icon

Rozdielne názory na potrat

5. nov 2022

Ako by ste vyriešilo moju situáciu? Nechcene som otehotnela a neplánujem si to nechať. Môj partner je opačneho názoru a dieťa by chcel. Povedal, že ak si to nechám zobrať tak som u neho skončila, že by nedokázal žiť s vrahyňou. Ja na ten potrat teda určitě pôjdem, nenechám si zničit život len pre to že to niekto iný chce. Ale nechcem stratiť priateľa. Máte nejaké rady ako to medzi nami urovnať?

cacianka
5. nov 2022

@mimka1402 keby len dní, ale ona šteká celé mesiace, a vraj veľká kresťanka. Ona preferuje iba 1 božie desatoro, nezabiješ, ale úplne obchádza iné, miluj blížneho svojho. Vidím ju tu často a naozaj má vyhranené názory, hlavne urážlivé a útočné.
Považujem to za kresťanskú faloš a manipuláciu, vymleté mozgy a vedomie že len ich pravda je tou naj pravdou. Ako by sa jej páčilo keby sme osocili my ju že je hnusná sebecka mrcha, ktorá núti ženy rodiť ?!

terezka1947
5. nov 2022

@zuzanockamt chlap sa zachoval ako magor???
Že sa chce postaviť zodpovedne k problému?
Nie utekať a nenechať si zničiť život?
To snáď nie...

zuzanockamt
5. nov 2022

@terezka1947 Porušil dohodu, je nevyspytateľný, takého partnera by som nechcela, čo dáva ultimáta, rozhoduje o mojom tele, zdraví a živote a nedodrží sľub.

martinapn
5. nov 2022

@mikadooo a naco robit taketo manevre kvoli muzovi,s ktorym sa nezhodnu v tak dolezitej otazke? On to dieta chce,ona nie,on ju nechce,ak si dieta nenecha.Nech si on najde partnerku, ktora si s nim bude chciet zalozit rodinu a ona zase partnera,ktory ju podpori v jej rozhodnuti nemat deti,resp.mat deti vtedy,ked to budu chciet obaja.

doriiis
5. nov 2022

Milá autorka....len jedno ti poviem; Rob,čo uznas za vhodné.Ano,stratis priateľa,s tým sa musíš zmierit.Je to tvoj život,tvoje telo,tvoja duša,myseľ,svedomie.Prosim ťa zavri MK,lebo tu sa akurát tak dovracias z niektorých názorov.Pocuvaj seba a rob,čo ty považuješ za najlepšie v tvojom prípade.

mikadooo
5. nov 2022

@martinapn len som jej odpovedala na otázku 😉. Ona sa nepýtala, či sa má rozísť s priateľom, pýtala sa, ako to spraviť, aby si ona nezničila život a on aby s ňou ostal 😁. Toto boli jediné realizovateľné riešenia, čo ma napadli 😉.

anickabasnicka
5. nov 2022

@mikadooo co to tady pletes? samozrejme ze jsou lidi,co svoji adopci neresi,jsou radi tam kde jsou a nemaji tak duvod v televizi dekovat svym biorodicum ze jim dali zivot.
zminuji ty,co ten problem maji. co i pres skelou peci nahradni rodiny ten cejch nechteneho ditete resi.a maji z toho i psychicke problemy..kazdy prece jinak snasi ruzne situace...nevsimnula jsem si,ze by tam nekdo primo rekl,ze by tady nechtel byt,ale co se tem lidem doopravdy honi v hlave vedi jen oni sami....ja sama bych tak do anonym porodu nesla.nejsem povinna porodit dite cizim lidem...navic, kdyz se dite narodi,odpovednost maji za nej rodice.tak proc si nekdo bere pravo rozhodovat za me dite behem tehotenstvi? to jako v tu chvili najednou nejsem rodic?

lilope
5. nov 2022

@autorka dieťa nie je niečo, ale niekto keď už tak. A tvoj priateľ nie je spoluvlastník tvojho tela, ale je spoluvlastník dieťaťa, ktoré ste spolu počali.
Nerozumiem aký zmysel malo založenie tejto diskusie, keď jasne píšeš, že priateľ sa s tebou rozíde, keď pôjdeš na potrat a ty naň pôjdeš. Aké rady očakávaš? Žiadne neexistujú. Zase len ďalšia téma na rozpútanie vášní, už to tu je s podobnými témami, kde autorka nechce žiadne rady, len sa prišla uistiť ako sa správne rozhodla, naozaj trápne.

