Snaženie po missed abort
Ahojte dievčatá, viem, že takýchto tém je tu možno už dosť, ale predsa nedá mi to urobiť možno ešte jednu🙂 v marci 25.3. som musela podstúpiť kyret po MA. včera som presne mesiac po dostala menzes, mam dilemu či sa začať snažiť o miminko už teraz alebo ešte jeden cyklus počkať, aký máte na to názor? Ďakujem za odpovede.🙂
@luciferkax urcite ano do poriadku sa musi zena dat ako psychicky tak aj fyzicky preto som pisala,ze ak je uz maternica ok zalezi len do toho,ci sa uz zena citi nato,aby to opat skusila 😉
guga79 ja mam 29rokov..ano asi si tu v tejto debate najstarsia ale ty mas uz 3deticky a prve si mala v 25! Zatial co sme tu aj take ktore nemame ani jedno a rokov dost aj na 2deti.ak vsetko dobre pojde,moje prve sa narodi v marci 2016 a ja 2.7.2016 oslavim 30.narodeniny.skoda,ze som nemala stastie na partnera,ze to trvalo tak dlho kym som svoju lasku nasla,bo vzdy uz od malicka som tuzila po dietatku a od 25tky som pocitovala tlak biologickych hodin.ta tuzba mat dieta sa stala takou silnou az nutnostou.casto som bola v depresiach,bo som bola stale single a bez nadeje ze raz sa stanem matkou.dufam,ze sa mi to splni a v marci 2016 privitame na svet nase prve babatko 🙂
@babydesire ahoj, máš pravdu, nájsť toho správneho partnera pre rodinu nie je dnes žiadna sranda, preto som rada, že si nakoniec svoje šťastie našla a budete sa spolu s drahým tešiť z krásneho voňavého pokladu.....veru, prvé som rodila v 25tke...... 😅
888petka888 som rada,ze ta aspon takto troska povzbudim a dakujem,si mila 🙂)) No, bala som sa a stale sa bojim a bat sa budem. Najprv som sa bala pred tehu : co ak to nepojde? co ak sa to zopakuje? A potom ked sa nam podarilo opat otehotniet bol strach este vacsi : znovu som sa bala potratu..vies,prvy raz si to nepripustas ze sa take nieco moze stat aj tebe,pohlti ta radost a akasi istota ze ved davas na seba pozor,lekar povedal,ze je vsetko ok,si uplne zdrava tak co sa moze stat. a vidis.moze.a druhykrat uz ratas s rizikom,viac si to pripustas ze sa moze nieco zle stat.ano kazdy vravi upokoj sa,strach a stres nerobi dietatku dobre.ha.skuste si to!kazda sme ina.jedna to zvlada statocnejsie ina nie.ja som odjakziva citliva az moc.takze ma strasi vsetko.napriklad som panikarila v 10tt,predstav si,ze mi na 2dni vypadli pravidelne nevolnosti (pri prvom tehu nebola ziadna nevolnost,pri druhom som mala asi od 7tt nevolnosti,nic vazne,ziadne zvracanie ale predsa to bolo ine).nevolnost som mala od obeda do neskorej noci,pricom vecer a vnoci to bolo najhorsie.rano ok a od obeda znovu.tak asi 3tyzdne.a potom ta sobota (9+3tt) a nevolnost nikde.o 21hod.som uz panikarila.chcela som ist do nemocky.priatel a kamoska ma utesovali.bala som sa,nemohla som spat.hlienu som tiez mala menej.nakoniec som nejako svoj strach ovladla.v pondelok vecer som sa chvilu citila cudne.v utorok viac a v stredu bola nevolnost spat tak ako som si na nu zvykla.v stvrtok prva poradna a odchadzala som s usmevom a prvou fotkou nasej lasky 🙂 Vies ja som sa bala aj preto lebo prve mi zomrelo v 10tt. Dnes tehu nevolnosti su tak ze jeden den su a potom 3dni nic.potom vecer cosi a zasa den dva nic.asi uz ustupuju.bala som sa a nech sa namna hneva kto chce ale aj z povercivosti.najprv o tom vedela len naj kamoska.potom moja veduca a rodicia a potom sme to museli povedat svagrovej.nikto iny to nevie,len si mnohy myslia ze som ale vyvraciam to.v stredu zacinam 13tt.ideme na sijove prejasnenie ak vsetko dobre dopadne,povieme to aj priatelovej mame.ale i tak sa bojim.navyse nahoda,ze: prve tehu - otehotnela som 2mesiace po snazeni,tak isto aj pri druhom tehu,pri prvom posl.menzes zacal 17.2. pri druhom 17.6. tak nech sa nikto necuduje ze hlavne v 10tt som bola ako na ihlach.pytala som sa sama seba: je to nestastne dejavu,alebo druha sanca ? Od 11tt som kludnejsia no i tak.ak by som mala sono doma v obyvacke,a bolo by neskodne pouzivat ho casto.pouzivala by som ho kazdy den! A teraz k tej ovulke a cyklu : ano,moze sa stat a stava sa vraj ze po tehu (je