Potrat v 6. týždni
Dobry den, chcem sa s vami podelit o zlu a smutnu skusenost.
Vcera sme prisli o babatko. Bola som na zaciatku tehotenstva v 6. tyzdni. Vsetko bolo v poriadku az jeden vecer som zacala spinit. Kedze som uz o babatko prisla, povedala som si, ze ak to neprestane hned idem k doktorovi. Rano na toalete zo mna vysla krv. Hned sme isli na gynekologicku pohotovost v Nitre. Tu ma odmietli vysetrit s tym, ze to nie je vazne. Sestricka stale chcela vidiet vlozku s krvou, hovorim jej, ze nemam, ze krv zo mna ide len ked som na toalete. Ale ona stale o vlozke a ze ked nepotrebujem vlozku, ze to nie je vazne. Vravim jej, ze o babatko som uz podobne prisla...ale bola uplna neochotna, neprijemna...
Sadli sme do auta a isli do Zarnovice, kde ma vysetrila neskutocne mila a ochotna pani doktorka Kovacicova.
Spravila mi vsetky vysetrenia a neskutocne sa snazila babatko zachranit,no bohuzial uz bolo noskoro.
Ten cas, co som stravila v aute, bol cas ked som prisla o dieta.
Je mi velmi smutno, ked to pisem a to nie len kvoli tomu, ze som prisla o babatko ale aj kvoli tomu, ako funguje nase zdravotnictvo.
Clovek sa musi prosit doktorov o to, za co su plateni a na co prisahali- zdravie a zivot cloveka.
Som velmi sklamana z pristupu v Nitrianskej nemocnici.
A zaroven chcem podakovat a vyzdvihnut pracu pani doktorky Kovacicovaj a jej sestricky pani Petrasovej, dakujem za ich ludsky pristup , pre mna, nie v lahkej chvili.
Verim, ze nebudete mam podobnu skusenost. A buducim mamickam zelam vela zdravicka, nech sa vam babatko vyvija tak ako ma a nech sa narodi zdrave.
@dariuska123 az 26 % tehotenstiev konci potratom /a to len tie o ktorych sa vie/. Je mi to luto, viem co prezivas. Neboj bude dobre. Nestracaj nadej. Raz budes nosit ten uzlicek na rukach aj ty. O zdravotnictve radsej pomlcim. Su nemocnice, ktore maju extra "dobre" meno.
@cecilia29 moc to zjednodusujes. ja som nepovedala, ze sa maju vykalsat na vsetky tehulky, citaj co pisem. no dr mozu na zaciatku rozoznat, ci to ma vyznam, neiekedy je proste tehu narusene tak, ze to zachranit nejde. a ak to vedia, je zbytocne davat tehulke nadej
a dalsia vec, dr sa nezaoberaju len tehu. su aj gynekologicke ochorenia.
@rubinka po druhom potrate sa mi poškodila maternica,už sa mi neudrží bábätko
@rubinka toho som sa obávala, že mi povedia, keďže chcem 4.a potratila som ho. Nik mi to nepovedal našťastie. Ale divné pohľady sú, že načo ešte ďalšie..

@majamat nemusí ale môže. Samozrejme človek nevie dopredu ako by to skončilo. Ale ak sa ani nepokúsila zachrániť , pomôcť tak to človeka mrzí o to viac. Lebo si povie ...iný doktorom a mohlo to skončiť inak. Nemuseli ale mohlo. Preto je vždy dôležité robiť čo je v ich silách. Potom nepotrebujeme ani Dr ak sa má všetko nechávať na prírodu