icon

Snaženie po missed abort

magnumka6238
26. apr 2015

Ahojte dievčatá, viem, že takýchto tém je tu možno už dosť, ale predsa nedá mi to urobiť možno ešte jednu🙂 v marci 25.3. som musela podstúpiť kyret po MA. včera som presne mesiac po dostala menzes, mam dilemu či sa začať snažiť o miminko už teraz alebo ešte jeden cyklus počkať, aký máte na to názor? Ďakujem za odpovede.🙂

jankastubka
24. aug 2015

@livocka21 a kolko si cakala na vysledky?

janka146
24. aug 2015

@jankastubka mne povedali ze az 6 tyzdnov po kyrete mi na hematologii mozu zobrat krv, ja idem konecne zajtra, objednavala som sa zaciatkom jula, ale tak medzitym dovolenky atd. a vraj do mesiaca by mali byt vysledky...no uvidime...je to nekonecne cakanie...ale aspon som si uz nasadila femibion, nech mam pocit ze sa konecne pohyname vpred...

livocka21
24. aug 2015

@jankastubka mesiac

jankastubka
24. aug 2015

Ok mesiac sa este da zvladnut. Ja som sa napokon objednala do zvolena na 8.10., lebo v bb ma chceli az na 29.10. V novembri sme sa chceli zacat snazit, tak snad sa podari mat tie vysledky do mesiaca odvtedy.
A boli ste aj na genetike? Tam ste cakali ako dlho?
@livocka21
@janka146

guga79
24. aug 2015

...nebojte kočky, nakoniec budeme všetky spolu snažilkovať........ 😀 😀

livocka21
24. aug 2015

@jankastubka ano...3 tyzdne....

guga79
27. aug 2015

Dievčence, žienky milé,
čo máte nové?
Ja sa neviem dočkať 31.8., čaká ma kontrola a som veľmi zvedavá na novú pani gynekologičku.

jankastubka
28. aug 2015

Ja uz som dostala prvu ms. Prve vysledky na endokrinologii ok, este mi dneska dali robit hormonalny profil.
No a po ms mam ist na sono ku svojmu gynekologovi, lebo ked som bola posledne pred ms, tak sa mu nezdala este maternica uplne cista. Tak len dufam, ze sa to teraz same docistilo.
Poctivo pijem alchemilku, a dufam ze vysledky sa dostavia. 😀

888petka888
28. aug 2015

Ahojte baby, chcem sa skusit s vami opat poradit. Som tyzden este len po cisteni, doktor mi odporucil pockat so snazenim 2-3 cykly a chcela som dodrzat minimalne tie dva. No dnes citam na tolkych forach, ze je tolko zien ktore sa zacali snazit hned po prvom menzese a bolo vsetko ok. Boli totiz baby, ktore cakali aj pol roka a stalo sa to opat. Vraj ak je uz po mesiaci maternica pekne vycistena je velky predpoklad, ze sa vajicko pekne udrzi q teda presvedcili ma tie x zien, ktorym to hned po mesiaci vyslo a bolo vsetko dobre. Aky mate vy nato nazor?

jankastubka
29. aug 2015

@888petka888 ja by som asi neriskovala bez pozehnania doktora. Ako keby sa nahodne pristastilo, ako mnohym z tych zien, tak ok, ake schvalne ist do toho po mesiaci.... no neviem. Bohvie kolke sa nepochvalia, ze to skusili po mesiaci a mali opat problemy.
Ja ked som sa stazocala, ze do tych 3 mesiacov mozno nebudem mat ani vsetky vysledky vysetreni, tak mi hovori budte rada ze som vam odporucil len 3, uz to je polavenie oproti 6 mes.