jedno ci bol potrat alebo uspesny porod,nezalezi na kyrete) sa men.cyklus upravi.kamoska ma jedneho syna a mavala velmi nepravidelny cyklus,zd aj par mesiacov nic,a po porode sa jej upravil.ma kazdy mesiac.ja som mavala nepravidelny podobne ako ty (tak cca 24-35dnovy) kazdy mesiac inak.potom som zacala brat antiku a upravil sa (ale to sa nerata).uzivala som ju asi 8rokov ale obcas som ju nebrala,nemala som staleho partnera... ale ked som ju 24.dec 15 vysadila zblbol mi cyklus (gyn nevie preco),krvacala som niekolko krat za jeden a pol mesiaca,krvacanie bolo intenzivne bez bolesti a trvalo od 3-10dni,prestavky boli asi 3dni,5dni,tyzden,2tyzdne.az som sa 17.2.nasrala,zrusila kavu,energetaky a alkohol nasadila kys.listovu a 2xdenne inofolic a menzes uz neprisiel..po potrate som prvy menzes dostala na 27dc,druhy na 26dc,treti neprisiel.takze tie dva cykli boli pravidelne celkom.ale brala som stale inofolic a kys.listovu,pupal.olej a alchemilku (uzivat len do ovulacie!). Ako pises aj tyzden pri cakani na ovulku a menzes je moc.pre mna kazdy jeden den bol vecnost. Ovulku si sledujem podla hlienu.pri prvom tehu som ju mala v polke tak okolo toho 14dc (presne neviem bo som mala "potopu" v nohavickach asi 4dni).v prvom mesiaci po kyrete som asi nemala (takmer ziadny hlien),v druhom mesiaci ano.ale asi sa neuchytilo (aj ked myslim ze k oplodneniu prislo)a potom dalsi cyklus som ovulku nezbadala (hlien nic moc) ale musela byt ked to vyslo. Tak to je zatial vsetko. A kedy cakas prvu mrsku?
guga79 dakujeme 🙂) No pokusate sa o 4.baby.ja som tiez chcela vzdy 4deti.ale budem rada ak sa nam podari aspon jedno zdrave a zive priviest na svet. Drzim palce nech pribudne dalsi drobcek do tvojej rodinky ;)
guga79 jednoho anjelika mate v nebicku,on vam dozrie na tie tri co mate aj na to dalsie ktore prijde 🙂
@babydesire Moja zlata ako si sa pekne rozpisala 🙂 Dobre sa mi to tak cita, ze ako to prebiehalo vsetko u niekoho ineho. Hned na zaciatok podotknem, ze bola uzasna poznamka ze ak by si mala doma sono ktore by bolo neskodne robila by si si ho kazdy vecer, podarena :D Ale chapem ta jasne, zena hlavne ktora si prejde potratom bude stale druhy krat bojazliva, ustrachana, ked ten kto to nezazil nevie. Aj s tym cakanim kedy to poviete ta chapem. Dnes sme uz obklopene recami ako su bezne dnes potraty a pomaly kazda druha si to zaziva, no napriek tomu som si hovorila, ze mne sa to nestane a na druhej strane som maala taky strach a vkuse som vyckavala kedy to povedat aspon rodicom, pritom som si hovorila, ze ved niesom poverciva urcite sa nic nestane len preto, ze to niekomu poviem. No napriek tomu som sa obavala, cakala len na dalsie sono a cakala ze ci je vsetko v poriadku, uplne take citaky som mala asi, ze to nebude nakoniec dobre. Ja zas verim, ze v tvojom pripade to je osud vsetko taka nahoda lebo tento krat to vyjde a budete s partnerom najstastnejsi a zavidim vam v dobrom samozrejme to radostne ocakavanie, aj ja uz chcem velmii 🙂 Ja sa cudujem ale zas som rada, ze prvu mrsku cakam az okolo 24 septembra ( vecnost :( ), ale posledne dni mam taky vytok silny tiez podla mojho odsledovania plodne dni, ak sa nemylim. Tak to jedine ma tesi, ze ak to je ozaj to tak vsetko pekne nabehlo zatial to tak vyzera a mala som dojem, ze z toho ako silno sa mi preukazovali by som otehotnela snad hned teraz na prvu supu :D Mna dnes bohuzial doktor tak odradil, ze teda ako mam pockat aspon dva cykly pritom som si dala do hlavy, ze cakam len na prvu mrsku ale uvidim co mi povie po kontrole teda, trapim sa tym, ze mavam casto zapaly :( Aj v tehu som mala a mam to aj v papiery z histologie a este mi to nestihol odovodnit doktor, tak ani neviem ako si mam ten papier vysvetlit, ze ci nasli pricinu ci ako. Ci zato mohol zapal alebo neviem teda. Dnes si hladam aj nejake probiotika, lebu su aj "speci" pre tehotne ktore zaroven posilnuju sliznicu a posilnuju imunitu celkovu a hlavne zenskych veci plus by mali liecit tie zapaly, tak uvidime. Moze pomoct, no nemusi. Dokonca super prirodne antibiotikum proti zapalom je cesnak aj na ten sa chcem odhodlat, ze kazdy den ale fuuha naposledy ma palil z neho zaludok, ale chcem sa snazit vsemozne a hlavne co najviac prirodne, tak uvidime 🙂 Joj tak velmi vam prajem zdravicko, lebo velmi ta podporujem aj psychicky, lebo uz teraz viem co si prezivala a prezivas ten strach myslim lebo ten aj ja citim uz teraz a to este niesom v tom 🙂 Tak drzim palce velmi velmii a posielam pusku aj drobcekovi, nech sa take male zlaticko teda nalepi aj na mna 🙂
