icon

Som manželova slúžka?

5. feb 2020

Vie mi niekto poradit ako fungujete tie co ste bez prace.Ide o to ze som v auguste prisla o pracu,syn nastupil do prvej tak sme sa "dohodli" s muzom ze budem zatial doma ze nejak to utiahneme a bude mi davat peniaze na domacnost.
A tu je problem ze skutek utek.Ja som doma na Upsvar a on mi nedava nic,max.ked idem nieco zaplatit a to mi da presne .Poplati ucty vsetky aj taky vacsi nakup ale ja robin nakupy mensie a castejsie .Ide o to ze beriem zo zasob co som si sama nasetrila ked som pracovala.
On si tiez dopraje a zarobi dobre a pritom doma prstom nepohne ,nemusi absolutne nic aj o deti je postarane .Doma len spi a je.Pytam sa co mam spravit? Do prace mozem ist ale momentalne len na smeny a to by musel byt s detmi on napr.poobede.To mi nevadi kvoli nemu ale skor kvoli deckam ,lebo obcas je nervak a nakrici aj bez priciny.

lenka2710
6. feb 2020

A ešte sa ta spýtam, čo takého kupuje, že dokázal minút všetky peniaze a tebe ani na plienky neostalo? To co je za charakter?
Ja tiež najprv poplatim co treba a keď náhodou pred výplatou niečo ostane, tak spravím vždy niekomu radosť, sebe, malej ale aj mužovi!
Ale nieze, najprv hojno a potom hov...

lenka2710
6. feb 2020

Tak ja už potom neviem, čo je fakt pre teba dobre! Na jednej strane práca, aby si bola teda samostatnejsia ale celú sichtu rozmýšľať, že ťa doma čaká druhá! Alebo ani neviem, čo ti napísať 🙄 keďže sama určite vieš ako to dopadne, tak ci onak, na všetko budeš sama

predajmamina
6. feb 2020

@h2 výstižne povedané myslím že toto by mu mala autorka príspevky povedať

autor
6. feb 2020

@lenka2710 nevadi to uz je asi jedno.Je to moja chyba ale uz som sa rozhodla ,pojdem do prace a nebudem ine riesit,deti niesu take male ked ich pochystam zvladnu to.A ostatne necham na neho,ked bude donuteny tak to bude musiet dat.

tmavovlaskakatka
6. feb 2020

Ja som sa s takýmto človekom rozviedla, ešte pred 13.rokmi, jemu šiel na účet môj rodičák, on si doprial všetko čo chcel, mobily, paušál,.. doma len hral hry na pc. A keď som potrebovala na nákup dal mi 300 korún (to boli ešte koruny) a čudoval sa, že som to hneď minula. To som mala iba pár vecí v potravinách.. na súde povedal, že som veľa míňala. Akože ja? On sa vyvážal autom ešte aj o 2 ulice ďalej. A ja bicyklom všade. Takže tak. Neľutovala som to ani na jeden moment, nikdy v živote, že som odišla. Manželia majú mať rovnaký životný štandard.

rachel36a
6. feb 2020

Si to neviem predstavit zeby mi muz nedaval peniaze....cca 80% jeho prijmu ide do rodiny...zvysok ma na cigarety , na pivo ked chce ist, na darceky a pod...tiez nevie usetrit...o to sa staram ja....

autor
6. feb 2020

@tmavovlaskakatka super a ako sa mu teraz zije?

negymama
6. feb 2020

tvojmu muzovi vyhovuje sebecky taka neuplna emancipacia...

zena nech je financne sebestacna, nech ju nezivim, ale co sa tyka deti a domacnosti, plne mu vyhovuje tak cca 19ste storocie.. upratovacka, pracka, kucharka a chuva v jednom.

ako manzelia mate BSM a mate narok na rovnaku zivotnu uroven. toto vydelovanie, "dal mi, nedal mi, kolko mi ma dat, kolko vy dostavate od muzov " nikdy nepochopim.

