icon

Zamĺknutý potrat. Prišli ste na to, prečo sa to stalo?

johanna_b
24. apr 2017

Ahojte baby, čo ste prišli o bábatko v 1. trimestri a išlo o zamĺknutý potrat. Chcem sa spýtať, či ste prišli na dôvod, myslím duchovný, prečo sa to stalo, prečo bábätko neostalo a odišlo... Ďakujem pekne za príspevky do diskusie...

Strana
z2
bienennest
25. apr 2017

@johanna_b Ahoj, velmi ma mrzi tvoja strata. Ak ti mozem poradit tak rozhodne nezacni s tym, ze sa budes sama alebo partnera obvinovat z toho, ze ste babanko nechceli alebo inak zapricinili duchovne ze neostalo. Zial priroda je selektivna a preto vzdy ponecha len tych najsilnejsich jedincov a preto aj tak vela zien musi zazit v zivote potrat. Je to nespravodlive a bolestive, ale je to zial realita. Keby sa rodili deti len ludom, ktory po dietatku celym srdcom tuzia a su teda nanho duchovne nastaveny tak by nas na tomto svete chodilo podstatne menej. Drzim palce nech sa ti coskoro podari opat otehotniet a si dalsie tehotenstvo vychutnas az do stastneho konca.

danielak84
25. apr 2017

My sme v roku 2015 vo februári prisli o 17 mesacnu dcérku a o mesiac na to som otehotnela,veľmi sme sa tešili na bábätko ale v 12tt sme prisli aj o toto dieťatko,zamlkly potrat.Boli to naše najhoršie chvíle v živote ale spolu s mužom sme to ustali a teraz mame 10m chlapčeka.Tiez rozmyslam stale nad tým prečo sa to stalo ale odpoveď vie len Boh.Viem ze teraz si veľmi smutna a je to prirodzene ale casom určite pride dieťatko ktoré ti da silu ísť ďalej.

gretka85
25. apr 2017

Nam zistili pravdepodobne problem bol to ze manzel mal zle lepsie povedane poskodene spermie doktori povedali ze sa cuduju ze vobec sa man podarilo to bol zazrak a keby prezilo a narodilo sa pravdepodobne na 100% postihnuty

yoxinka
25. apr 2017

@johanna_b
Ja som mala zamĺknutý potrat pred 7 rokmi. Bola som nahnevaná, smutná, sklamaná, ubolená. Veľa som plakala, veľmi mi pomohol manžel. Keď ma rozmýšľanie nad tým "prečo" totálne ničilo, jednoducho som sa postavila z gauča a šla do práce. Ale tá fáza smútku bola veľmi doležitá. V práci som prišla na iné myšlienky a ono sa to utriaslo o pol roka som bola tehotná, ale bolo to ťažké. Vkuse som sa pozorovala, hneď som sa plašila, keď mi nebolo jeden deň zle, celá som bola ustráchaná. Narodil sa mi syn, všetko bolo ok. Keď som zistila, že som zase tehotná, mala som perfektné obdobie v práci. A naplnil ma obrovský pokoj. Vedela son, že dokážem vynosiť a potodiť dieťa a brala som to tak, že bude ako má byť. Buď pojdem na materskú alebo mi bude super v práci, obe možnosti ma tešili. Mala som totálne pohodové tehotenstvo, menej som to prežívala pri staršom dieťati bolo menej času na úvahy a brala som to deň po dni. Dcérka má 10 mesiacov. Duchovná príčina? Neviem a ani to už neriešim. Medicínsky dovod nebol žiadny.

petrika555
25. apr 2017

My sme o malinke koli zamlknutemu potratu prisli v maji 2015 kedy som bola na reviziii maternice..lekarka mi povedala len tolko a tu vetu si dodnes pamatam:,,Nemyslite na to,my sme len lekari a co mozme pomozeme o ostatne sa uz priroda postara sama" a myslim ze z nejakeho dovodu sa to stalo a malo to tak byt...neskor som sa rozpravala na tu temu s krstnou mamou ktora o male prisla v 6.mesiaci kedy sa jej spustil predcasny porod a maly zil len 3hodiny ani jej ho neukazali vravi si ak mal byt postihnuty alebo chory lepsie je to takto ako to je zbytocne by sa trapil...tak sa neboj Pan Boh Vam da urcite novu nadej...ja som rok na to porodila zdraveho synceka aj ked tiez tam zauradovali vyssie sily kedy som mala hlupy pocit a sla som do nemocnice a dobre som spravila lebo mal snuru okolo tela a hrozila hypoxia plodu...teraz ma maly rok a ja som neplanovane v 5mesiaci dalsieho tehotenstva takze zazraky sa ocividne deju😊prajem Vam kopec sil a zdravicka a presne ako sa hovori Vsetko zle je na nieco dobre😉

yoxinka
25. apr 2017

@johanna_b
Ale vieš čo, po potrate som bola v úžase, akého skvelého muža som si vzala. Bola to veľká skúška a on bol úžasný. Mojmu nanželovi a mojmu gynekológovi nikdy nezabudnem, čo pre mňa vtedy urobili. Myslím, že vďaka tomu som sa dala psychicky dokopy veeeľmi rýchlo.