@888petka888 Ahoj, ked najdes dake probiotika budem rada ked napises. Ja som uzivala svajciarske Laktobacily 5, ale myslim, že tie su skor na crevnu miklofloru zamerane. A indonalu neverim, uzivala som ho niekolko mesiacov a uspech nemal ziadny. Ja mavam casto mykozu alebo zapal. Doktor tomu nejako pozornost nevenuje, ale teraz po MA mi robil test na zapal a ten je OK, tak ho chcem donutit nech mi spravi test na pohlavne choroby. Clovek ani nemusi vediet ci nieco ma alebo nie... A verim, ze do dalsieho tehotenstva sa strachu z neuspechu zbavi....dufam
888petka888 juj moja zlata,si fakt velmi mila..som rada,ze som ta mohla povzbudit.. :D A ty si mala teda nejake zapaly?a teraz si uz fyzicky v poriadku? Hm.a kedy (v akom tt) si prisla o drobca? Pises,ze sa ti zda ze mas ovulku,moze byt,su aj take ktore otehotneli hned,ze ani menzes po potrate nedostali a dobre to dopadlo.ale ja ta nechcem navadzat.zalezi na vas dvoch kedy sa do toho pustite.ak si ale uz ovu mala vies ze teraz treba zasa pockat mesiac do dalsej ovu.hm,doktora pocuvaj ale myslim si ze ak zhodnoti tvoj stav za dobry tak o psychickom stave rozhodujes ty.ak nemas bolesti,ci ine komplikacie po kyretazi a maternica a krcok sa ti pekne hoja tak nieje dovod preco cakat.ale ako vravim,zavisi to len a len na vas dvoch.neviem ci uz mate sex,ale radsej zo zaciatku treba opatrne,ziadne divoke postelne kreacie a ak by ta nieco zabolelo alebo by si sa uprostred toho zlakla,popros ho nech skonci,ak ta miluje bude to tolerovat a da ti dost casu. Verim,ze coskoro sa vam to podari znovu a tentokrat uspesne az do konca 🙂
888petka888 juj moja zlata,si fakt velmi mila..som rada,ze som ta mohla povzbudit.. :D A ty si mala teda nejake zapaly?a teraz si uz fyzicky v poriadku? Hm.a kedy (v akom tt) si prisla o drobca? Pises,ze sa ti zda ze mas ovulku,moze byt,su aj take ktore otehotneli hned,ze ani menzes po potrate nedostali a dobre to dopadlo.ale ja ta nechcem navadzat.zalezi na vas dvoch kedy sa do toho pustite.ak si ale uz ovu mala vies ze teraz treba zasa pockat mesiac do dalsej ovu.hm,doktora pocuvaj ale myslim si ze ak zhodnoti tvoj stav za dobry tak o psychickom stave rozhodujes ty.ak nemas bolesti,ci ine komplikacie po kyretazi a maternica a krcok sa ti pekne hoja tak nieje dovod preco cakat.ale ako vravim,zavisi to len a len na vas dvoch.neviem ci uz mate sex,ale radsej zo zaciatku treba opatrne,ziadne divoke postelne kreacie a ak by ta nieco zabolelo alebo by si sa uprostred toho zlakla,popros ho nech skonci,ak ta miluje bude to tolerovat a da ti dost casu. Verim,ze coskoro sa vam to podari znovu a tentokrat uspesne az do konca 🙂
@babydesire ahoj, ďakujem za krásne povzbudenie.... 😅 😝
@888petka888 a kedy Ta čaká kontrola u dr., po tej prvej mrške?
@ivlo ahoj k tym pohlavnym chorobam nieco mam: po MA mi moja obvodna mi v krvi nasla mykoplazmy po prekonanej infekcii hornych dych ciest (mesiac pred otehotnenim) a vybrala som 2bal ATB, spomenula som to svojej gynekol a ta mi hned brala stery na chlamydie,ueroplazmy,mykoplazmy... Normalne ma prekvapila, viem,ze su to pohlavne chorobya sposobuju potraty a neplodnost, nemusia mat ziadne priznaky, v tele preziju velmi dlhy cas bez priznakov... hovorim, so svojim mm som 15 r a mam len jeho 🙂 Nato ma zabila, ze spolocne WC v praci, virivky... Toto uplne staci na nakazenie, moc som tomu neverila no aj na nete som sa docitala nieco podobne, u nas nastastie boli vysledky negativne, tak som si uvedomila,ze teraz clovek naozaj nevie kde sa s cim stretne...