Kazda rodina ma svoj model zitia, podla svojej situacie.. niekde robia obaja a obaja sa podielaju na domacnosti, inde zena zabezpecuje deti a domacnost a muz zabezpecuje rodinu financne...neskor ide zena do prace, ale kedze je takmer vzdy na trhu prace znevyhodnena cez deti, ocr -ky, vypadok z profesie - opat by mala byt slusna a spravodliva dohoda ako to zosuladit...ciastocny uvazok zeny, menej narocna i ked menej platena praca ale s tym ze ostava viac casu na rodinu.

U vas je problem prave ta nespravodlivost a sebeckost u muza. Ze bol tak vychovany? no a co? to sa da zmenit ak sa chce. Trosku si urobila chybu ze si tu zmenu delby prac nepodporovala este kym ste mali mlady vzta a muz by bol ochotnejsi a pruznejsi, takto si na to velmi zvykol.
Moj muz je z "tradicnej" dedinskej vychodoslovenskej rodiny, prace boli muzske a zenske, svokor nikdy do ruky riady, vysavac, plienku atd... nechytil. dokonca svokra viac priprela do prac synov, kedze dceru nemala... ale jej postoj sa nezmenil. Jej synovia mali pomahat mame, ale svojim zenam uz nie.
s mojim muzom sme si este za slobodna kym sme deti nemali delili prace, na varenie bol lavy, ale porobil nakupy, upratal riady, kupelnu. vyniesol kos. neskor aj detia prebalil, pokocikoval - a to moju svokru islo urvat zo zlosti, aky on je chudak a ze to nesmie robit. Raz u svokrovcov isiel riady umyt ako bol z nasej domacnosti zvyknuty a svokra ho oziapala, ze ci je teplý, ked riady umyva ... alebo som poslala nasho 11r rocneho syna v dobrom u svokry do kuchyne, nech sa spyta co treba babke pomoct, doma mi pomahaju chlapci i dievcata, ja to nerozlisujem...a svokra ho s krikom vyhnala, ze ci je dievca.

No tak ked si moj muz zvykol na ine poriadky a v nasej domacnosti zo zasady nevolame pracu "muzska ci zenska" ...tak potom uz hocikto. Chod nanho pomaly, reci a dohody nie su podstatne, zacni s tym co je ochotny, po ceste do prace nech vynesie kos, spravi nakup, akoze ti nieco vrie na sporaku a treba vyskusat dieta z uciva, pomaly nech si zvyka.
s peniazmi ti poradim...dat mu na papieri, je to take skutocnejsie, - rozpis vsetky vydavky co mate ako rodina, podel to do kategorii, napr. potraviny, odevy, skolka skola, bytove naklady, telefony - nech vidi co vsetko potrebujete platit, zahrn tam samozrejme aj to co ty potrebujes, ty nie si extra...v polozke drogeria je aj tvoja kozmetika ci kadernicka priklad, v odevoch aj tvoje saty, ste spolu cela rodina, nie ze on da sebe, detom a ty ako zobrana budes pytat.

Neboj pracu si najdes. - ale nastol pomaly ine poriadky.

autor
6. feb 2020

@negymama on je strasne ovplyvneny svokrou ta drzala kasu cely zivot a on to ma od nej.Svokor zrobeny velmi dobry muz celu vyplatu jej daval a ona ked hovorila o dome tak ten jen bol.Ona ma take zvlastne nazory ,aj nas dom je len jeho podla nej lebo on ho staval,on plati hypoteku a ja som nic kedze som bola s dvomi detmi na materskej.Ona nepovie vy mate dom ,ale ON ma dom.
Zenske prace u nich v rodine nikto nerobi ziadny muz,vraj nevie ,alebo sa mu nechce.Akokeby ja som sa hned vedela starat o deti o domacnost aj varit aj vsetko.
Ked si nieco na nakupe hodim do kosika pre seba tak uz pozera ze co to je ci to potrebujem.
Je to chore aj ludia ked im to hovorim .Nechapem to moc lebo on lakomy takyto nebol ale on strasne moc minie na seba to je problem.
Ja pojdem do prace to neni problem a vobec.niesom narocna zena ale skor vyuziva to aka som ze si to necham a vsetko to robim len kvoli detom.

