icon

Prečo je na Slovensku 13 umelých prerušení tehotenstva denne?

31. jan 2026

Nezdá sa Vám smutné, že aj napriek rôznym druhom ochrany sa v roku 2024 vykonalo na Svk takmer 13 UPT denne??? Veď to je hrozná štatistika. Alebo je ochrana až taká neúčinná...lebo tušim sa väčšina prikláňa asi k vyroku:zlyhala ochrana.

Strana
z2
barborab1411
Včera o 12:40
@pr85

@anonym_0e13a9 A prečo by som sa ako muž k tom nemohol vyjadrovať? Ženy sa samooplodnuju? Vždy bol pritom dvaja a obaja rodičia musia prevziať zodpovednosť za svoje nenarodené deti.

@pr85 ako prevdiete svoju teóriu doneoaxe napríklad pri znásilnení?a keď je matka maloletá?

pr85
Včera o 12:41
@barborab1411

@pr85 nestrácajte sa prosím o maternice cudzích žien...nemáte na to právo

@barborab1411 Tak ako cudzie ženy nemajú právo rozhodovať o bytii a nebytii svojich nenarodenych deti.

mandzula
Včera o 12:45
@pr85

@mandzula A o čo ide? O prerušenie života nenarodeného života, ktory sa už nikdy nebude schopný navrátiť do počiatočneho stavu.Takze je to usmrtenie a keď chceš aj vražda.

@pr85 No nie je, ukaz mi to v legislative. Ak by to bola vrazda, asi by tie zeny hnili v basach, nie?
Kolko tych nechcenych deti vychovavas?

anonym_0e13a9
Včera o 12:46
@pr85

@anonym_0e13a9 A prečo by som sa ako muž k tom nemohol vyjadrovať? Ženy sa samooplodnuju? Vždy bol pritom dvaja a obaja rodičia musia prevziať zodpovednosť za svoje nenarodené deti.

@pr85 tak sa zhodneme, ze nech si kazdy riesi svoje problemy. Ty sice nevyuzijes moznost UPT, ale niekto ano. Ta moznost nech tu je, pretoze zakaz nic nevyriesi. A aby mi do toho kecal cudzi muz, ktory v zivote nerodil, tak to odmietam.

anonym_e3f16c
Včera o 12:51
@pr85

@pr85 keď budeš schopný dieťa vynosiť a porodiť potom sa môžeš vyjadrovať 🙂

anonym_08a6e2
Včera o 13:04
@anonym_0e13a9

@pr85 tak sa zhodneme, ze nech si kazdy riesi svoje problemy. Ty sice nevyuzijes moznost UPT, ale niekto ano. Ta moznost nech tu je, pretoze zakaz nic nevyriesi. A aby mi do toho kecal cudzi muz, ktory v zivote nerodil, tak to odmietam.

@anonym_0e13a9 zena, ktora nechce byt tehotna by isla na zakrok do krajiny kde to umoznene je, nic by sa tym nevyriesilo

barborab1411
Včera o 13:27
@anonym_0e13a9

@anonym_0e13a9 čo nerodil ale nech si predstaví conje to nechcený sexuálny styk.....a kľudne aj medzi manželmi alebo partnermi....nech si to predstavi aký je to pocit keď ti do tela napriek tvojmu odporu niekto niečo pcha....zbožňujem takýchto bohuvernych .....čo vy na to @pr85????

vler
Včera o 13:28

@anonym_autor ja mam ovela vacsi smutok z utrpenia zivych ludi: hlavne tyrane zeny, deti, stari ludia

lauriik
Včera o 13:46

Nie, nezda sa mi to hrozne. Je to druhe najnizsie cislo od 1997. Navyse su tam zaratane aj UPT zo zdravotnych dovodov (matky alebo dietata).
V opozicii k tomu sa denne narodi cca 125 deti.

viestta
Včera o 13:47
@pr85

@pr85 tak toto chod vykladat tym chlapom, ktori zodpovvednost prebrat nechcu. Zober sa a chod ich poucit o spolahlivych metodach ochrany, o tom, ze sa o svoje deti maju starat a maju s nimi travit cas, ked uz sa im narodili. Vysvetli im vyhody vazektomie, porovnaj to so zdravotnymi rizikami antikoncepcnych metod urcenych pre zeny. Ako chlap by si nemal stracat cas debatami so zenami, ale venuj svoj cas osvete medzi svojimi kamaratmi, kolegami, chlapmi, ktorych stretavas. Lebo ano, na neplanovanom tehotenstve ma chlap presne rovnaky podiel ako zena, takze nech prevezme zodpovednost za ohranu na svoje plecia (alebo aspon na svojho cervicka). U neho je to jednoduhsie (uz len obliect prisiplast na Gasparka je jednoduhe, neboli a nema ziadne zdraotne rizika)

simsalabim
Včera o 13:49
@pr85

@barborab1411 Tak ako cudzie ženy nemajú právo rozhodovať o bytii a nebytii svojich nenarodenych deti.

