icon

Snaženie po missed abort

magnumka6238
26. apr 2015

Ahojte dievčatá, viem, že takýchto tém je tu možno už dosť, ale predsa nedá mi to urobiť možno ešte jednu🙂 v marci 25.3. som musela podstúpiť kyret po MA. včera som presne mesiac po dostala menzes, mam dilemu či sa začať snažiť o miminko už teraz alebo ešte jeden cyklus počkať, aký máte na to názor? Ďakujem za odpovede.🙂

lucinka511
13. mar 2016

@petka9 dobry.len skusaj ja iz som 7 a nic stale.cim skor tym lepsie podla mmna

poohie
14. mar 2016

@petka9 mrzi ma, cim si si presla, asi to bolo prve dietatko, tak o to tazsie to muselo byt.
lekari hovoria kazdy inak - niektori po prvej ms v pohode, niektori radia cakat az 6 mesiacov... suhlasim s tym, ze aj ako citis je dolezite. je to teda len na vas. a ako pises, ze po druhej ms - to mozu byt kludne tie tri mesiace, ono to niekedy trva dlhsie, nez pride a keby aj prisla nacas, tak je to 2,5 mesiaca 🙂 heh ja uz som aj takto spekulovala 😀 ale nedospekulovala som sa, lebo som otehotnela neplanovane po prvej ms teda po 5-6 tyzdnoch od kyretaze a vsetko bolo a je v uplnom poriadku, vo vedlajsej izbe sladko spinka polrocny syncek 😉
prajem ti rychle zotavenie - psychicke aj fyzicke a ked pride ten spravny cas, nech vam Boh daruje radost v podobe dalsieho dietatka 😉

luciferkax
14. mar 2016

@petka9 moja gynekologička kázala počkať dva cykly, teda po druhej mrche že môžme, to mi vyšlo tak nadva a pol mesiaca, kedže som mala dlhšie cykly po kyrete....
ale neotehotnela som hned, až po dalších troch mesiacoch.... :D

lucinka511
16. mar 2016

@gustako ahoj z inofoliku by ti nemala meskat ms.to skor di v tom☺

marylynn
2. máj 2016

využívam túto diskusiu, dúfam, že to nebude úplne off topic...
Mám za sebou dva missed aborty, pri tom prvom som bola niekoľkokrát na pohotovosti a tých gynekológov s ktorými som sa bavila bolo celkom dosť. Všetci mi vtedy tvrdili, že po prvom potrate netreba riešiť nič, lebo prvý trimester je rizikový a je to štatistika, poisťovňa to nepreplatí a tak podobne... Dokonca viem, že aj dva potraty berie kopec gynekológov ako náhodu a nepošle ani po nich ženu na vyšetrenie.
K veci: dnes som bola u obvodnej kvôli inému zdravotnému problému a tá mi povedala, že by ma poslala minimálne na hematológiu už po prvom potrate. Takže ak by ste tu náhodou boli niektorá po prvom potrate a chceli by ste mať väčšiu istotu, skúste či Vás nepošle obvodný lekár ak nebude chcieť gynekológ.
Veľa šťasta.

peppermint
2. máj 2016

@marylynn mna gynekologicka tiez nechcela poslat na ziadne vysetrenia. Bola som u svojej obvodnej pre recept, zverila som sa jej, ze som potratila a bez vahania mi vypisala papier na hematologiu. Povedala, ze to v ziadnom pripade netreba zanedbat aj ked to bol prvy potrat. Teraz cakam na vysledky z genetiky, ktore budu trvat tak 1-2 mesiace. Ake vysetrenia mas za sebou?

livocka21
2. máj 2016

@marylynn ahoj. V prvom rade mi je luto co s,a ti stalo...ja mam za sebou tri missedy...moja stara gyn, tiez bola toho nazoru, ze je to nahoda a nic neriesila ani po druhom ma...zmenila som dr. A dobre som urobila...mam hematologicky problem, takze na tu hematologiu urcite chod a ani ta genetika nie je od veci. Drzim palce...potrat nie je nahoda a nedeje sa bez dovodu...

marylynn
3. máj 2016

@livocka21 Uf, moja, tak to Ťa nesmierne obdivujem, že si zvládla 3, ja som bola po obidvoch na tom veľmi zle a nemám odvahu skúšať znova, kým mi nepovodia čo je zle a ako to fixnúť, aby nasledujúce tehotenstvo bolo okej... Už po tom prvom potrate som bola doslova hysterická, bála som sa, že sa to zopakuje... Ja by som asi nedala až 3 také skúsenosti :( Veľmi Ti držím palce, nech je to už konečne okej.

