icon

Túžim po bábätku a priateľ ho ešte nechce

13. aug 2020

Viem že, je nás tu takých veľa. No neskutočne túžim po bábätku... Ja už neviem ako to ďalej vydržím som psychicky na dne. Všetko ma rozplače. Známe majú deti, priateľovi kamaráti majú deti.... A ja čo som vždy túžila mať dieťa, mne sa to nesplnilo....
Problém je, že môj priateľ ho nechce. Povedal, že má čas,že si chce užívať ... A že mám počkať. No ja to takto cítim a neviem sa premôcť.
V poslednej dobe odmieta úplne sex. A mne sa len každý mesiac tisnú slzy do očí. Ľúbim ho nadovšetko ale neviem či to vydržím, takto čakať každý rok kým sa on na to bude cítiť. Snažila som sa s ním porozprávať, no on si ide stále svoje.... 😩 Sme spolu 3 roky a vie od začiatku ako mi na bábätku záleží.... Plus ma úplne zlomia otázky rodiny a okolia kedy budeme mať dieťa, keď dobre viem, že to tak skoro nebude 😭

miui
14. aug 2020

Toto podobne zaziva znamy, on chce dieta a jeho zena nie, na nervy je z toho uz uplne 😢

chichi29
14. aug 2020

Pozri sa ja som bola zasnubena ako 23 rocna, so spolocnou hypotekou na krku. Stretla som svojho manzela a vsetko sa dalo vyriesit. Rozisla som sa s byvalym, hypoteku sme vyriesili aj ked to trvalo 5 rokov a teraz mame obaja svoje rodiny😉 takze toto sa da vyriesit. Muzi to s detmi necitia tak ako zeny a je jedno kolko mas rokov. Musis si zvazit co bude lepsie, ale z mojho okolia Ti mozem povedat, ze kamos vystriedal niekolko bab nakolko pracuje v zahranici. Jedna z nich chcela velmi deti a kedze on sa necitil tak sa s nim rozisla a do polroka to dieta mala a je spokojna a stastna😉 vsetko sa da a niekedy to co mas doma naozaj nie je to naj😉

tristanka
14. aug 2020

Priateľ chce mať neskôr deti alebo nie? Ak áno a vzťah vám klape tak by som počkala, veď si mladá. Chápem že túžiš po bábätku ale nedá sa mať všetko hneď. Mala by si sa niečím zamestnať, práca, hobby, cestovanie...

A čo svadba?

Ja som tiež chcela deti skôr ako mm ale počkala som si a máme 2 🙂 neboj nič nieje stratené.

Radšej nech na to dozrie ako keď doho (nasilu) vhupne príliš mladý a potom to nezvláda, nepomáha, uteká za kamarátmi. To by si asi nechcela.

thoughtfulweirdo
14. aug 2020

Nemyslím, že vek je rozhodujúci. Ak bývajú spolu, zarábajú obaja, majú finančnú rezervu, tak prečo nie? Však už sú samostatní dospelí ľudia. Ja som v 17 vedela, že túžim po deťoch a rodine, nie po párty a "užívaní si" takého druhu 🤷 od 17 som nonstop pracovala popri škole, v 18 som sa odsťahovala, našla si partnera, v 20 rodila. A nemyslím si, že to bolo skoro, nevisím rodičom na krku, snažím sa o čo najväčšiu finančnú nezávislosť aj od partnera popri RD, pracujem. Takže nie je nič divné na tom, že 23 ročná samostatná žena je rodinne založená a naozaj nemusí čakať bohvie na čo.
Pre autorku- je ok, že má partner iné predstavy a iné časové horizonty, ale pokiaľ ich nevie ani vyjadriť a nie je schopný normálneho rozhovoru, nebude takým partnerom, akého k sebe potrebuješ. Ja by som veľmi zvažovala, či chcem pokračovať v pre mňa tak neperspektívnom vzťahu.