888petka888
29. aug 2015

Je to tak,ze tiez mi to pride trochu riskovanie, no citala som, ze ak ma byt druhy krat vsetko dobre tak bude, ci po mesiaci ci neskor ( teda ak je maternica uz pekne cista a zahojena) lebo ked sa to ma stat opat stane sa ci zena otehotnela hned ci po mesiacoch. Vraj zena aj sama vie najlepsie kedy je pripravena po psychickej aj fyz.stranke. Ja zas cakam jedine na hystologiu, citim sa telom super uz odo dna cistenia, ziadne bolesti brucha nic. Lebo vraj ked maternica po mesiaci nieje pripravena na tehotenstvo tak sa tam vajicko neudrzi a neotehotnie, no ak je tak ho tak ho tam telo udrzi a teda rizika mozu byt hocikedy. Dostala som sa len do debat mesiac po co boli opat tehu a ani by si neverila kolkym yo dopadlo stastlivo a niekedy zena pisala, ze teda cakala a stalo sa to opat ( cistenie) akoby nebol zaruceny uspech len preto, ze pockala. No uvidim, ze ako to bude, ako sa rozhodnem. Som myslela ci aj tu nebude nejaka nedockava 🙂 a drzim palceky, nech su vysledky v poriadku.
@jankastubka

guga79
29. aug 2015

@888petka888
@jankastubka
babulky ahojte...... mne v nemocnici povedala doktorka, že odporúčajú počkať tri cykly...... prvú mršku mám už za sebou 😝 V pondelok ma čaká kontrola u novej gynekologičky, a isto sa zariadim podľa nej, verím jej asi najviac......myslím, že pol roka sa čaká, podľa toho, v akom stave bola tehulka, v ktorom štádiu prišla o mimi. Mala som kamarátku, prišla o bábo v 24tt a nepočkali, možno dva mesiace, mali čakať 6 mesiacov. No našťastie pre nich majú teraz krásneho synčeka. Ale je to isto risk. Ja tiež vnútorne cítim, že to teraz vyjde a bude všetko o.k.., ale počkám na verdikt pani doktorky a možno do tej druhej mršky ešte. Uvidíme..... a ešte jedna vec je pravdepodobná, že sa podaria aj dvojičky...... čo poznám tehulky teraz, ktoré sú po MA, tak čakajú dvojičky...... 😅 😅

888petka888
29. aug 2015

@guga79 Ahoj 😉 Mne doktor povedal, ze staci pockat aspon tie 2-3 cykly, urcite som chcela pockat tie dva, ale som tak nedockava 🙂 A kedze som sa dostala prave do for, kde baby chcene otehotneli uz po mesiaci a dopadlo im to dobre, su doktori ktory vraj odporucaju alebo poradia necakat. Lebo telo si vraj tehotetsnvo "pamata" a citala som clanok kde bolo pisane, ze prave cim skor po cisteni sa podari tym lepsie lebo to prostredie je krasne ciste, pripravene, ale rizika su ktovie ci vacsie lebo su tak ci tak, kedze sa nam stalo co sa stalo :( Daj vediet moja zlata, ako odporucili cakat tebe ale podla mna uz po druhej mrske je to uplne v pohode sa snazit 🙂 Drzme si palceky teda. A inak pijem aj vychvaleny alchemilkovy cajik a baby pisali, ze tak krasne sa im to aj vdaka nemu uhojilo, ze boli po mesiaci fit a doktori to len potvrdili. A urcite aj sama zena sa musi nato citit, ci ma alebo mala nejake tazkosti po cisteni . Snad bude vsetko ok 😉

luciferkax
29. aug 2015

Mne moja gynekolobgička kázala čakať dve menštruácie a potom začať..... :D viac by som ani nevydržala, už teraz sa cítim fajn, ale tak predsalen, počkám...
@888petka888 aj ja pijem alchemilkový čaj, po troch týždnoch mi ide totálne hore krkom, ale vydržíííííííííííííím :D :D

guga79
29. aug 2015

....myslím, že okrem fyzickej pohody a to že je žienka o.k. je veľmi dôležitá aj psychická pohoda ....myslím, že vtedy je to aj znamenie, že sa môže snažiť o bábo 😅 😝

guga79
29. aug 2015

...kočky a nepočuli ste niečo o tom, resp. nečítali, žeby sa alchemilka ale nemala piť v období snažilkovania? Že vraj podporuje tú regeneráciu sliznice maternice a jej čistenie a tým pádom nedovoľuje uhniezdeniu vajíčka 😕 čo si o tom myslíte?

