icon

Túžim po bábätku a priateľ ho ešte nechce

13. aug 2020

Viem že, je nás tu takých veľa. No neskutočne túžim po bábätku... Ja už neviem ako to ďalej vydržím som psychicky na dne. Všetko ma rozplače. Známe majú deti, priateľovi kamaráti majú deti.... A ja čo som vždy túžila mať dieťa, mne sa to nesplnilo....
Problém je, že môj priateľ ho nechce. Povedal, že má čas,že si chce užívať ... A že mám počkať. No ja to takto cítim a neviem sa premôcť.
V poslednej dobe odmieta úplne sex. A mne sa len každý mesiac tisnú slzy do očí. Ľúbim ho nadovšetko ale neviem či to vydržím, takto čakať každý rok kým sa on na to bude cítiť. Snažila som sa s ním porozprávať, no on si ide stále svoje.... 😩 Sme spolu 3 roky a vie od začiatku ako mi na bábätku záleží.... Plus ma úplne zlomia otázky rodiny a okolia kedy budeme mať dieťa, keď dobre viem, že to tak skoro nebude 😭

lydex
14. aug 2020

Jednoznacne ultimatum bud alebo ....alebo ta to bude vnutirne este niekolko rokov zozierat a mozno ani nakoniec spolu neskoncite a ty zbytocne cakas...ak odmietne nebol to ten pravy a tebe len dobre usetris si kopec casu...

hanesovad
Autor odpoveď zmazal
liduska12
14. aug 2020

Joj v tazkej si situacii, vobec ti nezavidim. Ja som bola v takmer rovnakej ako ty a riesila som to prave tym ultimatom. Ale u mna pred dietatom bola dolezita najskor svadba, mat proste rodinu na poriadku. Byvanie sme mali, chodili sme spolu tie tri roky a pre mna to bolo uz take, ze bud sa vezmeme alebo sa rozideme. Tak ma poziadal o ruku nakoniec. Potom o 3/4 roka na to bola svadba a po svadbe na svadobke som otehotnela. S dalsimi detmi to ale bolo zase o tom, ze ja som chcela vzdy tri deti a moj muz chcel este pockat atd. Opat raz padli ultimata. Nejsom na seba hrda, ani ten nas vztah nie je idealny, ale na druhej strane mam co som chcela. Vsetko ma dve strany mince. Ja teda by som necakala xy rokov kym sa volaky chlap uraci pohnut sa dalej, nejsom ten trpezlivy typ cloveka, pre mna by to boli zabite roky zivota. A tiez som bola v podobnom veku ako ty, otehotnela som v 23 🙂

katka17787
14. aug 2020

@liduska12 ultimátum je úplne zle riešenie , chlap saa rozhodnúť dobrovoľne a nie z donútenia vo ultimat a radšej mať pekný fungujúci vzťah a jedno dieťa v 30 ke ako vynutenu svadbu a dieťa v 23 + nie veľmi fungujúci vzťah 🙈 možno som staromódna, ale na tieto veci sa majú cítiť obaja muž aj žena ....a potom diskusie, ,,nechal ma chlap a neviem čo ďalej " toto fakt nechápem ,evidentne má partner autorky aktuálne inú predstavu o ich živote ako ona takže nie je o čom spekulovat akurát ešte sa môže stať slobodnou mamičkou bez bývania v prenájme . No čistá výhra 🤣

elizita
14. aug 2020

Prosim ta neblbni. Zjavne nie je zrely a mate ine priority. Moc nedufaj ze sa zmeni. Ked sa uz teraz citis sluzka tak s dietatom by ste to uz vonkoncom nedali. Zbal kufre, podelte si priblble majetky a najdi si chlapa s rovnakymi prioritami a predstavami o zivote. Dieta nema vztah zachranovat a vymanit ta zo stereotypu, ale ma to byt vrchol a vysledok naplnenosti vztahu - pre oboch.

kristina100
15. aug 2020

Ked nechce netlač ho do toho ...Ked pride spravna chvilu na neho tak vidiet bude .. neviem nepoznam ho ale mozno je taky typ ze nie pre rodinu ale kamarati a behacky a tak mas fake typy tak preto nechce lebo mu vyhovuje takyto zivot 🙂
Kolko mate rokou ak smiem vediet obaja...
Ked som stretla muza po 1 mesiaci ale chceli a bolo tak ...
Mal 26 ked som ho spoznala ..teraz ma 31 a mame 2 deticky syn bude mat 4 roky a dcerka 2 roky.
Synceka uz do skolky pojde.
Nechybalo mu vtedy beanie a kamarati ked som ho spoznala zeleni ako je chlap vybureny od toho co je pre neho správne svojimi ocami .Ked ma byt dietatko tak bude co sa ma stat stane sa mi nazor netlac do toho

comika
15. aug 2020

V tom veku som aj ja mala neskutocnu tuzbu po detoch. Plakala som pri kazdej ms ze nie som tehotna. 🤷🏻‍♀️. Deti prisli ked som mala 28, a s inym partnerom. Zivot to zariadil. Takze netlac na pilu, zi svoj zivot a neboj sa, deti pridu. S nim alebo s niekym inym.

