Prečo sú ženy proti interrupcii?
nedá mi pochopiť prečo sú toľké ženy proti interupciam 🤦♀️samozrejme jedna vec je keď slečna rozťahuje nohy pred iným mužom každý druhý deň a potom chodí na kliniku ako na klavír to samozrejme nezastávam ale pokiaľ sa uz stane niečo a žena si je vedomá že dieťa neutiahne (nemá na to financie, zázemie , mentalitu alebo akýkoľvek iný dôvod) nevidím prečo by ju za to mali iné odsudzovať.. veď lepšie je vziať si plod ktorý tu bolesť ani cítiť nebude nemá ešte vedomie nevie o sebe ani nič ako zničiť mu celý život tým že bude mať zlu výchovu poprípade ho matka nebude schopná uživiť atď.. verte že takéto deti potom končia drogovo závislé s psych. problémami a veľa ďalších zlých veci (samozrejme nie všetky ale veľká väčšina) .samozjreme kľudne napíšte svoj názor a môžme sa rozumne pobaviť
@anonym_autor ja s tým nemám najmenší problém. Nestarám sa do maternic cudzích žien. Neviem aké majú starosti,problémy atd. A preto nemám právo súdiť ich.
@anonym_2f90fc a kde konkrétne?
@anonym_autor právne voľne dieťa je za pár mesiacov adoptované a ak je to dieťa z anonymného pôrodu tak je to ešte rýchlejšie
Papierovačkam sa nwvyhnes nikde
Autorka myslim, ze uz ti netreba pisat aky nazor na interupciu mam ja. Nema to byt prva volba, rovnako ako sa nestotoznujem s tym, ze to je "jednoduche riesenie" pre nezodpovedne zeny ale stale existuju objektivne situacie a pripady, kedy je UPT lepsia volba - ci uz pre zenu alebo pre dieta (lebo byt nechcene, nelubene alebo zit v hroznych podmienkach, tak to asi ma radsej zvitazit zdravy rozum). Ale stale ma to byt moznost, krajne riesenie, asi taky nazor mam ja.
@petamich za mňa máte veľmi dobrý názor
@viktoriakrajnakova Pises piate cez deviate,,je vidiet, ze bibliu si nepochopila,alebo necitala.Precitaj si sväte pismo
Uprimne, ja nevidim velky rozdiel medzi tou co, ako si to nazvala, roztahuje nohy kazdy den a tou, co si je vedoma ze dieta neutiahne kvoli financiam a pod - lebo aj jedna aj druha o tom mohla aj mala premyslat vopred a mala mysliet na to, ze sex moze viest aj k tehotenstvu, lebo ja mam aj z diskusii tu na fore pocit, akoby to niektorym stale nedochadzalo. Napriek ochrane, takze ak raz niekto nie je pripraveny z akehokolvek dovodu na dieta, jedina 100% zaruka je vieme co. V ostatnych pripadoch nech sa potom postara.
@anonym_80457c samozrejme úplne na začiatku som uviedla že pokiaľ slečny vedome spia každý týždeň s iným a potom chodia na kliniky tak je to cez čiaru aj keď s tým my nič nenarobíme ale ja teraz myslím skôr ženy ktoré sa fakt chránia a aj po ochrane poprípade nedajbože pri znásilnení žena otehotnie a vie že sa nemá ako postarať o dieťa v tomto prípade naozaj nevidím dôvod prečo by sme ju my ako ženy mali odsudzovať za to že si priznala že na to proste nemá .. ja chápem aj vy čo ste proti že to beriete možno inak ako ja ale predstavte si že ak napr mladé dievča s neskonecnym štúdiom nechcene otehotnie nemá úspory ani podporu rodiny co ma takáto žena robit..