Laktobacily 5 som tiez brala teraz len femibion a viac zeleniny/ovocia
@888petka888 mat tak sono v obyvacke 🙂 to poznam 🙂)
@ivlo Ahoj, no niektore probiotika su vyslovene na miklofloru ako pises a teda len ako doplnok ku antibiotikam. Vcera som cely den preto hladala, nieco co by bolo nejak specificke aj prave na zenske veci, nasla som teda Bion 3- klasicke probiotika ako pomaha celemu organizmu bojuje so zapalmi v tele a je specifikovane ze aj gynekologicke zapaly velke plus malo pre mna aj to, ze ma dobry vplyv na sliznicu, ktora je hlavne tiez oslabena po kyrete a moze sa uzivat aj v tehotenstve, pri kojeni lebo su take prirodnejsie ako ostatne, ine sa tiez mozu pocas tehu ale ze teda sa radsej poradit s lekarom. A dalsie sa volaju Candivac- to su tak isto vitaminy na zenske zapaly, tam uz je vyslovene pisene o tych zenskych zapaloch ze posobi priaznivo proti tomu. Nasla som aj wobenzym to je dost vychvalene ale skus si najst tu cenu :D vyse 100 Eur za 180 tabliet tusim teda len,, lebo denna davka je dost tabliet. Tak nech ti doktor urobi vysetrenie, skontroluje co ma, ze si v klude hlavne a fakt zena sa musi preliecit pred dalsim tehu. Ja totiz neznasam tabletky aj ked vitaminy len, myslim si ze raz zacnes nejak podporovat telo a uz si nato akoby zvykne no kyselinu listovu som musela zacat brat, tiez prechadzam zachvilu na Femibion a zistila som ako vyznamne mozu pomoct tie probiotika tak teda idem skusit. Cesnak je neskutocne dobry na tieto veci, lacna a zarucene dobra alternativa. Vcera som s nim teda zacala,rozdrvila som ho a jedla s medom ako jest sa to dalo aj ked stipalo vsetko ( prevencia pred chorobou zaroven 🙂 ) , ale vecer mi bolo tak zle, takze bud kaslem nato alebo skusim opat a mozno si moj zaludok nanho zvykne neviem :D tak drzme si palce aby sa uz ani tie zapaly neopakovali
@babydesire Moja zlata 🙂 Ano mala som zapal, tusim zapal som chytila v case ked sa podarilo aj otehotniet a v nemocnici po zakroku mi dvaja doktori vymenovali x chorob ci niesu v rodine a teda ci ich nemam nahodou ale spomenuli aj zapal, kde som sa pozastavila, ze ten som mala a ze podla nich teda moze urobit problem aj to. Tak toho sa tak obavam, aby som si to vyliecila ani neviem ci ho este mam :( Pretoze den predtym ako som zacala krvacat som bola u doktora, pozeral, ze je vsetko v poriadku akurat mi dal dalsie cipky na ten zapal co som mala no odkedy som krvacala nedavala som si nic a zapal som absolutne neriesila. Nemam nijake priznaky, teda bolest, palenie akurat teraz mam este stale vytok, ale uz akoby zo zapalu, tak neviem. Ma ma pozriet po mrske az a dovtedy sa potrebujem preliecit aby sme mohli ist na snazilkovanie. Lebo aj ked mi radi este pockat, no ked mi povie ze je vsetko pekne zahojene tak velmi chceme ist uz nato a hlavne teda potrebujem byt bez zapalu, lebo toho sa obavam uz velmi aby mi toto nerobilo opat nejake komplikacie. Ked zas tieto veci si samostatne doma vyliecit je tazsie ale budem sa velmi snazit 🙂 Lebo ako pises, je dolezita psychika ako sa zena citi, su zeny ktore sa nato este necitia alebo mali komplikacie bolesti nejake. Ja som plakala bola v depkach cely tyzden ako som krvacala este pred kyretom, no este v ten den po cisteni som sa citila dobre myslim ziadne bolesti, fyzicky super a hned par dni nato som si povedala, aj ked som pedtym nechcela, ze sa zacneme snazit uz po prvej mrske a to mi uzasne vyzdvihlo psychiku, zacala som sa tesit opat tak velmi dufam, ze nam to neprerusi nejaky zapal, alebo nejake komplikacie. A prisli sme o droceka v 8tt ale teda plod mal nejakych 6tt. Si uzasna ako pekne si to napisala, ako sa ma ku mne partner spravat 🙂 V tomto praveze poctivo cakame a sex sme este nemali, drahy je v tom zlaty a ked som mu vysvetlila, ze teraz nemozme tak to chape aj ked niekedy "trpi" :D Sme sa smiali, ze sme ako v celibate a v tom case ked sme sa otom bavili co presli nejake 3 tyzdne bez sexu ( Obmedzili sme totiz este pocas tehu, ked som zistila o zapale) je pre nas ako rok :D Kedze na babatku sme pracovali tak,ze okamzite ako mi skoncila mrska sme sa snazili kazdy jeden den az do kedy mi mala prist dalsia a teda neprisla 🙂 Vy ste skusali ako casto? Vraj staci teda aj kazdy druhy den ale pre istotu sme kazdy a hned sa podarilo 🙂 Dufam, ze sa aj teraz tak hned podari, lebo toto mam v hlave a to mi dava taku nadej. Si zlatucka, moja zlata dakujem aj ja dufam, ze uz stastlivo do konca a velmi vtom drzim palceky aj tebe 🙂
@guga79 Ale vies co, som bola praveze tak nahnevana, lebo mna poslali na kontrolu 3 dni po cisteni , ze sa musia pozriet ci nekrvacam velmi atd. Bola som tam a zbytocne, moj doktor nato, ze tak skoro sa nerobi este kontrol. Tak nasrata domov kedze mi tam nerobili ani dobre navstevy, ked tam clovek chodil predtym vysmiaty a potom som tam chodila kazdy den z dovodu, ze krvacam. Tak teda, ze mam prist na kontrolu za dva tyzdne cize 7-meho ( vcera ), to mali byt akurat vysledky z histologie aj. Vysedela som si tam dve hodiny, co som meskala tak dlho do roboty som myslela ze ma trafi a doktor mi povie (uz ordinuje novy), ze ziadna kontrola este, ze az po prvej mrske, tak ma slo trafit. Tak dufam ze nejak 24 dostanem mrsku a utekam potom tam 🙂
@lavender84 Neboj, vsetko bude v poriadku aj ked sa nesplni tuzba mat sono doma a kazdy vecer robit samokontroly 🙂
@888petka888 ahoj, tak to Ťa veru zbytočne popreháňali, fakt...... 😕
Inak ja som nejaká nachladnutá, hrdlo ma hnevá....som si nasadila Bioparox, tak dúfam, že nebudem musieť k dr. a ktovie, či sa nám tento mesiac zadarilo..... 😨 😅 😝
Ja som dnes bola na imunologii po vysledky. Ze mam nejaku hodnotu hranicnu, ale ze si nemysli, ze by to mohlo sposobovat potraty. Dal mi nejaky liek na imunitu, ze sa berie 2 mesiace. Takze do dobraria nemozme nic skusat. ,
@jankastubka ahoj, takže predsa vás čaká "čakanie".....a aké lieky ti dal, ako sa volajú? Držím palce, nech zaberú ....