ivik4
14. aug 2020

Viesco furt lepsie ako potom revat ze si silou mocou mala dieta a bola s nim cele dni sama a muz na Vas kasle kedze on by bol do dietata donuteni.. Staci si precitat xy clankov kde zeny nariekaju ake su same .. To je fakt tazke byt s dietatom len bez milujuceho chlapa a otca pre dieta

katulienkax
14. aug 2020

nuz aj ja mam svoje sny uz od detsva ktore sa mi nesplnili a teraz budem plakat do konca zivota? Zeny sa ovela castejsie vzdavaju svojich snov, naprikla taky chlap ten si uziva aj po narodeni dietata. Tvoj sen je babatko ja som mala zas sny ktore uz kvoli detom mat nebudem lebo aj ked vyrastu budem uz stara na to. Ale deti som chcela. Ty mas len 23, mas cas na dieta a nerob si to s priatelom nasilu lebo mozes dopadnut ako ine zeny tu na konovi.

maciatkolulu
14. aug 2020

Chceš mať dieťa, alebo rodinu, lebo sa ti môže stať, že nakoniec prístupy na dieťa a odíde preč keď príde na lámanie chleba, lebo dieťa nie je rozkošný izlocek v značkovom kociku, ale kopec zodpovednosti, stresu, strachu, nwvyspatosri, hormonálnych zmien, postavy... Okrem iného zodpovednosť do konca života, dieťa sa nemusí narodiť zdravé, je tam toho kopec, prečo dieťa musia, teda by mali chcieť obaja partneri

olisim
14. aug 2020

Ja som mala priateľa o 5r. staršieho, rozvedený už mal 12r syna. Najskôr chcel druhé dieťa so mnou, neskôr uz nie lebo si pripadal starý (40r.).
Časom som si uvedomila, že naozaj chcem mať rodinu a kdeže on nechcel naše cesty sa tým rozdelili. Nemalo význam tlačiť na neho, buď človek túži mať dieťa alebo nie. Boli sme spolu 4r, ľúbili sme sa, ale vedela som čo chcem. Treba pozerať na seba, vnímať svoje pocity a ísť si za svojim... Niekde vás čaká ten ktorý túži po rodine rovnako ako vy. ☺️
Teraz mám 4,5r vzťah a z neho dvojičky, moju rodinu. 😍

charliee1980
14. aug 2020

Nie ste zosobaseni a splacate spolu hypoteku ? Ako to mate osetrene na LV...? Este napis, ze je vylucnym vlastnikom domu, ty mu splacas hypo a investujes do jeho nehnutelnosti, on ma dieta z prveho vztahu (kedze ma po 30, co moze byt aj 31, aj 39r) a hned ma tu prekoti 😁

1234mika
14. aug 2020

MO

tristanka
14. aug 2020

@charliee1980 dá sa to aj my sme si brali spolu hypo pred svadbou

rubinka
14. aug 2020

Netreba revat treba si nájsť seberovneho partnera, tento vzťah nemá budúcnosť keď jeden už sa chce usadiť a druhý chce len užívať. Musíš si povedať nie je jediný na svete niekde ta caka muž čo zase márne hľadá ženu ktorá už deti chce. Hlavu hore, odputaj sa čím skôr.Vynutit si dieťa pod vyhrážkou rozchodu nemá zmysel, jeho myslenie to nezmení.

lienka353535
14. aug 2020

Pozri ja som mala priateľa ba dokonca uz snubenca co po zasnubeni o svadbe ani počuť nechcel jednoducho si ma chcel len okruzkovat ako holuba.. Boli sme spolu 4 roky a ja som cele roky tuzila po babatku a on o tom ani počuť nechcel, velmi som sa tym trápila.. A po rokoch bol ku mne uz chladny a mali sme len dennodenne hadky.. Ja som mlada on tiež mala som 21 rokov ale zato nemôžeš kedy prídu materinske pudy.. Nakoniec som sa s nim rozisla lebo zabudol aj na kazdy moj sviatok nic ho uz nezaujímalo.. Takze bolestivý rozchod to po tych všetkých hadkach ani nebol.. Ulavilo sa mi.. Este v ten mesiac som stretla môjho vysnívaného muža, hned sme vedeli ze spolu babo chceme.. Po pár mesiacoch sa podarilo.. Postavili sme si spolu domček este v ten rok sme sa zasnubili, mali svadbu a teraz máme polročné šťastie uz v novej chalupke a sme šťastný.. ❤️ Ďakujem za nich každý deň ❤️ a verím, že to tak malo byt!
P. S. Ak nemáte rovnaké priority nezostavajte spolu.. Viem o com hovorím 🙂 teda ak nepridete ku nejakému kompromisu

