svedomie a nie riadiť sa podľa toho, čo farár povie v nedeľu na omši a brať jeho slová za sväté.

zlaticko118
25. sep 2017

@xxxxxnnnnn nezvazujete uzamknutie temy? Uz niekolko stran sa nevenuje tomu o co autorka prispevku ziadala a na co sa pytala (prispevky zacinaju byt/uz su mimo temu)

bigbuckbunny
25. sep 2017

@mayami myslel som napríklad na rodičov, učiteľov a podobne. Kňazi väčšinou na kázňach hovoria správne veci.

cecilia68
25. sep 2017

@bigbuckbunny Keby si mal vôbec čo i len predstavu, čo cirkev pácha, tak by si nedrístal hlúposti☹ A to nie sú nejaké dohady, alebo pletky starých tetušiek, ale som účastný zdroj ☹

ladyblcha
25. sep 2017

@zlaticko118 uz 3x sme ju oznacili a navrhli to.

zibi
25. sep 2017

Je strašné smutné ako sa tu všetci navazate navzájom do seba, cirkvi,Boha, nic už nikomu nie je sväté a ľudia sa neboja vyjadrovať svoj názor na nič a nikoho. Najlepšie je stále poukazovať na iných.Necitila som z veriacich ľudí,ktorí tu napísali mamičke nič nejako extrémne hnusne..ako nájdu sa aj výnimky,ale väčšinou ju už keď nič chceli uchrániť od postabortivneho syndrómu,ktorý postihne veľa žien,postihne dokonca aj ženy čo prirodzene potratili,smútok a depresia doľahne na hocikoho a výčitky sú silné. Verím že mamičke napísali takéto ženy súkromné správy , keďže ťažko sa tu verejné priznáva s hocičím. Je to strašné ťažké rozhodnutie a nie každý dokáže prijať takéto dieťa. Ja som sa naučila neodsudzovat ,a raz ked je niekto rozhodnutí tak cesta späť už väčšinou nie je.Potom vznikajú také dohadovania. Srdce matky je veľké mysterium a je veľkým tajomstvom, srdce matky sa nedá cele obsiahnuť, viem a som presvedčená,že každý človek na svete tu má svoju cestu. Minule som čítala o saganovej matke,rozmýšľala nad potratom , lebo čakala 4 dieťa,keby to spravila,nemali by sme majstra sveta. Je to tak šalamúnsky a ťažké. Ja pracujem s ludmi, ktorí sú postihnutí, je to krásna a strašné náročná práca.Ja obdivujem všetky mamičky týchto deti,ja som často veľmi vyčerpaná z celého dňa.Tie deti s DS vedia veľmi ľúbiť.Su to strasne zlatíčka a dobíjaju energiu. Ale treba s nimi individuálne pracovať,venovať sa ,sú úžasní..aJa mamičke držím palce.Nechcem presviedčať,lebo každý z nás si nesie svoj kríž a každá matka postihnutého dieťaťa si musí prejsť svoju cestu sama. Držím veľmi palce.

erikavesela
25. sep 2017

@bigbuckbunny ty si jasny pripad stadovitosti, ktora to nema v hlave ok...tak si nadalej mysli, ze ta stvoril boh a zi si svoj ubohy zivot

erikavesela
25. sep 2017

@mayami pre mna to bolca rozpravka...pre teba kniha, ktora ti dava nieco do zivota...ved kludne...ja ti to neberiem....ja som iba napisala svoj nazor a nezmenim ho