Prečo sú ženy proti interrupcii?
nedá mi pochopiť prečo sú toľké ženy proti interupciam 🤦♀️samozrejme jedna vec je keď slečna rozťahuje nohy pred iným mužom každý druhý deň a potom chodí na kliniku ako na klavír to samozrejme nezastávam ale pokiaľ sa uz stane niečo a žena si je vedomá že dieťa neutiahne (nemá na to financie, zázemie , mentalitu alebo akýkoľvek iný dôvod) nevidím prečo by ju za to mali iné odsudzovať.. veď lepšie je vziať si plod ktorý tu bolesť ani cítiť nebude nemá ešte vedomie nevie o sebe ani nič ako zničiť mu celý život tým že bude mať zlu výchovu poprípade ho matka nebude schopná uživiť atď.. verte že takéto deti potom končia drogovo závislé s psych. problémami a veľa ďalších zlých veci (samozrejme nie všetky ale veľká väčšina) .samozjreme kľudne napíšte svoj názor a môžme sa rozumne pobaviť
@viktoriakrajnakova nie neboli v koncentraku ale co toa spolocne s tym ze zivot pocas oboch vojen nebol o nic jednoduchsi skor o dost narocnejsi ako je dnes?? Ci iba ja mam nehake divne ponimanie reality a ti co neboli v koncentraku zili ako v televiznom seriali?? 🙈🙈
@subartic napísala si presne toto:
to je k tomu dovedku , že mali ísť radšej na potrat ako ich nechať zomrieť. Nie nemali , mali porodiť v nemocnici , tak ako sa rodí štandardne. A takéto ženy by nemali mať vôbec deti .
o neotehotnení tam niet ani slova.
@amdornik ako o čo ti ide ? Som proti interupciam , som . Považujem dieťa za dieťa už momentom počatia ? Považujem . Pre mňa tie ženy nemali mať deti , žiadne, vôbec,nikdy . A to ani len v maternici . Ďalej diskutuj sama zo sebou .
@amdornik ako o čo ti ide ? Som proti interupciam , som . Považujem dieťa za dieťa už momentom počatia ? Považujem . Pre mňa tie ženy nemali mať deti , žiadne, vôbec,nikdy . A to ani len v maternici . Ďalej diskutuj sama zo sebou .
@subartic upokoj sa. a nauč sa vyjadrovať konkrétne. lebo potom príde na tvoj komentár reakcia a už to nevieš uniesť....
@subartic upokoj sa. a nauč sa vyjadrovať konkrétne. lebo potom príde na tvoj komentár reakcia a už to nevieš uniesť....
@amdornik nie ja to viem veľmi dobre uniesť, len ty máš potrebu sa v tom vrtať a znova a znova a znova .Takže trocha nadhľadu a kľudu na duši, a vnímať veci v súvislostiach.
@viktoriakrajnakova ty si vážne študovala dejiny? keď tvrdíš, že II. svetová vojna nepozná atómové bomby?
@anonym_autor nielen ženy. Aj doktori. Mne nedávno jeden doktor dosť známy hovoril ako žiaden doktor nechce robiť dobrovoľne interrupcie. Veď je to predsa živý človek. A pri interrupcií ho zabiješ.
@viktoriakrajnakova a kde s nimi bojujeme na dennej báze teraz?
@viktoriakrajnakova a predstáv že práve čítam že monacké knieža Albert s ňou súhlasí. Tiež sa tvrdo postavil proti potratom s tým že toto nikdy nemôže byť ľudské právo ( právo na potrat) a že potraty sú symbolom úpadku našej civilizácie.ved pozri k čomu to vedie. Európa vymiera a iné kultúry majú toľko detí že o chvíľu tu už ani nebudeme.
@anonym_autor Je to každého osobná vec aj jej telo. Nesudim..skôr obdivujem kto dokáže vynodyt, porodiť zdravé dieťa a dokáže csa hovzdať po pôrode. Nato už treba guráž. Nesudim ani tých.
@abbey1 ako pozri... vieme, že viktoria to tu poriadne preháňa. a aj v iných diskusiách. ale dobre vieš, ako to myslela s tou Ukrajinou. že podľa nej je väčší hriech, keď deti umierajú vo vojne, ako keď ide žena počas prvých 2.-3. mesiacoch na interupciu. myslela to presne tak. takto si ju určite pochopila, nie si neinteligentná. ale už ti ego nedá asi nezareagovať. namiesto toho, aby si ju ignorovala.....