andreatytler
14. aug 2020

Vies aky je to skvely pocit ked oznamis muzovi ze si tehotna a on skace od radosti?
A na druhej strane vies aky je to hrozny pocit ked sa bojis povedat muzovi ze si tehotna lebo sa obavas jeho reakcie.
My ti tazko poradime ci cakat, presviedcat alebo sa rozist. Vela muzov potrebuje nakopnut ked ide o dieta a podla mna je to normalne a par je spolu statsny aj napriek tomu ze muza bolo treba do deti dotlacit. Ale vacsina parov sa rozide. Iba ty ho poznas a vies ci potrebuje len trochu nakopnut alebo s nim stracas cas. Hlavne nestracaj toho casu privela. Plodnost zeny ide po 35 rapidne dolu vodou. Idealne je mat deti do 35ky.

lucinkab
14. aug 2020

Mas 23 ,pockaj este rok ak nic rozid sa.

mija_ja
14. aug 2020

Toto je važne životne rozhodnutie a musia s nim suhlasit a citit sa na to obaja. Po dietati sa život už natrvalo zmeni a už nikdy nebude taky ako ho ma človek predtym. Je to obrovska zodpovednost, nie len radost ale aj kopec starosti a obmedzeni v živote. Može byt že ho ukecaš ale nezvladne potom ten tlak ak už dieta pride, ak nie je na tento krok vnutorne pripraveny. (Nejde o peniaze ani o vek, ale kto je na to už pripraveny , tebe biologicke hodiny asi už tikaju, jemu ešte nie) Ani jeden z vašich postojov nie je zly, len sa nezhodujete. Tu už ide o to aby si si upratala priority, či chceš ist hladat ineho muža a s nim možno budeš mat dieta skor, ale možno ani nie , alebo si ochotna počkat. Ak si s nim inak spokojna ako to tu pišeš, asi by som navštivila odbornika ak to už usti do depresii. Je možne že tie depresie budu aj po tom čo by si dieta mala. Možeš začat s nejakym koničkom, zamerat sa na to čo ta bavi. Ale to už je na tebe.

danielyn
14. aug 2020

Nemáš kam ísť????však píšeš že ste zabezpeceni.....on nikdy deti mať nebude....aspoň tak skoro nie...a netlac na pílu....i jedked odmieta s tebou späť asi tá má už dosť a vetra si inde

karolinakr
14. aug 2020

@charliee1980 😄😄 tiež je dobre ak je niekto finančne zabezpečený a nema kam isť

17alexis
14. aug 2020

@hopsadobrandejsa tiez mi napadlo, kolko mate rokov. Pre teba ako zenu tuziacu po dietati je vek nepodstatny, ale pre priatela mozno je. Tiez som mala vztah, kde priatel zahlasil, ze dieta chce v 36ke. V tom case to pre mna znamenalo cakat este 10 rokov, nakolko sme rovesnici. Pre mna ako zenu je 36 na prve dieta velmi neskoro a tak hoci som ho lubila, vztah som z toho dovodu ukoncila. Ostali sme naozaj skveli kamarati. Teraz som vydata a ideme na IVF lebo mi dochadza zasoba vajicok. Mam 31 rokov. Neviem si predstavit a ani nechcem, co by som robila v 36ke, keby mi povedali, ze uz vajicka nemam. Moja rada - sadnut si, v klude to prebrat a rozhodnut sa, co ti vyhovuje. Obcas treba byt aj sebecky. 🙂

danielyn
14. aug 2020

bože ženo 23.........ja prvé v 27 skoro 28 a druhé skoro 34...dieťa nieje rozmar o ktorý sa postarajú tvoji rodičia alebo kto.....A KEĎŽE NEMAS KAM IST KEDZE SI ZABEZPECENA TAK BY BO OTAZKOU CASU A VYKOPOL BY TEBA AJ DECKO.A KAM POTOM

