icon

Skúsenosti s prerušením tehotenstva v druhom trimestri

8. mar 2025

Ahojte.
Prosim zienky ktore mate skusenost s umelym prerusenim tehotenstva v druhom trimestri mohli by ste mi opisat ako to prebieha? Nech viem co to obnasa. Dakujem

valentinaaa5985
8. mar 2025

Ja som mala MA v 14. tom týždni a robili mi kyretáž

vorkola
8. mar 2025

A z akeho dovodu,? zamlcany potrat, alebonechcene dietatko,,?

mandarinka555
8. mar 2025

@vorkola Ideš ju súdiť. alebo poradiť?

autor
9. mar 2025

@vorkola Otazka bola polozena jasne alebo nie? Tak potom naco dalsie zbytocne otazky? Preco by som vobec mala vysvetlovat dovod, najma cudzim osobam na internete? Pytala som sa, ako to prebieha pri takej udalosti a pribehy ktore tomu predchadzali ma nezaujimaju, kedze to je velmi bolestiva a tazka tema a nic ma do toho nie je. Ak mas co k tomu povedat, lebo si to realne zazila a chces sa podelit o svoju skusenost - nech sa paci, ak nie tak aspon nemaj taketo otazky, lebo do dovodov ta skutocne nic nie je. Dakujem za pochopenie. Prajem viac sucitu a menej drzosti pri buducich komentaroch.

autor
9. mar 2025

@valentinaaa5985 dakujem za komentar. Ja som v trosku pokrocilejsom stadiu. Predpokladam teda ze uz pojde o porod...😔

autor
9. mar 2025

@mandarinka555 dakujem za trefnu poznamku hoci odpoved budeme asi marne ocakavat.. Nech sa vam dari. ♥️

betulinka1
9. mar 2025

Ja som to nezazila ale mali sme v rodine. Dôvodom boli dost vazne diagnozy. Vyvolávali normalne uz porod. Dostala na vyber, ci chce babo vidiet alebo sa rozlúčiť alebo nechce vidiet, ci chce pochovať alebo nie. V tomto pripade sa s babom chceli rozlucit, Cize jej ho po porode normalne dali do ruk a potom aj dieta pochovali, ma aj hrob. Žilo udajne par minut. Ale do detailov som sa nepytala, iba to co sama chcela povedala v rodine. Potom chodili na genetiku a tam zistili, ze nejaky chromozóm sa prenášal, teraz uz neviem ci na chlapca ci dievca. Uz maju druhe zdrave babo. Urcite je to tazke pre kazdu zenu, hlavne ked musi porodiť dieta a vie, ze zomrie. Autorka snad ta bolest prejde co najskor, nech je to akykolvek dovod. Podla mna kazda zena co je pre nu spravne .

dudos
9. mar 2025

Žiaľ kamarátka musela podstúpiť umelé prerušenie tehotenstva cca v 5 mesiaci. Prebiehalo ako pôrod. Vyvolávačka a čakalo sa kým zaberie. V jej prípade tri dni. Kontrakcie, prosto všetko ako pri pôrode.
Veľa síl želám, tak ako je len možné v takto ťažkej situácii 💗.

autor
10. mar 2025

@betulinka1
@dudos
Dakujem vam velmi pekne za vase komentare a povzbudenie. ♥️ Drzte sa, majte krasne dni. ♥️

betulinka1
10. mar 2025

Hlavne ty sa drz 🍀🍀🍀

janulienka78
11. mar 2025

kamarátka - v 8 mesiaci prestalo byť srdiečko, normálne dostala vyvolávačky a až po 3 dňoch porodila. Dievčatku dali meno, videli ho a pochovali.

omama40
11. mar 2025

je to individualne. v skorsich stadiach 2.trimestra moze byt kyretaz v narkoze. v neskorsich vyvolavany porod . aj vzhladom na diagnozu sa to moze lisit. nepises nic blizsie, takze sa neda predpokladat ako to bude u teba prebiehat.

omama40
Autor odpoveď zmazal
glorika
24. mar 2025

Ahoj mne museli ukončiť tehu v 23 tt kvôli vrodenej chybe. Prebiehalo takým spôsobom že ma hospitalizovali, na druhý deň ráno mi pichali vyvolávačku do podbruška a čakalo sa kedy sa spustí pôrod, ak by do 24 hodín nezačal tak by mi dali vraj nejakú tabletku a ak by ani po 48 hodinách pôrod nezačal tak znova ďalší deň ďalšia injekcia ale tá by už vraj išla do svalu do zadku. No ja som mala to ,,šťastie" ak to tak môžem nazvať že mne zabrala tá prvá injekcia a v noci som začala krvácať, pozrel ma lekár zistil že som otvorená na 1 cm tak ma vzali na pôrodný box, kde mi dali epidurál vďaka ktorému som si aspoň 2 hodinky podriemala. Zobudila som sa na ďalšie omnoho silnejšie kontrakcie, tak som zazvonila na sestričku tá prišla skontrolovala ma, že ide zavolať doktorku a ani sa neotočila praskla mi voda takže utekala rýchlo po lekárku tá do minútky prišla vysvetlila mi v rýchlosti ako dýchať a kedy tlačiť, potlačila som 3x a bolo po všetkom. Pýtali sa ma či chcem synčeka vidieť ale ja som bola dosť zle psychicky na tom tak som to odmietla čo teraz ľutujem ale žiaľ s tým už nič neurobím, po pôrode ma tam ešte nechali cca 45 minút a potom ma odviezli na späť na rizikové oddelenie keďže ako ženu po pôrode kvôli psychike nedávajú na šestonedelie. Držím palce

autor
24. mar 2025

@glorika Ahoj. Dakujem za prispevok do diskusie. Ja uz som to taktiez absolvovala par dni dozadu, no bohuzial som nemala to "stastie" a nebola som na rizikovom oddeleni, ale prave na sestonedeli. :(

luckabj82
30. mar 2025

Kamoška tuším to zažila v 5 mesiaci,prestalo biť srdiečko, vyvolali pôrod,dieťatko dali pochovať ,ma meno,hrobcek,nechceli aby ho spálili ako odpad