11iva11
15. aug 2020

Viem, že je to individuálne, ale keď som mala 23 rokov, tak mať dieťa som považovala za úplne sci-fi ďalekej budúcnosti. Veď to je najlepší vek na skúšanie všetkého, čo slobodný život ponúka. Alebo ak máte partnera, tak užívať si život len s ním.
Fakt sa vek prvorodičiek zase posúva na skôr...ako to mali naše mamy. (Ja mám teraz 37 rokov.)
Ako píšem, kto chce, nech má dieťa aj v 15-ke, len ma furt fascinuje tá upnutosť na deti a pritom niet vážnejšieho a zodpovednejšieho stavu ako mať deti.
Plus treba myslieť na to, že môžeš mať dvojičky, trojičky.... Autorka, si na to už pripravená?

danielyn
15. aug 2020

@11iva11 aj tak si urobí po svojom ...a ver že za pár rokov pod iným nickom bude vyplakavať že skončila v azylaku s dieťaťom...Naša neter má 26 čoskoro.od 18 keď išla na výšku bývala v podnajmoch...zo spolužiačkami ci kamoškami....vyšlo to lacnejšie ..a teraz?? Od júna má byt na hypo ....ty píšeš že ste viac menej finan.zabezpeceni. ale nemáš kam ísť. Ver že z dieťaťom to budeš mať oveľa oveľa ťažšie. A čosi myslím ja?keďže odmieta s tebou spávať tak už vetra gate inde.....pretože chlapi vo veku tvojho drahého yslia len na jedno ... SEX SEX SEX A BEZ NÁSLEDKOV

karibasicova
15. aug 2020

Ja by som počkala ešte rok, na dieťa ani nepomyslela,užívala si, kamošky, výlety, kozmetika, rodina, dáke cvičenie, viac babské jazdy, menej upratovania okolo domu, nerobila by som mu slúžku, nové pravidlá: keď si hladný uvar si, atď.
A po roku ak sa nič nezmení, odišla by som, šla by som do podnájmu, cakala by som na súd na rozdelenie majetkov...
A dovtedy by som si šetrila peniaze na ten nový život.
Ak ťa má rád, nedopustí aby si odysla.

greeetas
15. aug 2020

Myslim si ze vas vztah nema buducnost, on mozno chce deti, niekedy neskor, ked bude pripraveny...ale prisiel na to, ze ich nechce s tebou, preto aj odmieta s tebou spavat (aby sa nestala nehoda)...poznam taky pripad zo svojho blizkeho okolia...po 6 rokoch sa rozisli, obaja su stasti v inych vztahoch, maju deti

lylyjana
Autor odpoveď zmazal
vivian27
15. aug 2020

Viem,ze mozno toto pocut nechces, ale mas 23 rokov a celyyyy zivot pred sebou. V 23 ked sa ma niekto opytal na dieta tak som sa smiala,ze ja do 30 ziadne neplanujem. Bola som o tom tak presvedcena,ze to tak bude. A bum zrazu dosla 25c zacali sme riesit dom a proste sme si povedali,ze nechame tomu volny priebeh - volny priebeh sme si povedali na vianoce 2012 a bum oktober 2013 tu bol s nami syncek. o 4 roky dcerka. Poviem ti ze od maleho pol roka kazdy a kedy druhe kedy druhe a opat sme obaja s muzom boli v stadiu,ze sa na to necitime. A zase sa to zmenilo po case a mame presne 4rocny rozdiel. vies ako som ja neznasala toto tlacenie okolia a kedy? Takze viem pochopit aj tvojho manzela. Uzivajte si - dom raz plny deticiek bude, teraz si uzuvajte klud a harmoniu - my sme si ju nestihli uzit a stahovali sa 2 tyzdne pred porodom. Ak ti na nom zalezi sadni si s nim vecer a povedz,ze ho chapes a ze teda pockate este.....ze ste mladaci a fakt sa nemate kam ponahlat 🙂 a ked chce dopraj mu ten biliardovy stol - dobra rada. Pri detoch uz na nic ine ko deti nebudu moc peniazky a o case ani nehovorim

