icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
31. dec 2017

v týchto krajinách fanatickí odporcovia očkovania ako je taliban a ine náboženske sekty zabíjaju zdravotníkov, ženy, ktorí očkuju deti, napriek tomu, vyzerá, že bude obrna vyhubená. klobuk dole, my sa tu pinkáme na slovíčkach, tam antivax zbrane do ruky a rovno zabíja očkujucich. ale nepomože im to.

abbey1
31. dec 2017

@adsumus Píšeš úplne z cesty, populizmus tí ide.
Su krajiny, kde sa zabíja hlava nehlava a antivax s tým nemá nič spoločné. Sialenci v mene náboženstva, politiky a iných nezmyslov zabíjajú civilistov, zdravotníkov, dobrovoľníkov.
Sú rozvojové krajiny, kde zdravotnícke komando za doprovodu armády nabehne do sirotinca, nemocnice a očkuje hlava nehlava bez ohľadu v akom stave su deti, či už ockovane boli neboli. Áno, aj také sa deje.
Fanatizmus, ktorý ty tu pripisuješ nám neockujucim sa deje i zo strany provax.
Ty to neuznáš to mi je jasné. Zo svojej pozície ani nemôžeš.
Ale ak to niekoho zaujíma, kľudne dám kontakt na ľudí, ktorí toto pri svojej práci v niektorých krajinách zažívajú.

adsumus
31. dec 2017

@abbey1 ja som vám neočkujcim žiadny fanatizmus nepripísala, ccheš aby ma kamenovali, že toto píšeš? fanatický je taliban a podobne sekty, ktoré zabíjaju zdravotníkov a ludí, ktorí očkuju v týchto krajinách deti, aby zbytočne nemreli. zabíjaju mužov ženy a matky, ktoré su za očkovanie lebo sami veria bludom, že ich títo ludia chcu vytráviť aj svoje deti, to je fanatizmus, nie to že matka neočkuje lebo sa bojí antivax propagandy.

slimstar
31. dec 2017

@adsumus tí koziaci, čo pokukujú po kozách, nemajú ani najmenšiu šajnu o očkovaní, ani o tom čo ti píšeš. Oni to tam riedia, jedno za druhým a zbrane im dodáva usa, stará známa vec.

slimstar
Odpoveď bola odstránená
adsumus
31. dec 2017

@slimstar no ved presne ak by vedeli, tak by detiská očkovali a nevraždili očkujucich. inak prečo ich urážaš, ved sa zhoduejte v názore, že entreba okčovať, aj ti si koziacka potom*?

tin007
31. dec 2017

Pakistanska vlada dala uveznit 471 rodicov, ktori odmietli dat ockovat svoje deti

https://www.theguardian.com/society/2015/mar/02...

K teme, ako sa spravaju niektori zastancovia ockovania za kazdu cenu.

slimstar
31. dec 2017

@adsumus pochybujem, že niekto má na čele, že bol očkovaný, ich to ani nezaujíma, rad radom to zabíjajú. Každý vidí, čo robia tí koziaci v Europe, ale asi ty nie. Teraz sa tí vrahovia tu pechádzajú, čo odtial zutekali po porážke do Eu, daj pozor, aby si takého nestretla, ten ti hneď ukáže, že si menej ako koza.

adsumus
31. dec 2017

@slimstar nie títo fantici zabíjaju zdravotníkov, ktorí očkuju, vyhladavaju ich ako muchy a takisto ich aj zabíjaju, je to hrozne.

http://www.bbc.com/news/world-asia-36090891

abbey1
31. dec 2017

@adsumus Každá vražda je strašná. Každý fanatizmus. I fanatizmus očkovania hlava nehlava chorých a oslabených, podvyživenych detí, rovnako každý výskum prevádzaný na chudobných, nevzdelaných. Skús uznať, že svet sa nedelí na ockujucich a neockujucich, že fanatizmus je proste zlo.

slimstar
31. dec 2017

@adsumus je to možné, oni nenávidia američanov, tak si vymysleli, že je to západné sprisahanie na sterilizáciu pakistanských detí. Nechce sa mi hladať iné články ale dajme tomu, že je to pravda, bbc nie je moj oblubený zdroj.

adsumus
31. dec 2017

@abbey1 to mne nemusíš vysvetlovať, ale nikdy som nečítala, žeby zabíjali očkujuci ludí aby neočkovali, len naopak, zabíjaju neočkujuci očkujucich, prečo?

tin007
31. dec 2017

Vzhladom na to, ze v minulosti bolo ockovanie vyuzite ako zamienka na zatknutie teroristu, tak je mozne, ze sa nasledne mnohi rodicia zlakli, resp. im mozno niekto povedal, ze im otravia deti alebo sterilizuju.
https://www.theguardian.com/world/2011/jul/11/c...

