Snaženie po missed abort
Ahojte dievčatá, viem, že takýchto tém je tu možno už dosť, ale predsa nedá mi to urobiť možno ešte jednu🙂 v marci 25.3. som musela podstúpiť kyret po MA. včera som presne mesiac po dostala menzes, mam dilemu či sa začať snažiť o miminko už teraz alebo ešte jeden cyklus počkať, aký máte na to názor? Ďakujem za odpovede.🙂
888petka888 tak my sme sa zacali snazit hned,2dni som preplakala a truchlila za mrtvym babatkom a na druhe som ani nechcela pomysliet..moj partner mi bol vtedy velkou oporou aj ked viem ze svoj zial dusil v sebe kvoli mne aby ma podrzal,chcel sa o druhe snazit hned ako budem pripravena,vraj to budeme skusat tak dlho dokym sa to nepodari..dodalo mi to novu nadej a tak sme zacali uz par dni po kyrete (lekar by ma asi ukamenoval ak by to vedel) no ja som sa bala aby som sa nezrutila a tato nadej mi pomahala sa vyrovnat so stratou..ale je to na kazdom ako sa rozhodne,dolezity je fyzicky aj psychicky stav..ja som nemala ziadne komplikacie po kyrete tak sa dalo aj ked sme boli najprv opatrny...podarilo sa nam otehotniet o 2 mesiace (presnejsie 27.4.15 kyretaz a 17.6.15 mi zacal posledny menzes,teda 2menstruacie a tretia uz nebola.14.7.15 som to mala dostat ale nic tak 15.7.15 som spravila test a dusik tam bol slabunky ale bol).moj gyn mi nedal nic.odporucil mi kyselinu listovu ale tu som uz brala (a stale beriem do konca 12tt ju chcem douzivat). Mne dost pomohla a pomaha kamoska.odporucila mi napriklad po potrate uzivat pupalkovy olej a alchemilkovy caj (pozor,ten sa nesmie uzivat v tehu).brala som 2x denne inofolic a aj inu kys.listovu a vyhybala sa alkoholu,energetakom,kave a pod.proste uz pred tehotenstvom som sa chovala ako tehotna.ci a co ak nieco z toho zabralo neviem,faktom je ze sa to podarilo a ja dufam,ze sa dostaneme do uspesneho zdraveho konca. Tiez som po potrate prelustrovala internet a MK v tend "O tom sa tazko rozprava" som nasla mnoho pozitivneho a inspirativneho,pribehy inych dievcat som hltala a dost mi pomohli k pozitivnemu pristupu ze ked sa tolkym zadarilo a bolo vsetko ok tak aj mne to moze vyjst. Stale sa vsak bojim ale dufam ze to dobre dopadne. Tak vela stastia a neboj uvidis ze aj ty tu potom budes pre dalsie "takmermamicky" inspiraciou.
...ak sa vás môžem opýtať žienky - snažilky, koľko máte rôčkov?
@888petka888. Cakaj ma tam..ja dobehnem tyzden dva po tebe 🙂 🙂
@guga79. Nooo ja mam 26
@luciferkax tak to si mladučká ešte, ja už o desať viac....... aj preto si myslím, že mi dr. doporučila Inofolic.... 😅
Ja mam 31 🙂
@babydesire Uplne som sa pohltila do toho citania 🙂 Vela energie mi taketo spravy dodaju, ked si predstavim ako si uz opat stastne tehulkujes, no proste taka opora alebo teda inspiracia. Dakujem aj ja dufam, ze zachvilu budem ja inspirovat ine zienky ze ako pekne to vyslo 🙂 A tebe s babatkom drzim palce, nech sa vam dari a dobojujete to uspesne az do konca a nech ste zdravucki 🙂 A inak strach je alebo bol v tych uplnych zaciatkoch neskutocny ? Myslim ci sa to nebude opakovat, ci si sa vedela tak psychicky naladit, ze teraz bude uz len dobre 🙂
@luciferkax Moja, velmi rada ta tam pockam 🙂
Zenusky ja mam 23 s vacsinou co som si pisala uz aspon jedno dietatko mate vy uz aspon viete co vas caka pocas tehulkovania aspon priblizne, lebo viem ze kazde tehu je ine, no ja idem do neznama 😀 ale tesim sa
