icon

Zomrelo mi dieťa a ja mám výčitky

20. apr 2021

Stalo sa to uz skor. Bol velmi malinky a mna najviac trapi, ze mozno nerozumel tomu, co sa mu deje, preco ho nieco boli, a nezasluzil si to. Zlyhali mu oblicky. Ako sa spamatat a vyrovnat sama so sebou?

Strana
z2
palculienka40
14. júl 2021

@nelca0510
Mohli.vraj som malo tlacila a podobne blbosti. Pritom som bola druhorodicka. Ale pani doktori neobili svoju robotu. Mala aom rodit 3.5 kilove babatko a malo 4.5. Tyzden som prenasala a ked aom prisla otvorena na 7 mali cas. A pan doktor odisiel na 20 min. Nepocuvali zw mam krutw bokesti ze nieco nie je v poriadku. A bohuzial 50 minut ju zo mna nedokazali doatat von.bola zdrava vyvinuta len mala ist cisarom uz tyzden pred tym. A na kontrolach na rizikovom bolo vsetko ok.

henikap123
Autor odpoveď zmazal
henikap123
Autor odpoveď zmazal
palculienka40
14. júl 2021

@henikap123 dakujem. Ako ja som tiez velmi citliva. No mam este starsiu dceru. Len toto bolo manzelove prve. 15 rokov si myslel ze nemoze mat. Ako chceme druhe len som po takom tazkom porode doat zle. Dcera to velmi tazko znasa tesila sa. A ja nevladzem. Bez liekov by som to teraz nedala a neviem sa dostat na poriadnu psuchoterapiu. Bezni ludia kt aa to nestalo nechapu, nevwdia co to je. A keby sa bol manzel na nas vykaslal aj to sa mohlo stat neviem ako bybsom to dala. Doktori ma znovocili a strat aj v nemocnici sa musel manzel a potom mesiac vkise a stake niebaom ok. Je to hrozne. A neviem kedy a ci sa mi a tym podari vusporiadat.

palculienka40
14. júl 2021

@henikap123 a to sme sa stooercenrne spolahli na doktorov. Ako napr. A este mesiac a pol po porodw vsetci covid. A dost blby to nam este pridalo. Ako manzel vravi l, zamestnat si hlavu ale to nefunguje. Vobec.

palculienka40
14. júl 2021

@henikap123 a eate v tu noc s nasim babatkom.tomu istemu porodnikovi zomrel.chlapec. takze to nebolo vsetko koser. Priznal to aj primar. No co a tym teraz. Najhorsie je prezit smrt vlaatneho diwtata.

henikap123
Autor odpoveď zmazal
henikap123
Autor odpoveď zmazal
palculienka40
15. júl 2021

@henikap123 nie za vinu si to nedavam. Teda snazim sa. Co sa tyka liekov to je to najmenej daji sa vysadit. Len ano su ludia, len robotu by si mali robit poriadne. Ano deuhe by pomohlo, len mam zlemchrbat a vycerpany organizmis a teraz to nejde mame pockat. Dovolenka ano bola by, len to je tiez komplikovane manzel jediny pracuje teraz ja nedokazem a nic nie je zadarmo. Ver ze robime co vieme a alo by to lahsie keby niet toho co sa twraz deje. Telku uz vobec nepozeram.

palculienka40
15. júl 2021

@nelca0510 no mohli

lenkakravcova
15. júl 2021

@frantiseklotrinsky
Je mi to ľúto čo si prežila. 😭

Čo sa týka dusičky deti - každé dieťa prichádza na svet čisté, bez jediného hriechu. Bábätká a detičky, ktoré zomrú do plnej schopnosti rozlišovania dobrého od zlého (tj približne do puberty), idú priamo do raja.
Tie spojitosti čo si robis so snom a s druhou dcérkou nemusí abyt znamením ničoho. Možno je to len tvoja psychika (hľadáš odkaz).
Smútiť ale nemusíš (viem, že sa to ľahko hovorí a ťažšie žije), tvoja dcérka je v raji. 🙂

henikap123
Autor odpoveď zmazal
henikap123
Autor odpoveď zmazal
zafir01
15. júl 2021