espoleta
29. aug 2015

@guga79 alchemilka by sa nemala piť po ovulacii, ale do ovulacie áno lebo tu vystelku maternice praveže podpori aby bola dostatočne hrubá a pretože spôsobuje aj kontrakcie alebo čistenie maternice tak preto sa už po ovulacii nepije 🙂

babydesire
30. aug 2015

888petka888 my sme sa pustili do snazenia asi na piaty den od kyretaze..aj ked v nemocnici mi povedali cakat 4mesiace moj gyn najprv 3-4mes.potom 5mes. a nakoniec 6mes. Vedome sme to nedodrzali pretoze,nikto na 100%nezaruci uspech ci neuspech.je vela takych ktore cakali pol roka a uz sa nedarilo alebo zasa potrat a to iste sa da povedat aj v pripade ak sa necaka.aj mna na MK ale aj od inych povzbudilo ze mnohym to dopadlo druhe tehu dobre aj ked necakali.otehotnela som 2mesiace po MA.zatial dobre,i ked mam o drobca strach.dufam ze tentokrat nam to dobre dopadne a budeme zdravy a zivy az do porodu aj po. Drzim palce nech sa dari. Vies mne to snazenie a nova nadej pomahali vyrovnat sa so stratou babatka.ak by som mala cakat,neviem ako by to somnou dopadlo.prve 2dni som o dalsom nechcela ani cut.truchlila som.ale potom som zabojovala s novou nadejou.niekto vydrzi cakat ale ak ide o prve a vytuzene tak sa neda cakat.drzim palce

babydesire
30. aug 2015

888petka888 my sme sa pustili do snazenia asi na piaty den od kyretaze..aj ked v nemocnici mi povedali cakat 4mesiace moj gyn najprv 3-4mes.potom 5mes. a nakoniec 6mes. Vedome sme to nedodrzali pretoze,nikto na 100%nezaruci uspech ci neuspech.je vela takych ktore cakali pol roka a uz sa nedarilo alebo zasa potrat a to iste sa da povedat aj v pripade ak sa necaka.aj mna na MK ale aj od inych povzbudilo ze mnohym to dopadlo druhe tehu dobre aj ked necakali.otehotnela som 2mesiace po MA.zatial dobre,i ked mam o drobca strach.dufam ze tentokrat nam to dobre dopadne a budeme zdravy a zivy az do porodu aj po. Drzim palce nech sa dari. Vies mne to snazenie a nova nadej pomahali vyrovnat sa so stratou babatka.ak by som mala cakat,neviem ako by to somnou dopadlo.prve 2dni som o dalsom nechcela ani cut.truchlila som.ale potom som zabojovala s novou nadejou.niekto vydrzi cakat ale ak ide o prve a vytuzene tak sa neda cakat.drzim palce

888petka888
30. aug 2015

@luciferkax Ahoj, tak mi daj vediet casom ako postupujete .. ako ide snazenie 🙂 Ja som typ cloveka, ze nevydrzim cakat ale zas nemusi nam to vyjst na prvu supu 🙂 Ja tiez pijem ten cajik, ale mne nastastie nejak chuti, ze mi nejde hore krkom ale som rada, ze niekto denno denne toto "trapenie" s cajom absolvuje tak isto 😉 tak si drzme palce
@babydesire Ahoj, ty si presne v tomto ako ja. Pre mna to bolo tak vytuzene babo, ze mna psychicky ubija ked mam cakat co i len dva mesiace so snazenim. Tiez mi psychicky pomaha prave predstava, ze coskoro pojdeme nato 🙂 Najprv som chcela urcite pockat teda aspon tie dva mesiace, lebo som sa bala ze co ak sa to stane opat ale je tu tolko bab, ktore necakali a vsetko v poriadku, aj ked je to risk prave preto, ze ak by sa stalo opat nieco zle ja osobne by som urcite mala okamzite vycitky, ze to je preto ze som nepockala, tak neviem :( Inak som pocula, ze vlastne telo ked nieje este pripravene, tak vajicko sa hned ani neudrzi, aj ty si mozno bola pripravena az teda po tych 2 meiacoch 🙂 Velmi by som chcela pockat ale ani nahodou sa nedokazem toho drzat. Tebe velmi silno drzim palce, aby ste boli s babatkom v pohode a zdravucky a chcem sa opytat, nasadili ti aj okamzite pre istotu lieky na udrzanie, alebo beries nejake vitaminy ?