@guga79 imunor sa to vola.
888petka888 no tak dufam ze sa ti podari z toho zapalu vyliecit.pi ten alchemilkovy caj. A teda pekne ta poprehanali.to je fakt hnusne ako keby nestacilo,ze clovek po tom vsetkom nechce lekarov a zdrav.zariadenie ani vidiet a ked uz musi tak zbytocne.aach...no ty doktory.kazdy hovori nieco ine.mne po kyrete povedali cakat 5mesiacov.moj gyn mi najprv povedal 3-4mesiace,potom 4-5mesiacov ked som tam prisla treti krat o nejaky cas tak skonstatoval "ako sme sa to dohodli, 6mesiacov,ze?" tak uznaj..moja mama pred 30timi rokmi prisla o prve babatko tak ako ja.doktor jej odporucal cakat minimalne pol roka.vraj to tak bolo vtedy.ale tak ako dnes tak aj vtedy pary nie vzdy posluchli.ani nasi a (nevie presne ale ze tak 3-4mesiace po potrate) otehotnela znovu.a narodila som sa ja.tehu mala vraj v poho.aj dalsie dve. K tomu sexu.citala som vraj by sa nemalo sexovat kazdy,lebo ze spermie potrebuju nejaky cas na dozretie ci co a tak sa odporuca kazdy druhy den.my sme to tak robili aj ked sa stalo par krat,ze sme aj 2x za sebou.tak drzim palce. Juj a este nieco..kamoska mi radila aby sme nemali pocas tehu sex.pri prvom sme mali a ktovie ci aj to nemohlo byt pricinou,ci jednou z pricin.pri tomto druhom tehu mi ho neodporucil ani gyn.a na nete som nasla mnozstvo nazorov na sex v tehu..vseobecne asi takto: tie co nezazili potrat a nemali komplikacie v tehu a mali ho ukazkove by mohli robit aj gymnastiku a nic by im nebolo a sex v tehu preferuju a tie co maju zdr.problemy,potrat za sebou a pod. sa radsej drzia toho ze tehu bez sexu aspon prvy trimester..takze poznam "trapenie" tvojho draheho,mam to doma 🙂 len tak medzi nami dievcatami, "postarat" sa onho musim aspon obcas :D a ja si to vyberiem po porode..bude ho to stat draho xixixi :D
888petka888 no moj drahy ma dnes nacapal ze pisem na forach tu na MK..strasne ho to rozculilo...on nema rad ak o svojom/nasom zivote hovorim inym ludom..ale nechape,ze som zenska a tak ako vacsina ziem potrebujem neustale hovorit s niekym o tom co sa v mojom zivote deje..ved nikto tu nevie moju identitu a navyse pomaham nielen sebe ale aj inym zenam pretoze tak ako mne pomaha citat pribehy inych,co si prezili a ako to zvladali a co bolo dalej atd. tak aj ja mozem ine povzbudit svojim zazitkom..clovek si po potrate hovori Preco?Preco prave moje dieta?co sa stalo?co som urobila zle?je to skutocnost? A stale dokola.a pritom sa to deje tak casto a hocikomu.a potom vidim spravy o mladej babe,ktora porodila dieta pricom pri porode bola total na mol.a este ma dalsie deti a ani jedno ju netrapi.daju reportaz o tom ze aj jeden pohar v tehu moze poskodit plod a ja sa alkoholu zacala vyhybat uz pred tehu a nedotknem sa ani bonbonov plnenych alkoholom (celu bonbosku spraskal moj drahy :D ) no a ked tu citam rozne pribehy (a su aj horsie.potrat vo vyssom tt.dlhe roky snazenia alebo car a ivf a ked sa podari tak potrat...) clovek si uvedomi ze nieje sam,ze nieje jediny clen v skupine ze nas je viac a je povzbudive citat ako sa podarilo .. Ale to chlapy nechapu.su tolerantny,miluju nas ale nechapu zensku potrebu neustale rozoberat to co mame na srdci..