miriam11
Odpoveď bola odstránená
karelova
15. aug 2020

@miriam11 prečo mas toho plne zuby? 😃 Ty ich živiť nebudes 🤷‍♀️

lylyjana
15. aug 2020

V prvom rade si musis uvedomit, ze dieta je riadna skuska vztahu aj ked partner pomaha na 110 percent. A nie to este vtedy, ked on to dieta ani nechce...stereotypne chcu muzi deti neskor. U nas to bolo opacne. Manzel (vekovo sme na tom rovnako) o detoch rozpraval a planoval, este ked sme mali len 20 a spolu chodil. Ja som si nevedela deti predstavit ani ked som mala 28 a uz on bol ten nervozny, ze ci vobec chcem deti a kedy budem pripravena, lebo nasi znami uz deti planovali a nevedeli sa ich dockat a pre mna to bolo najvacsi strasiak. Teraz mam 30 a mesiac pred porodom a s cistym svedomim ti mozem povedat, ze ak by som otehotnela v 28, ked som mala panicky zachvat z predstavy, ze aka velka zodpovednost je to mat dieta, tak by som to cakanie na babatko brala uplne inak ako teraz. Ja som u nas ta, ktora by stale niekam cestovala a dusou sa jednoducho necitim na 30. Ale asi tak v 29 som si povedala, ze ano, na toto sa asi uplne neda pripravit, ale ze nastal cas to prestat riesit. Tym chcem povedat, ze ak tvoj partner si to este ani nevie predstavit, netreba na neho tlacit. Len musi byt medzi vami ta dovera a uzrozumenie, ze teda ano, raz tie deti pridu. Lebo ak nie, tak sa treba rozist co najskor, lebo hadam nebudes s nim len kvoli tomu, ze musite zapojit do toho pravnikov...a ked mate spolocne majetky, tak hadam na jeden podnajom budes mat a zas taka svina asi nebude, aby ta vyhnal na ulicu, kym si nieco nenajdes.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
danielahamar
15. aug 2020

Akože nemáš kam, hovoríš, že si zabezpečená, to pre mňa znamená aj zadné vrátka. Na dnešnú dobu do mladá, to áno, ale ja som mala prvé v 20😉, muž mal 25, teraz mam 38 a čakáme tretie, takže nezúfaj, času nás dosť, hlavne keď to budeš najmenej cakat😉

simca06022011
15. aug 2020

Vykašli sa na neho. Tak ako kašle na tvoje potreby, bude to aj naďalej v živote.. Bude kašľať na to co ty chceš, aj keď budete mat dieťa a to už dupľom nebude ľahké odísť. Plánuje a tebou vôbec niečo? Radšej ako detskú si kúpi haraburdy, aspoň sa radite o tom? Nechápem ze mu robíš samozrejmosti. Dieta nechce, nič neplánujem, má z teba sluzku. Začni robiť veci pre seba. Nezmieruj sa s ničím. Keby prišiel s realnou predstavou, planom, nevyhýbal sa ti napr v sexe pochopím. Ale takéto správanie... Do kedy chce čakat nevie, predpokladám ze o svadbe tiež žiadna reč... Odišla by som. Majetky vyriešia právnici. To by fakt nemal byt dôvod ostat. Možno už len to ze sa zbalis, ho preberie... Ale on ta ma za sluzku, diktovať ti bude čo a kedy a vyčítať všetko, zatiaľ čo on si bude uzivat

surrender
15. aug 2020

Ja by som sa na Tvojom mieste asi poobzerala po niekom, kto deti chce...

lolitka25
15. aug 2020

Vidim ze neodpisuješ ma komentare predomnou. Ale aj tak mi to neda. Zhrniem si fakty:
Ty mas 23 on cez 30. Mate spolu majetok. Uz vyse roka nespite spolu( co neverim ze to nerobi inde ak je zdravy chlap) a on si robi co chce ale ty ak niekde ides potom vycitky ze si nieco doma nestihla zrobit.
Vysledok. Ma ta ako peknu lacnu sluzku. Nemiluje ta. Keby ta miloval tak by s tebou rozpraval inak. Nevravim ze by musel chciet dieta to nie, ale iste by ti napr. nevycital neporiadok ak si niekam vyjdes vonku...
Ty ho bezpodmienecne milujes lebo nemas kam ist. Ale co okrem spolocneho majetku mate spolocne?

vilma7
15. aug 2020

Doma som ako slúžka, stále len práca. Doma upratať, navariť, ožehliť, nákup... dookola. A pán si ide s kamarátmi von, na futbal , do posilky...tak na jeho mieste by som ani je ešte nechcela deti, veď chlapovi je sveta žiť, a hlavne ti nezabudne nadaţ, keď niečo doma nestihneš. Asi si myslí že si ťa poistil spoločnou kúpou domu a patrične ti to už po 3 rokoch dáva najavo.
A keď on nechce dieťa a nedajbože by si ho mala, s jeho pomocou určite rátať nemusíš, jedine že by da vzdal svojho koníčka, o čom pochybujem.