babydesire
30. aug 2015

888petka888 dakujem..prajem ti aby si aj ty bola uz coskoro v radostnom ocakavani.. Nie,nic mi nedali.ziadny duphaston,nic.moj gyn ma nepovazuje za rizikovu.vies v nasom zdravotnictve je to tak ze prvy a niekedy aj druhy potrat sa neriesi a tak nijak zvlast nepristupuju k dalsiemu tehu. Uzivam kyselinu listovu,douzivam ju v uz do konca 12tt a potom uz nebudem.uzivam ju uz dlho,zacala som hned ako zacala posl.menstruacia pred prvym tehu a odvtedy ju uzivam bo je dolezita na otehotnenie a v 1.trimestri.alchemilku som pila po potrate asi 2mesiace,teda do posledneho menzesu pred tymto tehu. V tehotenstve sa alchemilka nesmie. A stym vycitanim si,vies,nemozes vediet ci sa to nezopakuje aj keby si cakala tak ako kazal lekar,a zasa by si si vycitala,ze skoda ze si to neskusila skor,uz by si riesila kde je problem atd...vies je to bud hop alebo trop je to na kazdej ako sa rozhodne.my sme sli do risku - skusit hned. Ano asi som bola pripravena az o 2mesiace.bo mam pocit ze mesiac predtym ako som znovu otehu sa podarilo a doslo k oplodneniu bo som sa citila zvlastne,presne tak ako pri prvom tehu ale trvalo to len par dni a potom nic.vedela som ze dostanem menzes a bolo tak.myslim ze sa neuhniezdilo aj ked bolo ocividne oplodnene.s istotou to samozrejme neviem.a potom dalsi cyklus a ja som nezbadala ovu (i tak sme mali sex kazdy druhy den) a aj tak par dni pred menzesom zasa ten cudny pocit a ja uz tusila ze to vyslo a bolo to tak. tak drzim palce

luciferkax
30. aug 2015

@guga79 ja už akotak nadobúdam stratenú rovnováhu, po týždni od kyretáže sa mi urobilo strašneeee akné, prvý týžden som zas veľa plakala
Počas dna to bolo v poriadku, mám ešte dalšie dva detičky, kvôli nim som počas dna bola "nasilu" veselá, tvárila sa, že sa nič nedeje, a že sa nič strašné nestalo, alek aždý večer to na mna došlo... sedela som a plakala nahlas aj dve hodiny, len tak... bez pohybu, bez vysvetelnia, ptorebovalas om to... ale dnes som bola odniesť v práci papier o pokračovaní PNky, už nie dlho, a normálne somi m bez emocii vysvetlila čo sa stalo.. myslím,ž e psychicky som v pohode, ešte počkám na kontrolu od doktrorky a počkám aj na dve menštruácie a budeme sa snažiť dalej :D
@babydesire fíííííííha, už na piaty den? ja si to neviem prestaviť, ajs om na piaty den ešte krvácala :/
Len veľa premýšľam, čo som urobila zle :/ či bola na vine šťítna žlaza, nemala som čas ísť skôr a zvýšenú dávku liekov som mala až od 8tt... či pre tú dovolenku a let.. či pre to farbenie vlasov :( :( nabudúce budem asi o hodne ooopatrnejšia

guga79
30. aug 2015

@luciferkax ahoj, je dobré si to odsmútiť, treba to dať zo seba von a uľaví sa......tiež to mám za sebou, ale ja som plakávala aj cez deň ...... 😝
Mňa čaká zajtra kontrola, držte palce.....

