Som nešťastná, priateľ nechce dieťa
Ahojte. Mam 28 rokov, a mam dost komplikovany problem. Bola som 6 rokov vydata, no s manzelom sme nemoholi mat babo nakolko som mala PCO a bez ovulacie tak sme chodili do Sanatoria Helios v Martine kde som absolvovala dva cykly IVF, jeden bol neuspesny a po druhom som v druhom tyzdni potratila ☹ . Cely tento proces sprevadzali neskutocne zdravotne a psychycke problemy a po mojich neuspechoch som bola nutena chodit k psychiatrovi a uzivat antidepresiva. Nesla som sa proste zmierit s tym ze nemam dietatko 😒 Bola som dost posadnuta touto myslienkou co tiez nerobilo dobrotu v mojom zdravotnom stave. Casto som bola PN, nebola som schopna normalne fungovat. Ked to uz bolo naozaj zle, rezignovala som a doslovne som len prezivala. Samozrejme moje manzelstvo skoncilo rozvodom. Odstahovala som sa, zila som sama, a bolo to hrozne. Myslela som ze zacnem odznova, no mylila som sa. Utapala som sa vo vlastnej bolesti a este aj samote. Zrazu nebol nablizku nikto kto by ma polutoval, pohladil a utesil. Takto to islo dlhu dobu. V praci si vsimol moj kolega ze to uz nie som ja, videl ze nieco nie je v poriadku tak som sa mu vyspovedala, co mi padlo velmi dobre. Zacali sme sa stretavat, velmi sme si rozumeli, az to nakoniec skoncilo tym, ze sme sa dali dokopy. V podstate sa ku mne nastahoval. No malo to jeden hacik...Mal v tom obdobi 20 rokov a ja 26. Nijako na pohlad vekovy rozdiel nevidno a pravdupovediac rozumela som si s nim lepsie ako s exmanzelom ktory mal 32 rokov. Ale zlaty klinec prisiel asi po roku nasho vztahu, ked som zistila ze som tehotna..Skoro som odpadla. Neviete si predstavit ten sok ked mi to doktorka povedla. Po takych utrapach....Samozrejme priatel nadseny nebol..Lenze nastali komplikacie. Zacala som sa citit coraz horsie a doktorka mi potom povedala ze musim ist do nemocnice, lebo to vyzera na mimomaternicove tehotenstvo co sa aj potvrdilo a este v ten den ma operovali. Odstranili mi lavy vajickovod, nakolko bol uz velmi poskodeny. Ale prezila som to, priatel bol pri mne, podrzal ma a zili sme dalej. Teraz odvtedy presli dva roky zijeme spolu nadalej a zacinam vazne uvazovat nad tym, ze chcem babo. A to je kamen urazu. Nejdem ho presvedcit, ze to u mna nie je len tak. Otazne je ci vobec este otehotniem po vsetkych mojch problemoch a len s jednym vajecnikom. Viem ze je mlady. Teraz ma 22 rokov. ale ja uz nemozem cakat. Chcem to aspon skusit..som z toho zufala, on o tom nechce somnou ani hovorit. Je mi to hrozne luto, a neviem co robit . Mam strach ze mne sa tohto stasia ako je mimi nikdy nedostane. Paradox je ten, ze s manzelom som deti nemohla mat a s priatelom s ktorym som uz bola tehotna, dieta nechce... 😢
Ja stale dufam, že časom zmení názor. Sme spolu zatial len niečo cez rok. Neverim, že by jeden chlap žene, ktorú milujej niečo také urobil. Nie je jednoduché len tak sa rozisť. Pre mňa je to muž môjho života.
