icon

Potratila som. Kam s bábätkom?

30. jan 2021

Potratila som a bábätko som videla bolo ešte veľmi maličké ale bolo jasne vidieť ze je to bábätko mam ho doteraz na vlozke a tie nohavičky s tou vložkou odložené (neodsudzujte ma) kam mam dat to bábätko nemám srdce nato ho vyhodiť do koša... Mam ho dat do krabičky a niekde na cintoríne zakopať? Alebo si ho mam nechať doma v tej krabičke? Ja ho proste nedokážem dat preč 😔

supermama1
31. jan 2021

Áno, pochovajú ho. Vygooglite si najbližšie miesto pre nenarodené deti a volajte. Náklady sú cca 10€ a nič viac.

ivanizna
31. jan 2021

Drahá autorka, chcem sa ti ospravedlniť, že som podporila myšlienku dieťatko pochovať v črepníku 😓 Je to veľmi krátkozraké riešenie, ale v prvom momente môže človek aj takto reagovať, chápem, že bábätko opustiť nechceš. O možnosti riadne pochovať bábätko som nevedela, ale keď je to možné, určite to urob. Dieťatko bude odpočívať v pokoji na pietnom mieste, kde sa budete môcť ísť kedykoľvek pomodliť, určite je táto možnosť najlepšia pre vás všetkých. Prajem veľa síl

autor
31. jan 2021

Ďakujem vám všetkým za rady, volala som tam ale povedali ze takéto malé bábätká nepochovavaju... Rozhodli sme že ho na našom cintoríne pri veľkom kríži kde horia stále sviečky do malej škatuľky zakopeme a pomodlime sa zaňho verím ze jeho dušička je tu stále pri nás a raz na druhom svete sa stretneme 😪😔❤️

gubiko
31. jan 2021

@ivanizna si úplne úžasná :-*

any_soj
31. jan 2021

Ahoj. V prvom rade ma mrzí tvoja strata. Vôbec nie je nijaký dôvod odsudzovať ťa. Ja som potratila o pár týždňov skôr a absolútne nebola šanca dieťa nájsť (mohlo mať zo 2mm). Týždeň krvácania bol nočnou morou kvôli tomu, že pri každom spláchnutí som na to myslela. K pochovaniu - máte vo vašom meste také miesto hrobové spravené? Odkiaľ si? Myslím, že sa to dá riešiť aj v inom meste, tam, kde také majú (ak by si chcela, že asi neprijímajú detičky len zo svojho mesta). Určite v poradni Alexis ti pomôžu, aj vyrovnať sa s tým. To, že je dieťa malinké, nijako neprekáža pri pochovaní - ti, čo zriaďujú tieto hrobové miesta, majú veľkú úctu k životu od počatia, nezáleží na týždni tehotenstva. ❤️

autor
31. jan 2021

@any_soj je to cintorín veľký kde je v strede aj veľký kríž pri ktorom horia sviečky dáme ho tam je to v našom meste a môžme mu tam ísť hocikedy zapáliť sviečky a ďakujem ❤️

ankare
31. jan 2021

Je mi to veľmi ľúto, posielam objatie! ♥️

autor
31. jan 2021

@ankare ďakujem ❤️

starshopping
Odpoveď bola odstránená
autor
1. feb 2021

@starshopping nebudem ho pochovavat do lesa a ty by si co spravila Hmm? Kam by si pochovala niečo parcentrimove... 😔

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
drozdajkahra
1. feb 2021

@zazvorka87 to je decko možno ma 15, čo ona vie...

katka0123
1. feb 2021

@starshopping
@starshopping srandu ai nerobi. Je to zial telicko, billogicky material. Tabu, citliva tema. Je prirodzene mat k nemu uctu. Urcite absurdne napady s kvetinacom, ale tiez zmatocne...kam s nim?

autor
1. feb 2021

@katka0123 prosím vás prestaňte to tu rozoberať som veľmi zvedavá kam by ste dali svoje bábätko mŕtve keby ho vidíte pre mňa to nebol plod ale dieťa moje všetko a nie nejaká handra takže áno zaslúži si účtu s tým kvetináčom to bol vyplod smútku a teraz bude normálne na cintoríne tak neviem s čím mate problém... Ci by ste ho vy vyhodili len tak do koša ale tak by to asi riešila iba úplne bezcitna osoba

nekonecna_katastrofa
1. feb 2021

@starshopping Ty si teda riadne zlá osoba. Bez štipky empatie, pochopenia a hlavne bez dostatočnej mentálnej kapacity prečítať si celú diskusiu a info, ktoré uvádza autorka.
Milá autorka, prajem ti veľa síl zmieriť sa s touto situáciou 🙏 Verím, že ti čoskoro bude dopriate donosené a živé bábätko. Btw súhlasím s názormi vyššie, že "pochovať" na nejaké dôstojné, pokojné miesto, nie v kvetináči.

elenita
1. feb 2021

Este mi napadla uplne ina myslienka...Tvoj gynekolog o tom vie? Nemalo by sa telicko posielat na nejaky biologicky/geneticky rozbor alebo take nieco? Teda, v tomto sa nevyznam, len mi tak napadlo...

rainee
1. feb 2021

Ja by som ho pochovala normalne do hrobu k príbuzným, aj keď bez mena. Určite nie do lesa ci kvetináča 🤦‍♀️ To dieťa si zaslúži dáku úctu.