martinapn
5. nov 2022

@mikadooo Ja to chapem tak,ze sa pytala na rady,ako to medzi nimi urovnat.
Rozumiem,ze si jej poradila okrem ineho babske recepty na potrat.Akoze by mu povedala,ze nakoniec o to dieta prisla spontanne? Lebo na toto reagujem,ze naco toto robit kvoli muzovi,s ktorym sa nazorovo rozchadzaju.A zas,on asi nie je hlupy,aby jej to uveril,ked mu raz povedala,ze dieta nechce a pojde na interupciu.Urcite v nom bude nejake podozrenie,ze to nebolo spontanne.Plus ohrozi si aj vlastne zdravie. A vyssie pise,ze on vlastne ani za nejake zachranovanie vztahu nestoji.

lilope
5. nov 2022

@medea2003 a najlepšie je, keď baby píšu ako im praskol kondóm. Účinnosť kondómov je podobná a tie percentá, ktorým zlyhá tento druh antikoncepcie je zo zlej manipulácie pri navlečení, kedy kondóm praskne, čo neexistuje aby sa stalo keď je daný správne. Testy, ktoré im robia ich nafukujú na veľkosť basketbalovej lopty a neprasknú. No ale keďže na všetko treba mozog, za jeho zníženú účinnosť môžu samotní užívatelia, ktorí si ani nevedia dohľadať na nete návod na použitie, a potom ,,vo veľkom" praskajú, aspoň tu na MK v každej druhej doskusii pri nechcenom tehotenstve a o HAK ani nehovoriac, mám pocit, že tá tu tiež zlyhá každej druhej.

terezka1947
5. nov 2022

@zuzanockamt 😊ja by som chcela práve takého chlapa,kt.v krizovej situácii chce urobiť dospelé a rozumné riešenie. Nie malého chlapca,kt.zuteka,keď je problém. A tehotenstvo,najmä neplánovane rozhodne preverí vzťah.
Keby tu písala žena,že je tehotná a chlap ju nechá,zvolili by ste chlapa pod čiernu zem.
Teraz žena chce "zutekať" a chlap ostať,odrazu je opäť chlap zlý. Síce nie,lebo žena rozhoduje o svojom tele,chápem. To je "iné".
A je veľmi otázne,či boli naozaj "dohodnuti".
No a keďže autorka nas všetkých poučila,že antikoncepcia nie je 100%a ona sa chránila max,lebo ona o Tom vedela a vedela,že dieťa nechce,tak....kde nastal problém?
Problém je jediný....pohodlnosť a nezrelost čeliť životu.

mikadooo
5. nov 2022

@anickabasnicka myslím si, že ten, kto to dieťa s tebou splodil, nie je úplne bez práva čokoľvek na to povedať, sorry, nezdieľam tento názor.

ropucha6
5. nov 2022

@zuzanockamt planovat dopredu potrat je scestne v kazdom smere. Ked naozaj deti nechcem,tak sa adekvatne chranim. Nech hovori autorka co chce, bola proste nezodpovedna a rovnako aj jej priatel samozrejme. Ze zmenil nazor, nuz to embryo uz je zamiesene, tak sa na to pozera uz inak. A poradit jej predsa poradili, taky vztah asi tazko zachrani, ked sa takto nezhodnu. Ostava dufat, ze sa z toho pouci, nieze o rok pojde na dalsi potrat s inym adeptom.

katuskamala1
5. nov 2022

Toto je portal, kde takmer vsetky zeny su prorodinne, na interrupciu tu jasne ano nikdy nedostanes (i ked viem, ze na toto sa nepytas). Ja chapem tvoje dôvody, mozeme ich kludme nazvat zodpovednými, lebo niekde medzi riadkami vidím, ze tomu dietatu by si chcela dat viac ale momentalne to dat nemozes, takze by si sa trapila a tazko zila ak by si tak urobit musela.
No skus sa ešte raz zamysliet, ci tak ako ty si zasluzis zit ako sa ty rozhodnes, ze aj to babatko co mas v brusku si to zaslúži. Mozes sa toho dietata planovane vzdat, v porodnici rodis doslova inkognito, dieta porodis, ani ho neuvidis. A za 1 sekundu ma to dietatko stovky bezdetnych parov v rade aby sa stali jeho rodicmi lebo dostat novorodenca, neromske, zdrave, kontrolovane v tehotenstve je SNOM.

