icon

Rozdielne názory na potrat

5. nov 2022

Ako by ste vyriešilo moju situáciu? Nechcene som otehotnela a neplánujem si to nechať. Môj partner je opačneho názoru a dieťa by chcel. Povedal, že ak si to nechám zobrať tak som u neho skončila, že by nedokázal žiť s vrahyňou. Ja na ten potrat teda určitě pôjdem, nenechám si zničit život len pre to že to niekto iný chce. Ale nechcem stratiť priateľa. Máte nejaké rady ako to medzi nami urovnať?

zuzanockamt
6. nov 2022

@fem To je pravda, ja by som sa v otázke potratu na tomto fóre a ani s nikým neradila a absolvovala by som ho čím skôr.

majkamasar
6. nov 2022

Na dieta nikdy nie je ta vhodna chvila. Dnes su rozne moznosti okrem potratu ako sa ho vzdat. Napriklad anonimny porod. Aj nasi znami tak prisli k babatku a su stastny.

anickabasnicka
6. nov 2022

@zuzanockamt ale na druhou stranu je tohle super cteni k nedelnimu kafi. kdyz si vezmes,ze prvotni otazka byla,jak zachranit vztah,kdyz chci jit na potrat a partner je proti,...tak se to tu premlelo zlevadoprava,zpravadoleva,od ruznych pripadu,co se staly,az po pravo a zakony,po ruzne invektivy a omezene jednostranne pohledy,az po chytre reci a obchod s bilym masem.uz chybi do debaty zatahnout nejak globalni oteplovani a zdrazovani energii a je v ni vsechno..... tolik fanaticek,co broji proti potratu,se jen tak nevidi. ale zadna nenapsala poslu ti penize,obleceni, mas kde bydlet,pomuzu ti,anonymni porod bileho zdraveho ditete to prece jisti.a zastup chtivych potencionalnich adoptivnich rodicu,co se uz nemuzou dockat,je prece dost.tohle je podle me jeste horsi,nez ten samotny potrat. kdyby to dite porodila a hodila do popelnice,nebo mu nejak jinak blizila,tak se tady na ni sletnou,ze radeji to dite mit nemela.ale nikdo uz nebere v potaz, co se behem takoveho nechteneho tehotenstvi odehrave nejen s telem matky,ale hlavne v jeji hlave. a ze nikde neni zaruka,ze to dite bude zdrave,potazmo bile, a tim padem vhodne k adopci. opravdu si nektere nevidi dal nez na spicku nosu....vidis,a ted me tak napada,ptal se tady nekdo autorky,jestli je jeji partner beloch,a jestli nema v rodine nejake predky jine barvy?.aby byla zaruka te rychle adopce a dite tak neskoncilo uz podruhe nechtene v ustavu

alexiia
6. nov 2022

Pozeraj na seba, netuší čo to znamená byt s dietatom 24/7 môže sa to zdať ako krásna rozprávka, aj je, ale zároveň je to dost dobrý zahul a dá fakt zabrať. Aj fyzicky aj psychicky. Rozhodni sa ty sama za seba. Pre mna osobne nie je nič krajšie ako smiech môjho syna aj sme o jedno babatko prišli a bolo to fakt zle. Odsudzovať ta ale urcite nebudem. Dieta ti otočí život hore nohami aj keď v tom krásnom slova zmysle. Frajerky ta odsudzujú ale za mna je spravne uvažovať aj nad tým či bude po porode, z lasky sa to dieta nenaje. Možno zváž donosiť a dať na adopciu. A možno by si počas tehotenstva prišla na to že ho vlastne chceš🤷🏻‍♀️ Poznam takú ženu a je výborná mama.

luciakovacova0603
6. nov 2022

Ahoj,ak chces,napis mi ip..🍀

mairi1
6. nov 2022

Ahoj, som asi tak raz tolko starsia ako ty a pred dlhyyyymi rokmi sme riesili s kamaratkami presne problemy ako ty. Prevziat celu zodpovednost je velmi tazke. Aj napriep tomu ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari.
1. Dietatko si nechas, budete s partnerom mozno spolu, ale neboj sa zvladnes to, si mlada a silna. My zeny dokazeme nemozne.
2. Dietatko si nenechas a mozno si to budes vycitat, vzdy po rokoch sa vzdy najde nieco, co sme mali robit inak...a mozno partner s tebou neostane. Ale neboj zvladnes to, si mlada a silna zena.
Pozri sa okolo seba, kolko silnych zien najdes. My zeny mame okrem maternice aj neuveritepnu silu niest si svoj zivot na vlasrnych pleciach.

