Spontánny potrat, pochybenie nemocnice pri potrate
Ahojte,chcem sa podelit o moj neskutocne bolestivy zazitok,ktory sa mi stal 3 dni pred Vianocami....neprajem to ani najhorsiemu nepriatelovi....Nase babatko v 17.tyzdni tehotensta prestalo dychat,zomrelo..zitili mi to na ultrazvuku,velmi to bolelo....isla som do nemocnice,kde mi isli vyvolavat potrat,nakolko som bola uz v takom stadiu,ked sa to neda riesit zakrokom.Dali mi vyvolavacku,vsetko prebiehalo ako malo,bolesti sa stupnovali....ked som stale dookola behala za sestrami,nakolko nejavili vobec ziadny zaujem o mna,zacala som strasne silno krvacat,vedela som,ze uz to pride....sestra mi odmietla zavolat doktora,poslala ma lezat na izbu,nakolko ona najlepsie vedela,ze to este niekolko hodin potrva....ja v soku a strese som sa sla osprchovat a tam sa to stalo...vsetko sa zo mna vyvalilo v sprche,v rukach mi zostal mrtvy plod,skoro som tam zosalela...uplne som otrasena,ako jedna sestra mi moze odmietnut pomoc v takejto situacii...naozaj,neprajem to nikomi,budem mat ten obraz do konca zivota pred ocami....
@dzjanetta aj ja som potratila prirodzene,jednoduvho babatku prestalo bit srdiecko,ale boli tak nejake chromozomove poruchy,na sono nejaka cysta ci co...takze male nebolo v poriadku,tiez to tak priroda sama zariadila,bohuzial az v 15.tyzdni...s tym som sa zmierila,jednoducho sa to stava a malo to tak byt,ale co ma cakalo potom v nemocnici...to bol horor a to sa neda ospravedlnit nicim,ani kratkou praxou sestry ani nicim...lebo ja som za nimi tam chodila,prosila,nech mi zavolaju doktora,alebo ma niekde zoberu a vyslovene odmietli,poslali ma na izbu lezat a to mrtve babo v mojich rukach v sprche budem mat dosmrti pred ocami....
@vilma7 ja si velmi vazim pracu sestriciek,aj vas obdivujem,vasa praca je velmi narocna,preto by to mali vykonavat osoby,ktore to chu robit a chcu pomahat ludom...preto som bola zo spravania tejto konkretnej sestry uplne v beznadeji.ze mi v takej situacii nema kto pomoct a to som vedela,co sa uz ide diat....potom prisla na nocnu taka starostliva sestra,ktora ma stale kontrolovala a starala sa,ako mi je,lebo som velmi krvacala...tej som strasne vdacna.ale si predstavte,co sa mohlo v tej sprche stat,nehali ma tam samu,mohla som vykrvacat,odpadnut,mohla som tam aj zomriet a ani pes po mne nestekol az ked prisla ta druha sestra,ta za mnou prisla a riesila to hned....no a uz som to tu pisala,ale uplne ma dorazilo,ze ta,co to mala na svedomi,ani sa neprisla pozriet,ci som v poriadku,dokonca aj ten mrtvy plod prisla zobrat taka nejaka pomocna,co tam prezlieka periny......tak asi tak
@mongrof11 čítala som celú diskusiu a je mi veľmi ľúto tej skúsenosti ako aj celého priebehu. Krátkou praxou sa to správanie určite ospravedlniť nedá, ak si nebola ona istá, mala tvoj stav hneď konzultovať so skúsenejšou kolegyňou al.lekárom...prečo tak pochybila sa žiaľ nedozvieme a na ospravedlnenie by musela mať žena asi poriadnu guráž a to tá slečna asi nemá. Ale toto sa bežne často stáva, že sa podcení vnímanie pacientov a potom si to niektoré odrodia pomaly aj na chodbe atď.
Na markize to slo v televiznych novinach o 19.tej
Tak dievcata,nakoniec toto vsetko co sa stalo primar zakoncil slovami,ze mi bola poskytnuta adekvatna starostlivost,nemocnica nepochybila,vsetko bolo z ich strany ako ma byt....takze toto je vysledok prikladnej starostlivosti,aby bolo jasne...haha to je nase zdravotnictvo....
@mongrof11 ahoj, je mi velmi luto co sa ti stalo, muselo to byt priserne. mne sa tento rok stalo nieco podobne, porodila som sama v kupelni, akurat ze teda slo o klasicky porod v termine a sme nakoniec bez ujmy na zdravi aj ked to mohlo dopadnut velmi zle. dr sa na mna vykaslala a sestra to neodhadla, stale mi tvrdila ze nerodim ... najmudrejsi su ti zdravotaci 😕
@mongrof11 keby si bola Mančíkova pacientka, ver ze starostlivosť by bola iná. Tam to tak vždy fungovalo. Aj samostatne izby dostávali v prvomrade jeho pacientky.
@meluela to je hrozne tiez ma mrzi,ze sa ti to stalo...a to akoze doma v kupelni?ta nezobrali do nemocnice?je hrozne,ze tie sestry neveria,ved zena predsa najlepsie vie a citi,co sa s nou deje....aspon ze ste v poriadku,ze to dobre dopadlo.....
@sweetangel20 bohuzial je to tak,uz som pocula o vselicom,co sa tyka primara....uplatky,uprednostnovanie jeho pacientok a podobne...