anickabasnicka
5. nov 2022

@mikadooo no,rict svuj nazor muze,presto posledni slovo ma mit zena,protoze chlap muze behem tehotenstvi zmizet a pak je nejaky jeho nazor k nicemu

doriiis
5. nov 2022

Prečítala som si diskusiu a len toľko: 90 % z vás by neurobilo to,čo jej sami radíte.Ale chápem,za telefónom a Pc je každý frajer.

anickabasnicka
5. nov 2022

@katuskamala1 tak tyhle agitatorske reci o rozeni deti pro adopci bych zakazala a trestala.to jako aby si ta zena mela jeste navic vycitat,ze se rozhodla pro potrat a ne pro poteseni jinych lidi? prijde vam takove citove vydirani fer vuci te zene? nikdo neni povinny rodit deti pro cizi lidi.byt by meli miliony. a predhazovat tehotne zene,ktera je rozhodnuta pro potrat,ze se jeji dite bude mit nekde lip nez u ni.tak to je uz opravdu vrchol.to ji rovnou muzete rict,jsi spatna matka,dobra jen na rozeni deti pro cizi lidi.

doriiis
5. nov 2022

@zuzanockamt ...súhlasím s tebou.Tolko pokrytectva,hnusu a faloše sa na jednom mieste nevidí tak často.Ale tak,zas a opäť sa potvrdilo,že nikto nevie byť falošnejsi a hnusnejsi ako dokáže byť jedna žena voči druhej.

loyda
5. nov 2022

Nečítala som všetky komentáre, ale poviem svoj názor, za ktorým si stojím. Áno, môžeme sa baviť, že dieťa je dar a či je alebo nie je zodpovedné otehotnieť. Osobne si však myslím, že už len to, že ste sa na tak vážnej veci nezhodli, je obrovský rozkol vo vašom vzťahu a skôr či neskôr (s dieťaťom alebo bez) to váš vzťah pochova. Ak si si vedomá následkov pri UPT a napriek tomu to chces podstúpiť, nepočúvaj nikoho. Maximálne rodičov. Drž sa a nech sa rozhodneš akokoľvek, prajem veľa síl ♥️

anickabasnicka
5. nov 2022

@doriiis co myslis konkretne? ..... ja vim urcite,ze bych nesla do anonym porodu.porodit dite jen pro adopci,,abych uspokojila cizi lidi,to si ho radeji necham a budu s nim zit i pod mostem.jen nevim,jak bych se zachovala na jejim miste.rozhodne bych si do pripadne interupce nenechala od nikoho zvanit .proto se budu opakovat,ze je to jen a jen jeji rozhodnuti,co s tim tehotenstvim udela.

loyda
5. nov 2022

A ešte. Koľké z vás, ktoré jej tu radíte anonymný pôrod, by ste na neho v rovnakej situácii aj šli? Uvedomujete si, že pravdepodobne nežije v NYC kde sa stratí? že bruško neskryje? Že potom sa jej bude ťažko vysvetľovať, že "schudla" zo dňa na deň? Je to dobré riešenie, ale nie v našich podmienkach.

huginko
5. nov 2022

@bluka2 rozhodovať o svojom tele? To hádam nie. Však dieťa je oboch, nielen ženy, ktorá od prírody rodí, žiaľ inak sa nedá. Myslím, že voľba nie je len na žene. V tomto prípade by som skôr povedala, že muz ma v budúcnosti možnosť nájsť si lepšiu partnerku

doriiis
5. nov 2022

@anickabasnicka ...nemyslela som konkrétne teba.Tvoje rady a názory sú rozumné.Myslim rady tipy: porod ho a daj na adopciu,porod ho a nechaj otcovi.Ja by som na jej mieste nediskutovala okrem seba samej a otcom dieťaťa o tom s nikým.Jej život,jej telo,jej rozhodnutie