starshopping
Odpoveď bola odstránená
gubiko
1. feb 2021

ja som napísala tú hlúposť s lesom. beriem to späť, bol i je to blbý nápad. napadlo mi to aj hneď potom, ale nemala som chuť to znovu otvárať, keď už autorka aj konala iným smerom.
no keď ste sa k tomu vrátili, tak sa opravujem. necítim to tak, ani si nemyslím, že to niekomu radiť je dobrý nápad. všetky vás pozdravujem.

katka0123
1. feb 2021

Myslim, ze ste sa pomylili. Nikde som nepisala nevhodnu poznamku. Sucitim. Je mi to luto. No kvetinac mi urcite nepride ako vhodne pietne miesto. Ak je to problem, chapem, ze ste precitlivela.

katka0123
1. feb 2021

@gubiko myslim, ze les je urcite lepsi napad ako kvetinac, alebo smeti. V memocnici by skoncilo na kope s inym biologickym odpadom. Zial. Ono, problem fora je ten, ze ludia si zial vysvetluju text po svojom. Myslim, ze nikto si tu nerobi srandu, ani neutoci.

heidi4
1. feb 2021

@zazvorka87 a ty si inak OK? Pisat o necitlivosti a arogantnosti a zaroven pouzivat slova "prasive" a "smradlave" na nevinne zive tvory, ktore ti nic neurobili - tak to uz je riadna ubohost... klesla si tym pod este aj pod uroven socky a ukazala svoju necitlivost a aroganciu, ktoru prave ty sama beries do ust👎👎👎👎👎fuj

heidi4
1. feb 2021

Autorka, zelam ti vela sil.
Pocas citania mi napadlo, ze urcite:
- nenechavaj dietatko doma (a v mraznicke uz duplom nie!!! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️), po case by sa siril zapach a bakterie; takisto jeho dusa potrebuje pokoj a tiche a vecne miesto odpocinku, nie byt v hluku a labzovat kade tade po svete,
- do lesa urcite nie, nemas zaruku, ze tam bude naveky (vlastna skusenost) a nevyrubu stromy a namiesto nich nepostavia nove hlucne sidliska, alebo ho proste nevyhrabe nejaka zver,
- kvetinac detto nie, rozkladajuce sa mrtvoly kontaminuju podu a teda rastliny zijuce v nej mozu trpiet a nemusia to prezit, potom by si to musela riesit zas, a manipulovat s telom,
- urcite dostojne pochovat, cintorin je naj napad, ale davajte si pozor na dostatocnu hlbku, aby cez noc nejake zviera dietatko nevykopalo (iste ma nejaky pach a zvierata citia 1000x silnejsie nez ludia) a takisto aj na miesto, kde mate istotu, ze nebude o par rokov vykopavane...
Tiez mi napadlo, ze sa mozes obratit na svojho gynekologa, iste si vedie aj o tebe nejake zaznamy o tehotenstve, mozno ta bude aj tak nahanat, ak sa nedostavis na termin kontroly a pod.
Posielam ti vela sil. 🙏🙏🙏

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
heidi4
1. feb 2021

@zazvorka87 ja si budem brat do huby toho, koho uznam ja za vhodne, takisto si budem fujkat, kde ja budem chciet. Ja ti nic nezakazujem, tak laskavo nepis ani ty mne, co mam / nemam robit. Vyjadrila si si nazor ty, rovnako aj ja (prava mame rovnake). Bodka.
(Btw ja som predsa ani nikde nespominala falos ci pokrytectvo, panecku, co vsetko si ludia vedia domyslat, ziram... 😂😂😂😂)

heidi4
1. feb 2021

@zazvorka87 a uz len, tak ako su zvierata pre teba smradlave prasive, tak aj ty si rovnako pre niekoho jedna smradlava prasiva .... 😊😊😊😊😊😉

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
heidi4
1. feb 2021

@zazvorka87 nuz, ja nemam byt za co, ja mam svedomie ciste. 😉
Inak presne takuto papagajikovu odpoved som aj cakala, na viac sa nezmozes. 🙂🙂🙂🙂
Good job. 👍👍👍
Woow.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
heidi4
1. feb 2021

@zazvorka87 nechcem tu uz velmi autorke spamovat temu, snad sem pisem uz posledny krat, ale:
Vidis, sama si to uvedomujes. Zvierata NIE SU na vine. Nic neurobili, len sa narodili. A aj napriek tomu ich budes castovat nepeknymi slovami. To su velmi silne slova a uplne zbytocne pouzite. To svedci o ubohosti, primitivnosti, obmedzenosti a hlavne nulovom EQ cloveka. Nuz, zelam ti stastny zivot, lebo pokial clovek v sebe pestuje nenavist (a ty ocividne ano) a negativitu, tak nikdy nebude stastny. Tymi slovami a zastou skodis len a len sebe, nie mne, ja sa len vyjadrujem. 🙂 Ludia nemusia milovat zvierata, to je uplne v poriadku, ale nadavat na nich?? Za nic??? Za co oni vobec nemozu??? To je ako nadavat na deti, tiez sa len narodili, nikto sa ich nepytal... 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ (ano, tesim sa uz na ukamenovanie ma za to, ze prirovnavam deti k zvieratam, vdaka necitaniu medzi riadkami - to uz ale nie je moj problem.)
Predstav si, ze na teba alebo tvoje deti by niekto kydal len za to, ze dychaju vzduch a ziju na svete...
Ale asi stale nepochopis. Skoda.