@pr85 zena nie je inkubator, to “nenarodene dieta” nema automaticky narok na jej telo. Do toho 12.tyzdna sa moze zena rozhodnut. Az potom sa na to zakon pozera inak.

pr85
Včera o 14:33
@simsalabim

@pr85 zena nie je inkubator, to “nenarodene dieta” nema automaticky narok na jej telo. Do toho 12.tyzdna sa moze zena rozhodnut. Az potom sa na to zakon pozera inak.

@simsalabim To len na Slovensku. Napríklad v takých USA mnoho štátov chráni práva nenarodenych deti.

rozculena
Včera o 14:33
@pr85

@pr85 ty sa staraj o oplodňovanie svojej ženy,nie o cudzie ženy.

pr85
Včera o 14:38
@mandzula

@pr85 No nie je, ukaz mi to v legislative. Ak by to bola vrazda, asi by tie zeny hnili v basach, nie?
Kolko tych nechcenych deti vychovavas?

@mandzula Pozri sa k nášmu severnému susedovi, do niektorých štátov USA (napr. Texas) a mnoho krajín stredného východu, Afriky a Latinskej Ameriky, kde to legálne nie je. A v nacistickom Nemecku bol legálny holokaust Židov a v USA aj otroctvo cernochov. Bolo to správne, len preto že to bolo v legislatíve?

viestta
Včera o 14:43
@pr85

@mandzula Pozri sa k nášmu severnému susedovi, do niektorých štátov USA (napr. Texas) a mnoho krajín stredného východu, Afriky a Latinskej Ameriky, kde to legálne nie je. A v nacistickom Nemecku bol legálny holokaust Židov a v USA aj otroctvo cernochov. Bolo to správne, len preto že to bolo v legislatíve?

@pr85 a na tu osvetu u muzov nic? Co s tym mienis robit? Ci budes robit "osvetu" len u zien?

simsalabim
Včera o 14:50
@pr85

@simsalabim To len na Slovensku. Napríklad v takých USA mnoho štátov chráni práva nenarodenych deti.

@pr85 a mnoho nie 🤷‍♀️ Zena je clovek s urcitymi pravami. Uplne zakazat upt znamena povedat, ze sa o svojom tele ona sama nemoze rozhodnut. To sa tebe ako muzovi nikdy nemoze stat. Tak, ako je zakon teraz postaveny, to je spravne. Dava zene dostatocny priestor a cas sa rozhodnut a zaroven od urcitej doby chrani plod. Akurat by som povolila potratovu tabletku a nezatazovala zdravotnicky personal.

mandzula
Včera o 14:54
@pr85

@pr85 Pokial viem, Zidia a mnohi ini nemali na vyber, zena na vyber ma. Nikto ju nenuti, len jej dava moznost, je to neporovnatelne. A, nie, volbu zhluku buniek sem neplet. A este k tomu Polsku napriklad - hovori ti nieco potratova turistika?

mandzula
Včera o 15:07
@pr85

@pr85 A este jedna vec. Stale si mi neodpovedal, o kolko dalsich okrem svojich deti sa staras. Raz som tu diskutovala so zenou, ktora bola proti UPT, a ked som sa jej opytala, ci sa stara o nechcene deti tak ako o nenarodene, napisala, ze ma tusim dve osvojene. Snala som pred nou pomyselny klobuk a tym sme nasu debatu ukoncili. Lebo len nekvakala, nezvastala, neodvolavala sa na vyssie dobro, ale konala.

barborab1411
Včera o 15:51
@mandzula

@pr85 A este jedna vec. Stale si mi neodpovedal, o kolko dalsich okrem svojich deti sa staras. Raz som tu diskutovala so zenou, ktora bola proti UPT, a ked som sa jej opytala, ci sa stara o nechcene deti tak ako o nenarodene, napisala, ze ma tusim dve osvojene. Snala som pred nou pomyselny klobuk a tym sme nasu debatu ukoncili. Lebo len nekvakala, nezvastala, neodvolavala sa na vyssie dobro, ale konala.