@anonym_autor tých prípadov zas nie je až tak veľa. V prípade mladých dievčat zlyhávalo poučenie o sexuálnej výchove u rodičov lebo to je v niektorých rodinách tabu. A znásilnenie áno deje sa to.. je to veľmi citlivá téma a nikto nevie ako by sa zachoval keby bol v tej situacii. Ja som proti upt viem že by som to nikdy nepodstúpila či by som mala 15 rokov alebo 45. Možno by si zmenila názor keby sa ti dlho nedarilo otehotnieť a vtedy by si to vnímala ako dar že ti bolo dopriate otehotnieť, ja to tak mám a každý jeden deň môjho tehotenstva ďakujem že som tehotná.
Samozrejme ja nekritizujem nikdy ženu čo ide na upt len ju neviem pochopiť. Akékoľvek iné okolnosti pre mna nie su viac ako ľudsky život.
@viktoriakrajnakova Áno, áno. Ešte napíš, že však dostali byty zadarmo 🙂
@viktoriakrajnakova doba je zlá? Nie je. Nikdy sme sa nemali lepšie. Je vyspelé zdravotníctvo, nízka mortalita novorodencov, socialny systém dôchodcovských a nemocenských dávok, dostatok potravín, dostupné vzdelávanie a pracovne možnosti. Pomaly storočie sme na našim území nemali vojnu
Chod čo i len 120 rokov dozadu, svetové vojny, neboli ATB, nefungujúci systém dávok, nedostatok liekov, vysoká mortalita , ….
@anonym_autor Naco ti odpovedat,,pises nezmysly..ja som bez manzela takmer 20 rokov vychovala 4 deti,,ako samozivitelka,manzel platil len vyzivne A vsetci 4 ria dokonca maju VS,
@anonym_autor ja som proti potratu, pretože si nemyslím, že plod bolest cítiť nebude a že nemá ani vedomie. To ti nikto s určitosťou povedať nemôže. Neviem ci máš deti, či si už bola tehotná, ale ja som svoje tehotenstvo prežívala veľmi citlivo. To babatko ma srdiečko, dokonca som ho počula už v čase, keď je možné absolvovať potrat. Dostala som od lekára fotku z ultrazvuku, kde malo hlavičku, ručičky, nozicky, telicko a ešte len pár centimetrov. Pre mňa bolo vytúžené, ale keby som ho s manzelom aj naplánovala, neviem si predstaviť pripraviť ho o možnosť života.
A potom na druhej strane u mnohých žien, ktoré idú na potrat, sa po čase dostavia vycitky svedomia a to môže byť ešte horšie pre ich psychické zdravie. Len o tom sa už nejako nehovorí a vrátiť sa to spat nedá.
Nehovorím, že môj názor je správny, ja to vidím takto.
@katuska147852 chápem nejdem nikomu nútiť do hlavy svoje a som rada že vám tehotenstvo dopadlo dobre a dúfam že budete zdravý , ja si ale osobne nemyslím že väčšina žien podstupuje interupciu s tým že nemajú uz v tom čase žiadne výčitky ale podľa mňa je lepšie keď si žena uvedomí že to dieťa nezvládne uživiť a prizná si to ako sa potom neskôr trápiť s financiami alebo hocičím iným.. no môžme o tom diskutovať do nekonečna aj tak sa naše názory stretnúť nemusia a ešte k tej bolesti plodu.. dieťa v tomto čase ešte fakt nemá vyvinuté myslenie ani vlastne vedomie takže aj ak by tu fyzickú bolesť cítilo vlastne by mu to mozog nevedel spracovať teda je to pre nás ťažké pochopiť ale je to na princípe toho že aj ak tam tá bolesť je mozog nieje na toľko vyvinutý na to aby zistil že čo to znamená teda plod to necíti
@viktoriakrajnakova čo je podľa teba harmonické detstvo? Čítam pár tvojich komentárov vyššie a píšeš hlavne o materiálnom zabezpečení. Ale peniaze nie sú všetko a je smutne že to takto ľudia berú. Pretože teraz ak nemáš všetko čo iné ženy na instagrame tak si horšia matka? Snažila by som sa všetko urobiť pre dieťa, koľko žien si nájde aj 2 prace a žijú pre to dieťa. Dieťa nemusí mať najnovší nábytok, najnovšie oblečenie každý mesiac a ani drahé hračky. Potrebuje hlavne lásku, bezpečie a domov.
