Rozdielne názory na potrat
Ako by ste vyriešilo moju situáciu? Nechcene som otehotnela a neplánujem si to nechať. Môj partner je opačneho názoru a dieťa by chcel. Povedal, že ak si to nechám zobrať tak som u neho skončila, že by nedokázal žiť s vrahyňou. Ja na ten potrat teda určitě pôjdem, nenechám si zničit život len pre to že to niekto iný chce. Ale nechcem stratiť priateľa. Máte nejaké rady ako to medzi nami urovnať?
nijak ,, je to vec co ti nikdy neodpusti,, nielen ty "budes" matka ale aj on otec... aj ked je plod v tebe na jeho vyrobu sa pricinil aj on ... ak si rozhodnuta bez jeho nazoru tak hold nepatrite k sebe ..
Je to jeho syn alebo dcéra. Pre neho je rodina, deti niečo veľmi dôležité, pre teba nie. Už máte po vzťahu. Porod dieťatko, daj mu ho a odíď.
Aké rady chces.
V jednej zo základných otazok a pohľadov na život,svet sa rozchadzate.
Toto neurovnas a keď aj,iba na chvíľu. Už si ho,podľa mňa,stratila.
Najlepsie aby si neznicila zivot ani jemu ani sebe bude porod, daj mu babatko a ty zmizni kade lahsie, taky super chlap si nezasluzi zenu co nevie zobrat zodpovednost do svojich ruk
De facto už teraz ste rozideni. Mate úplne odlišné názory a predstavy o budúcnosti,o tom ste sa mali rozprávať vopred.
Keď pôjdeš na potrat, jasne ti povedal, ako to bude. Keď nepôjdeš, budeš nasr**stvata, budeš ho stále obviňovať že si niečo urobila nútene. A vzťah sa rozpadne aj tak.
Keď urobíš tretiu možnosť, teda dáš mu dieťa a pôjdeš si po svojom - aj tam pôjdete vlastne od seba.
V tomto neexistuje kompromis.
Ak by som dieťa nechcela, išla by som na UPT a ja za cenu rozchodu. Priateľ nebude tehotný, nebude rodiť, nestratí príjem, nebude obmedzovaný. Žena stráca a riskuje viac. Takže určite by som si išla za svojím rozhodnutím.
Tak vyjadril sa jasne. Aj ked by ste to nejako urovnali nacas, v dlhodobom horizonte by ste to asi neustali.
Prečo by si si mala zničiť život? Nemáš školu dokencenu ci co? Alebo skvelú prácu o ktorú sa bojíš? Ci?
@zuzanockamt veď ona chce ísť a zrejme aj pôjde, len nechce prísť ani o priateľa.
Môžem sa spýtať koľko rokov máš ty a koľko priateľ?
@jaskolka už o neho prišla
Prečo chces zničiť aj život tvojmu priateľovi ,on chce byť s tebou a s vašim dieťaťom takže daj tomu šancu uvidíš budeš šťastná nakoniec aj ty
@lamonita nemám dokončenú školu, nemáme ani jeden poriadne finančné zázemie a ako tu jedna pani napísala zobrať zodpovednosť do vlastných rúk... Tak myslím si, že zodpovedne je mať deti vtedy keď som na to pripravena. Ale to si on asi neuvedomuje, že to dieťa treba živiť. A že to nestojí malo. A tie čo tu píšete že porodit a odísť. Tak za prvé. Chcem vidieť chlapa ktorý dokázal skĺbiť starostlivosť o novorodenca s prácou ktorá ich oboch uživí. Toto vám príde ako vzatie zodpovednosti do vlastných rúk? Mne to príde celé nefér voči tým deťom. Myslím si že najzodpovednejšie čo môžem v tejto situácii urobiť je interupcia. A pokiaľ to náš vzťah neustoji tak to nebol ten pravý a zaslúži si inú. Ale viete keď sa na začiatku dohodnete že deti nebudete mať za žiadnych okolností tak akosi rátate s tým, že keď sa to aj stane tak si za tým bude aj stáť.
tak najzodpovednejsie hlavne bolo sa spolahlivo chranit... na to ste sa obaja vysrali... teraz by si nemusela "rozmyslat" co je zodpovednejsie 🙄
@andrejka1974 ako mu zničim život? Veď sa mu nijak nezmeni. To už by ho zničený musel mať doteraz.