A baby mala otazka na vas. Ja som bola na kyrete 24. 8, cize si cakam na prvu mrsku. Vcera som asi mala plodne dni ( sudim podla vytoku). Odo dna cistenia bol vcera 11 den sice ale krvacala som uz pomaly tyzden predtym, cize mozno telo si to vysvetlilo a nejak vypocitalo cyklus po svojom, totiz ked som otehotnela predtym moj plodny den bol nejaky 16 den. Ale co ma prekvapilo ja som vcera mala zaroven aj take slabe bolesti brucha akoby menstruacne, niektore baby pisali, ze mavaju pocas plodnych dni aj bolesti brucha ale ja som to nemala NIKDY. Je mozne, ze sa to zmenilo ozaj po kyrete, ze teda urobi s telom nejake zmeny? Pretoze vacsina zien aj po cisteni dostala mrvu mrsku o nejakych 28 dni, ale to snad tie ktore mavali aj predtym presny cyklus ? Ja som si totiz stale znacila 28 dni a potom cakala ( bud mi meskal menzes dva dni, styry, maximum sedem) proste velmi nepravidelny. Tak uz som dumala, ze ktovie dokedy budem cakat ja na ocakavanu prvu mrchu ked som mala cyklus uplne rozhadzany ale vcera ked som pravdepodobne pri plodnych dnoch zrazu mala bolesti je mozne ze sa upravy aj cyklus a dostanem teda na 28 den ? Teda baby kedy ste vy dostali prvu mrchu od cistenia a mavali ste cyklus pravidelny 28 dnovy alebo ako? Dakujeem 🙂
@888petka888 ahoj je velmi pravdepodobne,ze sa ti cyklus upravi aj budes citit plodne dni, po kyrete sa v mnohych pripadoch zmeni cyklus zeny, niektori to prirovnavaju dokonca k porodu no ja to az takto nevidim... Ja som mala MA 26.6.15 mrska prisla 26.7.15 ,tiez som na 14dc citila bolest v podbrusku ovulaciu snazilkovali sme 🙂 a vysledok? Ten vam poviem po prvom sone 😉
@888petka888 ja.ta len opravim ze velmi nepravidelny cyklusje ked ti mrcha chodi tak raz za dva tri mesiace, ked je rozdiel medzi cyklami vacsi ako 22dni...do 22dni je mierne nepravidelny arozdiel plus minus 7dni je velmi pravidelny....cize kazdomesacny....vsade sa sklonuje tablba 28cka...ja neviem to je...a aj tak som bola prestastna ked sa mi podarilo skrotit cykly zo 45-60dnovych na 30-36....nieje vsetko ako hodinky....co maju povedat baby co maju kramy 5 krat do roka ked ty mas podla svojich slov cyklus rozhadzany...o MA velmi neverim ze by si mala ovulku uz na 11den....skir ti mozu pomaly zacinat plodne dni...to ze si pred tym necitila ovulaciu neznamena ze teraz nemozes zacat...neviem ci to mavplyv....mna napr nikdy prsia neboleli az posledny polrok ma pred ms zacali....dovod netusim 🙂
@lavender84 Ahoj, tak tebe prisla mrska krasne ukazkovo presne 🙂 Dakujem pekne za info, mozno sa mi to nejak pomeni, upravy no 🙂 A super, velmi velmi ti drzim palceky nech sono dopadne vyborne 🙂 Daj potom urcite vediet, ze sa budem tesit s tebou, kazda z vas ma totiz potesi ked tak rychlo po MA sa podari opat a verim tomu, ze kazda jedna uz stastlivo 🙂
@1234lubka Mas pravdu viem, ze su bohuzial baby ktore maju cyklus ovela horsi, nepravidelnejsi ako ja. Super ked sa to u teba upravilo aspon takto. Ja by som samozrejme bola najradsej ak by som mala presne 28 dnovy kvoli tomu, ze cim je dlhsi pri snazilkovani to je nevyhoda kym sa zena docka mrsky a teda zisti ci to bol uspesny mesiac 🙂 Ale samozrejme viem, ze natom niesom najhorsie, no sam doktor mi napisal ze cyklus nepravidelny aj ked teda stale to je este v norme viem, len ma skor zaujimalo, ze baby ktore maly takyto trochu rozhadzany nie presny ako hodinky, kedy teda dostali po kyrete prvu mrsku, kedze skoro kazda pise ze po tych 28 dni a zaujimalo aj ci sa vplyvom kyretu mohli stat zmeny aj voci tomu ze zacali bolesti pri tych plodnych dnoch, ale mozno ano 🙂 Pretoze, som z toho predtym nemala pocit ze cistenie moze telo nejak inak nastavit, mozno upravit, ale tak ktovie . Dakujem aj tak a tebe drzim palce nech je ten tvoj cyklus co najlepsi, najpravidelnejsi lebo si neviem predstavit, ze cakam na mrchu az tych napriklad 60 dni 😖
