Samovoľný potrat kvôli náročnej práci
Ahojte, viem že mi už nikto nepomôže, ale možno sa poučíte z mojích chýb. Bola som tehotná, mám fyzický náročnú prácu v gastre, kde sa od rána do večera nezastavím. Rýchlo sa tu mení personál, pretože to nikto nezvláda. Ja som tu prácu ale mala rada a páčilo sa mi finančné ohodnotenie.
V 8 týždni som sa začala cítiť zle, slabo, dr. obvodná aj gyn. klasické reči, obe po 50tke.. že žena musí niečo zvládnuť, že som hádam neni z cukru. A že pn neprichadza do úvahy. Ja som to tak ale vo vnútri cítila že nie je možné podať vykon a byť tehotná, keď to často nezvladajú mladšie dievčatá ako ja.
No a máme to tu, 13 tt. Samovoľný potrat, neskutočné bolesti podbrusku co mi vystreluju az do krížov a chrbtice, krvácanie aké som ešte nikdy nezažila. :( A je po radosti, kvôli hlúpej robote, prašivým peniazom som prišla o dieťatko. Nemohla som si dovoliť dať výpoveď pred MD a keďže PN mi doktorky nedali takto to dopadlo 😭😭.
Začala som viac spávať, odychovať, jesť viac ovocia, zeleniny, prestala som piť kávu, jesť sladkosti, fastfood, chcela som nech sa dieťatku dostane len to naj, a nakoniec to skončilo takto.
Nepočúvajte prosím žienky tie pič*viny že musíme veľa vydržať! Nemusíte nič, poučte sa z môjho nešťastia a ak máte pocit že dr. koná nesprávne, vymeňte ju. Som zúfalá, veľmi zle sa cítim:(
viem, aké to je, teraz musíš byť silná 🙏
Je to strasne, ze ani lekarka nevie odhadnut, kedy je toho na zenu privela a kedy je v pohode odrobit aj do 8 mesiaca. Opravujem sa - je to hanba. Najhorsie na tom je, ze s tym ozaj nezmozes nic a mna to tak velmi mrzi. 😢
Aspon vies, ze mas vymenit lekarov, z tohto dovodu nemam rada zeny lekarky, to ich vydrzat. Chlap mi toto ako gyndos nepovedal, aspon nie takto. Rovnako obvodny. Je mi to velmi luto, nabuduce uz ineho lekara a ist na PN, hlavne led uz mas nejaky problem za sebou. V 13tt je to ozaj skoda, ale zial je to castejsie ako sa zda. Drzim palce
Lekarku az obdivujem som tehu obe tehu som bola hned na pn pracujem na poste prve.tiez skoncilo v 12tt MA druhe uspene ale narocne a teraz som opat tehu ale cítim sa ok lenze zacala som krvacat zo začiatku tak bez vahana ma vypisala...a ked píšete ze mate vysi vek🤦♀️ takze zmenit lekara na prvom mieste...viem aku bolest zazivate ja po MA som bola asi 2mes este na pn kym som sa dala dokopy ale to mi robili kyret spinila som normálne ako po porode..vela sil a o 3 opat skusit 😇brat nadalej vitamíny a šetriť sa
Je mi luto,co prezivas. Vymen doktorku,takejto by som nevedela verit. Ja som menila gynekologicku kvoli podobnemu pristupu. Aj ked najst dobreho lekara je tazke.
Je mi to veľmi ľúto. Prajem Ti veľa síl. Nabudúce by som povedala, že ok teda, že ja im napíšem mail, kde im popíšem svoju fyzicky náročnú prácu, aj to, že sa necítiš dobre a že nech ti písomne potvrdia, že ti odmietajú dať PN. Garantujem ti, že reči sa hovoria, chlieb sa je a že už takto oficiálne s písomným dôkazom si zodpovednosť nevezmú na seba. Ale takisto ako píšu baby - tieto lekárky by som vymenila. Bála by som sa, že čo zanedbajú nabudúce.... ☹
Viem že teraz sa tu zvalí vlna kritiky na lekárov....a viem aj ako sa cítiš (sama mám za sebou niekoľko potratov)....a je mi to ľúto čo sa ti stalo...ale prvý trimester je vždy na prírode a ani to keby len ležíš ti nezaručí že je to bude prosperujúce tehotenstvo. Ak si ho mala v 8tt už potvrdené mala si to oznámiť zamestnávateľovi a musel by ťa preradiť na ľahšiu robotu plus by si bola krytá a nemohol by ťa prepustiť ..
