Potrat v Anglicku - žiadne čistenie, žiadna kyretáž
Ahojte baby prosím vas je tu nejaká z vas ktorá zažila potrat v Anglicku? Ja som akurat po potrate v 5tt krvácam uz 7 deň nie veľa len vždy rano a večer ... 😒 Nečistili ma povedali mi ze sa to vyčisti všetko same ked pride MS chcem sa opýtať ci to ze ma nevyčistia nejako nevadí ci tam nieje riziko infekcie ďakujem vam krásne za každú odpoved, radu ☹
ani v rakusku necistia v takom skorom tehotenstve..vies kolko zien tak skoro potrati a ani nevie ze boli tehotne? mne sa to stalo pred 3mesiacmi,v 6 tyzdni..ani u gynekologa som nebola..naco aj? a uz som znovu tehotna.. 😉
@nikita32111 ahoj, je mi to luto, ja som zazila zamlcany potrat vo Walese, v 12.tt, nechali ma potratit doma, az ked bolesti boli neznesitelne zobrali ma do nemocnice. Pichli mi asi.nejaky opiat, lebo som bola uplne off a rano ked zvysok vysiel von ma.poslali domov. Potom som len prisla na kontrolny ultrazvuk kde zistili ze nie vsetko vyslo von a isla som na kyretaz hned v ten den. Podotykam ze to bola najlepsia nemocnica v okrese.
Podla.mna v takom nizkom stadiu to neriesia, ale ak zacnes mat priznaky infekcie, ako bolest, teplotu a pod., necakaj a chod na A&E, tam ti musia spravit ultrazvuk, aby potvrdili ci sa jedna o zvysky tehotenstva.
Veru tam to velmi neriesia:(
Mne sa osvedcilo domahat sa, ak mas priznaky, na pootovosti proste musia zakrocit.
Dufam ze to dobre dopadne a nebudes nic take potrebovat.
@nikita32111 ozaj, po kyrete povedala doky ze za dva tyzdne mozme opat skusat, a naozaj cez nasledujuci cyklus sa nam.zadarilo, syn ma uz skoro rom🙂
Po potrate a porode je zena vraj este 6 mesiacov velmi plodna, tak ak sa na to citis, mozete to vyuzit.
Ďakujem vam krásne za radu 😊ste zlate @kwr takze si ani nečakala na prvú MS a hned sa vam zadarilo? Aj to by som chcela vedieť ze ci radšej počkať na MS nech sa to všetko vyčisti a asi az po tej prvej MS to znovu skúsime... Ale co som čítala tak veľa báb ze ani tu MS ani nedostalo a hned uz boli tehotné ☺️
@atenna tak to gratulujem 😊 super ze sa vam hned tak podarilo hlavne veľa zdravicka prajem ☺️.ja teraz počkám aspon na prvú MS a skúsime hned potom lebo teraz mam uz 7dmi deň ako keby slabú MS ale to Je asi len to krvácanie ktoré mi začalo 10 dni po meškaní MS a pozitívnom teste tak asi takú normálnu MS by som mala dostať asi tak do mesiaca... Teda aspon dúfam ty si ju dostala hned? Ďakujem za odpoved 😊
@nikita32111 ahoj, my sme pockali na.ms, resp.ja som si robila ovu testy, a tie boli negativne, potom prisla ms, kyret som mala 9.12. a otehotnela som 22.alebo 23.1. Viem to presne lebo to bolo 2 dni pred odletom na predlzeny vikend🙂 ak si zdrava a chcete, chodte do toho. Zase chapem aj baby, ktore chcu pockat a lekari na SR radia cakat 6 mesiacov aby sa znovu ustalil cyklus ale volba je vzdy na vas. Drzim palce silno;0
@kwr ahoj ,ďakujem krásne ☺️ ja vam v prvom rade želám hlavne veľa zdravicka ☺️ počkám teda na prvú MS a skúsim urobiť aj ovu testy... Dúfam ze tentoraz to vide a všetko bude v poriadku 😊 lebo predsa len je tam uz teraz stale ten strach :/ a to ked som si urobila test a bol pozitívny som mala nejako v podvedomí ze sa nejdem priskoro tešiť a predsa len sa obavy naplnili 😔 ale ideme ďalej nie sme prvý ani posledný..... ☺️
@nikita32111 spravny pristup, nech vam to vyjde, my uz cakame dalsie, asi vianocne babo, snad dovtedy aj vam zasvietia 2 ani nie ciarky ale kolaje;)
@kwr aj ja som vianočná 25.12 tak nech mate ten najkrajší darček pod stromček ☺️ ďakujem dúfam ze ano ❤️ ze tiež dostaneme taky darček ☺️
@nikita32111 dakujeme, ja mam oficialne az 3.januara, ale nas Oscar sa narodil v 36.tt tak cakam ze bracho tiez pride skor🙂 aj ja vam zelam len to naj a krasne Vianoce🙂
ja som potratila dvojicky v 9tt, tu na Slovensku a tiez som nesla na kyretaz, ale povedali ze sa mam vycistit sama. Do par dni zo mna plody vypadli, videla som ich a este sa postupne cistim, samozrejme ma kontroluju. Je to setrnejsie k maternici ako urobit kyret.