888petka888 no moj drahy ma dnes nacapal ze pisem na forach tu na MK..strasne ho to rozculilo...on nema rad ak o svojom/nasom zivote hovorim inym ludom..ale nechape,ze som zenska a tak ako vacsina ziem potrebujem neustale hovorit s niekym o tom co sa v mojom zivote deje..ved nikto tu nevie moju identitu a navyse pomaham nielen sebe ale aj inym zenam pretoze tak ako mne pomaha citat pribehy inych,co si prezili a ako to zvladali a co bolo dalej atd. tak aj ja mozem ine povzbudit svojim zazitkom..clovek si po potrate hovori Preco?Preco prave moje dieta?co sa stalo?co som urobila zle?je to skutocnost? A stale dokola.a pritom sa to deje tak casto a hocikomu.a potom vidim spravy o mladej babe,ktora porodila dieta pricom pri porode bola total na mol.a este ma dalsie deti a ani jedno ju netrapi.daju reportaz o tom ze aj jeden pohar v tehu moze poskodit plod a ja sa alkoholu zacala vyhybat uz pred tehu a nedotknem sa ani bonbonov plnenych alkoholom (celu bonbosku spraskal moj drahy :D ) no a ked tu citam rozne pribehy (a su aj horsie.potrat vo vyssom tt.dlhe roky snazenia alebo car a ivf a ked sa podari tak potrat...) clovek si uvedomi ze nieje sam,ze nieje jediny clen v skupine ze nas je viac a je povzbudive citat ako sa podarilo .. Ale to chlapy nechapu.su tolerantny,miluju nas ale nechapu zensku potrebu neustale rozoberat to co mame na srdci..
@babydesire Ja ked od teba citam spravu, tak len prikyvkavam a plne suhlasim s tvojimi nazormi 🙂 Alchemilkovy cajik pijem, verim tomu ze mi to tam pekne uhoji ale s tym zapalom to bude tazsie, no dakujem pekne tiez dufam, ze sa ho zbavim zachvilu 🙂 Uz som si kupila probiotika, zacala som si opat pridavat kokosovy olej do caju, to som si pred casom davala ale nejak som prestala a docitala som sa, ze ma v sebe akoby antibakterialne zlozky a celkovo kokosovy olej vychvaluju ako vseliek a teda som sa docitala, ze moze pomoct na gyn.zapaly tak vcera kokosak z vnutra aj z vonku :D A ved to mam zmatok, ze kazdej zene poviedia doktori inak. Ked je doktor, ktory povedal, ze zena moze zacat so snazenim po prvej mrske tak snad to nieje tak zle ak sa najdu taki co radia snazilkovat uz takto skoro. Mne nastastie moj nepovedal cakat dlho, ze teda minimalne 2mrsky pockat alebo az 3, co ma potesilo ze stacia len dva cykly pockat ale nechcem teraz cakat ani tolko. No zaroven sa bojim skoro skusat, ze ked ma akoby varuju pockat aspon par mesiacov a nahodou by sa podarilo hned, aby do mna doktor nehucal ked by som mala komplikacie, ze to preto, ze som nepockala alebo co. Alebo teda verim a citim, ze teraz teraz hned sa chcem uz snazit a bude vsetko v poriadku ale keby sa stalo opat nieco zle, ci by som si nevycitala ze to preto, ze som nepockala. Aj ked viem, ze nemalo by to mat suvis na potrat nejak, ved som pocula nazor ze ak telo a maternica nieje pripravena proste zena ten mesiac neotehotnie, vajicko sa neuchyti ale vies tie vycitky by boli, no uvidime 🙂 Lebo citim sa pripravena a tuzim potom uz hned hned a ty mas tiez dobreho doktorra moja zlata , to vidno ze niektory buchnu len tak, ze kedy to je vhod a teda co ti povedal ked si tam prisla znova, ze si tehu ? Podarena, ze si nedas ani bonbonieru s prichutou alkoholu, ale chapem. Vieme, tak nejak, ze urcite by ti to neublizilo ale ja chapem ako sa bojis a davas pozor, ja mam denno denne na ranajky skoricu a minule som citala, ze skorica sa nema v tehotenstve a mala som ju aj na ranajky v den, ked som zacala krvacat tak hned som si povedala, ze teda ziadna skorica uz nabuduce, citila som sa super tak ja som cvicila nadalej aj ked som sa dozvedela, ze som tehu lebo vraj ked sa zena niecomu venuje nemusi s tym prestat kvoli tehotenstvu len uvazit ci to nieje prilis. Ja cvicim len na styl aerobic cize nic tazke, ziadne zataze tak teda si vycitam ci aj nie preto, pritom by to nemalo predsa byt z tychto veci je to asi vec prirody tie potraty ale aj tak uz nebudem cvicit, jest skoricu, drahy zas ospevoval zeby som nemala kavu a ani nebudem ked budem opat, pritom zeny pisali, ze kavu v pohode dokonca aj viac za den 🙂 Ale vies asi fakt nebudem pritom pijem len slabu 3in1 :D Cize ta chapem uplne a presne mas pravdu vtom, ze do frasa tiez som si hovorila, ze tu sa zena boji, tuzi po babu pritom si vsetko vycita co urobila zle, preco sa to stalo a pritom je tolko zien, ktore