dominyca9
6. nov 2022

@autorka Ak chceš zachrániť vzťah, je len jedna cesta - zmeniť svoje rozhodnutie. Neviem, či ti to pomôže, napíšem ti svoju skúsenosť. Prvýkrát som otehotnela pred bakalárskymi štátnicami. Bolo to neplánované a oboch nás to vzalo, no boli sme rozhodnutí bábätko si nechať. Do týždňa sa ukázalo, že ide o biochemické tehotenstvo a tam sa to zlomilo. Jedna diskutujúca tu písala, že niekedy sa ti život skazí práve tým, že sa nič nezmení - presne môj prípad. O niečo vyše roka som otehotnela znova a hoci som sa bála, tešila som sa. Boli sme študenti na VŠ, pred nami posledný rok druhého stupňa... Zvládli sme to. 🙂 Obaja sme školu dokončili (ja normálne bez prerušenia popri bábätku), aj prácu vo svojom odbore si dokážeme nájsť (v mojom prípade počas materskej a aj hneď po nej). Materská sa tiež dá vyriešiť (pozri poradenstvo Mihála - môžeš si začať platiť poistné už teraz alebo sa dá mať materskú aj na priateľa, ktorý vie na ňu nastúpiť tiež). No a tohto, že by si svoje dieťa neľúbla, sa podľa mňa nemusíš báť. Ono to všetko príde časom, až raz budeš prekvapená, ako veľmi dokážeš takého malého tvora milovať, a to aj napriek obetám, ktoré kvôli nemu podstupuješ. Život si nezničíš, len možno nepôjde tak, ako si si ho plánovala, to však neznamená, že bude horší (práve naopak). Vieš, tvoj partner v tom "zhluku buniek" vidí svoje dieťa, nehrá sa na spolumajiteľa tvojho tela, ale na spolutvorca vášho dieťaťa. Horšie by bolo, keby ty dieťa chceš a tvoj partner by ťa nútil do potratu, lebo aj to sa stáva. Koľké tvrdili, že dieťa nechcú a pod vplyvom hormónov svoj názor zmenili. Ja osobne by som takéhoto partnera nechcela.

kishka
6. nov 2022

@alexiia v mnohych komentaroch pises, ze TO ti znici zivot ak si ho nechas, potom, ze TO DIETA bude trpiet, cize uznavas, ze TO je DIETA a ty ho chces len tak ZABIT. Je mi to neskutocne luto, ze TO beries ako vec, ako nieco nezive, ale uvedom si, ze TO je DIETA, ziva bytost, ktora nemoze za tvoju nezodpovednost pri sexe, je mi luto, ze si neuvedomujes, ze interupciou zabijes dieta v tvojom lone, ktoremu koluje v zilach tvoja krv a bije mu srdce. Interupcia je VRAZDA NEVINNEHO. Popotratovy synrom si tiez nastuduj ked tolko toho citas na internete. Rachelina vinica, Milujuca naruc, Forum zivota,...

anickabasnicka
6. nov 2022

@kishka a vis proc je toho popotratoveho syndromu tolik? protoze vsude ty zeny ctou,jak zabily svoje dite,jak par bunek je uz dite,jak je interupce fuj a porad dokola. kdyz ti budou donekonecna vsude na kazdem kroku predhazovat,ze jsi zabila nevinne svoje male dite,tak se zblaznis taky

kishka
6. nov 2022

@anickabasnicka a nie je to pravda ze je to DIETA?

anickabasnicka
6. nov 2022

@kishka a neni pouzivani slova vrazda a zabiti v pripade interupce trochu prehnane? to bychom pak kazdou takovou zenu meli poslat nadozivoti do vezeni,vzdyt vrazda je trestny cin....

anickabasnicka
Autor odpoveď zmazal
kishka
6. nov 2022

@anickabasnicka veznice by boli preplnene keby to bolo zakonom dane. Hra so slovickami: interupcia - prerusenie tehotenstva (dobre sa to pocuva), ale je to ukoncenie tehotenstva, neda s avratit spat. To je len zhluk buniek, nie je to este dieta. Same klamstva, bije mu srdce je to zivy clovek ci ma 1mm alebo 50cm alebo 170cm. Diabol pekne vie ulahodit usiam a zaobalit pravdu do klamstva. Pravda je ze je to dieta.

simca06022011
6. nov 2022

Rada do budúcna, takéto rozhodnutia si nechaj pre seba, nebudeš musieť riesit. Keby otehotniem, dieťa nechcem, chlapovi to na nos nevesiam vobec. Co oci nevidia, to srdce neboli. Hnusne mozno ale teraz by toto vydieranie bud alebo nenastalo. Popravde racionálny chlap keby mi povedal to co tvoj, nema u mna viac budúcnosť.
Myslim, ze vas vzťah skončí lebo mate ine nazory, hodnoty. Ak by si ostala a dieťa si nechala, tiez sa moze stat, ze budes nešťastná lebo ta do niečoho natlačil.