@888petka888 no tak my to vysvetlil doki...to kazdy po svojom 🙂 ja som potom bola prestastna ked som presne vedela kedy ju mam cakat to bolo super. Presne 14dni po ovulke 🙂 predtym to boli anovulaky asi vsetko...je to strasne..druhe zeny uz druhe kolo a ty netusis na com si..cakas a cakas...teraz uz mrsku necakam 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 najblizzsi rok urcite nie 😉 😉 😉 drzim ti palceky a pisielam bacily 😉
@1234lubka Dakujem, dakujeem dufam ze sa "nakaziiim " 🙂 A jejooo ty si dalsia stastliva, tak sa tesim velmii tak mi rozpovedz aj ty trosku ako to bolo u teba 🙂 Tiez si po kyrete a teraz cakas babatko a v ktorom tt si ? 🙂 Drzim vam palceky nach ste zdravucki 😉
@888petka888 no chvalapanu bohu neviem co je to kyret...ale tak trvalo to 20mesiacov..boj z cyklami..samozrejme u dokiho som bola stale v poriadku...ziadne cysty zrasty nic...ciste..hormony ok...nechapem a krany nikde..stale ked som prisla tak povedal ze to vyzera ze za par dni dostanem a furt som potom aj dostala...bez vyvolavacky...potom som zacala pit alchemilkovy caj (od 1dc do 15dc) ten mi cykly zazracne upravil..zrazu 30dnovy (som bola v strasnom soku ze taka rychlovka), potom 33..a tak stale asi 5mesiacov..potom som sa uz "nasrala"....doki povefal ze ked nechcem hormony tak mam skusit inofolic dva saciky denne...vrim tomu ze keby som nepila predtym caj akebo nebrala inofolic moje kramyby sa vratili do starych kolaji...tak som nakupila inofolic najprv tri balenia..potom dalsie tri...aaa uz netrebalo jeden aj pol mi ostalo 🙂 predala som 🙂plus mm som nasadila vytaminky z dm 🙂 uz som odzajtra 14tt 🙂druhe tehu...prve bolo..neplanovane...na supu 😉
Velmi ma potesila pozitivna sprava na alchemilkovy cajik. Ja ho tiez pijem od kedy som bola na kyrete, baby ten caj vychvaluju do nebies, ze krasne hoji maternicu plus skor otehotneli a tvoja skusenost ze ti tak zazracne upravila cyklus je super. Velmi dufam, ze aj mne pomoze nato aby som prvu mrchu po cisteni dostala ten 28 den, pretoze sa tak neviem dockat kedy mozem ist na snazenie to ma tak drzi pri dobrej psychike a aj tyzdnove meskanie nieje vela ale vies pre mna je aj ten tyzden cakania navyse zdrvujuci 🙂 Velmi sa s tebou tesim, ze sa vam nakoniec podarilo aj ked si viem predstavit, ze tie mesiace cakania boli zdrvujuce. Nam sa zas podarilo na prvy sup, co som bola velmi prekvapena a stastna neskutocne no nakoniec potrat :( Z mojho okolia som tolko pocula o potratoch ako sa to teraz stava casto aj svagrina si tym presla. Niesom typ cloveka co sa stresuje dopredu alebo nieco zle predpoveda, no ked sme uvazovali kedy to povieme tak ma nutkalo nieco cakat stale som chcela cakat do dalsej kontroly ked opat potvrdi, ze je vsetko ok. V den kedy som bola na kontrole, ze je vsetko v poriadku sme to povedali bratovi so svagrinou lebo som si povdala, ze aj ked sa to tak casto stava ze zena potrati ale ved mne sa to predsa urcite nestane. V ten den mi este drahy len spomenul, ze jeho dve kolegyne potratili, ale ze ja sa nemam coho bat a mam byt kludna a na druhy den som uz krvacala :( Tak to akoby byva, ze baba ked otehotnie nechcene vtedy malo kedy byva, ze potrati alebo ma komplikacie a take vytuzene sa stava tak casto, ze zena potrati alebo teda sa jej nedari dlho otehotniet. Ja si neviem vysvetlit nikdy som nemyslela, ze aj mne sa to stane, ale tak ideme dalej noo. Vam velmi drzim palceky s drobeckom 🙂
Ahojte snažilky,
ste sa tu krásne rozpísali, tehulkám už teda gratulujem a silno držím palčeky, nech sa im darí......
