Potrebuje dieťa samostatný pas do Poľska?

ivanat
30. aug 2012

Chcem ísť do PL a dieťa mám zapísané v pase, postačuje to, alebo už nie. Viem že boli v júni nejaké zmeny.

jerryjanka
30. aug 2012

áno potrebuje

lenka268
30. aug 2012

My sme boli v Polsku pred tyzdnom, na "hraniciach" nikoho, nikto nas nikde nekontroloval, ale malemu som dala pas predtym urobit. Bez toho by som tam ani nesla. Nidkdy nevies. Ak to je raz potrebne tak to treba. Stoji to 8 eur aj je to vybavene do mesiaca. Ale bolo to o nejaky tyzden. Takze traba aby mal samostatny pas.

viktoria12
30. aug 2012

ano potrebuje aj ja som dala urobit pre moje deti a tiez boli zapisane v pase a teraz maju uz svoje a jrdnsa ma 3 roky a a druha 9 mesiac.

karamel
30. aug 2012

potrebuje

andrejka1974
30. aug 2012

ano potrebuje kazde jedno dieta potrebuje uz svoj pas

bianca
30. aug 2012

ano.A kecy o tom ze niekto niekde bol a nic sa nestalo nepocuvaj.Colnici striehnu obzvlast teraz a nevies kde ta zastavia kludne aj vo vnutrozemi.To iste mozu aj policajti a tiez vas mozu legitimovat.Takze vlastny pas a v pohode na vylet ci nakup

yanni
30. aug 2012

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezisi kriste, zase? Vcera jedna zalozila otazku na tuto temu, teraz ty, baby ja sa z vas zblaznim Hovori sa o tom vo vsetkych mediach minialne pol roka, zakon je v platnosti dva mesiace a este stale tieto blbe otazky?

ano potrebuje kazde dieta, jedno ci jednodnove alebo 10rocne. Nede len o colnikov a hranice. Mozu vas zastavit aby ste sa legitimovali aj vo vnutrozemi. Kazde dieta slov. statnej prislusnosti,co ide za hranice SK.musi mat VLASTNY cestovny doklad. Zapis v paserodicov popripade rodny list, nie je VLASTNY a uz vobec nie cestovny doklad.

A je to EU-zakon. Cize plati vsade v EU. A o krajinach mimo EU na rozsirovat nemusim. Tam je to samozrejmost. By som ani nerozmyslala ist bez pasu.

Dajte urobit a mate pokoj. 8 € este nikoho nezabilo.

ivett1
30. aug 2012

@ivanat dieťa potrebuje pas, zápis v pase rodiča od konca júna 2012 už nie je akceptovaný u štátov, ktoré patria do EÚ...a ešte raz, nebudú vás na hraniciach kontrolovať, lebo sme už v Schengene, rovnako ako aj Poľsko a ďalšie a ďalšie štáty, takže klasické hranice už nie sú (pár rokov, to ste si nevšimli?...)...ale môžu vás skontrolovať - colníci (to nie sú policajti, a to v rámci ich akcie zameranej na drogy, pašovanie tovaru...) alebo policajti (dopraváci, v rámci kontroly vozidla) a vtedy môžu - nemusia chcieť od vás aj doklady totožnosti dieťaťa a to je - pas (malé dieťa ID (kedysi "občiansky" nemá a hádam, nebudete dávať robiť úradný preklad rodného listu do jazyka každej krajiny, do ktorej budete cestovať-otázka je, či to vôbec uznajú...)

lucka1987
31. aug 2012

😅 ano potrebujeeeee 😅 potrebuje do PL, aj do CZ, aj do DE .. proste vsade za hranice SK potrebuje pas . vlastny. ziadne zapisovanie v pase