@peppermint no ja som už po druhom potrate bola s gynekológom dohodnutá, že spravíme testy. Tretí krát by som to už prosto nezvládla. Mám naplánovanú hematológiu, tam ma teraz poslal gynekológ, že to vyzerá na trombofilné stavy. Len ma včera normálne položilo, keď mi obvodná povedala, že ona už po prvom potrate to riešila... Keby som to vedela... Mohla som mať bruško teraz a tešiť sa miesto toho smútku čo ma ťaží :(
Gynekológovia to asi berú inak... Ale zase som rada, že ten môj je ochotný riešiť to už teraz. Zajtra by som mala mať výsledky z cytogenetiky a asi sa ešte nechám poslať na endokrinológiu, už len pre istotu, aj keby už bolo jasné, že je to krvou...

livocka21
3. máj 2016

@marylynn no ja uz mam syna 😊 stvrte tehotenstvo uz bolo ok...no cely cas som brala lieky a pichala injekcie 😊...ja viem ako sa citis, tiez som bola na tom psychicky zle, no ked sa dopracujes k babatku, tak to ostane zabudnute 😊 a preto ti velmi drzim palce...✊✊✊

lucinka511
3. máj 2016

@livocka21 a zakazdym si sla na kyretaz alebo spontanne?

livocka21
3. máj 2016

@lucinka511 zakazdym kyrret...

marylynn
3. máj 2016

@livocka21 Tak to sa teším s Tebou, že máš zdravé dieťatko 🙂
Máš nejaké typy ako sa nezblázniť v ďalšom tehotenstve? Ako si zaháňala strach, keď si po tých hrôzach znova otehotnela?

livocka21
4. máj 2016

@marylynn prve tri mesiace som prelezala, lebo som spinila...a strach???ten som len pretrpela, neda sa zahnat 😊 ...ked som sa dostala za prvy trimester, tak akosi sam opadol... Nesmies sa vzdavat...teraz sa snazime o druhe babo a som pripravena, ze sa to moze opakovat...

enusamt
23. máj 2016

ahojte.. práve dnes som sa dozvedela na sone, že mimčo sa už nevyvíja... že pred týždňom prestalo rásť a biť srdiečko... celý deň som preplakala, aj som to rodine oznámila zahorúca, aby som sa netrápila znova pri oznamovaní.. a teraz už ako tak v pohode... som oťapená , ale už v pohode ako tak..
akurát, že som na pondelok objednaná na čistenie... a keďže v nemocni boli "extra ochotní", tak obsolútne neviem čo čakať...
oboznámi ma s tým niektorá? viac ma zaujíma, koľko taký zákrok trvá a či budem v nemocnici až do druhého dňa.. a najdôležitejšia vec... smie sa vôbec po tomto na druhý deň po prepustení do práce? či sa odporúča na nejakú dobu byť doma? v robote totiž dvíham aj ťažké veci a štverám sa do výšok a do lokomotív.... bude to v norme, keď zostanem doma na mesiac na pn, či to bude moc prehnané? za vaše rady predom ďakujem

livocka21
23. máj 2016

@enusamt mrzi ma co sa ti stalo...viem ako sa citis...cistenie : samotny zakrok trva par minut, robi sa po narkozou, preberat sa budes uz na creste zo saly...vascinou je to jednodnova zalezitost a pn u mna nebola ziadna, ani som ju nepotrebovala, je lepsie zaradit sa do bezneho stereotypu, ako sa doma mucit...po fyzickej stranke su take tri dni pn az az...drzim palce do buducnosti 😊

lucinka511
24. máj 2016

@enusamt ahoj.mrzi ma to..urcite nechod do prace .chod na pn minimalne tyden.mesiac ziaden sex a ani sport.ziadna namaha.daj si pre istotu antibiotikim augmentin 1g skus si ho zohnat alebo povedz ze si to ziadas pred zakrokom a po....ale rozhodne nechod do prace a daj si antibiotikom...ako prevencia...drzim palce a po potrate chod si spravit cysetrenia ze prwco to srdiecko prestalo bit