Ja som tiež nepredpokladala, že by sa mi niekedy mohlo stať, žeby som mala zamlknutý potrat, veď už máme tri detičky...... no opak bol pravdou, máme to za sebou aj my..... ☹ ale ideme ďalej. Kyret som absolvovala 17.7. a mrška mi prišla 20.8. Po kyrete je maternica a vôbec brušná dutina oveľa citlivejšia na bolesť...... 😝 Na kontrole tento pondelok aj pani doktorka skontrolovala vaječníky a teda povedala mi, že pekne nabehol cyklus, jedno vajíčko sa tam pekne pripravovalo ...... takže snažilkujeme a uvidíme.... 😝 😝 A tiež som pila alchemilkový čaj, teraz už nie....ale Inofolic mám tiež.
.a je tu nejaká "staršia" snažilka ako som ja? Všetko ste také mladučké babulky 😉
@888petka888 neni to vela.🙂 zavisi kedy som mala.ovulku...stale.14dni po ovulke ms...takze skor cakanie na ovu bolo take...kedy ako raz na 16dc druhyraz na 20dc ...podla toho som sa orientovala...v ktorom tyzdni si potratila...ja som sa stale bala ci tam ezte je..furt som si chytala prsia ci este bolia 😉 ja mam z cajom dobru skusenost...ked som zacala inofolic tak som cajik prestala pit ale pomohol..vraj niektorym rozhadzal cyklus..mne napravil..treba pit pravidelne..stacilo ze som dva krat zabudla a uz sa mi cyklus predlzil 🙂 v utorok mam poradnu aj prve sono...tak som zvedava dufam ze vsetko bude ok....vsetky merania...🙂 drzim palce 🙂
Zienky moje tu sa musi snazilkovat o dusu 😀 ked 2dni nikto ani tuk 🙂 ako sa mate?
No my sa mozme snazilkovat az od novembra, resp, az ked budu zo vstekeho vysledky.
@lavender84. Nieeee...ja mam este dva mesiace cas...vv piatok gynekologicka vravela ze sliznica sa mi uz pekne hoji ale mala by som pockat na ustalenie hormonov a kym nabehne normalny cyklus...do tyzdna cakam prvu mrchu..a potom o styri tyzdne dalsiu..a hadam bude vsetko ok a potom mozme zacat..ozaj aka bola vasa prva mrcha? Ako vzdy?
A navyse zajtra idem na endokrinologiu tak aj tam musim mat vsetko OK.
Inac sme sa bavili s gynekologickou ze "preco sa to stalo"... vraj nabuduce mam pred itehotnenim brat aj kyselinu listovu..vravim ze brala som..a ona ze tak mi potom skusi dat duphaston..vraj prekrvuje a spevnuje sliznicu...lebo vraj sa moze stat ze sa vajicko uhniezdi g casti kde sa poriadne nedokrvuje a odumrie..lenze...aj ten som mala..pokrcila plecami a povedala ze nevie..ale ze posledne roky rapidne stupol pocet potratov "z nicoho" a ze sama je z toho zufala ked ako lekar viac pomoct nemoze
AHOJTE....pridavam sa.....cakali sme babo, no pred par dnami som potratila v 6tt. Cistim sa sama, zatial som odmietla kyret. Chcela by som troska pockat, nepojdem do toho hrrrr... rada by som schudla a dala si maternicu dokopy, objednala som si gynastan cajik a uvidime... drzim prsty
@luciferkax velmi podobnu skusenost s dr mam aj ja, pricina sa nijak extra neskuma pokial nieje opakovany MA no u mna to pripisuje chripke (alebo takemu zmutovanemu virusu) co som mala mesiac pred otehotnenim, vraj to mohlo poskodit plodove vajce.? Neviem, asi to tak malo byt so synom som ostala tehu na 1x a v aprili tiez, tak verim,ze teraz bude vsetko ok 😉
@jankastubka november je cubi-dup 🙂
@reni1512 moja dr vravela ked su vysledky a maternica ok zena moze zacat snazilkovat ked sa nato bude citit pripravena, niekto ide nato hned, niekto si radsej pocka.. 😉
@luciferkax ahoj, mne prvá mrška po zákroku trvala cca 4 dni, a bola primeranej intenzity.... 😅 😝
@lavender84. Pytala som sa preco nie hned so snazenim a vraj pri kyrete sa sposobuju na maternici aj male ranky tak radsek nech sa zahija...

@luciferkax Ano ja verim na tie julovky 2016 , vidime sa tam ;)