@mongrof11 nie, v nemocnicnej kupelni ... po tom co mi ta osoba podala klystir v case ked som uz ledva predychavala a nechala ma samu. pokusala som sa to potom s pocitom ze explodujem poriesit na wc kam som sa ledva dovliekla a nastastie mi vcas doslo ze to divne co vidim dolu medzi nohami je zaciatok hlavicky, inak by sa dcerka asi narodila do wc .. takto som nejako prepla na automatiku a sama si ju tam na dlazke porodila ako kedysi zeny v poli ... tiez som zvazovala media, sud, urad pre dohlad ale chceli sme mat klud
@mongrof11 juj, to je hrozný zážitok. Ja mám známu, čo v inej pôrodnici rodila takto ale bez vyvolávačky zdravú dceru. tiež jej neverili, že rodí a aj keď krvácala, ju poslali naspať na izbu, že má ešte časuuuu habadej. Nakoniec sa vymenili služby a tiež povedala, že už dlho krváca, hned ju dali na sál a aj rodila.
@mongrof11 je neuveritelne aky je to rozdiel medzi nemocnicami ja ked prisla o svoje prve babo v 23 tt odrodila som si ho na izbe a nastastie ho hned nalozili a odniesli neviem si predstavit ze by som ho videla mala by som s toho nocnu moru asi roky. Sestricka mi hovori ani sa nepozerajte jedine som sa opytala co to bolo a doktorka ze chlapcek. A uz ho mali zakryteho a jedna sestra ho odnasala a ostatny behali okolo mna
@meluela tak to je hrozne naozaj mi je to velmi luto..tak ale verim,ze chcete mat klud,hlavne ze mate zdrave babatko....ja nemam co stratit,chceli sme len,aby sa o tom vedelo,co sa deje,a ako sa spravaju k pacientkam....lebo vsetko sa len ututle stale a nikto nic neriesi....aj na tento incident sa za chvily zabudne,ale nech maju aspon aku taku hambu,nech si davaju pozor,aby sa to uz nezopakovalo....
@jeennyv spravodlivosti sa asi nedockame...ani neviem,ako by ta spravodlivost mala vyzerat,uz sa to neda vratit spat,ten obraz babatka v rukach budem mat do smrti pred ocami,ale aspon mam dobry pocit,ze aspon nieco sme s tym urobili...aspon pre ten pocit....lebo vinu si nepriznali,ani ziadny financny postih z toho nebudu mat ani ziadny trest.....nevadi
@36evina36 no mala si stastie v nestasti,aspon z toho nemas traumu..ale ved tak by to malo byt,pre zenu je to najhorsia vec,aka sa moze stat,prist o babo a mali by spravit v nenocnici vsetko tak,aby to bolo co najmenej bolestive,vidiet to mrtve dieta by zena nemala v ziadnom pripade....tak ja verim,ze som mala len smolu na sestricky a ze sa to takto bezne nerobi.....
Verim ti ja mesiac predtym mi umrela dcerka ci pochybenie lekarov to sa nedozviem ale vyzera to tak ze doktor zle skontroloval prietoky umrela udusenim 4krad pupocna snura okolo krku prisla som a celu noc mi ju nechali v brusku ja v bolestiach mrtve dieta bruchu pichhali mi injekcije proti bolestiam,este dnes mam zachvaty placu nervou a beznadeje otazka preco ako co sa stalo sa nikdy nedozviem ale jedno viem ze nech uz urobim cokolvek nikto mi muju malu lasku nikdy nevrati
Naozaj hrozne pripady sa stavaju a vsetko sa im to v tomto state toleruje...kazdy clovek je omylny,ale v takychto povolaniach ako je zdravotna sestra a doktori moze obycajne zanedbanie povinnosti,alebo mala chybicka stat niekoho zivot....je to velmi velmi smutne. V mojom pripade sa nastastie nic vazne co sa tyka mojho zdravia nestalo,ide len o moju psychiku a ze si nepriznaju svoju chybu...ale co tu citam,je mi velmi luto...nemam slov....
@bejby19 mna s mrtvy plodom prijali piatok a porodila som az utorok ale nic ma nebolo nekrvacala som proste keby na to neprisiel doktor na ultrazvuku asi by som ho este dlho brala za zive a kludne dieta, a snazili sa mi vyvolat porod ale neak to trvalo ale dopadlo to vsetko dobre
práve som videla reportáž - no musím povedať, že z vyjadrenia primára som znechutená...žiadna chyba, žiaden postich. Hanba v prvom rade jemu, ale to je naše "bezproblémové" zdravotníctvo😢
@36evina36 mne keby doktor povedal ze ma snuru okolo krku tak pri vecsich bolestiach idem hned doktorovi a ja som anu len netusila ze mala sa vo vnutri dusi.Niekedy mam pocit ze s tehotnymi doktory zaobchadzaju ako z dobytkom sak ked to nevide tak pojde znova ale vyrovnat sa s tym musime my
@bejby19 to je pravda vsak uz len tie blbe komentare keby si odpustili a nie len doktory. Teraz ked to clovek musi v sebe spracovat a ja ani neviem preco sa to stalo ze mu prestalo srrdiecko byt, a stretnes ludi s poznamku boze vsak ty ani nepriberas, ale no co uz konecne vies co to bude. A ked povies ze nebude tak vsak nabuduce to vide tu vetu neznasam