icon

Snaženie po missed abort

magnumka6238
26. apr 2015

Ahojte dievčatá, viem, že takýchto tém je tu možno už dosť, ale predsa nedá mi to urobiť možno ešte jednu🙂 v marci 25.3. som musela podstúpiť kyret po MA. včera som presne mesiac po dostala menzes, mam dilemu či sa začať snažiť o miminko už teraz alebo ešte jeden cyklus počkať, aký máte na to názor? Ďakujem za odpovede.🙂

888petka888
1. sep 2015

@luciferkax Mam duphaston doma a citala som si len teraz naco sluzi a teda som to citala uz aj skor ale pre istotu opat , tie tabletky su prave na zlepsenie menstruacie a podobne a sluzi proti riziku potratu, cize by mal plodik udrzat. Ja zas od kedy som potratila zistujem ci baby potom brali tabletky na udrzanie a vitaminy a skoro kazda brala tie tabletky na udrzanie a mali v pohode tehotenstvo, moja svagrina tak isto.
@espoleta Ale myslis, ze je to z tabletiek ? Ked pises, ze musis opat na kyret asi sa to stalo uz viac krat, bohuzial :( Tak chyba moze byt inde, tie tabletky su prave na udrzanie no ak to sa to nema opat podarit stastlivo tak nepomozu ani tabletky, ja ich budem brat a sama sa necitim tak, ze uz sa to urcite kvoli tabletkam nestane, bohuzial :( , ale mali by dopomoct..a inak ma velmi mrzi ze ta este caka kyret, drzim palce nech to mas skoro za sebou

888petka888
1. sep 2015

@guga79 Ahooj moja, tesim sa s tebou 🙂 Tusim, ze aj ty si pila alchemilkovy cajik ? Tak ten ti to mozno krasne uhojil a je urcite super pocut aj od lekara ze sa opat mozte dat do snazilkovania 🙂 Tak dufam, ze coskoro rozoberame kedy mame terminiky 🙂

luciferkax
1. sep 2015

@guga79 myslím, že skôr proti spontánnemu potratu, to ti "zachráni" a pomôže... ak začneš krvácať, alebo špiníš.. ja som však mala zamlknutý potrat... dieťatko bolo už dva týždne "mrtve" a zmizla akcia srdiečka, no nekrvácala som vôbec.....

luciferkax
1. sep 2015

@888petka888 no ano, je na udržanie.proti spontánnemu potratu ktorý sa rozbehne krvácaním... ja som brala kvôli špineniu ale..už neriešim, snažím sa neriešiť, prečo sa to stalo.. čas nevrátim, aj ked viem, že "nabudúce" budem opatrnejšia

guga79
1. sep 2015

@luciferkax ja som na tom bola podobne......podľa MS som bola 11+3 ale babatko prestalo rásť v 9+2..... 😒 ale je to za nami, treba pozerať dopredu a tešiť sa na to, čo nás čaká......

guga79
1. sep 2015

a čo si myslíte o Inofolicu? Gynekologička mi ho doporučila, aby sa MA nezopakoval...... 😝

merien259
1. sep 2015

Ahojte kocky V piatok som podstúpila kyretaz MA V 11tt som ok žiadne bolesti len slabulinke spinenie. Ale zaujíma ma či ste tu niektorá čo máte PCO a po zákroku sa vám podarilo otehotnieť do 3 mesiacov, predtým sme sa snažili rok ale skončilo to neúspešne ďakujem

luciferkax
1. sep 2015

@guga79. ja som bola presne 11+3 len babo bolo tak 8+2.. veru..maternicu a vajecnik mame..to je zaaaaklad... plakat nam nepomoze

luciferkax
1. sep 2015

@merien259. moja svagrinna kvoli pco dlho nemohla otehotniet no po MA a naslednom kyrete otehotnela hned na prvy pokus..zelam vela stastia 🙂
@guga79. este som o tom nepocula..co je to

guga79
1. sep 2015

@luciferkax ahoj, tiež to mám prvý krát, je to kombinácia kyseliny listovej a inozitolu, či tak nejako...výživový doplnok..... 😝

gabusssa
1. sep 2015

@guga79 Niekdo si ho chváli, niekde som čítala, že zvykne rozhádzať cyklus. Ja som tiež rozmýšľala, že si ho kúpim, ale ja sa tiež asi poradím s lekárom.