seraa
14. aug 2020

Prepac ale v tomto pripade psycholog alebo terapeut.. jedna vec je chciet ale to co pises nie je podla mna v uplne v norme.. a v kazdom pripade vyjasnit s priatelom .. nikto nemoze tlacit a nutit nikoho na take nieco velke a zivot zmenujuce a nenavratne. Tak ako ty strasne chces a mas narok na to tak on nechce a ma na to narok. Tam si to vyjasnite, dajte si cas a hranicu (teda Ak mu veris aj take uz bolo ze povedal ano neksor a nechcel) alebo zmena partnera potom uz jedine ak nevidim zmysel v nicom v zivote len dieta inak sa zbláznis

vamajka
14. aug 2020

Preco mu robis doma sluzku? Vykaslala by som sa na to nech si milostivy sem-tam navari a poupratuje sam. On tebe nevyhovie a preco by si mala ty jemu? Zober sa a chod s kamoskami von nech aj on prilozi ruky k dielu a prekvapi ta vecerou a pod.

seraa
14. aug 2020

Okrem toho všetkého si myslim, ze mate dost vážny problem vo vzťahu a mala by si toto mozno riešiť prv nez dieta ...

bobana297
14. aug 2020

Tak chlap to berie inac. A pre nich su 3 roky malo casu, pokial vyslovene tiez nejde po tom, ze chce.rodinu. radsej to vypustit z hlavy, akoby si potom mala zostat tehotna a zas sa trapit, ze ti s nicim nepomoze, ze sa nevenuje dietatu a potom by si plakala do vankusa, ze si na vsetko sama a nakoniec ta opusti. Ja mam manzela a obaja sme vedeli, ze chcem rodinu. Teda on ju viac chcel, nakolko svoju riadne nemal. Ale ja si osobne myslim, ze este ste kratko spolu na deti a uz celkovo s jeho postojom

cucoriedkacucoriedka
14. aug 2020

Netlac na pilu....raz ti to splechne do tvare. Dieta je zalezitostou oboch...

cucoriedkacucoriedka
14. aug 2020

@danielyn presne to si myslim aj ja. Bohuzial k tomu by to smerovalo

charliee1980
14. aug 2020

@tristanka A za akych podmienok ?

miadi
14. aug 2020

@thoughtfulweirdo vek nie je rozhodujuci mozu mat aj dvaja samostatni ludia dieta aj v 18ke ked chcu o tom toto nie je. Ona nema kam ist a on dieta nechce. . Ani sex moc nie je tak asi netreba robit plany na plodne dni. Ona moze A pockat až budu obaja na rovnakej vlne v tuzbe po detoch B odist a najst niekoho co je ready zalozit rodinu C vynutit si dieta aby tu po case pisala o frustracii zo stereotypu na materskej a ako jej chlap nepomaha s babom ani prstom a este frfle ze Neni tip top dom.. a zeby najradsej niekde odisla aj s dietatom no nema kam. . Takych vydupanych deti a nestastnych matiek je kopec kazdy den Ta ista tema. . Je super mat dieta v 20ke ked mas spravneho partnera. . A ak ho najde neskor je to este viac super. Nie je to o veku ale o ludoch. O vybere otca pre svoje buduce deti. Deti vztah preveria nezlepia .

thoughtfulweirdo
14. aug 2020

@miadi Však preto píšem, že problém je v nekomunikacii jej partnera. Keď jej ani nevie povedať, aké sú jeho plány do budúcna... Je totiž veľký rozdiel, či dieťa vidí tak o 2-3 roky, alebo najskôr o 10. Je normálne, že každý dospeje do túžby po dieťati v inom veku a je ok, že jej partner ho ešte nechce. My sme s mojím o deťoch tiež debatovali, mali sme každý inú predstavu a našli sme prijateľný kompromis. Ale na to treba vedieť pomenovať, čo kto ako chce. Každý človek chce od života niečo iné a nie je správny a nesprávny vek na dieťa (keď sa dokážu postarať), len je dôležité, aby spoločnú budúcnosť planovali tí, čo to majú aspoň približne podobne.

puklica13
14. aug 2020

Ja nechapem aku radu chces..ked su majetky dolezitejsie tak suchaj nohami a cakaj ze sa nieco zmeni..bez kasky,pochppenua,pohladeni,milovania...tu ti nikto nepovie carovnu formulku po ktorej sa on srane chtivy po dierati..
Mimochodom, to ze bechce este dieta je tvoj najmensi problem v tom vztahu