Spoveď po miniinterupcii
ahojte boli ste niekto po interupcii alebo mini interupcii na spovedi.. čo vam povedal na to knaz.. dal vam rozrešenie.. ako reagoval.. odsudil vas za to.. ☹
@ninuska8 ...prekrasna socha.......vyhrkli mi slzy.... 😔
@bullinka ja ju neodsudzujem ani nesudim len sa 'nahlas' zamyslam nad vyznamom viery a desatora ked sa da aj tak porusit a spovedou skutok 'vymazat', to je chore! Neviem co ju k tomu viedlo a ani ma to nezaujima, nie je prva ani posledna ale ked sa prezentuje ako veriaca tak ako sa jej mohlo podarit otehotniet mimo manzelskeho zvazku? Ako ju vobec mohol napadnut potrat? Skutocne veriaci prijme volu boziu s pokorou a bude mat aj 10 deti ked to tak 'boh chce' aj keby bola v neviem akej situacii
prepacte zamoj nazor ja som neveriaca! ale uprimne mam sesternicu veriacu a musim povedat ze je furt len snimi a su odost horsi ludia nez ti neveriaci...a su ubohe ako as chovaju! ako sa modlia akzdy den v kostole pritom kazda jedna znich si fajci travu a aj moju sesternicu na to naviedli ze ma frajera ktory je gay a chce ju naviestuz v 18ke na svadbu aby mohli mat sex pr emna je to nepochopitelne a som proti ale je to moj nazor..moja skusenost kedze to mam v rodine je mi znej velmi zle ze sa zmenila e ze nema ani troska vzivota sebe nic...nech sa manipulovat je to ako nejaka sekta no hruza
Bože baby, toto je evidentná blbosť, veď čítajte pozorne, čo tu tá "tehula" trepe za hovadiny...a tie témy, kde všade písala..škoda na ňu vôbec reagovať. 🙄 😔
@nikus20 Nie všetci, nájdu sa aj úprimne veriaci - a snažiaci sa žiť podľa toho, čomu veria.. 🙂 Ale táto kočka, čo tu už popísala, to nemá s kňazom nič spoločné, ani so spoveďou ani s ničím podobným. Tu ide čisto len o senzáciu, chuť vyvolať koflikty, zavádzať atď, atď...Evidentne sa jej páči sledovať, ako sa tu ženy na jej podnet hádajú.
@tehulka1111 v noci keď som o tretej ráno nemohla spať a zablúdila som tu... prekvapila ma táto téma. Nemilo. a potom som nad tým akosi premýšľala... pred pár dňami to bolo či môžeš piť tonic, aby si dieťatku neuškodila.... prečo?!Hneď pri sexe si vedela, že nechceš dieťa, len sex. A keď už si nedostala menzes, hneď si špekulovala čo teraz?! okúpať sa v čo najhorucejšej vode s pohárom (fľašou)červeného vína v ruke, k tomu acilpiríny aspoň 2naraz? Skákať z rebríka aspoň z piatej priečky? Piť ten posratý tonic? vziať aspoň 20ibalginy? ... všetko možné sa človek dopočuje ... a nakoniec si si uvedomila, že keď nepotratím sama, tak sa mi narodí nejaké postihnuté dieťa? .... aaaa idzem ja na ten potrat! rozhodnutie padlo. len teraz poriešiť vlastné vypočítavé svedomie voči Bohu... Áno sexujem a idem na spoveď, mám pocit viny, ale nejak to ututlem, farár dá rozhrešenie, pochodím týždeň-dva na prijímanie a potom šup ho zasa sexovať. Aj ja som takto istý čas fungovala a strašne som sa hanbila, sama pred sebou a voči Bohu som mala strašné výčitky, akoby som MU ťahala motíziky popod nos. Nemohla som to už zniesť! Ja to mám vyriešené (v tom čase sa čakalo na cirkevný rozvod, aby sme sa mohli vziať, to trvalo 2roky)
S interupciou musí byť žena už predtým psychicky vyrovnaná, lebo je to úmyselný, plánovaný krok a verím, že aj čo sa týka spovede vie, že bude chcieť ísť na spoveď. Takže na spoveď trebalo ísť pred interupciou a povedať farárovi čo plánuješ... ale tak to nefunguje. Viem. predsa by ti nemohol dať rozhrešenie dopredu!
