(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
my sa nehádame a už vobec nie kvoli tebe.
@peter952 vidíč, takto som nerozmýšľala, no je to vcelku tak, dá sa povedať, že tá "dezinfekcia" je naozaj priamy následok kanalizácie prirodzenou cestou - prevencia bez chemikálií. Ďakujem..
Ja som videla, ako v krajinách so silným slnkom, používali vlastne slnko na dezinfekciu - jeho lúče. A na ruky a chodidlá (pri nedostatku vody) hnedočervenú henu.
Zas neviem si predstaviť dažde (ako som uvažovala) s obsahom vit. C. Je to kyselina, teda sú to vlastne kyslé dažde a to má nepriaznivý vplyv na živ. prostredie. Na druhej strane, som taký rojko - ako boli vyvinuté biologické zbrane, verím, že v budúcnosti sa spoločnosť zmení na uvedomelú a výskum a praktizovanie výsledkov sa môže posunúť do roviny, že v oblastiach s výskytom nebezpečných chorôb alebo ohniskom, bude možnosť zhodiť "bombu" s protilátkou. Aj Verne "sníval" 😀 Samozrejme sa k nemu neprirovnávam, len myšlienky považujem za dôležité
Znova sa dá odoslať len s obrázkom

@peter952 no asi si bol v čase očkovania aj inak chorý, treba byť 100% zdravý, ak sa ide očkovať. Ako je potom možné, že väčšine ľudí po očkovaní nič nie je? Tiež som bola očkovaná, aj môj muž, aj syn a všetko v pohode do dnešných dní, mám 45, muž 46, syn 23.....uznávam ešte jednu vec, povinné očkovanie by malo byť len na smrteľné choroby, nie na bežné, ako sú napr. mumps alebo ovčie kiahne, to už je prehnané, lenže napr. proti ovčím kiahňam myslím, to nie je povinné očkovanie, môže sa odmietnuť. Mumps je myslím povinné očkovanie, no dá sa prežiť, síce ja som mala dosť desný priebeh ako som už písala, lenže zasa u mužov je mumps nebezpečný, že môžu zostať aj neplodní....
@bmuller nanočastice koloid. striebra sú menšie než baktérie, KS urobí v tele, čo má a je telom vylúčené, nemá žiadne vedľajšie účinky. KS je moment. jediné účinné antibiotikum, ktoré dokáže rýchlo a účinne zabiť baktérie, vírusy a plesne. V čase choroby sa užíva do vymiznutia všetkých príznakov, potom sa môže len raz za čas užiť ako prevencia 10ppm hustoty 10 ml, napr. hlavne v čase, keď je všade kopec chorých okolo nás.
Info o koloidnom striebre.aj tam treba davat pozor na davkovanie.
http://m.plnielanu.zoznam.sk/c/2558/koloidne-st...
@adsumus no ja rozhodne nemam informaciu o tom, ze kozmonauti piju koloidne striebro 😉 diskutujuca -- vikusss -- mi odporucala nieco nastudovat, lebo koloidne striebro musi byt "účinné tak by ho nedávali ani do povinnej výbavy kozmonautom už len toto hovorí o niečom".
tak som nastudovala, ze wikipedia hovori o tom, ze "Electrolytically-dissolved silver has been used as a water disinfecting agent, for example, the drinking water supplies of the Russian Mir orbital station and the International Space Station" 😉
takze kozmonauti ho maju vo vybave na dezinfekciu vody, ktoru piju - to som napisala aj ako vyssie uvedeny komentar.
... nechce sa mi niekomu vysvetlovat, aky je asi rozdiel v pouziti striebra na dezinfekciu vody a v jeho piti 😉 sak ked ho maju vo vybave, tak ho asi piju, nie?... 😀
Ja mam taku info ze pri chorobe ho uzviaju resp na predchadzanie a nie na dezinfekciu.... nejdem sa hadat moze aj tak byt ale ja som pocula resp citala kedysi o nej forme vyuzitia 🙂
@peter952 virusy sa stavaju rezistentne voci ATB. Zas su aj u nas na sk zahradkarske oblasti, kde splasky z wc z vyssich poloh presiakli a yo studnicka je kontaminovana.
Aj mraz zahubi urcite bacily. No suhlasim, ze kanalizacia plni svoju ohu, aj hygienicke navyky su lepsie, aj moznosti ich dodrzovania. Co sa tyka stravy - kefysi bolo v ovoci a v zelenine viac vitaminov ako teraz. V sucasnosti mame pristup k roznym druhom po cely rok, nie su take kvalitne plus chemicky osetrene, niektore gmo a to v konecnom dosledku tiez nie je bohvieco....

@eva8 myslíš, že moju odpoved a otázku vymazali lebo bola nezmyslená?