andrejka1974
25. apr 2017

@johanna_b poviem ti jednu vec casto sa to stava bez priciny, nie vzdy sa zisti preco ja som porodila 3 deti potom som mala 2 potraty 2006,2007 maj a v septembri 2008 sa mi narodila dcerka a posledna 2012 dcerka chceme este babo potratila som teraz v januari ale nikdy som nikoho vinila ze by to bola jeho vina proste sa to stalo tak isto nemozem nikoho vinit za to ze moja najmladsia dcerka je autistka ma to aj geneticky potvrdene niekedy je to tazsie ale musis to zvladnut ja som bola na vysetreniach a vsetko je ok aj genetiku mame ok takze vzdy je to asi na prirode

katkara
26. apr 2017

@johanna_b ahoj,niekedy neexistuje pochopitelny dovod preco na dane veci deju... jednoducho sa to stane a my sa s tym bud snazime zmierit alebo hladame odpoved na otazku "preco"... ja som mala MA v 2015,bolo to druhe babo,pocity hrozne,plac smutok,obvinovanie samej seba,ze nie som schopna donosit dieta,doma som sa snazila byt silna,plakala som ked ma nikto nevidel,hanbim sa za to,ale prezierala som sa,citila som sa tak prazdne a neschopne... snazila som sa pochopit preco sa to stalo,preco prave nam?ved sme sa tak tesili... vary nie sme dobry rodicia? potom sa mi dostalo do ruk CD od Novej DNA,vraj krestania,ktory sa ma snazili presvedcit,ze sa to deje kvoly dedicnemu hriechu... dedicny hriech?wtf?!a vtedy som prestala hladat odpoved... ako veriaca som si povedala,ze asi ON mal na to nejaky dovod,sice my to nechapeme,ale ON vie preco... a vtedy sa mi ulavilo,ani neviem ako,ale zrazu zo mna vsetko opadlo aj strach z dalsieho tehotenstva... po polroku od zakroku sme sa zacali snazit znova a zhruba v case ked by mal nas anjelik svoj prvy rocik sa nam narodila krasna zdrava dcerka,to len tak na povzbudenie,ze nikdy sa netreba vzdat svojich snov... viem,ze som to mala lahsie lebo doma ma uz cakalo jedno sidlo,ale nevzdavaj sa... raz sa to urcite podari a hlavne sa netryzni tym,preco sa to stalo...😘

pipkoska
26. apr 2017

@johanna_b Neviem, či sa to dá vypovedať, ale asi nie. Ja som taký potrat zažila dvakrát, jeden pred mojou dcérkou a druhý medzi dcérkou a synom. A to mi po druhom potrate povedali, že nech nevymýšľam mať ďalšie dieťatko, že to bude premňa a pre to dieťa riskantné. Ja som sa zaprela a synček je medzi nami. Je to niečo, čo sa nedá len tak predýchať. Duchovne som si vždy povedala, že sú aj horšie veci na svete, tvárim sa, že sa nič nestalo, ale každý deň už skoro 8 rokov si na to pri nejakej veci spomeniem. A popritom poďakujem Bohu, že mám ako tak dve zdravé deti.

daisylucky
26. apr 2017

Ja nejako verim tomu, ze som potratila preto, ze by som sa o deti este nezvladla postarat. Mam dve deti so 16mesacnym rozdielom a ked mal mladsi 15 mesiacov, rozhodli sme sa pre tretie babo. Otehotnela som do dvoch mesiacov, potom som v siedmom tyzdni spontanne potratila. Neslo sice o zamlknuty potrat... Nasledne sme boli cela rodina celu zimu chori, zapal priedusiek, antibiotika, jedna choroba presla, chytili sme daco druhe. Aj netehotna som tahala z poslednych sil. A stale viac som verila tomu, ze som potratila, lebo to tak malo byt, ze by som tju zimu nezvladla a mozno aj neskor by som sa nezvladla postarat o tak male tri deti. Teraz som znovu tehotna, takze uz som sa s tym potratom viacmenej vysporiadala. Ale ja mam to stastie, ze mam dve zdrave deti a lahko otehotniem. Dufam, ze toto tehotenstvo uz bude vsetko ok a babo bude zdrave.