@mandzula ja som tiež nedostala odpoved či si vie pán predstaviť aký je to pocit pri nechcenom.sexualnom styku pre ženu ..ale na to gule asi nemá ....

pr85
Včera o 16:47
@mandzula

@mandzula starám sa o svoje vlastné 2 deti. Dúfam, že nepredpokladás, že si otvorím nejaký sirotinec. Ale tvoja otázka na mňa je bezpredmetné, lebo na adopcie sa čaká celé roky a uchádzačov z rádov neplodnych manželov je veľmi veľa.

pr85
Včera o 16:50
@barborab1411

@mandzula ja som tiež nedostala odpoved či si vie pán predstaviť aký je to pocit pri nechcenom.sexualnom styku pre ženu ..ale na to gule asi nemá ....

@barborab1411 A koľko percent z tých interrupcií je po nechceným pohlavnom styku? Mizivé percento. Väčšinou idú na interrupcie na Slovensku ženy, ktoré majú doma 2 deti. A to je tragédia. A týmto matkám je potrebné podať pomocnú ruku, aby nezvazovali interrupciu.

viestta
Včera o 16:56
@pr85

@mandzula starám sa o svoje vlastné 2 deti. Dúfam, že nepredpokladás, že si otvorím nejaký sirotinec. Ale tvoja otázka na mňa je bezpredmetné, lebo na adopcie sa čaká celé roky a uchádzačov z rádov neplodnych manželov je veľmi veľa.

@pr85 adopcia je len jedna moznost ako sa postarat o opustene deti. Je moznost pestunskej starostliosti, tam sa mozes postarat o dieta, ktore sa narodilo do rodiny, ktora sa o neho nedokazala plnohodnotne postarat.. Moze to byt dieta z neplanovaneho tehotenstva kde otec zlyhal a matka sama nezvladala starostlivost. Mozes pomahat takej matke, ktora sa rozhodla dieta porodit aj ked uvazovala aj o UPT. Financne, poskytnut jej strechu nad hlavou, postarat sa o jej dieta v case ked ona zaraba na zivobitie... Je mnoho sposobov ako skutocne pomoct, nie len uplne zbytocne recnit a moralizovat aj ked sa zrejme zmozes iba na to.
A okrem toho samozrejme edukovat muzov, potencionalnych otcov neplanovanych a nechcenych deti

anonym_eb21aa
Včera o 16:56
@pr85

@barborab1411 A koľko percent z tých interrupcií je po nechceným pohlavnom styku? Mizivé percento. Väčšinou idú na interrupcie na Slovensku ženy, ktoré majú doma 2 deti. A to je tragédia. A týmto matkám je potrebné podať pomocnú ruku, aby nezvazovali interrupciu.

@pr85 tak im tu pomocnu ruku podaj, co ti brani? Ale neotravuj opakovane tu, na zenskom fore

mandzula
Včera o 17:02
@pr85

@pr85 Nepytam sa na tvoje, pytam sa na tie, ktore chces zachranovat v bruchach cudzich zien.

anonym_e7f841
Včera o 17:03
@pr85

@pr85 vyvediem ťa z omylu, že na adopcie sa čaká roky. Nie, nečaká. Ak chceš väčšie dieťa, rómske, prípadne so zdravotným znevýhodnením, tak to ide naozaj rýchlo. A "prekvapivo", často sú takéto práve deti matiek, ktoré zvažovali UPT.

lucinka9292
Včera o 21:15
@pr85

@anonym_autor Je to fakt smutné, že na Slovensku dovolíme vraždiť denne 13 deti, hoci ako krajina vymierame. Je načase tento holokaust nevinných detí zastaviť a prijať politické rozhodnutie, ktoré by ochránilo tých najbezbrannejsich.

@pr85 ano? A dostanu automaticky aj byt zadarmo? Ci kam si to dieta niektori maju strcit? Do tych starich panelakovych bytov za 300K? A zit z tej almuzny na rodicaku a solacat hypo 1000+?

Nie, nie je to moj pripad, no vidim, ake to niektore maju tazke v sucasnosti.

erikavesela
Včera o 21:29
@pr85

@mandzula A o čo ide? O prerušenie života nenarodeného života, ktory sa už nikdy nebude schopný navrátiť do počiatočneho stavu.Takze je to usmrtenie a keď chceš aj vražda.

@pr85 nie, nie je to vrazda

renesance80
Včera o 22:58
@pr85

@anonym_autor Je to fakt smutné, že na Slovensku dovolíme vraždiť denne 13 deti, hoci ako krajina vymierame. Je načase tento holokaust nevinných detí zastaviť a prijať politické rozhodnutie, ktoré by ochránilo tých najbezbrannejsich.

@pr85 o kolko nechcenych deti sa staras ty ?

betulinka1
Včera o 23:10

@anonym_autor radsej potrat ako nechcena dušička. Nesud. Je to vec kazdej jednej zeny.

Strana
z2