icon

Šanca otehotnieť po viacnásobnej kyretáži

17vicky17
30. mar 2015

Ahojte.

Už druhý krát ma čaká kyretáž - prvý krát som ju podstúpila v 10tt. a tento krát to bude v piatom.
Strašne sa trápim, že aj na tretí krát to nemusí vyjsť... so snúbencom sme si preto povedali, že na tri roky nasadíme teliesko,aby sa maternica zotavila, a potom skúsime znova.

Aké máte skúsenosti s otehotnením po viacnásobnom potrate? Nič viac si neželám ako byť matkou.... Žiaľ neaká vyššia moc sa mi v tom pravdepodobne snaží zabrániť :(

maslenka47
30. mar 2015

@17vicky17 festival? to vazne 🙄 Ked nic insie, tak tie listky sa daju posunut dalej... Si dobre rozmysli, ci to dieta naozaj chces, lebo mne pride, ze nechces a len hladas dovody, ako to sama pred sebou obhajit. V kazdom pripade je to tvoj "boj", tak drzim palce, aby si sa spravne rozhodla.

17vicky17
autor
30. mar 2015

@evadek ide hlavne o to ze nas to stalo dost penazi...fakt vela. 5 dni hudby neviem ci je najzdravsie pre babo

sjuzan77
30. mar 2015

Suhlasim s @grelu . Beriem spat svoj prvy prispevok, rozhodne ti odporucam to teliesko. Najlepsie dozivotne..
@17vicky17

grelu
30. mar 2015

@17vicky17 a upt mas zadarmo?

michaela2012
30. mar 2015

Neuraz sa ale ked ti dieta skocilo do planov tak ste si mali davat vacsi pozor ... nezda sa ti ze dieta je viac ako festival ?

grelu
30. mar 2015

@michaela2012 prosim ta....ved ona strasne tuzi po dietatku
....boze ja som taka vytocena....netusim, naco sem pisala

simca06022011
30. mar 2015

Kyretaz nemusi sposobit ziadny problem pri dalsom otehotneni... ak nie su ine komplikacie tak ani nesposobi, neboj...

ps: prispevky dalej ani nejdem citat, stacia mi posledne 🙂))))

jjanulkaa3
30. mar 2015

@17vicky17 24? Rozmyslas ako15 rocna len aby si neplakala potom ze nemozes mat deti za to co ides spravit dostala si ten najkrajsi dar na svete aky existuje od Boha! Obidvaja aj ty aj tvoj partner ste egoisti mysliaci na seba a svoje zazitky radosti. Mozno keby tvoja mama sla na utp kvoli hudbe zabave ..festivalu by si tu nebola!

88summer88
30. mar 2015

@17vicky17 baby Ti tu najskor pisu, aby si sa nebala ze to bude ok, ako to aj ony prezili a pod (bohuzial aj ja som prezila kyret ale kvoli potratu, nie upt)... a z Teba nakoniec vyjde ze Ti to proste narusa plany??? ako spamataj sa dievca fakt. jasne, lepsie je navymyslat si dovody a presvedcit samu seba ze to male bude postihnute alebo ze on prides.. lepsie ako povedat si narovinu ze som sebecka a chcem ist na festival, vsak ked som 2x otehu tak mi to vyjde aj 3x.. a vies co? vyjde Ti to. takym ako Ty to vyjde vzdy. len mozno sa Ti to zas nebude hodit, lebo bude festival 🙄 je mi zle z takychto ludi... ☹

17vicky17
autor
30. mar 2015

vy viete byt ale zle. Zena sa pyta o radu a nepotrebuje tu pocuvat dalsie vycitky a odsudzovanie. Moja otazka znela jednoducho a dakujem za odpovede

bylinkaa
30. mar 2015

Ja Ti dam 2x viac ako stal festival a naklady nan......pod podmienkou, ze nam das to dietatko na adopciu.....

17vicky17
autor
30. mar 2015

@simca06022011 dakujem simi, aspon niekto sa nenechal ovplyvnit emociami

17vicky17
autor
30. mar 2015

@bylinkaa vies, ze je to nezakonne?

bylinkaa
30. mar 2015

Viem...