merien259
1. sep 2015

@luciferkax dakujem potesila si ma

gabusssa
1. sep 2015

Ja presne ako Vy tiež ledva čakám na to, kedy sa budeme môcť začať snažiť. Tento týždeň boli práve tie dni, keď už konečne.... Avšak čo čert nechcel syn dostal angínu a ja hneď od neho, takže som namiesto snažilkovania na antibiotikách. Viem, že sa svet nezrúti, ale ten ďalší mesiac je tak ďaleko....

espoleta
1. sep 2015

@888petka888 ako jasne že duphaston ako taky za to nemôže, ale tym že ten plod udržiava v maternici čo za normalnych okolnosti by sa vyplavilo keby to bolo poškodene. Takže ja už by som brala duphaston jedine keby bol problem ale už len tak pre istotu to nie. Prve tehotenstvo bolo bezproblemove a tiež som krvacala a až potom sa nasadili lieky ale bol to silny bojovnik a ešte si aj lebedil v brušku 10 dni po termine, ale druhe a tretie tehotenstvo akoby zakliate. Uvidime čo povedia testy, možno sa najde pričina

luciferkax
1. sep 2015

@gabusssa och, to je smutné a určite to nan álade nepridá... ale tak.. radšej mesiac počkať ako sa snažiť a brať antibiotiká s angínou.....
@espoleta áno presnet o mi povedala moja gynekologička, že zrejme keby som enbrala duphaston tak by som začala krvácať a tak... kým je bábatko v brušku OK, tak má zmysel ten duphaston brať, abyh o udržal.. ale podla mna, ak je plodík raz poškodený, má vadu,t ak ten duphaston to nezachráni

luciferkax
1. sep 2015

@guga79 fíha, poggooglim a spýtam sa na to lekárky.. a začala si ho brať?

888petka888
1. sep 2015

@guga79 ja som otom pocula,lebo to brala svagrina a momentalne to uziva kamaratka. Svagrina ked to brala tiez predtym potratila, ale brala to aby sa opat zadarilo. Ked otehotnela doktor jej odporucil na zdravy vyvoj plodu Feminion. Cize od oboch som to pochopila tak, co mi hovorili, ze aj zeny co dlho nemohli otehotniet sa im zrazu zadarilo ale nic otom ze sa to uziva aj pocas tehu aby sa predislo potratom som nepocula. Moj doktor ma letak o inofolicu na dverach a tiez som tusim citala len otom ze na planovanie tehotenstva pre zeny ktore tuzia otehotniet,tak ktovie 🙂

lavender84
1. sep 2015

@guga79 ahoj tiez mi o nom dr vravela,ale len ak by sa nedarilo otehotniet, nic "protipotratove" neexistuje -ano ak zena zacne krvacat no plod je ok da duphaston + kludovy rezim, ak sa zacne predcasne otvarat infuzie +1 steh na krcok maternice ak je plod v poriadku... No ak plodik proste v poriadku nieje - co je pravdepodobna pricina vsetkych potratov ci zamlknutych alebo spontanych priroda to zariadi (sice kruto) po svojom... Myslim,ze najdolezitejsie je byt psychicky v poho a netlacit na pilu silou-mocou 🙂 drzim palce pa

guga79
1. sep 2015

@luciferkax ahoj, áno, začala som to brať, na odporúčanie dr. 😅
@lavender84
@888petka888 nebojte sa, ja som v pohodke, len mi to lekárka dala, uvidím, dokedy to budem brať 😝

merien259
1. sep 2015

baby ten inofolik je dobry pre zeny ktore maju PCOS ale samozrejme aj pre vsetky ostatne ktorým sa nedari otehotniet 😉

m2mysha
2. sep 2015

mne gynekolog po MA povedal, ze teraz musime mat planovane tehotenstvo ( mali sme ho aj predtym, nebola to nahoda ale chceli sme baby) ..ale mal na mysli, ze planovane jem duphastom. po prvej mrske a kontrole ( vsetko bolo uplne v poriadku) mi predpisal duphaston a ten uzivam vzdy od 11-25 dna cyklu .. teda teraz druhy krat. Snazilkujeme ako o dusu tento tyzden, tak snad vyjde 🙂 drzte palceky