Naďalej pokračuj v zdravšom štýle a poohliadni sa po inom lekárovi keďže tomuto nedoverujes.
Prajem veľa sil...
@kiki68 no,nie vsetci chlapi su takyto..druha dcera mala porodnu vahu vyse 4kg,rodila som bez epi,zasita az az po..ani pri siti nepodal analgetika,ze ved vydrzite.ked ma prisiel pozriet na izbu,este ma zdrbal,lebo som pytala daco od bolesti,nevladala som ani chodit co som bola taka dotrhana+zaseknuty sedaci nerv.a pan doktorko este posmesne,ze aj pocas porodu som bola taka upistana a precitlivela.pritom dceru som dala na par zatlaceni za cca 2h,bez nejakych cirkusov...
Treti porod viedla PA starsia,tiez necitliva,no ku koncu prisiel mladucky lekar a to uz bolo o inom.mily,privetivy,sitie som ani necitila.ako plus bolo,ze bol velmi atraktivny 😃😃
Je mi veľmi ľúto, čo sa Ti stalo a čo teraz prežívaš... Prajem Ti veľa sil a verím, že už nikdy viac sa Ti toto nestane. A naozaj zvláštny prístup lekárky... Ja som pracovala v kancli a dal mi PN, lebo sa mu bepozdavalo priberanie a tlak. Tvoja dr mala postupovať inak.
Ja sa tu zastanem doktorky. Nemala si žiadny dôvod na pn, podľa toho, čo píšeš, nemala si žiadne zdravotné problémy. Ak máš prácu, ktorá je riziková pre tehotné, mal ťa zamestnávateľ preradiť na inú, ľahšiu, prácu, a ak takú nemá, máš byť doma s plným platom. Samozrejme zamestnávateľ toto nerád robí, kto sa mu čuduje, takže sa bude vykrúcať , navrhovať pn a podobne. A ženy namiesto toho, aby chceli to, na čo majú podľa zákonníka práce nárok, žiadajú rôzne neoprávnene pn od lekárov. Inak tento rok sa to viac kontroluje, sociálna poisťovňa potrebuje toho vyplatiť čo najmenej, takže aj lekárka by s tým mohla mať problém.
@sense Zamestnavatel o tom vie, boli mi zrusene poobedne smeny, teda nerobila som do noci alebo do rana, tak ako kolegyne. Ano tiez si uvedomujem ze to sa moze stat aj zene ktora robi v kancelari a iba sedi, ale keby som sa setrila a isla na PN, mala by som pocit ze som urobila viac pre to, aby som dietatko donosila
chapem, ze Ta trapi, ze si neurobila maximum. ale skutocne plati ze pravdepodobne bol nejaky problem, ktory sa takto prejavil. nic si nevycitaj, moze sa to stat kedykolvek komukolvek a praca tam pravdepodobne zohrala minimalnu az ziadnu rolu.
odplac si, odsmut Ti, a pri dalsom tehotenstve sa daj hned vypisat na PN na zaklade tohto, co sa stalo teraz.
si len začala krvácať, alebo máš aj od lekára potvrdené že si potratila...
lebo to sú dve rôzne veci...
Podla mna by si potratila tak či tak, to sa stava v prvom trimestri celkom často. Ja som tiež potratila pri prvom tehotenstve a pracu som mala nenáročnu kancelársku. Nevyčítaj si to
Keby ale takto rozmýšľala každá tehotná, tak by žiadna nerobila a vsetky by boli PN, lebo čo ak by potratili. Urobila si dosť, oddychovala,zmena stravy a pod
Je mi to veľmi ľúto. Všetko je to o ľuďoch. Žena, ženu málokedy podrží. Držím ti palce, aby si nabudúce napísala, narodilo sa mi vytúžené dieťa✊🏻
Netráp sa, plod bol pravdepodobne poškodený - príroda vie čo robí - ja som mala druhé dieťa v 35 rokoch a mala som fyzicky náročnú prácu a aj som dvihala ťažké a napriek tomu som nepotratila
No,ono tazko povedat,ci to je len tym,ze si chodila do prace. Vacsina zien predsa pracuje v tehotenstve, niektore az do sameho konca. Pozri,v koncentrakoch sa s tehotnymi nikto nemaznal, nemali dostatok spanku,jedla,tepla,vody a enormne mnozstvo stresu a aj napriek tomu sa deti rodili zive a zdrave. Tu si skor myslim,ze islo o vyvojovu chybu,preto to tak skoncilo. Akurat by si si to asi menej vycitala,keby si na tej PN bola.