evitka83
5. nov 2022

Co chcete urovnavat, ked sa rozchadzate nazorovo v tak podstatnej veci? Zariadte sa tak, ako to citite najlepsie pre seba a zmierte sa s tym, ze to skratka nie je ten pravy. Mne by stacilo uz len to, keby ma nazval vrahynou. Nech boli okolnosti akekolvek, ak je vysledok pre Vas nezelane tehotenstvo, tak to ukoncite. Ked sa nieco medzi Vami pototo, tak zodpovednost za dieta zostane tak ci tak na Vas, nech sa kto chce co chce ohana rovnocennymi pravami a povinnostami. Vzdy taha zena za kratsi koniec

ropucha6
5. nov 2022

@doriiis a preto by si dala na MK temu, som rozhodnuta pre potrat, ale ako urovnam vztah s priatelom ak on dieta chce? Vsak samozrejme, ze sa rozhodne ona sama, nikto v jej topankach nechodime.

katuskamala1
5. nov 2022

@anickabasnicka vidis co chceš vidiet. Ja som hovorila o tom dietati!!! Nech ono ma pravo byt šťastné tak ako matka. A nie ze ma robit radost inym bezdetnym ludom. Tych som spomenula v tej súvislosti, ze daju tomu dieťaťu to, co matka nie. Ste fakt taka obmedzena, ze to neviete pochopit z tých mojich riadkov? Velmi uctivo som to autorke napísala, ziadne psychické nátlaky, proste tu uz je život navyse.. Ale vy mate tak jednociari pohlad na vec, az z vas ide zloba. Vidíte iba to co vy chcete, kde sa v tom co pisete pozerate na to dieta?

anickabasnicka
5. nov 2022

@katuskamala1 nikde.v tomto konkretnim pripade je pravo ditete na stastny zivot,ktery neni nikde nikym zarucen, az to druhorade. na prvnim miste je do urciteho tydne tehotenstvi pouze matka!!!!!......a ted si vy sama predstavte,ze vite,ze to dite nemuzete a nechcete vychovat a nechat si ho.porodite ho anonymne v porodnici?.a laskave bez nejakych spekulaci kolem okolo.ano nebo ne? chci jasnou odpoved.

kacenocka2
5. nov 2022

@zmrzlinka2021 👍🥰

zmrzlinka2021
5. nov 2022

@doriiis
A kto je k nej falosny?

Ved ma moznosti:

1. babatko dat zabit a vztah skonci a najde si inych frajerov

2. babatko donosit, dat otcovi, odist a najde si inych frajerov...

Vzdy su moznosti v zivote a je len na nas ludoch, ako ich uchopime.

Osobne neviem si predstavit pokracovat vo vztahu s muzom, ktory mi povie, aby som si dieta dala zabit.

Tym ze som feministka, vnimam muza a zenu ako rovnocenych rodicov, ako dve bytosti so svojimi tuzbai, emociami, snami povahami... ako dvoch - matku a otca. On uz teraz lubi svoje dieta, ona ho uz teraz nechce. Moznost je vzdy, ak clovek hlada.

A ak nechce svoje babatko nechat otcovi dietata, vzdy je moznost ho dat na adopciu.

katuskamala1
5. nov 2022

@anickabasnicka ste strasne drza, akym sposobom odomna nutite odpoveď na uplne scestnu otázku, kedze mam s vami i s autorkou diametralne odlisne nazory na temu interrupcie. Ale odpoved je ANO! Radsej porodit a vzdať ! Sice si neviem predstaviť ten dovod preco by som ho nechcrla, proste taka sebecka ja nie som ale ak by aj nejaky teda bol.. NIKDY by som vedome tehotenstvo neprerusila pokial by to vazne neohrozovalo zivot jedneho z nas.

zuzanockamt
5. nov 2022

@zmrzlinka2021 A prečo by mala znášať útrapy tehotenstva a bolestivý pôrod? Keby som dieťa nechcela, bolo by to pre mňa utrpením a nezniesla by som to prežívať. Prečo má prísť o svoje pohodlie, riskovať zdravie, život, len preto, že on chce a oklamal ju? Iste. Robí dobre, že chce zísť z kratšej cesty, spravila by som to isté.