Samozrejme ak si priroda neporadi sama, musi sa ist na kyret.
@ivca88 veru ano, v UK je system uplne na hlavu, vsetko sa nechava na prirodu, ziadne odbery krvi ani ultrazvuky pred 12.tyzdnom.
Bolesti boli uolnr najhorsie ake som.kedy zazila a odporucili mi dat si Paracetamol ak budu moc silne (ich oblubeny). Ale prezila som iba preto, lebo na sone bol prazdny vacok, som si povedala ze tam.babatko nebolo, a to mi pomohlo.
Na druhej strane ked som rodila Oscara tak prvych 5 cm som bolesti bez problemov predychavala lebo neboli take hrozne ako to predtym.
Povedala som si sustred sa na to dobre...
@nikita32111 rovnaký postup som zažila ja v Holandsku... Ak by niečo nebolo v poriadku signalizovala by to zvýšená teplota.
@katarinaina suhlas, so synom som zazila len posledne 4 tyzdne tehu tu v Holandsku kym sa narodil, a toto tehu tu zazivam cele. Nastasie zatial bez problemov ale rada by som si aspon raz dvakrat za tehu nechala napriklad otestovat moc...ale co uz, nevyberies si...
Mne len povedali ze si mam urobiť na buduci tyzden test a ze by mal byt negatívny ak bude pozitívny mam ist do nemocnice :/ ja dúfam ze bude teda negatívny a nebudú žiadne problémy
ahoj, zazila som samovolny potrat v 11t, tento rok v maji. Zijem v Grantham, sanitka ma zobrala do Lincoln, kde mi nie velmi setrne oznamili,ze som potratila, co som uz vedela, po 5h bolesti a strasneho krvacania doma v kupelni .... nechali ma lezat v izbe s infuziou v ruke cele doobede a potom ma pustili domov, bez skenu , ze "myslime si,ze vyslo vsetko von" , len ze si mam urobit test o tyzden ....
@kwr mám s tým v Anglicku bohužiaľ skúsenosť a je ešte čerstvé 😥
@ivkacmuk21 to ma velmi mrzi:( mala si missed abortion?
@kwr 2 týždne som chodila po pohotovosti a ich s tým že krvacam nič mi nepomohli vraj to je normálne to krvácanie ani krv neskotrolovali na moje prosenie aspoň ultrazvuk nakoniec urobili no neskoro...
@ivkacmuk21 bohuzial to je tam tak...ja ked som po kyrete otehotnela, krvacala som prvych 17 tyzdnov s prvym synom a tiez chodila po pohotovostiach, vzdy povedali ze nevedia z coho to krvacam a ze to je normalne...nakoniec som pri porode mala problemy s placentou...ale nastastie to dobre dopadlo...nezufaj a ak sa budes na to citit, skuste znovu...nam sa zadarilo hned nasledujuci cyklus a syn ma teraz 16 mesiacov...drzim.palce....
@kwr Nebála si sa hneď po prvom cykle? Že či to nebude skoro atď
@ivkacmuk21 ja som v nemocke stretla paradnu doktorku- taku Rumunku, uz starsiu a tiez prisla v mladosti o babo...a uprimne som neratala ze sa nam to podari na prvykrat...holt podarilo, a ked sme planovali druheho syna, tiez na prvykrat..cize si teraz davame bacha🙂
No myslim si ze to krvacanie mohlo byt z toho, ze som bola po kyrete, ale tato doktorka mi ho robila a povedala ze staci pockat 2 tyzdne od zakroku a mozme sa znova snazit...viem ze lekari na Slovensku odporucaju aspon 6 mesiacov pockat ale ja som zdrava ako ryba a mam.pravidelny cyklus tak sme si povedali ze ak to ma byt tak to bude...a holt bolo...a uz mame dvoch synov, druhe tehu bezproblemove a druhy porod uplne bez liekov a rychly, a to maly bol riadny valibuk ale zvladli sme to...
@kwr som rada že sa ti to podarilo 😃 asi to tak aj treba brať že ak to ma byť tak bude a zbytočne neriešiť negatívne veci. Riadiť sa aj vnútorným pocitom 😉

Ani v Írsku nič také nerobia. Proste nerobia. Môžeš ísť súkromne za nejakým poľským gynekologom. Samozrejme si zaplatíš za to. Infekcia by nemala hroziť. Príroda sa postará, ak nie skončís na pohotovosti a vyčistia ta tam.