marylynn
24. máj 2016

@enusamt Aj ja si myslím, že by bola lepšia PNka... Nech má telo čas sa zotaviť. Ja som po zákroku krvácala tak týždeň, plus nejaké špinenie ešte a hlavne som mala strašné kŕče v maternici, asi z toho ako sa sťahovala. Nezaberali lieky od bolesti, nič. A aj duša určite potrebuje čas na zahojenie, možno Ti padne dobre sa vyrevať.
Čo sa týka samotného zákroku, prebieha to rýchlo. Dajú Ti injekciou uspávaciu látku, ktorá pôsobí tak 15 minút mám pocit... Nezabudni si nočnú košeľu, papuče a vložky. Ja som bola na súkromnej klinike a išla som domov asi o tri hodiny po zákroku, ale viem, že kamarátka v štátnej nemocnici ostávala na noc.
Veľmi držím palce, nech sa z toho čím skôr spamätáte a nech je potom ďalšie tehotenstvo úspešné.
A ak by si sa ešte chcela na niečo opýtať, kľudne odpoviem. Drž sa.

enusamt
25. máj 2016

žienky, ďakujem vám za odpovede a povzbudenie 🙂 po premyslení som si uvážila, že ten mesiac bude fakt moc na marodku, tak hádam ma nechajú na ten týždeň doma... aspoň prídem potom do práce vyrovnanejšia... i keď sa to medzitým v práci dozvedia všetci a budú hádzať súcitné pohľady...

@marylynn ďakujem za informácie.. presne tieto som chcela vedieť.. lebo nevrlá doktorka mi vrazila papier s inštrukciami do ruky, že nabudúce sa so mnou bude baviť a odpovedať na otázky... a niektoré inštrukcie sú tak nejasne napísané, že až tvoje vysvetlenie mi to ozrejmilo ...
akurát ma napadla otázka... tá nočná košeľa... tú si asi oblečiem až po zákroku, že? oni mi zrejme dajú najprv tú operačnú... viem, pýtam sa na detaily, ale pomáha mi to k ukľudneniu, keď viem čo ma čaká...

marylynn
25. máj 2016

@enusamt ja som bola aj na zákrok vo svojej nočnej košeli. Neviem ale, či je to tak všade. Strašne rozmýšľam čo ešte by som Ti mohla poradiť, ale ja som v ten deň bola jak na drogách a všetko si pamätám tak zahmlene... :( Hádam ešte si zober nejakú knihu, alebo niečo na rozptýlenie, ja som sa nechcela s nikým baviť a to ležanie po zákroku, sama s myšlienkami, to bolo dosť kruté aj na tie tri hodiny...
Vlastne ideš teraz v pondelok, alebo si už bola?

enusamt
25. máj 2016

@marylynn idem teraz v pondelok... pôjdem do štátnej, tak by som mala byť dro druhého dňa v nemocnici.. to si vezne muž dovolenku, príde po mňa a bude pri mne celý deň...
ale musím povedať, že strašne nepríjemné nosiť celý tento týždeň mrtvý plod v sebe /teda ak sa nestane zázrak/ .. stále ma bodá a skrúca v bruchu, preháňa a býva mi nevoľno

a tie informácie od teba mi dosť pomohli, tak v pohode 🙂
knihu si isto veznem lebo by som sa zbláznila len tak pozerať do steny... už len kvôli nude

marylynn
25. máj 2016

@enusamt Ach Bože... Ja som bola na kyretáž hneď na druhý deň po zistení, že bábo umrelo... Už za ten jeden deň som sa skoro zbláznila... neviem to popísať, ale cítila som sa ako cintorín. Neskutočne sme to bábo chceli, ale keď už som vedela, že je mŕtve, tak som to proste chcela mať čo najrýchlejšie za sebou. Aj preto som volila tú súkromnú kliniku.
Strašne Ti držím palce. Z toho ako odpisuješ sa mi zdá, že to zvládaš veľmi dobre. Ono je to tak, že človek má v sebe viac sily než by čakal... I keď je veľmi ťažké, keď ju musí použiť...

luciferkax
25. máj 2016

@enusamt ahoj
Ja som ostala PN po kyrete až.do prvej mrchy, aby som sa.zotavila fyzicky aj psychicky, do prvej menstruacir sa mi aj tak stávalo že po námahe som zasa.začala krvácať
Do nemocnice si vezmi isto tablet s hrou či krizovku alebo knihu
Zákrok je.fyzicky jednoduchý a nič nebolí
Ja som šla 6hodín po.zákroku domov
Skore zotavenie

enusamt
25. máj 2016

@marylynn musím povedať, že včera a predvečerom, keď som sa to dozvedela, že už týždeň nežije som si najviac porevala.... a teraz na tretí deň to už zvládam lepšie v tom zmysle, pokým to neoznamujem niekomu.. to sa zas neudržím a sú potoky sĺz... no uvidím ako po zákroku, to si netrúfam povedať, ako mi bude... ale napríklad teraz pozerám fotky detičiek, čo mi tri kamošky v tieto dni porodili a nič to so mnou nerobí... nechytá ma depresia, za čo som rada... asi preto, že si pomyslím, že on boli tehotná dávno predtým, než som ja o tom vôbec uvažovala...