piju, dieta ani nechcu a je zdravucke, ziadny potrat a dokonca som rozmyslala, ze skor zeny ktore vyslovene preklinaju, ze otehotneli a nechceli to tie snad nikdy nepotratili alebo nemali komplikacie stale vsetko v poriadku a tie ktore tuzia tak sa im stava toto :( Ale presne ako si spomenula zaroven som myslela aj na zeny, ktore to maju este horsie, ze sa bud strasne dlho snazili a potratili alebo vo vysokom stadiu potratili, kedy musia dieta porodit, to musi byt strasne fakt :( Ja som to zle prezivala a to pritom sa nam podarilo na prvy sup, cize som si vedela vazit aspon to, ze aspon ze mam v sebe nadej ze sa podarilo hned snad sa opat hned podari ako tie ktore tak dlho cakali a nakoniec neuspesne. S tym, ze netreba snazilkovat kazdy den, to viem a tiez som si citala no tie nazory sa rozchadzali niekto tvrdi, ze je to zle kazdy den lebo spermie akoby nedozreju a staci kazdy druhy den a citala som zas ine nazory aj nejake vyskumy kde tvrdili, ze cim sa castejsie vyprazdnuju tym sa opat rychlejsie doplnaju cize kazdy den su dozrete a " vhodne" akurat, ze nieje to potrebne kazdy den a teda som ani nemyslela, ze budeme kazdy den ale drahy nasadil take tempo, bral to zodpovedne 🙂 tak sme sa potom uz toho drzali. Tak isto som pocula, ze sex v tehotenstve a teda ked je tehu rizikove alebo zena ma obavy nieje najlepsi ten prvy trimester, tiez som uz aj otom uvazovala, zeby som to chcela dodrzat a radsej bez ale zas sa akoby obavam aby neutrepl taky partnersky zivot, lebo jasne ze ked dvaja babo chcu tak vydrzia ale zas povedzme si narovinu, ze urcite sa budeme bat aj druhy trimester cize tiez to nebude ziadna slava ale tak uvidime co bude 🙂 Jasne da sa "postarat" aj tak inak ale ten sexualny zivot vela krat chyba a niekedy az odcudzi ak vtedy to bolo pravidelne 🙂 Zlatucka, ze bude ho to stat draho, po porode mu ukazes opat aka si dracica 😀 Mrzi ma velmi, ze to tvojho draheho rozculilo, su muzi ktorych rozculia taketo stranky a im podobne. Podla mna im to pride take nepochopitelne ako sa tu mozme radit s cudzimi zenami a nemaju to radi. Ale presne presne ako pises, nechapu potrebu, ze to musime neustale rozoberat podporit sa, poradit sa. Ze aj ked doma otom nechceme neustale hovorit co bolo ale tu sme medzi zenami, ktore to chapu a mozme sa postazovat. Ja som tiez taka, ze akakolvek tazsia situacia co sa stala by som ju rozoberala dookola, ale v tejto situacii som plakavala denne hlavne dokym som doma krvacala este pred cistenim. Drahy ma podporoval a bol uzasny no ked som mala uz potom bol nazoru, ze je lepsie to neriesit a ist dalej a pozerat nato, ze ved sa podari opat co je dobre a hlavne pre mna bolo super, ze obcasnu potrebu to riesit som si mohla vybit tu, ste super vsetky. Tu som nasla super baby a ani som nemyslela, ze mi tak mozte pomoct, ze sme si presli tym istym a dopriat si tolko podpory aj ked sa nepozname 🙂 A teda ja som sa tu dala ked som dostala tehot.knizku, co drahy akoby pozeral ked som mu to povedala, lebo sama som nebola taka, ze som mala potrebu sa radit, citat problemy niekoho ineho ale bral to. No nabrala som tu nato uplne super nazor a ked som mu vysvetlila hlavne po potrate ako mi to tu pomaha sa poradit so zenami ktore to prezili tiez a sa radim kedy mozme zacat opat tak bol akoby skor rad, ze ked to tu mne prospieva tak v pohode teda 🙂 Tak dufam, ze aj tvoj nato zmeni nazor, ved ta tu naozaj nik nepozna a dufam, ze ani nahodou z tade neodides lebo nenormalne si mi sadla, no ako hovoris muzi aj ked miluju vela krat nechapu tie nase "blbe zenske potreby 🙂 Uz som rozmyslala radsej nad spravou lebo tie nase litanie neviem ci neotravuje dalsie kocky co su tu 🙂
888petka888 he na zaciatok ti musim povedat ze si ma pobavila ked si napisala,ze drahy nasadil take tempo a bral to zodpovedne 🙂)) mileee a neboj urcite to nikoho neotravuje,kto chce si precita ani nevieme kolke si to precitaju a mozno ich to tiez podpori a ked bude niekto chciet moze sa zapojit. Ja aj tak nemozem pisat spravy bo internet doma nemam,mam len na mobile ale nefunguju mi niektore veci na nete (nedostanem sa do gmailu ani na pokec,niektore videa mi nejdu prehrat) a tu na konikovi napr.nevidim fotky,nejdu pisat spravy a nedokazem odpovedat priamo na prispevok.vzdy musim v okienku naspodu prepisat nick komu chcem odpovedat a potom pisem spravu. Som rada,ze