@lagiulina tak ver ze urobil. A predpokladam, ze ak by miloval teda a mal velmi dobry vztah ku detom tak by deti este chcel. On si tym uz presiel co je nespat, starat sa atd, teraz ma jeho syn 7 rokov, ako tak je samostatny, ty este nevies co je to mat dieta a tak ako kazda buduca mamicka mas predstavu ze je to vsetko zvladnutelne. Ale ver mi aj ta najlepsia super mama, pride na bod, kedy nevladze, jednoducho babätka, placu, obaja nespite, malo sexu, nic nestihas. A predpokladam ze to je to co on uz nechce, kedze vravi ze mu to takto vyhovuje a nechce nic menit.
Mas asi len dve moznosti bud mu povies ze chces dieta a on ti presne vysvetli preco ho nechce, a vydiskutujete si to ako to vyriesite, alebo sa bohuzial rozidete.
Keby chcem dieta,tak si najdem radsej partnera s ktorym to ma v tomto smere perspektivu, ak dieta nechce,tak to tazko nieco zmeni,jedine ze by ho osvietilo,na co by som sa vobec nespoliehala. Vela chlapov je takych,ze deti su len nieco,co spravia a potom to uz nejako ide. Ale to asi nechces. Tak by som isla lovit do ineho rybnika,v tom akvariu,co mas z toho podla mna nic nebude. 😉
nikol, ja mam 23 a mam priatela ktory ma skoro 33, nie sme spolu az tak dlho, len rok, rok a pol...no on i v takomto veku este ani neuvazuje nad babom ani nad buducnostou spolocnou. Viem mam cas na taketo veci, ja ani nehovorim, ze nieco ako rodicovstvo chcem teraz riesit, to nie, mozno o dva roky, tri---pat....sest...ale kazdopadne viem , ze dieta rodinu velmi chcem, a keby mam zazemie nemam s tym problem aj teraz....no moj priatel.... uplny opak, k detom nema ziaden vztah a spolocna buducnost mu vyhovuje taka aka je teraz, ze sa stretneme dva- trikrat do tyzdna a tot vsio....velmi ho lubim, no viem, ze to nema buducnost a dnes som sa rozhodla ,ze ho opustim, niekedy laska nie je vsetko.... je pre mna dolezity, ale nechcem stravit najlepsie roky s niekym kto o detoch a rodine nechce pocut ani vo veku takmer 33 rokov!!! hovori, ze mozno sa raz zmeni.... ale jeho ,,mozno,, mi nestaci.... chcem chlapa co vie co chce, preto ani ty nezabijaj cas s niekym, kto nemysli .ako ty...toto su vazne veci a podla mna si ich treba ujasnit co najskor
bohuzeial, na to treba dvoch. najdi si ineho.
Ja mám 20 a veľmi by som chcelá babetko aľe priateľ nechce koli svojej rodine ze ešte máme čas a co by povedala nato jeho mama a súrodenci a ja som už stoho zúfalá stale iba tá jeho rodina ze co by povedali oni
@nikola81 nemozes ho nutit, ak nechce, tak nechce, pravda je, ze je fakt mlady. Asi bude treba sa zamysliet, ci chces dieta s niekym inym alebo tohoto mladasa, ktory deti nechce. V Tvojom pripade cakat, az dozreje, je naozaj len zvysovanie rizika, ze deti naozaj mat nebudes. Asi by bolo dobre zistit, ako vazne Tvoj priatel vas vztah berie. Ak vie, co si zazila a ake je to pre Teba dolezite, asi je mu jasne, ze nebudes pri nom stastna, ak on deti nechce, nie? Aj on to musi vediet predsa. PCO nie je sranda, sama mam PCO. Tam treba zreleho muza, co do toho pojde naplno a niet na co cakat.