marylynn
25. máj 2016

@enusamt Tak to je dobre. Nech si taká silná stále...
A máš podozrenie prečo sa to stalo? Teda neodpovedaj, ak to tak necítiš, ale ja som sa napríklad potrebovala vŕtať v možných príčinách.

enusamt
25. máj 2016

@marylynn
uvažovala som nad tým samozrejme, že prečo , ale nič ma nenapadá... všetky nevhodné činnosti som vynechala a v práci mi vyšli v ústrety... iba akkvôli tomu, že som sa úplne nevyhla cigaretám... totižto kolegovia v práci nemienili kvôli mne prestať alebo sa aspoň niekde zašiť.... doktorka mi vedela zo sona povedať akurát to, že to malo genetickú vadu, kvôli ktorej prestalo biť srdiečko....
najhoršie je, že sme sa známym pochválili s novinkou, keď už dávno nežilo :( keďže absolútne žiadne príznaky neboli .... no, uvidíme či niečo zistia, keď budú robiť predoperačné vyšetrenia

marylynn
25. máj 2016

@enusamt Ani ja som nemala žiadne príznaky teraz... Takže lekárka zistila genetickú vadu? Tak potom máš vlastne príčinu... a s najväčšou pravdepodobnosťou sa to nabudúce nebude opakovať 🙂
A hlavne sa neobviňuj, aj moja mam fajčila na začiatku tehotenstva, keď ma čakala a tu som.

enusamt
25. máj 2016

@marylynn
neviem či to vedela už podľa sono vyšetrenie povedať, že to je práve tá vada alebo to bolo najrýchlejšie vysvetlenie aké ju napadlo...
dnes mi teta volala, že ako sa mám a tak.. a že si nič z toho nemám robiť, že jej suseda takto 8x šla na kyret a potom sa nakoniec podarilo... no neviem, oceňujem jej snahu, ale keď si prestavím, že toľké roky čakať, kým sa podarí... desivé.. a obdivuhodné, že to zvládala a stále skúšala, kým sa jej nepodarilo..

marylynn
25. máj 2016

@enusamt Fuuuuu... To aj mňa tak jedna kamoška utešovala, že pozná ženu čo potratila 9x a na desiaty sa jej podarilo dieťa... Nie je to útecha, ešte viac ma to vydesilo.
Ak by náhodou neprišli na príčinu tak sa vypýtaj na hematológiu. Gynekologička Ťa tam asi nebude chcieť poslať, lebo po prvom potrate im to poisťovne nechcú preplácať :( Ale môžeš sa opýtať aj obvodného lekára. Hematologické problémy sú vraj najčastejšou príčinou zamĺknutých potratov, hlavne asi v prípadoch, keď bábu už bilo srdiečko.

enusamt
25. máj 2016

@marylynn
to je to.. že na predchádzajúcej kontrole krásne bilo srdiečko, aj mi doktorka pustila zvuk, aby som to počula.. a na druhej už nič...
to vyšetrenie budem zrejme požadovať, keďže si netrúfam len tak spoliehať sa na to, či už nič nebude alebo nie... sama som si všimla v mnohých príspevkoch, že obvodní by hneď niečo také riešili, len gynekológovia zastávajú názor, že do troch potratov je to len náhoda... až potom sa vraj oplatí pátrať "prečo"

marylynn
25. máj 2016

@enusamt No presne... I keď ja mám teraz fakt dobrého gynekológa, aj je veľmi ľudský, ale oni sú na to asi viac zvyknutí, alebo neviem. Navyše ja som prvýkrát potratila v strašne skorom štádiu a potrat sa rozbehol sám, takže to vyzeralo skôr na tú chromozomálnu anomáliu, alebo maximálne na hormóny. Ale druhýkrát už tam bolo aj srdiečko... a potom na ďalšej kontrole už nie. :( To už mi gynekológ dal spraviť testy.
Skús tú hematológiu minimálne, ak aj nič nenájdu, tak aspoň budeš spokojnejšia, že by to malo byť v poriadku.