@viktoriakrajnakova nemyslím si. Čo si myslíš že keď muž padol vo vojne a zostala vdova s 5timi deckami tak bola šťastná? Alwbo ak zomrela žena pri pôrode a zostali 3 malé deti tak ten vdovec tiež skákal od šťastia?
Už malé dwti museli pracovať, to si tie dnešné ani nevedia predstaviť
Pozri, ty si psychiatricky pacient, tak sa na vserko pozeráš cez svoje diagnózy, alw svet nie je len čierno-biely
Ľudia zomierali od hladu a na choroby ktoré vieme dnes ľahko liečiť
Psychiatrickú pacienti vždy boli sú a aj budú. Aj medzi panovníkmi boli ľudia s diagnózami.
@viktoriakrajnakova a ešte doplním deti nemajú depresie a nešťastne detstvo pretože nemajú všetko načo si úkazu prstom. Ale práve preto že im chyba pocit bezpečia a ta láska.. je smutne že to všetko hádžeme na financie
Ja nemám nič proti potratom. Keď sa preň niekto rozhodne, je to len jeho voľba.
Práve čítam že v Humennom (zjavne v osade)porodila decko do nohavíc a tam no nechala udusit sa. Radšej mala ísť na potrat.
@viktoriakrajnakova máš zrejme nejaký komplex z detstva. Ja som na vysokej škole vieš z čoho žila? Dostala som 100€ na stravu a rodičia mi zaplatili internát za 130€ a to je všetko. Keď som chcela iPhone tak som si naň musela zarobiť. Oblečenie nám kupovali na narodeniny a potom podľa potreby keď sa niečo zničilo. A nemám pocit že mám depresiu alebo som nemala harmonické detstvo. Práveže si vážim všetko čo pre mna urobili aj keď nasetrili na dovolenku a dopriali nám more. A áno v okoli boli spolužiaci ktorý mali všetko načo si ukázali ale vôbec má to v živote nepoznačilo.. o tom to vôbec nie je.
@katuska147852 chápem nejdem nikomu nútiť do hlavy svoje a som rada že vám tehotenstvo dopadlo dobre a dúfam že budete zdravý , ja si ale osobne nemyslím že väčšina žien podstupuje interupciu s tým že nemajú uz v tom čase žiadne výčitky ale podľa mňa je lepšie keď si žena uvedomí že to dieťa nezvládne uživiť a prizná si to ako sa potom neskôr trápiť s financiami alebo hocičím iným.. no môžme o tom diskutovať do nekonečna aj tak sa naše názory stretnúť nemusia a ešte k tej bolesti plodu.. dieťa v tomto čase ešte fakt nemá vyvinuté myslenie ani vlastne vedomie takže aj ak by tu fyzickú bolesť cítilo vlastne by mu to mozog nevedel spracovať teda je to pre nás ťažké pochopiť ale je to na princípe toho že aj ak tam tá bolesť je mozog nieje na toľko vyvinutý na to aby zistil že čo to znamená teda plod to necíti
@viktoriakrajnakova No ja som tiez nemala bohvieake harmonicke detstvo,to bolo este za sociku,a som rada ze zijem
@anonym_autor No to si len myslis ,prve ultrazvuky v Amerike,ked robili upt,tak to dietatko pod kliestikami utekalo po celej maetrnici,,je to zaznamenane..Zaznam urobil najvecsi v tom case (prvych ultrazvukov ) asi pred cca 50 rokmi najvacsi potratar v celej Amerike,,, volal sa Nattasov,bol zid,a spravil ich za cely zivot strááásne vela na tisice,,mozno je to aj na nete ,,a ked to videl na ultrazvuku,hoci bol neveriaci, tak mu skoro puklo srdce,, a od vtedy sa zapovedal ze nikdy nebude robit potrat,,Nakoniec sa dokonca ako lutujuci vrah (teda nenarodenych )obratil na katolicku vieru
@viktoriakrajnakova No ja som tiez nemala bohvieake harmonicke detstvo,to bolo este za sociku,a som rada ze zijem
