icon

Vysoké Hcg po neúspešnom tehotenstve.

kikusha2212
22. mar 2020

Baby ktore ste si presli niecim podobnym a viete odpovedat... Neviem co si mysliet. Nechcem si davat nadej.. ale nechcem asi ani tu informáciu prijať.
V utorok mi doktorka oznamila, ze vo mne bábätko zomrelo pred vyse dvoma týždňami. Dnes som 9t+2 a mam silno pozitívny test. Vraj zomrelo este začiatkom 6tt. Len ja som v tom 6 tyzdni nemala tak silno pozitivny test ako je dnesny. Stale sa citim tehotna, stale mam príznaky. Viem, ze ma v tomto psychika moze klamat... Ale neviem co mam robit...v stredu mam ist na cistenie a ja si chcem byt ista... Preco stupa hcg, tiez ste to tak mali? Ze zacalo koesat az po cisteni? Co ak su tam dva plody a ten druhy nevideli, ved to sa stava, nie? Vie mi niektora poradit ako a ci vobec pocitovala ze uz naozaj je koniec... Ci sa zena citi stale rovnako...ach asi to neviem prijat 😭

marya2
22. mar 2020

neviem sa k tomu nijako, odborne vyjadrit...ani nechcem vyvolavat falosne nadeje...ale jedna znama mojeje mamy tiez mala ist na cistenie, nakoniec sa ukazalo, ze babo zije a zdrave sa narodilo. vela zavisi aj od toho, kedy prebhela ovulacia, ci ten 9. tyzden je naozaj deviaty...s tym hcg neviem, ako to je.drzim place

kikusha2212
autor
22. mar 2020

@marya2 ovulacia prebehla presne. Preto by som mala byt 9+2 ale v utorok na sone to vyzeralo na 6 bez srdiečka... Jedine ak by bola ovulacia neskor dalsia... Neviem.. neviem co si mysliet o tom hcg nie je to, ze je pozitivny, je silno pozitivny testovacia ciarka je úplne vyrazna hruba oproti kontrolnej ktora je slabucka

katkaba1
22. mar 2020

@marya2 a známa Tvojej mamy rodila kedy? Nie v zlom ale pri dnešnom vybavení silno pochybujem, že lekár "omylom" udá, že embryo je mŕtve. Predsa ak nebije srdce tak je to jasné - aj keď nesmierne smutné.
@kikusha2212 ja čakám dvojičky a teda bolo to jasné od 6tt - maternica je v tak skorom štádiu malá takže veľmi 'hladať' netreba, žiaľ, nemyslim si, že by si druhé embryo lekár nevšimol ( jedine, že má sono z roku "pána" alebo minimum skúseností ). Dvojičkám nasvedčuje viacero jasných faktorov. Hcg začina klesať až po kyrete.. je mi to veľmi ľuto. Ak ale srdce nebije tak to pravdepodobne malé vzadlo.

evkakozickova
22. mar 2020

@katkaba1 a krvácanie sa spustí až po vyčistení ?

kiki68
22. mar 2020

Napisem z vlastnej skusenosti, moje druhe tehu bolo molarne a sice tam bol plod, nebilo srdiecko v 8 tt. A hlavne bolo badat to snezenie, cize molarne bunky pritomne. Hcg bolo ukazkove a tak lekar cakal, ze nabehne srdiecko. Mne vsak bolo zle a dostala som teploty. V 11tt to museli ukoncit cistenim, plod nerastol od toho 6tt podla vzhladu a molarne bunky sa naopak mnozili. Maternica sa zvacsovala a gestacny vak bol velky. Hcg bolo okolo 100tis pred kyretom. Takze keby robim test tak bude mat krasne ciarky. Ten prvy mal vtedy tiez krasne tmavoruzove ciarky. Po vycisteni hcg kleslo do normalu. Pred kyretom robia este kontrolne sono, Takze sa neboj, ze by spravili chybu. Urcite nech daju pozor a poslu to na histologiu potom. Ja som po 7 rokoch teraz otehotnela a mola sa neopakovala, teraz som v 26tt. Takze sa to da prezit a aj mat dalsie zdrave tehu. Samozrejme vedena som ako rizikova a do 24tt som mala kazde dva tyzdne sono.

katkaba1
22. mar 2020

@evkakozickova toto je u každej individuálne. Niektorá žena začne krvácať sama a tým sa aj sama vyčistí, niektorá začne krvácať, začne sa čistenie ale aj tak je nutné dočistiť (kyret) a niektorá nezačne krvácať vôbec, až po vykonaní kyretu. Väčšinou až po čistení začne klesať hCG a až po pár dňoch sa hladina dostane na 0.

kikusha2212
autor
22. mar 2020

@kiki68 ahoj. Ďakujem za odpoveď. Podla tohto co si napisala, to asi uplne sedi na mna. Este som nepocula o molarnom tehotenstve. Preco sa to stava?

rachel36a
22. mar 2020

Je bezna vec ze hcg rastie aj potom co plod odumrie...dokonca aj po potrate alebo kyrete je este par dni hcg pozitivne...tiez som si tym presla...celkovo som prisla o mimco 5x

jaja8_9
22. mar 2020

@kikusha2212 moc ta nepoteším, ja som pred necelými dvomi týždňami presne týmto presla... Zamlknuty potrat... Hcg išlo pekne hore ale nie dvojnásobne, gestacny vak sa zvacsoval... Babo tam nevidel, mala som byť 8tt a rast sa zastavil niekde okolo 4tt.... Tehotenský test som mala naozaj ukážkový, pekne červené ciarocky 😕 a mala som aj teho príznaky a vidíš.. Až jedného večera som začala sama krvácať ale na druhý deň má poslali na kyret pre istotu.... Nevedela som to prijať ani ja, bolo a aj je to ťažké ale musela som to prijať nakoniec, nič iné mi neostávalo, asi to tak malo byt... Je to moja skúsenosť, aj keď nie pozitívna😕

jaja8_9
22. mar 2020

@kikusha2212 týždeň po kyrete som bola na kontrolnom odbere a hcg išlo pekne dolu, bolo skoro už na nule

kiki68
22. mar 2020

@kikusha2212 oni nevedia preco sa to stava, ta mola je typicka tym akoby snezenim na usg v maternici. Ako je viac teorii, vraj ide casto o chorobu trofoblastu, ze sa placenta nevyvinie dobre a tvori nespravne bunky. Typicke je k tomu to vysoke hcg. Ale mozes mat aj iba zamlknute tehu a vtedy rastie gestacny vak, kym telo nedostane signal, ze je koniec a ma prestat. Cim skor to vycistia, tym lepsie a mensie komplikacie

e1i
22. mar 2020

Tiez som takto mala zamlknuty potrat. Hcg stupalo ale nie ako by malo,testy pozitivne,sono bez akcie,nemusela som na kyret,po vysadeni liekov som sa vycistila sama. Hcg zacalo klesat az potom