kakakina
26. apr 2017

@johanna_b hlavne sa nezabúdaj žiaľom.Ja som tiez potratila,a vzala som to ze asi by dieťatko nebolo zdravé,tak si ho Pán povolal.Dakovala som ze nam anjelika a ten nam do roka pískal zdravé dieťatko.Otehotnela som mesiac po MA.Skus modlitbu k sv.Marte

evo06
27. apr 2017

ja som potratila 7tt a bola som z toho veľmi nešťastná... A mala som strach zase otehotnieť a keď som druhýkrát otehotnela modlila som sa k tomu anjelikový aby všetko dobre dopadlo. A pomohlo teraz mam ročného synčeka.... Skús aj ty sa modliť ku svojmu anjelikový aby aj on pomohol svoju súrodencovi možno to zaberie

johanna_b
autor
27. apr 2017

@evo06 už sa deje 🙂

wejky
27. apr 2017

@johanna_b ja som mala MA teraz v januari, bolo by to nase druhe babatko, samozrejme, ze prve pocity viny smerovali voci mne, snazila som sa prist na to, ze co som zle urobila, zanedbala, ze som asi prilis dvihala maleho, aj ked uz nie je najlahsi a pod., lekar ma tiez utesoval tym, ze urcite to babtko nebolo v poriadkua preto sa to tak stalo, no ja som citila, ze bolo v poriadku, az vysledky histologie mi priniesli trochu ulavy, co sa tyka sebaobvinovania, islo o zlu placentaciu, placenta sa mi nespravne zahniezdila hlboko do steny maternice a prestala vyzivovat babatko...pomaha i viera v Boha a vedomie, ze je moj anjelik na lepsom mieste, ako je tento svet, a ze tam s nim raz stretnem, viem, ze na nas dava pozor, aj sa s nim niekedy zhovaram, prihovarame sa aj v modlitbe ku nemu, pomaha mi aj citanie pribehov a askusenosti inych zien, vnimam, ze v tom vobec nie som sama, uci ma to pokore voci zivotu, je to naozaj dar a mi o nom vobec nerozhodujeme....rozhodla som sa aj pockat na pomyselny termin porodu, ktory by mal zaciatkom augusta, a takto si uctit jeho pamiatku, aspon po duchovnej stranke, sama sa po psychickej stranke zatial necitim na dalsie tehotenstvo.

anulicek
28. apr 2017

Cas, ktory stravilo v Tvojom tele a s Tebou a Tvojou laskou mu poskytil presne to, co babo.... Jeho dusucka potrebovala zazit... Potrebovalo a aj Ty prave tuto lekciu, aby ste sa mohli posunut dalej. Dokonca si sa s nim dohodla, ze budes ochotna to urobit prave takto, pretoze to tak potrebuje 🙂.. Toto nemozno ani nazvat lekciou... Proste zazilo presne to, co malo. Myslim si, ze je prijemne vediet, ze mozno mu stacilo zazit tych par tyzdnov Tvoju lasku a bolo spokojne... Nepotrebovalo viac 🙂 ...

janula12345
28. apr 2017

@johanna_b hematologicke testy pocas tehu si mala dobre? Nemala si zvysene trombofilne markery? Toto napr byva casto dovod.
Ja som pred 3 tyzdnami sa dozvedela diagnozu MA - a uprimne, sama som to uz vedela a tusila. Asi 4 dni pred tym sa mi snivalo, ze sa ma niekto pyta, ci ho chcem aj ked ma DS...zobudila som sa cela spotena na tento sen.. a zrazu ma uz neboleli prsia. 4 dni na to na utz nebola akcia srdiecka... teraz som po kyrete.
Ver tomu, ze to tak malo byt a ze sa nespojili vase bunky spravne a odislo to pretoze nemal potencial prezit. Nabuduce pricestuje ta spravna spermia do spravneho vajicka a budete mat zdrave dietatko. Kazdopadne urob hemat testy a repro imunologiu. 🙂

johanna_b
autor
28. apr 2017

@janula12345 ked sa pytam na duchovne priciny, znamena to ze hladam duchovne. Rady tohto charakteru nepotrebujem! Zariadim sa podla seba! Ked nevies pomoct tak nedeptaj.

Strana
z2