@frantiseklotrinsky ahoj, keď som čítala t oj príspevok, myslela som, že čítam niekde ten svoj, čo som sem viac krát pridala... Ú nás je tomu 5,5 roka, čo tiež dievčatko 2 dní pred termínom. Šnúra zauzlena okolo krku.
Ja som aj šla na poradňu k Dr a ten na poslal do nemocnice, že asi bude pupocnik zamotany a mam horšie ctg.. A asi mi urobia cisársky. A z nemocnice ma poslali domov. Dva dni nato som ostala bez pohybov. Tiež mám dcérku pofotenu, ja som ju mala v náručí aj ju hľadala aj bozkavala a presne ako ty, dúfala som, že to bude nejy druh zlého sna. Alebo že príde zázrak ako vo filme a keď na bude dieťatko cítiť plakať, tak ožije.
Veľa síl želám do ďalších rokov, nie je to ľahké a ani nebude, ale mi žijeme, a aj naši blízky,či deti ktore nám pomáhajú to zvládnuť. Časom to nebude také uplakane. Ale bolesť nezmizne, len sme si na ňu za tie roky zvykli a naučili sa žiť s tým, že máme dieťatko, ktoré s nami nemôže byť, ale my ho v iných formách cítime.

frantiseklotrinsky
15. júl 2021

@palculienka40 kedy sa ti to stalo? Ako to zvladas? Ja som na tom vselijako. uz he tomu 10 mes. a asi budem musiet navstivit odbornika. Vobec sa mi neulavilo.
Je tomu 10 mes. ale z toho prve 2-3 mes. som bola len v šoku a myslela, ze to je len sen a ze ona sa vrati. Ani som neplakala. Az teraz a casto. Velmi mi to dievcatko chyba, trapi ma to o to viac, ze bola zdrava a zbytocne umrela.

frantiseklotrinsky
15. júl 2021

@henikap123 ako to je s tymi liekmi od psych.? Ja to zvládam tiez tazko, a aj po 10 mes od umrtia babatka rozmyskam ci ist neist na terapie. Mam doma 20mesacne dieta este. Nemam ju kde dat a veľmi ani nechcem hovorit ze chodim ku psych.
Kvoli tomu sa pytam na lueky a ze co su zac, ak by som chcela otehotniet, ci sa musia vopred vysadit, ci ako to funguje, aj keby som ostala tehotna?
A trochu sa aj bojim, aby som si na ne nezvykla.
Moja znama ma odhovára, pretoze sama s tym bojovala, aby vysadila lieky, citila sa ako na odvykačke. Ze psycholog rad predpuse lieky, ale uz menej radsej nauči vysadit!!!

henikap123
Autor odpoveď zmazal
loliki
16. júl 2021

@frantiseklotrinsky Úprimnú sústrasť. Tie sny sú zvláštne. Zvláštne je to, že niektoré ženy majú sny, niektoré nie predtým než sa niečo stane. A ten sen pochopíme, alebo dáva nám zmysel až vtedy, keď sa už niečo stalo. Myslela som, že ženy mávajú sny preto, lebo sú spojené s bábätkom. U nás bolo zvláštne to, že sen mal aj môj manžel. V podstate bolo už zvláštne to, že sa mu niečo snívalo, ale vtedy si to aj zapamätal a potreboval to mne vyrozprávať. Nemám na to vysvetlenie. Vtedy som to brala tak, že sa s nami bábätko lúčilo. Alebo Niekto nám dal vedieť, že niečo sa stane a proste to tak má byť, nemám moc to zmeniť, niekde tam hore sa o tom vedelo, predsa tie sny boli časovo pred tým, už to len prijať, že muselo odísť, je Doma a je v poriadku. Kniha Nebo nie je výmysel odporúča dať aj týmto našim deťom mená. Prajem Ti pokoj a veľa radosti, nech ste zdraví. 🙂

palculienka40
18. júl 2021

@frantiseklotrinsky poslala som ti mail.😉

palculienka40
18. júl 2021

@henikap123 poslala som ti mail

m45
15. aug 2021

Nemám síl plakať, práve mi zomiera 5 r synček.

mon1806
16. aug 2021

@m45 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

m45
16. aug 2021

Dnes môj synček odišiel.... Mala som len jeho. Je to obrovská ťažoba v srdiečku.( moja láska by povedala - “ mami máš bibi?) Neviem, čo robiť... Ak, je tu niekto kto si tým prešiel, stratou už väčšieho dieťaťa. Dá cennú radu🙏 Budem rada

Strana
z2