Inak na deti vačšinou ten správny cas nie je 😁 nie jeden par bol zaskočený v "nevhodnej" dobe a zvládli to a su spokojni. Som si ale ista ze pri pochybnostiach sa neoznacovali menami ako vrahyňa a pod.

zuzkat1
6. nov 2022

dieta donos ..daj ho otcovi a ty na nich zabudni...

martinapn
6. nov 2022

@zuzkat1 a ďalšia 🤦

anickabasnicka
6. nov 2022

@kishka presne,hra se slovicky....takze si realne predstav,ze ta zena prijde k tobe domu,protoze jsi ji vystrasila potratem jako vrazdou,a bude po tobe,ano po tobe konkretnetne chtit,at ji pomuzes,co dal....odkazes ji na nejake spolky jak se tady jimi vsechny neustale ohanite nebo ji pomuzes a vezmes si na zodpovednost,ze na potrat nepujde.predstavujes si to?

anickabasnicka
6. nov 2022

@zuzkat1 dite odnos,vsak kdyby si to behem tehotenstvi rozmyslel, tak ho nechej v porodnici.taky rseni,no ne

ivka14789
6. nov 2022

Nečítala som predošlé komentáre ale… Ja pokial by som vedela že dieťa s ním chcem - len nie TERAZ, tak by som to bez hamby uhrala že som potratila pri páde/športe, neviem. A išla by som na umelé prerušenie. Vedieť o tom nemusí. Ale pokial nechceš dieťa do budúcna tak sa s ním rozídi, nech on svoju šancu na rodinu nestratí. A ty choď na umelé prerušenie ajtak. Proste na dieťa sa žena musí cítiť, to nieje len tak vynosiť a vychovať len preto že to chce niekto iný. Máš na to rozumný názor ❤️. Ja som nechcene otehotnela keď mal malý niečo cez rok. Muž to druhé chcel tiež ale nechal rozhodnutie len a len na mne. Ja som sa teda rozhodla pre interupciu. Pravdupovediac, urobila som pre seba a svoj život správne rozhodnutie, o ktorom som doposiaľ nezapochybovala. On mi to ďalej nevyčíta a ani tú tému neotvára.

denie111
6. nov 2022

Je to aj jeho dieťa... A ty si sa egoisticky rozhodla.... Vyjadril sa jasne... Ale ty keď si rozhodnutá tak on ako otec toho dieťaťa nemá žiadne slovo... Vybrala si si.. Žiadne dieťa. Žiadny priateľ.... Mali ste si dávať väčší pozor....

kishka
6. nov 2022

@anickabasnicka ja tu nikoho nestrasim, ja hovorim co je pravda. Ze potrat je zabitie dietata, nevinneho dietata. Ja dieta neberiem ako vec, ani zhluk buniek alebo nejaky problem. Keby pride alebo mi napise, velmi rada jej pomozem. Potrat nie je riesenie.

martinapn
6. nov 2022

@anickabasnicka myslim,že tu už nemá význam diskutovať,lebo väčšina žien tu dovidí maximalne po maternicu.

gianna88
6. nov 2022

Ak si 100 % rozhodnutá choď na potrat. Teraz ti môže rozprávať, že sa postará a bla bla... Ty sa s tým možno zmieriš, lebo nechceš o neho prísť a nechceš ostať "vrahyňou", ale keď sa stane to, že ťa opustí, tak či tak ostaneš sama a len vtedy budeš zúfalá a môžeš to preniesť na dieťa. A tie, čo hovoria o 3 možnosti:"poroď a odiď..." myslím, že chlap by sa o to dieťa sám nepostaral a dieťa ostane bez rodičov, takže (aj keď to znie zle) najlepšia voľba pre teba je potrat

nikpa
6. nov 2022

Nemáte spolu čo robiť, ty to nevidíš??

tianna
6. nov 2022

Keď ste dieťa nechceli mali ste sa chrániť lepšie. Antikoncepcia plus prezetavtiv alebo prerušovaná súlož. Keď chces ísť na potrat choď. Ktovie možno keď to dieťa budeš chcieť už to nepôjde, nebudeš ani prvá ani posledná. A priateľa nechaj tak, nech si nájde partnerku ktorá mu to dieťa dá.

jankak055
6. nov 2022

A to ze znicis zivot vasmu dietatu ta netrapi??? Aby si to raz nelutovala...Je to dieta obidvoch obaja ste pritom zrodeni boli aspon PREDPOKLADAM...

kikus7
6. nov 2022

Autorka, ja ťa chápem, hoci som to nezažila. A z tých komentárov niektorých si nič nerob, niektoré tu vedia len prskať, radiť a odsudzovať, ale ony bez štipky empatie v tvojej koži nie sú a nebudú. Ak ste sa s partnerom na niečom dohodli a on teraz nevie dodržať slovo, tak pravdepodobne pôjdete od seba. Veľa šťastia ti prajem, aby si všetko zvládla a časom si možno nájdeš takého, ktorý drží slovo a rešpektuje teba a tvoje rozhodnutia. Keby si sa chcela vyrozprávať cez správy, pokojne mi napíš.

linki90
Odpoveď bola odstránená
sisaka
6. nov 2022

90% prispievateliek nevie čítať s porozumením a ešte k tomu trpí syndrómom matky Terezy.
Autor - dostala si tu aj pár rád k veci, radšej to tu už nečitaj, ak nie si nejaká masochistka.

martinapn
6. nov 2022

@linki90 no tak nam porozpravaj,ako si vnimala,ked si plavala ako 1mm zhluk buniek v maternici.