Baby, ja mam podobny problem. Mam 30 rokov a za sebou operaciu maternice, takze vela casu nemam. Moj partner ma 33 rokov, sme spolu rok aj pol a byvame spolu asi pol rok. Odporucili mi lekari mat cim skor dieta. Od vtedy sa o tom natahujeme, rozpravame bezvychodiskovo, on nechce mat teraz dieta, ani svadbu, este sa na to neciti (ako dovod udava, ze by nas nevedel uzivit) financne na tom nie sme dobre. Chce mat rodinu aj dieta, ale nie teraz, on sa chce rozhodnut ze kedy. Ked som mu povedala ze o rok priblizne chcem mat dieta, tak ziaden pozitivny vysledok rozhovoru, ze ked sa bude citit pripraveny tak budeme mat dieta..Uz jeden taky vztah ktory nikam neviedol so uz zazila. Velmi sa bojim ze sa mi opakuje historia. Moja otazka: ma vobec niekto skusenosti s tym, ze partner na to dozrel?? Tolko prispevkov som precitala ale ma niekto osobnu skusenost s tym, zeby sa ten partner zmenil??? Vdaka
@natalym ano obaja pracujeme, ale staci nam to na pokrytie najmu, pretoze byvame samy v inom meste, aj drahej stravy lebo som celiaticka, ale tak snad by sme to zvladli, ale pre chlapa je to asi iny pojem...On ma pocit, ze nas neuzivi a ze by sme boli odkazany na rodicov, nikam by sme nemohli ist atd atd.....
@esperanka viem aky je to pocit, ked ti trieskaju biohodiny,ale na tvojom mieste by som priatela do nicoho netlacila,pretoze by sa ti to velmi rychlo mohlo vratit... Ak sa bojis,ze ostanes bez dietata, pripravuj sa na zivot osamelej matky - ak chces o rok otehotniet, pripravuj si zazemie, setri a podobne
. Priprav sa na situaciu, ze by si ostala sama - byvanie, vypadok prijmu, nastup do prace po polroku materskej, zozen si info o jasliach pre dieta - cena,ake su plne a podobne. Ak to zvladnes a budes vediet utiahnut, chod do toho...o ten rok, ale nevydavaj sa,kym sa na tom obaja nezhodnete. Naozaj viem,ake je to tazke, ale ty snivas v ruzovom a realita vobec nemusi byt ruzova... Drzim palce, nech priatel pochopi tvoje tuzby a obavy a zhodnete sa na spolocnej buducnosti...
Dievčence, moja osobná skúsenosť je, že keď chlap nechce dieťa, tak ho nezmení ani vaša veľká láska. Päť rokov som chodila s mužom, ktorého som veľmi milovala, on mal dieťa z predchádzajúceho vzťahu a hneď na začiatku mi povedal, že ďalšie neplánuje. Ja som tiež dúfala, že názor zmení, bolo nám spolu krásne, ale názor nezmenil... Musela som ja.🙂 Ešte dlho po ukončení nášho vzťahu, keď ja som už bola vydatá a mala som už dieťa, mi povedal, že to bol najkrajší vzťah v jeho živote, ale aj tak by svoj názor na to či mať ďalšie dieťa nezmenil... Som mu vďačná aspoň za to, že sa mi nikdy nesnažil klamať a zahmlievať, že to tak nie je....
@lagiulina kľudne to urobí. Poznala som pár, mali už okolo osemdesiatky, on si ju bral ako rozvedený otec dvoch detí a ďalšie už nechcel. Ona sa prispôsobila, ale celý život to ľutovala. Nakoniec to ľutovali obaja - on kvôli nej, že jej odoprel tú možnosť byť mamou. Samozrejme, bolo už neskoro. Pamätám sa, ako hlboko sa ma to vtedy dotklo, bola som ešte mladá baba. Uvedomila som si, že toto je jedna z vecí, na ktorej sa dvaja potrebujú zhodnúť dokonale.
@esperanka staci si dat logicke ciele, najst si normalnu pracu, nechapem ako mozu dvaja ludia pracovat a staci im to len na najom a jedlo. To sa asi niekde stala chyba. A to, ci dozreje na dieta, no uvidis... ale zmenit pracu a vylepsit to financne je prvy krok k samostatnosti...
