(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@prevenar
"sranda na co vsetko sa dnes robia platene REKLAMNE kampane s najimanim ludi, ktori posobia v diskusiach a vystupuju ako "bezne mamicky" , ale su najati reklamnou agenturou. jeden by neveril vlastnym ociam"
----fuha, ale tak toto je uz cez ciarrrrrrrrrruuuuuuuuuuuuuu
akoze ty si myslis, ze medzi mamickami nie su lekarky, zdravotne sestry, prirodovedkyne, farmaceutky, hygienicky, ucitelky biologie/chemie...........??? ktore maju k veci co povedat a vedia, o com hovoria? a vedia, co su vakciny a mechanizmus ucinku? a ze ak su zastankynami ockovania, tak vyuzivaju prave svoje poznatky a kriticke myslenie, aby zvazili pomer efekt a pripadne riziko?
nechcem byt za svinu - teda sorry - ale obavam sa, ze kopa antivaxerov ani nevie, co je protein alebo protilatka. 😝😝😝
@bmuller Protein a protilátka?...
napr. taký Petrík nevie, či Nurofen obsahuje paracetamol, ale jednoznačne vie, že vakcíny obsahujú jedy!
"...Neviem ci nurofen obsahuje paracetamol skor si myslim ze nie, ale je to napisane v pribalovom letaku, ak ano tak mu uz nurofen nedavaj, aspon tak to radi Elekova. "
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/je-teplota-u-deti-po-ockovani-normalna/
Rada nad zlato, lebo je od pani Elekovej.
@bmuller A keď niekto reaguje na tie bludy, čo tu poniektorí prezentujú, tak je platený prispievateľ 😎.
Je ale škoda, že mnohí rodičia toto nevidia a admini nepreberajú zodpovednosť za obsah príspevkov (čo do určitej miery chápem, ale sú niektoré príspevky, čo by si zaslúžili nie, že výmaz, ale totálnu stopku prispievateľa z dôvodu šírenia demagógií nezlúčiteľných so zdravím).
@bmuller Niekedy mi je to na smiech a na druhej strane, niektoré by si aj zaslúžili nejakú odmeny zo strany štátu za to, že tu zadarmo trávia hodiny len preto, aby ľuďom dookola vysvetľovali zmysel očkovania, čo je úlohou štátu a príslušných orgánov a myslím, že na to sú vyčlenené aj "nejaké" peniaze a iba letáčiky u dr. v čakárňach a sem-tam nejaká relácia v TV podľa mňa nestačí. Je to žalostne málo. Potom sa nedivme, že previ si tu do svojej neočko skupiny poľahky chytá nových a nových rodičov s cieľom systematicky zvyšovať počet neočkujúcich.
@bmuller
@lenadka
@kvieta
@lauritka
doplnte si informacie, ked uz chcete diskutovat 😀
https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/message...
MUMPS opat utoci
40 pripadov mumpsu na jednom mieste - VSETCI nakazeni boli zaroven aj OCKOVANI proti mumpsu.
"Last month, the public health department in Cambridge, where Harvard is located, said all students affected had been immunized against mumps before they contracted it."
edition.cnn.com/2016/04/27/health/harvard-university-mumps-outbreak/
"V Banskobystrickom kraji zistili lekári príznaky mumpsu u ôsmich detí. Všetky boli povinne proti tejto chorobe zaočkované. Ochorieť by teda už nemali."
nemali, ale 100% z ockovanych ochorelo ...opat . ^^
vysvetlenie :
„Ja osobne si myslím že ide o nie celkom účinnú vakcínu," uvažuje pediater Svetozár Dluholucký.
http://www.tvnoviny.sk/domace/1789727_deti-ocho...
😘😘😘 ...inak, je s vami bohovska sranda 😂
@prevenar aj ja som mala mumps, a,? Normal prekonala. To je nejaka vážna choroba? 😂
@amoremio26 samozrejme ,ze je !! ak sa nezaockujes, ostanes neplodna a casto aj mrtva , jedine ockovanie ta moze zachranit ..ako vidno z sprav, ktore som pridal vyssie. 😂
...je to inak velmi ucinne ockovanie, tak sko vsetky ostatne ..a samozrejme aj nesmierne potrebne ..pre zisky lekarov a farmakorporacii 😂
@peter952 to je len tvoja paranoja, ak by vakcíny kaličili deti, boli by nezvratne dokazy, ale tie nie su naopak, su dokazy, že očkovanie je bezpečne a učinne, my sme sa ako deti strašili čiernou rukou, niektorí ani na vecko nemohli kvoli tomu, niektorí sa rehlili na nich, situácia sa opakuje, akurát čiernu ruku nahradilo očkovanie. inak už som asi mesiac po okčovaní proti chrípke a tradá, živá a zdravá,v najlepšej forme, akurát sa mi uvolnila plomba na peťke,myslíš, že treba nahlásiť.
@kvieta ja by som ocenila najviac ak by štát zrušil trápne pokuty za odmietnutie neočkovania (nech si rodič dá žiadosť o odmietnutie očkovania a preberie tým plnu zodpovednosť za prípadne ochorenie dieťaťa) a začal dávať finančne príspevky občanom, ktorí svoje deti očkuju, navrhujem po dosiahnutí 5 rokov príspevok vo výške 2000 eur a po dosiahnutí 10 rokov to iste, plus očkovací status do škol a skolok a nepríjmať neočkovane detí do predškolských zariadení, ked su deti najviac zranitelné, velmi by som to ocenila, takto funguje západný svet.
@adsumus Prečo "ziadost o odmietnutie očkovania"? Preco by som mala niekoho žiadať? A len detail-rodic je uz zodpovedný aj bez nejakej žiadosti 😉. A zabudla si na jednu vec-kto bude zodpovedný ak lekar poda vakcinu,ktora dieta poznaci do konca zivota prípadne zabije? Tiez budú lekari podpisovať,ze dieta bude v poriadku po podani danej vakciny a preberie plnu zodpovednosť za pripadne nežiaduce účinky?
A btw.-6rocne dieta v predskolskom zariadeni je najviac "zraniteľné" a nemalo by byt v danom zariadení ak je neockovane. 6rocne dieta v skole uz je bezpredmetne.😎
A ak dieta vakcina poznaci na celý život tak si mozu s tymi 2tis.vsetci vytriet.....
Prepáčte za vyraz ale inak nemozem.
@prevenar alebo taka ružienka. jediny dovod na co vzniklo ockovanie je aby deti nenakazili tehotne lebo by to mohlo poškodit plod. takze obetujeme vlastné aby nenakazili cudziu ženu. praveze deti musia prekonat ruzienku hlavne zeny aby mohli odovzdat protilatky svojmu dietatu. ja som ruzienku bohuzial nemala.
inak moja 4 mesačná očkovaná ani byť nemôže aj keby som chcela ( čo nechcem ) kedže prekonala v 2 mesiacoch podla doktorov pneumoniu a v pribalovom letáku hexy podla vyrobcu také dieťa nesmie byť očkované, tak to celkom aj zahralo do karát
očkovaním žiadne dieťa neobetuješ a chrániš svoje vnučata, lebo tvoj drobec raz vyrastie a potom sa bude musieť spoliehať, že ho ostatní nenakazia, ked bude tehotná a prekonanie ružienky jej nezabezpečí, že jej plod sa nenarodí poškodený.

Bez takýchto "bežných mamičiek" 😂😂😂 v skupine sú samí experti ala
@prevenar 😂 výhra 😬