autor
6. feb 2020

@negymama a pravdepodobne sa tak chova aj v praci ze on ma "navrch " lebo ho tam nemaju moc radi.On sa tak dost povysuje a vedie si o sebe a po pravde neni moc oblubeny.Ved raz mu klesne hrebienok.Nikomu neprajem zle ,len on si nic nevazi .

negymama
6. feb 2020

aj moja svokra ma podobne nazory, nastastie moj muz nie je po nej. vsak zato sme aj v nemilosti, moj muz mi povie, ze jeho mama zavidi, ze ja to mam lepsie ako ona.

negymama
6. feb 2020

tak teraz uz neskoro banovat, ale je to zly vyber partnera, tie financie su len jedna oblast kde sa prejavuje ale urcite to vidno aj inde... sama si pisala ze aj na deti je nervak a nevenuje sa im. asi vidi len svoj vesmir.

co som si vsimla u viacerych muzov, aj na mojom to vidno, ze s vyssim vekom akoby viac prevladali tie zakladne vplyvy a povaha z rodiny, viac vidno tu "dedicnost". Kym je clovek mlady este je vesely, prisposobivy, s vekom ale upada do vlastnosti a zvykom ktore mal v povodnej rodine.

negymama
6. feb 2020

no neviem si predstavit ze by sme my ako rodina v nakupnom kosiku rozlisovali, co je pre koho a ci mam na to narok. U nas nakupuje v drvivej vacsine muz...ja mu dam zoznam do sms -ky a ona sa poctivo toho drzi a vsetko nakupy. Nakupy ktore chcem udrzat v tajnosti, darceky prekvapenia platim z uctu ktory mam zvlast, ale hore dole si to prelievame podla potreby, aj ked mame 2 ucty, peniaze su vzdy spolocne este sme ani svoji neboli.

autor
6. feb 2020

@negymama presne tak on si mysli ze vsetko sa len okolo neho toci v prvom rade su jeho potreby a potom vsetko ostatne.
Stasne je nezodpovedny a nespolahlivy ,nedochvilny.
Svokra na neho nadava tiez ako sa chova ku mne ale v konecnom doaledku si vzdy zastane jeho.

montemotherone
6. feb 2020

To že ty teraz nemáš príjem nie je problém. Problém je že on si zvykol že ho obskakuješ a ešte stále nepochopil že ste MANŽELIA, takže financie sú spoločné. Ak má problém dať ti do ruky peniaze, nechaj ho nech nakupuje sám. Doteraz ste vlastne ako fungovali? Každý žil z toho čo zarobil?

autor
6. feb 2020

@negymama on si sebe kupi co chce ale nam nie vzdy vsetko.Ja som vzdy menej zarabala a nikdy som nerozlisovala ani nevycitala co som komu za kolko kupila.Toto robi on.Ja ked kupim tak kupim a uz sa k tomu nevraciam.

autor
6. feb 2020

@montemotherone ja mu napisem co potrebujem z obchodu je toto napr.za 20 euro a on minie 60 ,potom mi vycita kolko minul.Pritom za 40 si vyberie on 😂 ale toto si uz nevsimam.Ano kazdy ma svoj ucet

negymama
6. feb 2020

ani moj muz nevie narabat s peniazmi, je ako maly skolak, co pomina vreckove na blbosti kym nema nulu.

