icon

Prečo sú ženy proti interrupcii?

24. nov 2025

nedá mi pochopiť prečo sú toľké ženy proti interupciam 🤦‍♀️samozrejme jedna vec je keď slečna rozťahuje nohy pred iným mužom každý druhý deň a potom chodí na kliniku ako na klavír to samozrejme nezastávam ale pokiaľ sa uz stane niečo a žena si je vedomá že dieťa neutiahne (nemá na to financie, zázemie , mentalitu alebo akýkoľvek iný dôvod) nevidím prečo by ju za to mali iné odsudzovať.. veď lepšie je vziať si plod ktorý tu bolesť ani cítiť nebude nemá ešte vedomie nevie o sebe ani nič ako zničiť mu celý život tým že bude mať zlu výchovu poprípade ho matka nebude schopná uživiť atď.. verte že takéto deti potom končia drogovo závislé s psych. problémami a veľa ďalších zlých veci (samozrejme nie všetky ale veľká väčšina) .samozjreme kľudne napíšte svoj názor a môžme sa rozumne pobaviť

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_3d36f7
25. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova takže keď sa dieťa narodí a napríklad sa matka ocitne v životnej situácii kedy sa oň nemôže postarať, a je jedno či z finančného, zdravotného, alebo akéhokoľvek dôvodu, tak lepšie ako ho dať napr. do detského domova je ho zabiť?

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_80457c
25. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova ja nerozumiem čo ty tu splietaš. Vieš čo prosim ta znamená smrť alebo vražda? Čo to má s osobnosťou?
UPT - je umelé prerušenie tehotenstva. To znamená že sa matka rozhodne prerušiť další vývoj embrya na plod. Nie je to vražda ale embryo už ďalej potom nežije dá sa to tak nazvať..
adopcia je rozhodnutie rodičov dať narodené dieťa aj staršie dieťa do detského domova s možnosťou že si dieťa môže osvojiť iný pár. V tomto kroku sa život dieťaťa nekončí naďalej pokračuje.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_80457c
25. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova a aké katolícke nezmysly ti tu píšem? Ty čo dávaš dievča.. ja som ti napísala fakty z biologického hľadiska. Ty tu miesas jablka s hruškami. Príde mi to tak že máš veľa naštudované ale nevieš tie poznatky absolútne používať a vypisuješ tu v každej odpovedi novú a novú myšlienku ktoré absolútne spolu nesúvisia. Jedna vec je oháňať sa štátnicou z dejín a druha vec je tie veci aj používať v reálnom živote. Asi toľko k tomu.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_80457c
25. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova tak mi odpovedz aké katolícke nezmysly som ti napísala 😂 veľmi ma to zaujíma.
To že si študovala dejiny a neviem čo neznamená že si teraz odborník na biologické fakty, adopcie a neviem čo všetko.
Len celkovo ta nechápem raz tu napises že si chcela mat dieta v 15 a že ta tu ženy na MK išli odhovárať a neviem čo a potom na začiatku píšeš že pokiaľ nemá matka na iPhone alebo 1000€ tak si to dieťa nemá nechávať. Takze ty si na ten iPhone pre dieťa v 15 rokoch mala chápem to správne? Čo asi pochybujem keďže si napísala aký “ťažký “ život si mala na strednej školy pretože rodičia ti ochotne platili internát a dali ti peniaze na štúdium.
Skús si prečítať všetky svoje odpovede v tejto diskusii a sama uvidis ako si sa sama zamotala.

amdornik
25. nov 2025

@anonym_autor ahoj, nečítam diskusiu. ja to neodsudzujem. nech si každá žena urobí, ako uzná za vhodné. jej zdravie, jej telo, jej budúcnosť a sama vie najlepšie zrejme, či by to zvládla a vôbec, do akého sveta by dieťa priviedla, keby si ho nechala.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_c0c827
25. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova a podla Teba je v poriadku, ak zena chodi na potrat ako "na klavir"?

mizoko
25. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova skús nebyť vkuse hnusná a povysenecka a nebudú k tebe ľudia tak pristupovať 😌😜

mizoko
25. nov 2025
@anonym_c0c827

@mizoko NIKDY to nie je jedine mozne riesenie.
Ak by bolo ani dobre ani zle, preco potom nie je v poriadku, ked niekto chodi na potrat ako na klavir?

@anonym_c0c827 kvôli jeho vlastnému zdraviu. Navyše mi tu natiskas veci ktoré som ja nikdy nenapísala. Zbytočne s tým konfrontujes mňa. Nie sú to moje slova

mizoko
25. nov 2025
@anonym_3d36f7

@anonym_autor lebo je to vražda človeka?

@anonym_3d36f7 nie je.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
mizoko
25. nov 2025
@anonym_3d36f7

@viktoriakrajnakova takže keď sa dieťa narodí a napríklad sa matka ocitne v životnej situácii kedy sa oň nemôže postarať, a je jedno či z finančného, zdravotného, alebo akéhokoľvek dôvodu, tak lepšie ako ho dať napr. do detského domova je ho zabiť?

@anonym_3d36f7 tu nehovoríme o narodením dieťati ale o plode. Prestaň prekrucat

mizoko
25. nov 2025
@anonym_c0c827

@viktoriakrajnakova a podla Teba je v poriadku, ak zena chodi na potrat ako "na klavir"?