babatkoo
30. mar 2015

Ahoj. Ja som mala kyret 4 x a okrem toho vyber polypu. A teraz cakam babatko. Treba dat cas maternici nech sa da dokopy. Pila som alchymilku kazdy den, potom mix zenskych cajov, kvapky na vajecniky z lekarne a inofolic. A pomohlo, sice to nebolo zo dna na den ale pomohlo. Das sa dokopy a budes urcite tehotna

sjuzan77
30. mar 2015

@17vicky17 dievca a co si si myslela, ze teraz pridem k tebe, potlapkam ta po pleci a uznanlivo pokyvam hlavou, ze si odvazna? Mas pravdu, tvoja otazka znela fakt jednoducho, pisala si ako zienka, ktora 2x potratila, velmi tuzi po dietatku a boji sa dalsieho tehu. Napisala som ti svoju skusenost. Potom vyjde najavo komplikacia s laserom. Ouha, aj to som si zhodou nahod prezila, znova sa snazim poradit a povzbudit. Ale ked z teba vylezie, ze ono vlastne to drobca ist prec musi, lebo uz sa vidis, ako hopsas na festivale a vytrcajuce brusko do tvojho eno nuno outfitu proste nezapada, tak sorry, ale to si poviem len vyrok mojej profesorky "inteligencia, neopustaj ma".

hammy
30. mar 2015

ty ďakuješ, že aspon niekto sa nedal ovplyvniť emóciami?? a ty dáke máš? kvôli 5 dňom hudby sa vzdáš vlastného dieťaťa .... a nehovor, že je to inak. keby chcete, tak priateľ ide s niekým iným, alebo to skúsite niekomu predať, alebo proste prídete o peniaze......

ale treba si to riadne rozmyslieť, lebo ten festival bude zase a malé mimi len tak neodložíš, alebo nezoberieš so sebou... 😔 takže hlavne si určiť priority, zase nechcela by som mamu, ktorá by mi vyčítala, že kvôli mne nebola na festivale, a ten bol taký drahýýýý 🤐

jjanulkaa3
30. mar 2015

@17vicky17 ze zena sa pyta ty mas este od zeny daleko. Daj si teliesko na 20 rokov aby ti aj rozum dosiel ak vobec a aby si este nesla na desat utp.

mravvcek
30. mar 2015

Fuha egoisticmy postoj... este keby so kvoli zdrav.problemom u azovala nad upt,no,nejako sa to da.... ale kvoli festivalu? Jejdanenky,raz budes lutovat rozhodnutie ☹

17vicky17
autor
30. mar 2015

@jjanulkaa3 ked uz urazas tak sa aspon nauc pisat. Kazda ste tu premudra ale neviete ze o daky fest vobec neide..kludne bych tam sla aj s bruskom

evadek
30. mar 2015

@17vicky17 tak o co ide..kortikoidy mozes ako tehu..ak su to kortikoidy..

jjanulkaa3
30. mar 2015

A stavim sa ze zakladatelka temy sla aj prvy krat na potrat z primitivneho egoistickeho dovodu ale trtkat to vie a nasledky nenesie fuj hanba 😔

jjanulkaa3
30. mar 2015

@17vicky17 sa tu teraz nechytaj za pisanie ked uz nemas za co ja vycitky mat za pravopis nebudem

grelu
30. mar 2015

@17vicky17 ved ale ty si argumentovala festom. My sme si to nevymysleli. Tak, co je dovod?...coho sa tak bojite?

17vicky17
autor
30. mar 2015

precitajte si prispevky na zaciatku, zlakla som sa nechceneho potratu...ale mate pravdu, ked to priroda zariadi sama, tak potratim...a mozno sa stane zazrak a prezije to aj s kortikoidmi a aspon bude mat zdrave ocka aj ono 🙂

grelu
30. mar 2015

@17vicky17 pozri, rozhodnutie je len na tebe. My tu nie sme lekari, k tomu by sa mal vyjadrit nejaky odbornik. Su zeny s autoimunitnym ochorenim, ktore beru vysoke davky kortikoidov a maju deti.