ale on o tom vie a prave preto su financie na starosti mne. Ja mam pristup na jeho ucet a internetbanking... zadavam vsetky platby, vzdy ho informujem kolko mame, kolko a na co este mozeme minut a ked chce kupit nieco vacsie nad 30-50 eur vzdy mi vola, ci moze kupit, ci na to mame. Bezne potraviny zvlada kupit, lebo to ma zoznam, ostatne vzdy preberieme spolu. drobnosti pre seba mam na mensom ucte, ak tam miniem ze su vianoce na darceky tak si presuniem z hlavneho uctu kde su vyplaty. Bezne miniem cca 100-120 eur ako svoje "vreckove" za ktore sa nikomu nespovedam, aj on ma asi tolko pre seba. to mame na to aby sme sa neohadzovali drobnymi, on ked chce pozvat kamosa na kavu, na pivo, kupit si nejaku serepeticku do dielne. ja zase mam na blbinky ozdobky do domacnosti, kavicky so segrou v meste, obcas cukraren a pod.

negymama
6. feb 2020

no ale to je dost podstatne.. nie ze si to nemas vsimat. ze ma nakupit potraviny za 20 a on este dolozi sebe daco za 40. to je dost velky nepomer. chapem keby si prihodil nieco za drobne. takym stylom sa rozhadze, ci rozhadzete z penazi.

nie ze by som ti radila rozvod, to musis sama vediet ako stoji vas vztah a kam to smeruje. ale cisto financne by ti bolo lepsie s pracou hoci aj na smeny. vyzivne mu vypocitaju z platu, ktory asi ma dobry, ked ma na "drobnosti" v hodnote 40e, dvojnasobok nakupu. a domacnost a deti by si mala este menej prace, zaprela by si deti a odpadol by ti na starost muz.

negymama
6. feb 2020

dom mate spolu v bsm? predpokladam ze ano.

jeliz59
6. feb 2020

Vy máte podelene peniaze? Nemal by ti dať výplatu a gazduj....to je môj názor...každý to máme v domácnosti ináč samozrejme jeden tak druhy onak....

tmavovlaskakatka
6. feb 2020

tak jemu to vyhovovalo, že sme odišli od neho. Zrazu si chodil na výlety kade tade, aj po európe, na bicykli, dovolenky,, viem z FB a nik mu to nevyčítal. My sme sa pred 10 rokmi presťahovali na opačný koniec SK, ale všetko v pohode, máme celkom dobrý vzťah a vieme sa dohodnúť, čo sa týka dcéry a pod.

eliska13
6. feb 2020

Zatiaľ si nenapisala ani jednu pozitívnu vec na muža len to, že sa nechceš rozvádzať pokym sú deti malé😀ty z menšieho platu si vedela aj ušetriť...peniaze nedá, o deti sa nepostara, nenavari, neuprace, nervózny je, egocentrik je aspoň dobrý v posteli?😂lebo ste spolu už dosť rokov čo Ťa pri ňom drzi, lebo mi to pripadá, že ste spolu len tak, lebo nejako bude

autor
6. feb 2020

@eliska13 obcas je v pohode

autor
6. feb 2020

@jeliz59 vsetko mame podelene .Auto kupil a napisal na bratranca keby sme sa nahodou rozvadzali.

janickacrazy
6. feb 2020

to si robíš už srandu nie? auto na bratranca? neskutočné, keby bratranec bol chrapún, tak si auto vezme a tvoj muž bude mať veľké...

autor
6. feb 2020

@janickacrazy no nechapem ani ja ale to uz je davno.

merynka3
6. feb 2020

ja nechapem taketo partnerske vztahy... ze pytat si od chlapa peniaze a on mi nechce dat. to uz co je za .....? isla by som do prace, bola sebestacna a prehodnotila by som vztah.

merynka3
6. feb 2020

toto ti musi ist riadne na psychiku... :(

jankapepe
6. feb 2020

? Prvá otázka.....to myslíš vážne že do práce nemôžeš ísť lebo sa bojíš že manžel bude na deti doma kričať bez príčiny?
? Druhá otázka......keď sa o tom bavíte s manželom, chce alebo nechce aby si šla pracovať?
? Tretia otázka......jeho odpoveď na to preco neprispieva tak ako ste sa dohodli je aká? Alebo sa o tom nebavite.?