@anonym_autor No to si len myslis ,prve ultrazvuky v Amerike,ked robili upt,tak to dietatko pod kliestikami utekalo po celej maetrnici,,je to zaznamenane..Zaznam urobil najvecsi v tom case (prvych ultrazvukov ) asi pred cca 50 rokmi najvacsi potratar v celej Amerike,,, volal sa Nattasov,bol zid,a spravil ich za cely zivot strááásne vela na tisice,,mozno je to aj na nete ,,a ked to videl na ultrazvuku,hoci bol neveriaci, tak mu skoro puklo srdce,, a od vtedy sa zapovedal ze nikdy nebude robit potrat,,Nakoniec sa dokonca ako lutujuci vrah (teda nenarodenych )obratil na katolicku vieru
@vorkola nie nemyslím, študujem medicínu a viem ako veci fungujú možno viac než vy.. nepozerám sa na to konzervatívne ale logicky .. môžte mi tu napísať hocikoľko výskumov chcete , aj vypísať všetko svätá písmo z biblie ale fakt že ten plod nič v rannom štádií tehotenstva nič necíti ničím neviete poprieť a tým končím majte sa
@viktoriakrajnakova odbočujes od témy.. tu sa vyjadruješ že dieťa má depresie a neharmonicke detstvo práve preto že mu rodičia nedajú 1000€ alebo nekúpia iPhone čo vôbec nie je pravda. Sama si tu napísala že sa ani nevenujú tomu čo študovali.. tak vlastne aký argument to je že pokial nemaju na iPhone pre dieťa tak si ho majú ženy radšej vziať? Je dávno známe že deti ktoré sú vychované v skromnosti si viac vážia veci atd. Zaráža ma ze som podľa tvojho profilu od teba vlastne len o rok staršia a ze máš takéto názory.
@viktoriakrajnakova romovia podľa vás držia spolu? držia spolu len keď ich niekto utláča alebo ponižuje ich rasu. inak spolu držia len príslušníci rodiny a ani na to záruku nemáte

No dôležitá otázka je, čo znamená dovoliť si alebo teda kedy majú peniaze vačšiu hodnotu ako ľudský život? A ono sa strašne ľahko povie že je to “len plod” ale každá žena čo zažila spontánny potrat vie povedať že to nebol len plod… myslim si, že tak isto ako by si nezabila už narodené dieťa, by sa nemali zabíjať ani tie nenarodené… lebo ak je argument že “čo keby sme nemali na…” tak je argument že čo keby to bol svetový génius alebo atlét a niekto ho zabil len za to že život by bol finančne nekomfortný… prezentácia životného štandardu sociálnych sieti a médií to dotiahla tak ďaleko, že život detí má menšiu hodnotu ako to, či bude žena žiť vyšší životný štandard, je to sebecké a smutné… napriek tomu, je to na svedomí každej ženy a nie som za zákaz interupcii, pretože tie bude stale niekto robiť, ale niekde doma v pivnici a nebude to zdravotne vhodne… mali by byt dostupne, kvôli zdravotným dôvodom, pretože žiaden zákaz ich reálne nezakáže
@lauha21 úplne rozumiem vášmu názoru , samozrejme ja neriešim teraz také ženy ktoré vedome sexuju a zámerne sa nechránia pretože vedia že východisko bude vždy dostupné myslím také ktoré sa aj chránili a zlyhalo to alebo boli znásilnené.. ja verím tomu že pre ženu ktorá spontánne potratí je to extrémne silná emócia a neprajem to žiadnej žene ktorá po bábätku túži a zároveň každej snazilke prajem aby im to vyšlo všetko bez problémov ale ja len ukazujem na to že ženy ktoré podstupujú interupciu sú vždy hodené do toho istého vreca aj keď nikto nevidí do tej hĺbky že aký mala dôvod ..