@anonym_c0c827 poznáš takú? Ja nie

mizoko
25. nov 2025
@annalubuska

@anonym_autor mám kamarátov, majú doma aktuálne 5 mesačnú Terezku, prišla k nim keď mala mesiac, okamžite po uplynutí zákonných lehôt a procesov.

@annalubuska to je krásna výnimka. Ale stále iba výnimka. Dávala si si niekedy žiadosť o náhradné rodičovstvo alebo o adopciu? Fakt je to extrémne komplikované aj keď zádas,že je jedno či to dieťa bude biele alebo rómske.

anonym_80457c
25. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova aha takze tu mame cely komplex rodičia dávali malo peňazí..
ja ako som písala v prvých stranách som žila v hlavnom meste z 230€ z toho som 130€ musela zaplatiť internát na mesiac. Takze som reálne žila zo 100€. Ja nikoho nepoucujem, buď rada že ti to rodičia vôbec zaplatili a váž si to, nie každé dieta má šťastie že môže ísť na školu akú chce. Ak sa ti peniazi málilo tak si si mala vybrať školu ktorá bola blízko mesta alebo si nájsť brigádu od 15 rokov sa dalo brigádovať v Tesco za pokladňou. Ja som si privyrábala takto už počas strednej až po koniec vysokej školy. Vždy sú možnosti len treba chciet.

anonym_9bdfb3
25. nov 2025
@anonym_80457c

@anonym_autor samozrejme že nie je 100% ale ak by využívali viaceré formy antikoncepcie a to kondom a HaK tak sa tomu da predísť. Každopádne tým že sa vie že ten potrat je možný tak veľa párov antikoncepciu vôbec nerieši.. ja si myslím že to že sa nezodpovedne správajú rodicia tak by nemalo za to trpieť to maličké..

@anonym_80457c uz vidim muza, ktory popri tom, ze zena berie HAK bude chciet sexovat s kondomom. Cista utopia.

anonym_80457c
25. nov 2025
@anonym_9bdfb3

@anonym_80457c uz vidim muza, ktory popri tom, ze zena berie HAK bude chciet sexovat s kondomom. Cista utopia.

@anonym_9bdfb3 tak ale potom má znášať následky za svoje činy 🙂

anonym_0d6b34
25. nov 2025

@anonym_autor Ja som proti upt lebo to beriem ako vraždu, zabiť svoje nenarodené dieťa musí byť niečo hrozné a mňa by do konca života trápilo svedomie čoho som sa dopustila. Srdce by mi puklo od žiaľu. No určite sú ľudia čo chodia na potrat ako na klavír a nerobia si z toho ťažkú hlavu. Nechápem takých ľudí čo sú to za charakter zabiť svoje dieťa aj keď ešte nenarodené.
Bola som v situácii keď som ostala tehotná a priateľ pomaly pil a začal hrať automaty, pár ľudí ma posielalo na potrat. No ja som nad tým ani nezamýšľala. Teraz mám dcéru pubertiacku a je to moje slniečko, kvôli nej sa oplatí žiť a nevzdávať sa.

abbey1
25. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova Ty si bola 8 rokov na strednej škole?

katuska147852
25. nov 2025
@anonym_0d6b34

@anonym_autor Ja som proti upt lebo to beriem ako vraždu, zabiť svoje nenarodené dieťa musí byť niečo hrozné a mňa by do konca života trápilo svedomie čoho som sa dopustila. Srdce by mi puklo od žiaľu. No určite sú ľudia čo chodia na potrat ako na klavír a nerobia si z toho ťažkú hlavu. Nechápem takých ľudí čo sú to za charakter zabiť svoje dieťa aj keď ešte nenarodené.
Bola som v situácii keď som ostala tehotná a priateľ pomaly pil a začal hrať automaty, pár ľudí ma posielalo na potrat. No ja som nad tým ani nezamýšľala. Teraz mám dcéru pubertiacku a je to moje slniečko, kvôli nej sa oplatí žiť a nevzdávať sa.

@anonym_0d6b34 krásne napísané 🙂

mizoko
25. nov 2025
@anonym_0d6b34

@anonym_0d6b34 si veriaca?

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
mizoko
25. nov 2025
@katuska147852

@anonym_0d6b34 krásne napísané 🙂

@katuska147852 a čo je tam krásne napísané? Že odsudzuje ľudí kt ani nepozná? Pokiaľ viem tak súdiť človeka môže iba Boh a to ona nie je.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
abbey1
25. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova Čiže si bola vo veku, kedy si už mohla brigádovať a zarobiť si dostatočné množstvo peňazí, tak ako asi väčšina študentov. Ale nad čím by si doposiaľ vyplakávala, však? Ty si celoživotná obeť. A dobrovoľne.

anonym_c0c827
25. nov 2025
@mizoko

@anonym_c0c827 poznáš takú? Ja nie

@viktoriakrajnakova a preco to podla Teba nie je v poriadku? co by z toho mali....nemusia brat hak, nemusia pouzivat kondom...staci ist raz za cas na par hodin do nemocnice na zakrok a vybavene....je to legitimna moznost, tak preco nie?
@mizoko ani ja. Nic to nemeni na veci.
Otazka do plena: Preco ked je potrat legitimna moznost, na ktorej nie je "nic zle" nie je doporucovana "vo velkom"?