Ja viem, že ty nemáš problém ani so svojim svedomím z interupcie, ale ty máš problém ako získať rozhrešenie a chodiť ďalej na prijímanie ako na zmrzlinu. Možno by si si mala dať pauzu od prijímania, takýmto spôsobom si uložiť pokánie: - že nie som hodná ísť na prijímanie a o také 3-4 mesiace, keď budeš mať v tom jasno vyhľadať kňaza a vyznať sa aj zo svojej vypočítavosti aj zo svojho poklesku a zo svojej slabosti... A vtedy môžeš žiadať Božie odpustenie a aj požehnanie... ale najprv musíš dať TY ... a nebude ťa prenasledovať svedomie... získaš aj pokoj pre svoju dušu
@nikus20 Tak ich nerieš, ži svoj život, nie ich...každý budeme siať len to, čo sami zasejeme 😉. Mňa inak do tejto diskusie vlákal ten nadpis, vraj "miniinterupcia". No skoro ma prekotilo! Aká mini? Interupcia je len jedna, a tým, že ju baba nazve mini, nezľahčí to, čo spravila..(i keď nespravila, lebo je to blbosť, ale teoreticky). 🙄 🙄 🙄
@gubcikova ospravedlni sa jej aj 3 krát.( neviem síce za čo , nečítala som všetky príspevky) ale keby si jej urobila aj billboard s ospravedlnením, jej svedomie to neospravedlní (si myslím) ... idem hľadať čo si jej napísala, že chce verejné ospravedlnenie. Nie je toto verejná stránka, kde si môže písať každý svoj názor či sa niekomu páči , či nie? @svetlana ozaj čo si zasejeme to budeme žať...
@svetllana presne ako píšeš ! buď som tehotná, alebo nie som. nemôžem byť len tak trochu tehotná! buď je to interupcia, alebo nie je. Nie len taká mini! Ci keď odsajú plod tak to je mini a keď urobia výškrab to to je ozajstná?! A potom sa postavíme na námestie a absolvujeme Pochod za život?
(To akoby môj muž pošiel s druhou ženou a tvrdil, že ma nepodviedol, lebo išiel cez gumu)
Veď najprv je úmysel, potom skutok a medzitým rozum ktorý máme použiť a ten nám určite povie čo je správne
@tykat Kto urobi nieco zle nevedome, tak nema hriech. Hriech je vedome a dobrovolne prestupenie Bozich prikazani.
Ty mas na mysli to, ze sa niekto opovazlivo spolieha na Bozie milosrdenstvo - tz ze kona hriech s vedomim, ze no a co, sak Boh mi odpusti. V takomto pripade odpustene nema. Taky ani skutocne nelutuje a je velmi pravdepodobne, ze zlo bude opakovat.
Nemyslim si, ze ten, kto niekoho zabije umyselne, ze mysli pri tom na to, ze vsak sa ospovedam. Ten clovek, co je schopny zabit, je podla mna vtedy uplne daleko od Boha a Boh pre neho nic neznamena. Vycitky svedomia ta dozenu do zufalstva a potom hladas vyslobodenie a tuzis po odpusteni. Ale niekoho ani zufalstvo nepriblizi k Bohu. Boh sa tesi z kazdeho cloveka, ktory sa tuzi zmenit a uz nekonat zlo a prijme ho s radostou.
@tehulka1111 necitala som uplne celu diskusiu, ale zaujimalo by ma ci si na tej spovedi naozaj bola a co na to kňaz.
@tehulka1111 moja zlatá, vykašli sa na kňaza, on by to bábo neživil

@iwesska presne tak a poznám nejeden taký prípad vo svojom okolí, tí čo sa najviac bijú do pŕs akí sú pobožní, tí páchajú najviac zla. len čo vyjdú z kostola už ohovárajú, šíria zlo kde sa pohnú a potom bežia na spoveď. a celkovo najviac zla sa vo svete popáchalo v mene náboženstva ☹