@amdornik Nie, to nebolo ego. Ale čo je ľudstvo na svete, nevinné deti zomierali a zomierajú v nezmyselných vojnách. To však nemôže ospravedlňovať ďalšie zbytočné násilie, ktoré sa pácha.
@amdornik Nie, to nebolo ego. Ale čo je ľudstvo na svete, nevinné deti zomierali a zomierajú v nezmyselných vojnách. To však nemôže ospravedlňovať ďalšie zbytočné násilie, ktoré sa pácha.
@abbey1 ale to nie je násilie. to je lekársky úkon. mýliš si dojmy s pojmami. obzvlášť (uviedla som to v príspevku trošku skôr) do 9. týždňa ide o zhluk buniek bez orgánov, ktoré sa ešte nezačali vyvíjať. kúsoček živej hmoty. to nič v zlom. už po tom cca 12. týždni nepoviem. podľa mňa u nás je dobre nastavená hranica pre potrat, nechápem, prečo táto hranica vôbec vyvoláva diskusie. niekto tu spomínal potraty až do pôrodu prakticky. toto je niečo, čo by som odsudzovala. ale zhluk buniek? skrátka život prináša všeličo a je na tej žene, ako sa rozhodne. ja neodsudzujem. ich vec.
@anonym_autor veríš že duša bábätka si svojich rodičov predom vyberá? Že každé dieťa nesie nejaké posolstvo do rodiny? Vieš, že DNA každého plodu (aj potrateného) zostáva už navždy súčasťou matky? Videla si fotky, videa z UZ ako plody reagujú, keď sa zľaknú? My sme čakali dlhé roky kým sa zadarilo a prešli sme roky tortúr. Je veľmi nespravodlivé, že ženy, ktoré si plod vážia, nevedia vynosiť či ani počať a naopak často také, ktoré sa nehanbia položiť takúto otázku a ešte v štýle ako prečo niekto nemá rád mentolové cukríky, tak také otehodnejú ľahko.
Kde je spravidlivosť? Eticky sa cítiiš byť oprávnená také niečo spraviť? Interupcia by tu mala byť ako voľba pre rizikové tehotenstvá, násilne otehotnenia a pod.
@viktoriakrajnakova nechaj radšej tak. od II. svetovej vojny neboli atómové bomby použité, nemusíš si kvôli tomu dávať odpočinok. ja začínam mať dojem, že fakt v tých diskusiách tliachaš piate cez deviate a asi naozaj potrebuješ odbornú pomoc. toto nie je prvá diskusia, kde ťa evidujem a sú aj iné, kde som sa dočítala, že aj iné ženy majú podobný názor ako ja, že splietaš a veci nesedia, nemáš znalosti alebo ich asi vyhľadávaš a nevieš dávať do súvislostí.
@viktoriakrajnakova mala by si sa naučiť prijať aj iný názor. Pretože ty tu každý jeden názor čo kto napíše (ak s tebou nesúhlasí) komentuješ. Tak my mame rešpektovať tvoj názor a ty náš nie?
Myslím že sa tu nikto striktne nevyjadril že teraz tie čo sme proti ženu odsudzujeme čo podstúpi upt. Iba viac menej to každý vyjadril na samu seba či by to podstúpili alebo nie.
To ako je nastavená katolícka cirkev má zmysel (myslím si to aj keď nie som katolíčka). Sex mali ľudia až po svadbe práve kvôli tomu aby sa predišlo tomuto. Pretože svadbou sa predpokladalo že už je pár pripravený na dieťatko. Všetko to malo zmysel prečo to tak bolo nastavene. A teraz presne viem čo mi napíšeš že katolícky kňazi zneužívajú mladé dievčatá. A k tomu sa tiež vyjadrím v tomto je zdravšia evanjelická cirkev nakoľko kňaz môže mať ženu. Tak asi toľko.
@viktoriakrajnakova vidno, že o viere nevieš nič. Keby nebola katolícka Cirkev, tak neexistuje západná civilizácia, ako ju poznáme. Ale neboj sa, keďže Európa vymiera, tak potrebujeme imigráciu. Tá bude afro-moslimska. A tí ti už právo ženy "vysvetlia", budete rodiť malych moslimov, či sa vám to páči alebo nie.