poohie
30. mar 2015

@17vicky17 prepac, nejdem ta odsudzovat, nech by to vyznelo akokolvek. ale zda sa mi strasne protichodne, co pises. nerozumiem, o com je tvoja otazka. chces dieta alebo nechces? trapis sa, ze sa nemusi ani na treti krat podarit - ale ved sa podarilo a ty ho chces zabit, tak ake "ani na treti krat"? nepodarilo sa len raz. vy dvaja sa musite poriadne v klude zamysliet, co chcete, nerobit unahlene rozhodnutia. ak to babatko chcete, tak ti nebudu prekazat lieky (ak su skutocne nutne), ak nechcete, tak je dobre sa zamysliet nad vasimi dovodmi. ak ho zabijes kvoli festivalu, tak potom tu nepis, ze si nic viac nezelas, ako byt matkou. lebo si viac zelas festival. dovod pol roka po kyretazi nie je dovod - aj ti naopatrnejsi lekari odporucaju 6m pauzu, takze nie je o com (btw da sa otehotniet aj dva tyzdne po nej a donosit).
mne sa skor zda, ze tvoj priatel ho nechce (trochu nerozumiem, ci pred polrokom ho chcel). skus sa zamysliet sama, odfiltruj si to, co vravi on - ty ho chces alebo nechces? a potom porozmyslaj, ci chces stravit zvysok svojho zivota s niekym, kto ta presvedci urobit taku vec, ak si nic neprajes viac ako byt matkou.
ani jedneho z vas neodsudzujem, pisem to tvrdo, lebo to tvrde je - pre tvoje dietatko. dovody, ktore si uviedla, su totiz strasne smutne.
prajem vam, aby ste sa rozhodli tak, aby ste boli so svojim rozhodnutim po zvysok zivota obaja spokojni.

sasena033
30. mar 2015

Názov témy je úplne o inom ako píšeš v nej . Z názvu mi ta bolo ľúto , ale máš tu baby ,ktoré Ti píšu svoje skúsenosti počas liečby, neviem nepíšeš prečo si potratila resp bola na UPT v predchádzajúcom tehu. No bohužiaľ s čítania usudzujem , že to bábatko je prekážkou v tvojich plánoch a od priateľa moc podpory teda nemáš ,Ja som otehotnela nečakane v 20. rokoch mali sme na jar zaplatenú dovču do Tuniska ešte pred tehu no veru ani vo sne ma nenapadlo íst koli dovolenke na potrat 😒 😒 😒 mala som obavy čo a ako ale dovolenka sa stornovala a bolo , tam by som v 7 mes nešla , ale nebanujem a nikdy nebudem príde čas ked pojdeme už teraz ako 4 členná rodina pekne spolu , Porozmýšlaj či Ti to za to stoji , Lebo tvoje argumenty nie sú vhodne ☹

ciusinka
30. mar 2015

@17vicky17 Ahoj,necitala som predosle prispevky,ja mam za sebou 2 kyretaze-prva bola v oktobri 2013 v 6tt,druha vo februari 2014 v 9tt,takze dost kratko po sebe..Pred dalsim otehotnenim mi lekar predpisal injekcie na riedenie krvi,tie som si zacala pichat a hned prvy cyklus som znovu otehotnela,to bolo v juni 2014.Tehotenstvo bolo vysoko rizikove,prakticky cele som ho prelezala,od 16tt sa mi zacal otvarat krcok,hrozilo ze mi ho budu zasivat,v 31tt sa pridalo tvrdnutie bruska,takze som skoncila v nemocnici,kde som na infuzkach lezala az kym som predcasne neporodila v 33tt+2..Bolo to velmi tazke,maly bol este mesiac v nemocnici,ale uz je vsetko v poriadku,aj ked musime chodit po vselijakych kontrolach,hlavne,ze ho mame 🙂

katka416
30. mar 2015

prepáč ale je to úbohe...ako prezentuješ svoj príspevoj hned nato uplne niečo iné a nakoniec toto? a ešte stále sme nepochopili o čo tu ide??? manžel hrá v skupine ja som v 5mes.tehot.bola s nimy na zábave,taktiež sestra mala svadbu ked som bola v 7mes teh a tancovali sme do rána a bola som fit ja aj malá v brušku...dnes má 5mes a miluje hudbu 🙂 to že chceš isť na fest.neznamená že nemôžeš sa tam pohnúť..samozrejme nie skákať ako divá..to že berieš lieky ti tiež baby vysvetlili že by nijako plod nepoškodili..môj názor je jednoduchý nechceš malé ako si písala lebo žena spraví pre svoje deti čokoľvek..ani ty ani tvoj priateľ nieste zrelý mať deti ak takto zmýšľate ale na to ste mali byť aspoň troška rozumný a chrániť sa..neviem načo si tu písala alebo čo tu očakávaš..budte zodpovedný a starajte sa o to čo ste si sami ,,navarili,, aj keď si myslím že ste dávno rozhodnutý tak načo to tu rozoberáš..je mi vás ľúto...dieťa je dar nie vec ktorá sa ti objavý v nevhodný čas tak ju odhodíš alebo sa rozhodneš že ju oprášiš po niekoľ. rokoch to ti už nemusí byť súdené...koľko detičiek sa narodí chorých a ty môžeš mať zdravé a takto sa zachováš? sorry ale môj názor..chápem matky lebo ňou som ale aj snažilky lebo mám blízku osobu ktorá patrí k nim...