Prečo je na Slovensku 13 umelých prerušení tehotenstva denne?
Nezdá sa Vám smutné, že aj napriek rôznym druhom ochrany sa v roku 2024 vykonalo na Svk takmer 13 UPT denne??? Veď to je hrozná štatistika. Alebo je ochrana až taká neúčinná...lebo tušim sa väčšina prikláňa asi k vyroku:zlyhala ochrana.
zmazala som link na nczi, lebo az potom som si vsimla, ze diskusia ma viac stran a niekto ho uz dal.
@viestta s tým úplne súhlasím. Len je rozdiel v tom, čo si kto predstavuje pod uživíš. Pre niekoho už naše 3 deti sú neuživiteľné, lebo 2x ročne All inclusive dovolenka sa s tromi ťažko uplatí. Moja svokra uživila 5 detí, a kto chcel, má aj vysokú, a sú to super ľudia, a to mala plat nižší ako moja mama, ktorá vychovávala len mňa a nešetrili sme nič. Ani sme nehýrili, k moru sme šli raz za pár rokov, párkrát ročne do reštaurácie,... - nič z toho manžel nechodil. Dokonca ani do jazykovky. Ale neubudlo z neho kvôli tomu, a je úžasný človek.
@any_soj Ide aj o priority, ja nechcem zit preto, aby som uzivila x deti, nemyslim si, ze som tu len nato, aby som naplnala zelania svojich potomkov, dbam na tie svoje a, ano, mozeme si ako rodina s 1 dietatom dopriat viac. Hodnotit, ze niekto chce to a to a nechce preto viac deti, urcite nie je spravne. Ja napriklad chcem aspon jednu dovolenku za rok a keby sme mali druhe dieta, uz by nam to zrejme nevychadzalo. Mnohi by ma tu nazvali sebeckou, ale voci komu? Voci detom, co sa mi nenarodili, voci spolocnosti, ktora na mna aj tak dlabe?
Som nazoru, ze clovek ma mat tolko deti, kolko chce uzivit, nie tolko, kolko by zvladol na ukor inych veci, aj seba napriklad.
@viestta s tým úplne súhlasím. Len je rozdiel v tom, čo si kto predstavuje pod uživíš. Pre niekoho už naše 3 deti sú neuživiteľné, lebo 2x ročne All inclusive dovolenka sa s tromi ťažko uplatí. Moja svokra uživila 5 detí, a kto chcel, má aj vysokú, a sú to super ľudia, a to mala plat nižší ako moja mama, ktorá vychovávala len mňa a nešetrili sme nič. Ani sme nehýrili, k moru sme šli raz za pár rokov, párkrát ročne do reštaurácie,... - nič z toho manžel nechodil. Dokonca ani do jazykovky. Ale neubudlo z neho kvôli tomu, a je úžasný človek.
@any_soj kazdy si pod tym "uzivis" moze predstavit svoje. Je to jeho volba (aspon zycajne)
@pr85 ale na to aby si šíril tie svoje bludy na prevažne ženskom fóre, na to si návod nepotreboval čo?
Sranda, že nikdy som ťa nevidela v témach ktoré by sa venovali výchove a pod. Vždy iba témy o sexe a antikoncepcii.
Vymenil si vôbec niekedy plienku? Zobral si deti von?
@anonym_e3f16c Plienky vyminam pravidelne pri dvoch malých deťoch.
@anonym_12977d kolko chlapov odmieta prezerativ "lebo nebude lizat med cez sklo"? a bud zena zacne hltat tabletky, alebo nie. Pritom je to od chlapa uplne sprosta sebeckost a nezodpovednost. A podobne hlupe vyhovorky typu "Neboj sa, vytiahnem, viem co robim"...
(len tam mimochodom, presne toto je cielova skupina, na ktoru by mali ProLife zamerat svoju pozornost, nie sa vyvrsovat na zenach)
btw Este som zbehla na nakup a sla som okolo toho bilboardu o som ho rano zazrela Predstavila som si, co by tam asi bolo ak by tam nebolo to o vrazde a malo by to byt pre muzov. Ale napriklad "Sex s prezervativom neznizuje prezitu rozkos ale chrani pred neplanovanym pocatim" Jaj, prezervativ katolicka cirkev povazuje za hriech, takze nemozu ho odporucat... Zabudla som. A este verejne prezentovat slova ako sex a rozkos, to tiez nie, takze ostaneme pri tych preflaknutych heslach, ktore aj tak nic nezmenia.
@viestta Takže nakoniec podľa teba za všetky interrupcie môže katolícka Cirkev, lebo chudakom chlapom zakazuje používať kondómy a tí musia mať sex so ženami a preto plodia deti, o ktoré sa nevedia postarať a zeny preto idú na interrupcie. Pochopil som správne?
@viestta Takže nakoniec podľa teba za všetky interrupcie môže katolícka Cirkev, lebo chudakom chlapom zakazuje používať kondómy a tí musia mať sex so ženami a preto plodia deti, o ktoré sa nevedia postarať a zeny preto idú na interrupcie. Pochopil som správne?
@pr85 pochopil si to tak ako si chcel.
@any_soj len je rozdiel uživiť, v zmysle prežiť a uživiť, v zmysle poskytnúť možnosti..
Že tvoja svokra z min.platu všetko zvládla, nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Kedysi bolo množstvo veci inak...
Mať zo 5 deti a ledva dost prostriedkov na strechu nad hlavou, jedlo a dajme tomu aj občas lacnú dovolenku, aj keď prevracas každé euro v ruke, niekomu stačí..