Ked sa dohodnete, ze deti mat za ziadnych okolnosti nebudete - tak ako mozes byt tehotna? Kazdopadne, mozes zvazit aj adopciu, ak si rozhodnuta pre potrat, samozrejme tvoja vec, len sa nabuduce spravaj zodpovednejsie.
@mrkvicka060 užívala som antikoncepciu, bohužiaľ nič nie je 100% a môj názor na děti vedel. Nezačínala by som vztah s niekým kto to má inak.
Tak...keď už apelujes na tú zodpovednosť. Asi by si nebola tehotná,keby si bola tak zodpovedná.
Lebo ak nie som na dieťa pripravená,tak žijem tak,aby som neotehotnela,nespoliehali by som sa iba na akýkoľvek typ antikoncepcie. Čiže o nejakej zodpovednosti radšej nehovorme.
A keď už,tak človek vezme živiť,s tým,čo mu naloží a správa sa zodpovedne.
Lebo ísť na potrat,potom ďalší a ďalší...lebo veď,je to zodpovedne kvôli tým deťom,je nezmysel.
Prepáč za úprimnosť.
No,ty si sa rozhodla,tvoj život.
Otázkou bolo,ako si urovnať vzťah. Asi to nepôjde.
V základnej otázke sa rozchadzate,čo bude,keď prídu ďalšie.
@zuzanockamt konečne niekto kto mi to povedal bez toho aby ma odsudzoval že chudákovi chlapcovi ničím život. Už som sa asi zmierila s rozchodom, ale ďakujem že aspoň jeden uživatel je tolerantný.
Nemáš dokončení školu akú? Základnú? Strednú? Vysoký? Ako je možné, že si otehotnela keď ste sa dohodli, že deti nie? Keď nechcem tak sa chránim alebo nesexujem. Bohužiaľ nech sa rozhodneš akokoľvek myslím, že váš vzťah to neustoji
ta antikoncepcia sa mi tiez nejako nezda... lebo mam pocit ze sa to tu nejako v dnesnej dobe rozmohlo so zlyhavanim antikoncepcie... 🙄 asi bude chyba niekde inde...ale vsak internet znesie
@mrkvicka060 pozrite sa. Je milión faktorov ktoré môžu narušiť účinok antikoncepcie. Niečo si o tom naštudujte. A druhá vec je, že samozrejme že je internet plný tehuliekek ktorým zlyhala antikoncepcia . Veď tie ktorým funguje nemajú čo riešiť a nedávajú na internetové diskusie príspevky typu "ahojte funguje mi antikoncepcia"
Nikto ťa neodsudzuje,nepoznáme ťa. Všetky piseme,že robíš nešťastne rozhodnutie. Čiže na toto apelujeme.
Dospelosť a zrelosť nie je zbaviť sa problému,problém vyriešený. Človek robí chyby,veď je to ľudské.
No dôležitejšie je,ako chce tu chybu,či problém vyriešiť.
Jasné, ľahké riešenie. Porodiť dietko a nech on ide na materskú a nech sa on stará a kým dôjde na pôrod nech vás riadne finančne zabezpečí, aby ste to zvládli aj keby bol tvoj plat počas toho roka/dvoch čo on bude na materskej finančne zvládli.
Keď už bude môcť byť v škôlke atd už to nebude také náročné, hlavne keď si tvoj frajer vezme starostlivosť na krk, kedže on to dieťa chce.
si nastudujte 😁 jezkove oci, vtipna si
@mrkvicka060 vtipné je tvrdit že antikoncepcia funguje na 100% každému a v každej situácii.
ale to ja predsa nikde netvrdim 🙂
Prepáč to ty si si mala naštudovať aké faktory znižujú účinok antikoncepcie a nemusela si riešiť teraz big problém. Keď viem, že niečo beriem čo znižuje účinnosť tak to treba poistiť kondómom. Len to treba rozmýšľať skôr ako vlezies do postele