babydesire
2. sep 2015

Baby,ktore sa zaujimate o INOFOLIC: ja ho tiez uzivam bo obsahuje inozitol a kyselinu listovu.kupujem si ho sama.uzivala som ho 2x denne pred otehotnenim a podarilo sa hned na prvy sup otehotniet (ale zial v 10tt MA a kyretaz) a druhy krat tiez hned ako som ho zacala brat 2x denne.ci pomohol alebo by sa zadarilo aj bez neho neviem.uzivala ho kamoska takze ja uz ho poznam dlhsie.skoda ze je tak drahy.cyklus mi nerozhadzal skor upravil.lekari ho odporucaju zenam ktorym sa nedari dlhsie otehotniet alebo s PCO a pod. Ale co viem tak neublizi.

888petka888
2. sep 2015

@m2mysha Aj ja cakam na kontrolu a s doktorom sme sa tak isto dohodli, ze budem cely cas brat Duphaston okrem toho zacnem zachvilku brat Femibion, ty beries aj nejake vitaminky ? A hlavne vam drzim palce nech sa podari, cize ste sa zacali snazit po prvej mrske ? 🙂
@babydesire Ahoj 🙂 Kedze cakas opat babatko, mozem sa opytat po akom case ste sa opat zacali stazit o dalsie babatko ? A Teraz druhy krat ked si otehotnela, tak ty si uzivala hned tabletky na udrzanie Duphason, alebo nejake vitaminky ? A gratulujem, nech si zdravo tehulkujete, baby ako ty su pre mna motivacia, ze aj ked to raz dopadlo zle, tak sa predsa podari opat a snad uz vsetky uspesne do konca 🙂

luciferkax
2. sep 2015

@guga79
@guga79.
Ja som zvedava na piatkovu kontrolu...ale viem ze Infolic ma reklamy v cakarni no zatial som ho nepotrebovala...

m2mysha
3. sep 2015

@888petka888 beriem este kyselinu listovu, kt som si kupila v lekarni. a ano, hupli sme na to, hned po prvej mrske, citila som sa fyzicky aj psychicky ok, tak sme to skusili. Tiez som toho nazoru, ze cakat pol roka (ak sa baba citi uplne ok a aj kontroly su v poriadku) je blbost, bo ak sa ma nieco stat tak sa to stane aj potom. Tak uvidime ci to teraz na druhy sup vyjde, predym sa nam podarilo hned na druhy krat, tak tajne dufam, ze to vyjde aj teraz 🙂

888petka888
3. sep 2015

@m2mysha To aj my sa teraz ideme uz snazit, tak dufam, ze budeme stastne obe a mozno aj v rovnaky mesiac :D tak mi napis ako ste dopadli, ci sa podarilo 🙂 nam vyslo na prvy krat vtedy tak ja tiez pevne verim ze aj teraz to tak bude, hned po cisteni sice plac ze isto sa tak rychlo nepodari co ak sa to stane opat,no teraz uz som tak psychicky naladena, ze verim ze vyjde hned, ze uz bude vsetko v poriadku tak dufam ze sa mi to splni 🙂

guga79
3. sep 2015

@m2mysha
@888petka888
no dievčence, aj ja sa k vám pridávam......my tiež sme začali 😅 😅 tiež som po prvej mrške od zákroku......tak uvidíme..... držím palčeky kočky. .....

888petka888
3. sep 2015

@guga79 Moja aj ja ti drzim palceky 🙂 Ja sa zaujimam o vase pozitivne spravy, takze mi dajte vediet. Nedavno sme sa utesovali po strate, potom si radili co uzivat, teraz sa podporujeme v snazeni a velmi dufam, ze zachvilu sa radime a hovorime si otom ako sa ktora citi v tehulkovani ;)

luciferkax
3. sep 2015

@guga79
@guga79. Velmi ti drzim palce.... nech vam vsetko dobre dopadne!!!! Ja som tei tyzdne po...cakam na mrchu a potom huraaaa na to 🙂 🙂

luciferkax
3. sep 2015

@888petka888. ved som vravela ze.musime verit ze sa stretneme v skkupinkach napr. julovky ci junovky 2016 😀