aspon takto mi to ide. A pozor na ten caj bo ta alchemilka a ine bilinkove napoje sa v tehu nesmu tak az sa zacnete opat snazit tak len do ovulky,potom uz ne a ak by to nevyslo znovu ho nasad od menzesu az do ovulky.vidim,ze svoje zdravie beries zodpovedne aby si bola po zdravotnej stranke silna pre dalsie babatko.neboj az sa to podari (to by sa malo,bo ked vam to vyslo na prvy sup tak by to nemal byt problem) tak mas hore uz prichystaneho anjelicka ktory ti na babatko dozrie 🙂 Niektore baby tu na MK pisali ze v zahranici (UK,Irsko a ine) ziadne cakacie doby nemaju ak je zena zdrava bez komplikacii po potrate.tu lekari hovoria cakat a cakacia doba je rozna,co lekar to iny nazor.jedna sestricka v nemocnici mi povedala,ze to nemam brat az tak vazne stym cakanim.tak neviem.ale vies,ja som si hovorila ze bud pockame a budem sa trapit a ak sa to stane znovu budem si vycitat ze zrejme je nieco so mnou zle,ze keby sme skusali skor a potratila by som tak sme uz mohli zistovat pricinu (vies,tie vysetrenia ktore ti neurobia po prvom potrate az po opakovanych - spermiogram,hematologia,genetika a neviem este ake) a uz by som sa aj liecila a potom bol druhy variant ist na to hned a riskovat ze to nevyjde lebo to bude skoro (to tiez s istotou nebudes nikdy vediet lebo to ti ziadny doktor nepotvrdi,len sa ti hromada otazok rozsiri o dalsiu otazku ci to bolo skoro).my sme si vybrali druhu moznost.ale radim ti ak sa obavas do toho pustit tak pockajte.bolo by mi luto ak by ste to teraz riskli lebo vsak tej babe na fore to vyslo a nevyslo by to...stat sa moze vselico.vies ak mas nieco co ti brani dietatko donosit prijdes on aj teraz a aj keby si cakala neviem ako dlho. Ak by ta aj doktor huboval to je jedno lebo ked otehu a vsetko dobre pojde tak budes stastna a ak to dopadne zle tak tie jeho vycitky aj tak nic nebudu znamenat bo sama si budes vycitat. Moj doktor mi na to nepovedal nic ale mala som pocit ze je na mna nahnevany aj ked to nedal nejak na javo neviem.vcera som tam bola isiel mi robit NT vysetrenie a ja hned ako zacal ci ho mozem vidiet a on sa usmial,ze najprv ho potrebuje vidiet on,no tak som bola nedockava ci je v poriadku.ked po dlhom tichu povedal "teraz si ho zmeram" ukludnila som sa,lebo keby bolo nieco zle tak by ho nemeral a povedal by mi to.a potom mi otocil monitor :D krasne. No to o tej skorici neviem.dobre vediet.to cvicenie by som tiez obmedzila ked uz radsej jogu alebo take nieco.pri aerobicu dost skaces a to neni dobre.a ta kava 3v1 vraj sa moze,kamoska pila a tehu v pohode.niektore iste povedia aby sme to s tou opatrnostou neprehanali ale mne je jedno kto co hovori.je to moje dieta a ja som sa rozhodla pre tieto obmedzenia - ziadny alkohol,cola,kava,zataz...doslova,ani zrnko ani kvapka. Ano.aj ja sa obavam ze pokazim nas krasny vztah ak budeme v celibate tak dlho zvlast ked viem ze chlapy aj ked lubia ale ak v posteli nemaju co potrebuju tak hladaju inde.verim mu ze ma nepodvedie ale aj tak mu chcem byt dobrou milenkou.nuz musime to nejak vydrzat.on chape preco je tento celibat a aj ked ho ocividne znasa horsie ako ja je tolerantny a trpezlivy. A to ze mu vadi ze si tu pisem tak sa potom ukludnil.no musim si davat bacha a chatovat len ked je v praci alebo ma robotu na dome 🙂 vrak ja sa aj snim rozpravam,vie vsetko o mne,moje myslienky,pocity,vsetko.ale takto tu je to lepsie s inymi zenami ktore si to tiez prezili. som rada ze mas takeho chapaveho partnera,to je dobre.a to ze ta povzbudzoval ist dalej kym ty si chcela este truchlit je aj dobre,miluje ta a nerad vidi ked places a trapis sa. Tak ja som rada,ze si takto mozme pokecat 🙂
...ahojte kočky,
jasné, že to neotravuje, keď píšete...len vás nestíham čítať 😀 😀
Baby, predvčerom boli štyri týždne po kyretáži, a začala som špiniť, tešila som sa,ž e ide mrcha, ale už tretí den iba špinenie a žiadne krvácanie... myslíte že sa rozbieha mrcha či ?? neviem, či sadnúť do horúcej vane, či vypiť liter červeného vína či čoooooooooo
@luciferkax mozno mudes mat slbsiu ms, ak ti poriadne nedorastla sliznica od kyretu.
guga79 tak dakujeme 🙂 aspon mas citanie pred spanim 🙂
luciferkax fiha tak to neviem...mozno slabsi menzes po kyrete...
luciferkax fiha tak to neviem...mozno slabsi menzes po kyrete...

@luciferkax áno, presne, ja som tiež po prvej mrške od zákroku aj kontrolu mám za sebou...... 😉