Z rodinych dovovod musim ist na potrat
Viete ako to chodi s potratom? Z rodinych dvovod musim ist na potrat .. su podla vas nejake tabletky nato ? Čo predpiše gybekolog ? 🤷♀️
@zazvorka87 nestvoril ich na svoj obraz ale na niečo ich stvoril. Jáj vlastne prepáč to v Biblii nie je takže to nemôže byť pravda. Chcem len povedať že netrep do každej diskusie zvieratá a hlavne nerieš život ostatných či žena chce ísť na potrat je to JEJ život
@zazvorka87 Tebe niet čo sa týka tejto temy pomoci. 90% žien napíše k téme a ty hodis link na to ako vyzerá plod v 6tom týždni
@zazvorka87 si môžeš s pani Záborskou ruky podať, staráte sa do toho, do čoho vás je veľké 💩 a ešte to motate s kresťanstvom. Tam nech si vaši kňazi a spol upracu najskôr na svojom piesočku a potom môžte moralizovat.
Vďaka, že nemáme na svk politike viac takých Zazvoriek a Záborských, inak by to u nás bolo ako v Poľsku, či to je v poriadku, ak tam vďaka TVOJMU Bohu zomierajú nevinne mladé ženy? 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@basska_b nemá to náboženské pozadie, ale v našom zákone je, že potrat sa musí vykonať v zdravotníckom zariadení, nie doma. Je to na ochranu zdravia žien. Inak tie na docistenie po MA sú len časť - potratova tabletka na umelý potrat sú vlastne 2 tabletky - jedna odpojí dieťa od výživy a keď je mŕtve, druhá spustí krvácanie.
@zazvorka87 "Zvierata sa tiez zive bytosti citia bolest.."
A práve preto ľudia viac ľutujú utýraného psa, ako 5 týždňový plod. Lebo tak staré embryo žiadnu bolesť necíti.
@annamaria245 ahoj. Info o cene a priebehu nájdeš aj na tejto stránke: https://www.nechcenetehotenstvo.sk/potrat-cena/
Alebo: https://www.cenapotratu.sk/
Pises, že musíš - v slove musím nie je sloboda (slobodné rozhodnutie by bolo "chcem"). Pre slobodné rozhodnutie možno zváž pokec s poradnou Alexis.
@nykkushka juj veru, čítala som že "vďaka" tomu zomrela nejaká žena :( smutné keď viera v Boha zatieni zdravý rozum
@janulik2008 za pol roka mali "vďaka Bohu" tri nezmyselné úmrtia 🙁🤦🏼♀️🤷♀️
@nykkushka ja som sa nezaujímala o to len som postrehla. Je to strašné :( ja som veriaca a deti sú úžasné ale ak sa niekto rozhodne ukončiť tehotenstvo tak dotyčná žena s tým bude žiť.
A ten prípad, tak to je masaker :(
@janulik2008
@nykkushka
A bude tých úmrtí ešte viac, ak neprestane toto nezmyselné zvalovanie viny na protipotratovy zákon. Tieto úmrtia ukazujú mizernú úroveň zdravotnej starostlivosti o tehotné ženy v Poľsku. A ženám teda rozhodne vôbec nepomáha keď sa to útle s tým, že "lebo zákon". Čo to je za hlúposť ... Ženy tam zomierajú, lebo lekári nezvládnu sepsu (v Európe v 21.storoci), prípadne z iných zatiaľ nezverejnených dôvodov (ako ten posledný prípad, tam sa ešte nepovedalo, či to vôbec súviselo s tehotenstvom, keďže zomrela mesiac po, spomínalo sa aj že to mohla byť úplne iná choroba). Potrat pri ohrození ženy je v Poľsku legálny, na tom sa nič nemenilo a asi ani meniť nebude.
Mimochodom, tento posledný prípad - pri úmrtí jedného z dvojčiat v prvom a druhom trimestri je celosvetový štandard čakať, nie je to samo o sebe dôvod na ukončenie tehotenstva. Samozrejme žena musí byť sledovaná. Nepochopím, ako niekto môže to úmrtie zvaľovať na zákon, keď po smrti druhého dieťaťa čakali ešte dva dni. To hádam každý rozmýšľajúci človek vidí, že ak sa u nej rozvíjala nejaká komplikácia, mali konať okamžite a keď ani po smrti druhého dieťaťa nekonali, buď tam komplikácia nebola, alebo si ju žiaľ nevšimli - ale deti už boli mŕtve, takže isto nečakali kvôli zákonu (ktorý aj tak, opakujem, potrat pri ohrození ženy dovoľuje). Zvaľovať to na zákon je veľmi smutné zneužitie situácie a ženám to škodí.

@zazvorka87 ty čo máš furt so zvieratami? Furt len porovnávaš zvieratá s tým ak niekto ide na potrat. Pritom je to úplne odlišné ak niekto týra dieťa alebo aj zviera zaslúži si trest pretože ublížiť nevinnému dieťaťu je rovnako otrasné ako keď niekto utýra psa. Hovorím o človeku ktorý sa narodil, dávnejšie som videla na YT prípad tuším z roku 2006 možno aj neskôr kde žena porodila dieťa a to dieťa za ani nie polroka prežilo to čo si nevieme predstaviť. Hádzali dieťaťom do vzduchu pričom padlo na zem, PLAKALO a oni to mali v r**i 🤬🤬🤬 takí ľudia si dieťa nezaslúžia tak isto ako prípad zo Slovenska kde rodičia v mraziaku mali dieťa Lucka sa volala. To isté je to so zvieratami, ak týra zviera, naleje psovi do očí kyselinu alebo mačku zapáli, tak máme vlastne iba pokrcit plecami veď čo je to IBA zviera 🤦
Inak, či je to pravda sa dozviem až keď umriem a to už nebudem môcť povedať ľuďom ktorí budú žiť ale vraví sa že pred tým ako príde človek pred Pána Boha tak po jeho pravici a lavici budú zvieratá ktoré budú svedčiť v ne/prospech človeka. Ako však vravím, či je to pravda sa dozvieme až keď tu už nebudeme 🙃