@viktoriakrajnakova vidno, že o viere nevieš nič. Keby nebola katolícka Cirkev, tak neexistuje západná civilizácia, ako ju poznáme. Ale neboj sa, keďže Európa vymiera, tak potrebujeme imigráciu. Tá bude afro-moslimska. A tí ti už právo ženy "vysvetlia", budete rodiť malych moslimov, či sa vám to páči alebo nie.
@anonym_365f29 neviem čo som take zle napísala vyjadrila som sa len že to ako je to nastavené je podľa mna správne, tu máš ak vysvetlenie.
Katolícka cirkev uznáva sex až po svadbe, pretože:
Je to plný prejav lásky a jednote manželov.
Je to otvorené k plodeniu života.
Chráni osobu pred emocionálnymi a sociálnymi rizikami.
Posilňuje rodinu a duchovný život.
Viac som sa k viere nevyjadrovala, ale dobre beriem tvoj názor.
Keď žena potratí v dajme tomu v 14. týždni, tak oplakáva a smúti za dieťatkom. Keď žena podstúpi v tom istom týždni interrupciu, tak ho vníma ako zhluk buniek. Tak kde je pravda?
Keď žena potratí v dajme tomu v 14. týždni, tak oplakáva a smúti za dieťatkom. Keď žena podstúpi v tom istom týždni interrupciu, tak ho vníma ako zhluk buniek. Tak kde je pravda?
@anonym_3d36f7 u nás sa v 14t potraty nerobia,pokiaľ sa nemýlim
@anonym_3d36f7 výrazom "zhluk buniek" iste narážaš na môj príspevok. nemôžem za to, čítala som to kedysi v odborných článkoch, to nie je môj výraz ani môj výmysel. čo sa týka vnímania situácie, nuž áno. žena, ktorá si uvedomí, že toto by jej naozaj poriadne nabúralo život a nedokázala by riešiť situáciu, tak sa rozhodne pre potrat. to znamená: buď si nie je vôbec istá partnerom. partner ju opustí. už spomínané znásilnenia. rodina má už 5 detí a ledva vyžijú. má už postihnuté dieťa a má obavy. je sama a bojí sa, že to nezvládne. jednoducho dieťa nechce, nie je materinský typ, atď., atď.,......
potom je tu druhá skupina žien, ktoré majú problém otehotnieť alebo teda dieťa očakávajú a tešia sa naň, no a áno, pre ne je to tragédia.
chceš ale vari povedať, že iba kvôli tým ženám, ktoré nemôžu otehotnieť alebo potratili, si majú iné, v úplne inej životnej situácii silou-mocou dieťa nechať? aj keď samy cítia, že to nie je správne a že to nezvládnu? pojem "nezvládnu" zahŕňa všetko, čo som spomínala, prípadne ďalšie situácie, ktoré môžu nastať.
ja si myslím, že každá žena má právo vyjadriť sa, či dieťa chce, či nechce.
ale asi sa zhodneme na jednom: na potrat idú ženy, ktoré otehotneli napriek tomu, že dieťa vôbec neplánovali a nechceli. iste naň nepôjde žena, ktorá sa snaží otehotnieť 10 rokov. tieto dve skupinky sa však nedajú porovnávať. to akoby si porovnávala úrodu jabĺk v roku 2000 a množstvo napadnutých zrážok v roku 2010...
@anonym_0b0b1e no vidíš, to máš pravdu, to som danej diskutujúcej ani nenapísala, vôbec mi to nenapadlo...
@anonym_0b0b1e zo zdr. dôvodov je to so 24.tt, ten týždeň som použila len ako príklad.
@anonym_autor je lepšie zobrať si kondóm.. ako zabiť dieťa. Kondómy predávajú pri žuvačkach pri pokladni.
Ty deti nemas,ze?
@anonym_autor je jedno aky ma kto nazor,je demokracia. Hlavne je,ze maju zeny pravo volby.

@amdornik napísala som že by nemali ani len otehotnieť, vôbec nemať možnosť mať deti ani len nenarodené. Pre mňa aj dieťa v maternici je dieťa aj v rannom štádiu vývoja
@subartic napísala si presne toto:
to je k tomu dovedku , že mali ísť radšej na potrat ako ich nechať zomrieť. Nie nemali , mali porodiť v nemocnici , tak ako sa rodí štandardne. A takéto ženy by nemali mať vôbec deti .
o neotehotnení tam niet ani slova.