babydesire
30. aug 2015

luciferkax ja som trocha krvacala hned po kyrete.potom den slabe spinenie.inak po fyzickej stranke som bola ok.tiez to nebolo jednoduche tak skoro mat sex ale mam uzasneho chapaveho partnera a boli sme opatrny,sli sme nato pomaly.nic ma nebolelo len dusa matky. ano aj ja som nad tym stale premyslala a stale premyslam. Prve babatko mi velmi chyba a o druhe sa bojim. Doktor vravi ze asi zla spermia alebo zle vajicko.ale isto to nevie.bolo to ze som bola prepracovana v praci?alebo je nejaka chyba vo mne?zjedla som nieco zle?nezjedla som nieco co som mala?urobila som co som nemala?ublizil mu sex?alebo to bola blba nestastna nahoda? Neviem... Drzim palce aby si na svoje stasticko v postielke necakala dlho

888petka888
31. aug 2015

@babydesire Dakujem pekne, aj my velmi dufame, ze cim skor budeme opat cakat babo a uz bude vsetko v poriadku. Tak aj zvlastne ze ti nedali Duphaston na udrzanie, citala som ze vela bab berie automaticky a aj mne povedal doktor, ze mi hned predpise ale kedze mam dvoch doktorov, lebo sa striedaju, tak druhy nemusi byt za . Tvoje stastie mi dodava energiu, ze to fakt moze dopadnut dobre aj ked chceme zacat so snazilkovanim tak skoro a pevne verim, ze bude dobre uz. Lebo je pravda, ze ci zena zacne skor ci neskor moze sa aj tak nieco stat akurat ako vsade strasia ze pockat aspon par mesiacov a teda ak by sa udialo nieco zle, vycitala by som si to, to viem, ale dufam ze bude dobre 🙂 Ved teda naozaj sa nemusi zadarit okamzite. A s tymi vycitkami ta chapem, ja presne to iste. Ja som sa uzasne citila pocas tehotenstva, takze som nadalej cvicila ako pred tehu. a v den kedy som zacala krvacat som bola v praci a pila kavu ( slabucka 3 v 1 ). A cele tehu som curala velmi casto ale zrazu som chodila na wc fakt kazdych 5 min, az som nechapala a ako som curala kazdu chvilu po niektorom raze som zacala curat uz krv akoby som to sposobila tym, ze som pila vela vody a mala tu kavu. Druhy krat viem, ze si nedam ziadnu kavu a nebudem absolutne cvicit, co niesom ja necitim sa vtedy taka vo forme kedze mam sedava zamestnanie hrozne ma boli chrbat a cvicenie nato pomaha, ale budem sa bat aj cvicit a neskutocny strach budem mat urcite cely cas. Ale verim baby, ze uz nam to bude sudene a ty
@babydesire aj ked mas momentalne strach, co ti verim, ale neboj urcite bude dobre, dokopete sa pomaly do konca prveho trimestra a najhorsie bude za vami 🙂

guga79
1. sep 2015

Ahojte milé snažiliky,
tak kontrola dopadla na výbornú včera, som taká šťastná ako malá blcha.... 😅 😝
Pani doktorka je veľmi príjemná, skontrolovala ma, pozrela aj ultrazvukom a povedala mi a aj mi ukázala na obrazovke dozrievajúce vajíčko v pravom vaječníku, ľavý vaječník spal 😅 😝 , a hovorí, že mám cyklus, že všetko je v poriadku, všetko pracuje ako má..... a že v mojom prípade, keď už mám detičky, nemusíme dodržiavať čakaciu "lehotu"...... že to nechá na nás 😝 😅 tak som nesmierne šťastná a teda ideme na to 😀 😀 Tak ja teraz pevne verím, že to vyjde.....nech to trvá akokoľvek dlho...... 😅

luciferkax
1. sep 2015

@888petka888. Alez as...pri duohastone v neziaducich ucinkoch je aj zamlknuty potrat....mozno preto sa zdrahaju davat duphaston

guga79
1. sep 2015

@luciferkax fiha, a kvôli čomu sa vlastne ten Duphaston užíva?

espoleta
1. sep 2015

@luciferkax no niečo na tom pravdy asi bude, lebo keby v mojom pripade som nebrala duphaston tak pekne mam oneskorenu menštruaciu a tak mam zase zamlčany potrat a musim na kyret 😒

guga79
1. sep 2015

@espoleta och, to mi je ľúto,....zase znamená ktorý? Drž sa...... 😉