Lenže také deti nemajú možnosti, aké by mali, byť tých peňazí viac - od krúžkov, športu, cez vzdelanie až po rodičov, pre ktorých nie je pokazena chladnička, či zlomená noha živiteľa rodinay, existenčným problémom, lebo v ich finančnej situácii nie je možné ani fin.tezervu urobiť..
A áno, vo všeobecnosti môže aj človek bez vzdelania byť úžasným.. toto ale nie je argument v prospech mnohodetných rodín, s obmedzeným príjmom.
A žiaľ, tak to najčastejšie je - česť výnimkám, ktoré potvrdzujú pravidlo - najčastejšie sú to chudobné rodiny, ktoré majú veľa detí..
Na celom svete platí, že čím je vyššia úroveň vzdelania, tým menej detí v rodinách. Znova, samozrejme, sú aj výnimky..
@any_soj len je rozdiel uživiť, v zmysle prežiť a uživiť, v zmysle poskytnúť možnosti..
Že tvoja svokra z min.platu všetko zvládla, nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Kedysi bolo množstvo veci inak...
Mať zo 5 deti a ledva dost prostriedkov na strechu nad hlavou, jedlo a dajme tomu aj občas lacnú dovolenku, aj keď prevracas každé euro v ruke, niekomu stačí..
Lenže také deti nemajú možnosti, aké by mali, byť tých peňazí viac - od krúžkov, športu, cez vzdelanie až po rodičov, pre ktorých nie je pokazena chladnička, či zlomená noha živiteľa rodinay, existenčným problémom, lebo v ich finančnej situácii nie je možné ani fin.tezervu urobiť..
A áno, vo všeobecnosti môže aj človek bez vzdelania byť úžasným.. toto ale nie je argument v prospech mnohodetných rodín, s obmedzeným príjmom.
A žiaľ, tak to najčastejšie je - česť výnimkám, ktoré potvrdzujú pravidlo - najčastejšie sú to chudobné rodiny, ktoré majú veľa detí..
Na celom svete platí, že čím je vyššia úroveň vzdelania, tým menej detí v rodinách. Znova, samozrejme, sú aj výnimky..
@beronsche ano, presne tak. A preto vyspele krajiny maju prestarnute obyvatelstvo.
Lebo ako som uz napisala, je to nastavenim spolocnosti ci budu mat rodiny v danej spolocnosti viac deti alebo len jedno.
@anonym_9bbb39 akurat som to isla pisat.. ale teda.. neivem kde 2eura stoja. ved durex 3ks bezne v obchode 3-4eura (ospravedlnujem sa ak nemam prehlad, ale nepouzivam, neviem a len mi na to pri pokladni posledne zrak padol, ze ako taky "tinedzer" si to asi kupuje...). Podla mna je to vela pre niektorych ludi a najma.. ak maju sex castejsie
Tym samozrejme nic neospravedlnujem
@simca06022011 kondomy vies objednat za par eur ine znacky ako durex, ale spolahlivepo napr 100ks, alebo 200 a Viac KS. Stoji to par eur. Staci kliknut na nejaky sexshop ako napr Eis. Durex je taky pomerne drahsi. Pouzivam kondomy roky a bez jedinej nehody, mame dve planovane deti.
@anonym_12977d kolko chlapov odmieta prezerativ "lebo nebude lizat med cez sklo"? a bud zena zacne hltat tabletky, alebo nie. Pritom je to od chlapa uplne sprosta sebeckost a nezodpovednost. A podobne hlupe vyhovorky typu "Neboj sa, vytiahnem, viem co robim"...
(len tam mimochodom, presne toto je cielova skupina, na ktoru by mali ProLife zamerat svoju pozornost, nie sa vyvrsovat na zenach)
btw Este som zbehla na nakup a sla som okolo toho bilboardu o som ho rano zazrela Predstavila som si, co by tam asi bolo ak by tam nebolo to o vrazde a malo by to byt pre muzov. Ale napriklad "Sex s prezervativom neznizuje prezitu rozkos ale chrani pred neplanovanym pocatim" Jaj, prezervativ katolicka cirkev povazuje za hriech, takze nemozu ho odporucat... Zabudla som. A este verejne prezentovat slova ako sex a rozkos, to tiez nie, takze ostaneme pri tych preflaknutych heslach, ktore aj tak nic nezmenia.
@viestta Ja nechapem ako to moze niekto chciet bez kondomu, uprimne pri snahe o babo sme to museli a pre mna to bolo divne. Skor to znizovalo pozitok teda. Ale to som ja. Vacsina ludi nemysli na tie dosledky, hlavne prerusovany sex. To je len pre ludi, co si mozu dovolit to risknut. Proste tak, ako si vie nikto dovolit hotel na Maldives za 6k na noc, tak si niekto moze dovolit dieta. Ked na to nemame nebudem si bookovat take hotel a potom stat pred bankou s prosbou o uver. Len ludia tak nejak nevedia toto domysliet. Ale ten cielovej skupine sa tazko pomoze, nakolko to nikto nejak efektivne ani nechce spravit.
@anonym_autor Je to fakt smutné, že na Slovensku dovolíme vraždiť denne 13 deti, hoci ako krajina vymierame. Je načase tento holokaust nevinných detí zastaviť a prijať politické rozhodnutie, ktoré by ochránilo tých najbezbrannejsich.
@anonym_autor nezdá sa ti smutné že v Tennessee chcu uzákoniť trest smrti pre ženu ktorá absolvuje potrat?
@pr85
@mizoko choré...
Mám pocit, že moderná spoločnosť sa znova raz vydala cestou utláčania žien. Mizogynia rozkvita jedna radosť. Do toho tieto snahy...
Smutné.
@beronsche v inej diskusii mi autorka na to napísala, že ona by v takomto prípade presadzovala nútenú sterilizáciu takýchto žien. Podľa nej je to v pohode