Dobre si rozmysli či si s ním chceš ozaj zakladať rodinu.

bobricek1979
15. aug 2020

No musíte si stanoviť čo a ako, veľmi dôležité

damianadam
16. aug 2020

Nehnevaj sa ale z toho čo tu píšeš mi to nepríde ako správny partner. Žena nie je v žiadnom prípade slúžka a ak nie si doma na materskej nevidím absolútne žiaden dôvod na to aby si robila všetko. Ja som sa vydávala v 18rokoch. S mužom máme dve deti a tento rok budeme spolu 10 rokov. V žiadnom prípade nie som nikoho otrok. Muž mi pomáha a stereotyp vo vzťahu nemáme... Na vzťahu musíte pracovať obaja a stále. V prvom rade by som sa s nim porozprávala a riešila to. Hlavne nech ti doma pomáha. Ak on ide von za kamoškami, utekaj aj ty a nebuď ako taká puťka čo ho bude doma čakať s večerou kým sa pánko zábava. Začni žiť svoj život. Nájdi si záľubu, športuj, poriadok a žehlenie môžeš stihnúť cez víkend. Ste v tom dome dvaja a nemyslím si ze urobíte nejaký veľký bordel ktorý nepočká niekoľko dní. Hlavne si začni vážiť svoju vlastnú hodnotu a odporúčam ti siahnuť po motivačných knihách. Prídeš mi z jeho strany utlacovana a vzťah nie je o tom, že ty pre neho obetujes všetko a on sa len s prstom v nose vezie. Držím palce ❤️

autor
16. aug 2020

Ďakujem každému za názor.
Včera sme si prešli dlhým rozhovorom... No a asi to pomohlo. Uvedomil si, že zmenil postoj voči mne a hlavne ja som priznala svoju chybu, že naňho naozaj tlačím.
Dohodli sme sa na tom, že si vzájomne budeme pomáhať v domácnosti tak ako predtým. A viac času budeme tráviť cestovaním, na výletoch. Plus si skúsime zosúladiť prácu a priateľov tak, aby sme boli potom spolu.
Ja sa začnem venovať aj viac sebe, nie len stále my a my...
Určili sme si priority a istú postupnosť nášho vzťahu tak aby sme boli obaja spokojní. (svadba a až potom dieťa) Uvidíme, čo bude za rok. Pretože dobre viem ako píšete hore, že dieťa je záväzok, a nie len pozlátko. A vie to aj on... Dieťa nechce pretože nemá čas. Stále je v práci, veľa cestuje a keď má voľno ventiluje sa von s kamarátmi... Chápem už aj jeho postoj voči mne... Asi nikomu by sa nechcelo tráviť čas s priateľkou, ktorá je večne smutná a nemá náladu...
Takže v skratke vyložili sme obaja karty na stôl... Ideme najprv pracovať na našom vzťahu a potom uvidíme....

charliee1980
16. aug 2020

No aky sikulo😁 Dobre ta spracoval 😁😁😁

senta_sofia
16. aug 2020

Z toho, co pises, mam pocit, ze ty si tiez jedna z dekoracii vo Vasom dome, slavik v zlatej klietke, mas vsetko a nic. Pozri sa na seba za dalsie tri roky vztahu, kde si myslis, ze budes? A ak budes, chces tam byt aj za 30 rokov? On ma svoje pohodlie, jemu sa ho bude tazko vzdavat. Stale lepsie delit sudom majetky, ako deti...

stary_ujco
16. aug 2020

@charliee1980 Presne tak. Pre neho sa v zasade nic nezmenilo. Deti nebudu, sloboda mu ostáva, slúžka bude naďalej slúžiť a ešte aj nebude otravovať. Získal ďalšie 2 roky casu a bezstarostneho staromladeneckeho života. Nevadí, o dva roky tu aspoň bude ďalšia tema...

misinka0611
16. aug 2020

A o dietati chce sa tiež bavili? Lebo z tohto čo pises, vlastne sa nic nezmenilo len teda ze viac si ta zacne vsimat.

modrazaba
16. aug 2020

V 23 rokoch otazky rodiny kedy bude dieta .... 🙂 to nemyslite vazne? Nic nezmeskate, kam sa ponahlate? Na druhej strane, ked takto budete uhanat partnera, tak vam skor-ci neskor zdrhne. Cele zle.