Ak ti bolo velmi zle,mala si to trochu zvelicit a povedat obvodnej,ze mas mdloby a bojis sa ze tam odpadnes. To by ta urcite na PN nechala.
Tak aj mojej sestre natvrdo lekar povedal, ze myom nie je dovod na PN, zvlast, ked uz raz potratila, tak sa bala. Potrat tiez v 13tt, po kontrole, ked vsetko bolo v poriadku. Lenze v takom poriadku, ze chodila zohnuta ako hacik, mala sa stopat Paralenom, nakoniec teda sa rozkrvacala a potratila. A potom mala asi rok rozhodenu stitnu zlazu, TSH 78!, kym znova sa podarilo horko tazko otehotniet. Jej myom, v stene maternice, neoperovatelny, mal 10 cm. No a ked povedala, ze ma znova bolesti, zacala spinit, tak to nie je dovod na PN. Na dalsi den skoncila v nemocnici a uz potom nebol problem ju vypisat. Ale vie o inych babach, co su vypisane na PN "len tak", lebo si tykaju s panom doktorom 🙄. Toto druhe babatko nastastie donosila a aj porodila v poriadku. Ono je to tazko, ale ked zacne mat zena bolesti, krce, tak nie vzdy su to tie normalne mierne krce, lebo rastie maternica. Niekedy aj ten stres okolo a stale na nohach, moze sposobit problemy. Je mi to naozaj velmi luto.
Je mi to ľúto :(
No asi tu budem jedna z mála, ale pochybujem, že si potratila kvôli tomu, že ta dve lekárky nedali na PN. Zrejme nebol dôvod. Kebyže nejaký dôvod je, tak by ta vypísali.
Ahoj, nie je dovod si nieco vycitat, ja som citala knihu o zenach, ktore cele tehotenstvo prezili v koncentracnom tabore a nasledne na uteku, a porodili zive zdrave deti.
Autorka chcem ti niečo povedať aby si sa necítila previnilo keď si myslíš že koli práci si prišla o dieťa.
Poviem ti len jednu vec a je to pravda odveká ,, Ak je dieťaťu súdené sa narodiť tak sa narodí aj keby si bola profesionálny vzpierač ťažkej váhy. Je stovka prípadov žien ktoré ti to potvrdia ktoré potratili dieťa a to len a len ležali. Ja osobne som tiež prišla o detičky a to až 3 krát. A pri tom jednom som ležala od začiatku v nemocnici a len ležala žiadna aktivita iba sprcha WC a postel a aj napriek tomu som o dieťa prišla. Pri druhom a treťom to isté len doma z ničoho nič. A moja bývalá kolegyňa otehotnela keď robila čašníčku a robila aj 12 tky denno denne sa naťahovala so sudmi piva ci kofoly plnými bednami a nič dokonca aj vkuse si vypila aj horúce kúpele si dávala pretože to dieťa ani nechcela
no nakoniec aj prenášala. Vezmi si nasle staré mamy robili od rána do večera na poliach tehotné a aj tam rodili a nič. Takže zober to tak že to príroda tak zariadila možno bol chybný plod a ona to vyriešila samovoľne. Takže keď si o dieťatko prišla nebolo to koli práci ale proste to tak malo byť a verím že aj keby si doma ležala na PN dopadlo by to rovnako tragicky. Tak si nevyčítaj že to bola tvoja chyba lebo nebola jednoducho sa to malo stať takto.Prajem ti veľa šťastia do života a určite bábo príde v správnom čase

Mrzí ma to tak veľmi ☹((((. Druhý krát už lekárky snáď budú dostatočne poučené, že ty teda tú ich zaručenú receptúru "nevydržíš".