@mamulienka30, praca je vporiadku, neviem ako v meste kde byvate vy, u nas sa plati podnajom (cudzi byt) 400 -450e mesacne za 2izbovy byt, ak chces byt kupit, len garsonka stoji okolo 50 000e v meste. To pisem informativne, lebo nie je jedno byvat na dedine a v druhom najvacsom meste. Ak sa bude dat, tak financne si polepsime uz nejako. Aj tak vdaka.
@esperanka tak zmente mesto... ak zarobite kazdy po 450e v BA ci Kosiciach, je to bieda 😖 Keby tolko zarobis v hormon-dolnom, zijes inak, to je fakt. Dieta nieco stoji, to priatel zas tak nerealisticky nevidi, ostanes doma, nezarobis nic, jeho plat padne na najom a to nebudete jest, nebudete sa obliekat, nie to dovolenka, lekar, auto...
Baby prispevok je stary 5 rokov a musite uznat ze to je dost dlha doba na vykristalizovanie vztahu, priorit aj celej buducnosti. S priatelom sme stale spolu, v oktobri mame svadbu a momentalne cakame na schvalenie ziadosti na IVF. Takze zivot a cas spravil svoje..
@esperanka Presne tie argumenty ktore si ty uviedla som pocuvala aj ja. Ze to financne nezvladneme, ze chce mat rodinu ale nie hned. Vedel o mojich zdravotnych problemoch tak som bola zufala ako ho presvedcit ze mi uteka cas. Na dlhsie obdobie som o tom prestala hovorit, netlacila som ho do rozhovorov, viac menej sme sa o rodine nerozpravali vobec. Zlom nastal ked sme zacali mat problemy uplne ineho razu medzi sebou a zacal hrozit rozchod. Podrobnosti nejdem opisovat, je to na dlho, len podotknem ze to nebolo nic strasne vazne, no aj napriek tomu to bolo dost bolestive obdobie. V tom case sa v nas vsetko zlomilo a nasli sme k sebe novu cestu, uvedomili si ze tie roky nie sme spolu len tak pre nic za nic a ze je cas urobit dalsi krok dopredu a nie dva kroky naspat. Vtedy ma poziadal o ruku ale stale som o dietati nehovorila. Zial tuto vec vyriesil moj zhorsujuci sa zdravotny stav a vazne upozornenie lekara ze uz naozaj nie je na co cakat, ze prirodzenym sposobom to nepojde. Po mojich vysledkoch som ho postavila pred hotovu vec. Nepadlo ani slovo o peniazoch ani raz nepovedal ze este pockame. Este mozno detail, ale vela s nim urobilo aj caste stretavanie sa s jeho kamaratom ktory ma 2-rocneho synceka. Velmi si ho oblubil a casto ho spominal aky je zlaty. Akoby aj casty kontakt s nim nejak pohol lady. To je aspon moj postreh. Tazko povedat ako to riesit. Naozaj len zivot a cas a vsetky okolnosti urobia jasno v tom co bude v buducnosti. Kazdopadne ti drzim palce. Nas tiez caka este dlha cesta.
@esperanka Ahojte ,chcem vam povedať, že sme sa s manželom spoznali velmi mladí, dlho sme spolu chodili a v 22 rokoch sme mali prveho syna.Velmi sme ho chceli obaja, byvali sme spolu ,už vtedy sami, vzali sme sa ,mame nie len krásneho a šikovného syna, ale ešte aj dve dcéry, a sme neskutočne štastní:o)!!!!!
POdla mna chlap , ak má rád deti ,je jedno v akom veku ho s partnerkou má 😉 😉 Držte sa baby, a chodte za svojim snom, lebo nie je nič krajšie ako byť matkou!!

@lagiulina bože tolko tém s týmto istým problémom....ked nechce dieťa a ty chceš tak vaše cesty sa rozdelia....
ved hádam sa neobetuješ pre jeho syna z 1. manželstva a nezažiješ ten pocit vynosiť dieťa len kvoli nemu?