adsumus
31. dec 2017

a preto zabíjaju nevinných ludí, lebo bububububu očkovanie zabíja, sterilizuje a trávi deti.

abbey1
31. dec 2017

Očkovanie v niektorých krajinách prebieha násilne. Zdravotníci prídu s ozbrojeným doprovodom do dediny, sirotinca a zaockuju deti. Bez ohľadu na ich zdravotný stav, bez ohľadu na očkovaci status. Ľudia nemôžu odmietnuť, nemôžu sa brániť. Márne sa personál snaží vysvetliť, že dieťa je silné podvyživené, vážne choré, očkované je, o následky sa nikto nestará.

slimstar
31. dec 2017

@adsumus oni zabíjajú nevinných ludí všeobecne, na pakistanskej stránke som našla že zabili 15 ludí a na druhej nebola o tom ani zmienka. Čítala som tam, že tá vakcína, sa vytvára na opičích bunkách a že obsahuje nejaké hormóny a že tam je velká proočkovacia kampan.

adsumus
31. dec 2017

@slimstar nie oni targetuju ludí, ktorí očkuju, lebo bububu očkovanie bubububu, prídu a zabiju človeka ktorý očkuje, bez debaty, zabijaju.

abbey1
31. dec 2017

@slimstar Tam je skutočne situácia hrozná a v bezpečí nie je nikto. Zámienky na zabíjanie ani nie sú potrebné. Fanatizmus ako vyšitý. Sabina sa v mene náboženstva, peňazí, moci, sily,...

adsumus
31. dec 2017

@abbey1 v mene neočkovania

tin007
31. dec 2017

131 deti z Malawi boli nasilu zaockovanych, pod namierenymi zbranami, ked ich rodicia odmietli z nabozenskych dovodov vakcinu

Government vaccinations at gunpoint reported
http://www.wnd.com/2011/08/334109/

lenadka
31. dec 2017

Tam možno ani nejde tak o očkovanie ale o dôvod prečo zabíjať, kto chce ten si ho nájde a ak im to zahrá do karát tak to využijú. Fanatizmus je hrozný 😣

adsumus
31. dec 2017

to čo je za správu? ešte aj vláda sa vyhranuje voči týmto bludom

adsumus
31. dec 2017

@lenadka nie to je následok zlého myslenia, ludia uveria bludom, že očkovanie deťom ubližuje a idu dalej a dalej a ospravedlnia si, že zabíjaju tých, čo bludom neveria. títo ludia veria aj iným bludom

abbey1
31. dec 2017

@tin007 Ja toto dobre viem. Poznám dobrovoľníkov v takýchto krajinách a zbraň máš pri hlave kedykoľvek. Či očkuje, či neockujes. Preto má s..., že tu niekto vyťahuje len jednu stránku veci.
Nehovoriac o Tom, ako prebieha testovanie vakcín, liečiv na ľuďoch v chudobných krajinách. Grc.

adsumus
31. dec 2017

@abbey1 ešte raz taliban utočí a zabíja očkujucich zdravotníkov, pretože sa bojí že očkovanie deťom skodi, že to je usa vymysel, tže ich sterilizuju, že vymru kvoli tomu, zabíjaju vlastných ludí.

abbey1
31. dec 2017

@lenadka Úprimne som rada, že si rozumieme. Tam je očko neočko úplne fuk. Tam ide o iné záujmy. A ľudský život nemá žiadnu cenu.

adsumus
31. dec 2017

jeho klerik mu poradil že nemá očkovať syna, ten už nikdy nebude chodiť kvoli obrne, teraz to tata lutuje, ale smola, už to nezmení.

https://www.rferl.org/a/pakistan-polio-vaccinat...

abbey1
31. dec 2017

@adsumus Kľudne mi to tu napíš ešte 1000krat. Tebe úplne, a bohužiaľ zámerne, uniká podstata. Som rada, že väčšina ľudí to chápe.
Ja vidím šialenstvo na oboch stranách, ty len jedno. To je fanatizmus.

adsumus
31. dec 2017

@abbey1 len sa ty neobhajuj väčšinou, ale pripusť aspon na sekundu, že aj mne ide o deti a že možno mám pravdu, len na sekundu svojho času. rovnako ako miliony ludí po celom svete, lekárov vedcov,zdravotákov, to že nepíšu, neznamená, že nie su, su len sa nezapájaju, lebo.....je to hrozne písať si s antivaxom. asi ako písať si s kyselinou, utok za utokom. dennodenne.

abbey1
31. dec 2017

No na tento rok stačilo zábavy tu. Idem sa baviť inde.
@adsumus Tebe neverím ani ň. ;)