icon

Aké veľké dieta ste porodili prirodzenou cestou?

leanela
2. mar 2011

Som v 36tt a drobec ma podla sona 2990g bojím sa ze bude velmi velký kym sa dostanem k sponntánemu porodu, prve bolo sekciou takze mam na vyber ale chcela som najskor skusit vaginálny pôrod, ale zatial sa vobec neotváram 😒 Neviem či namam ist hned na sekciu v 38tt alebo skusit vyvolávačku. Dakujem za rady a skúsenosti 🙂

bobocka
8. mar 2011

@fidka79 teraz som si spatne precitala ake prispevky som pisala a je mi uuuplne jasne,ze si si to vsetko zle vylozila.mne nejde o psychopaticke presadzovanie naturalneho porodu,len mam pocit,ze mnohe prvorodicky su zo vsetkych stran strasene sialenymi bolestami a nastrihmi a sitim,ze ked to na nich pride,tak idu do nemocnice s pocitom ako by sli na popravu.a to je velmi smutne.preto sa nazim kazdu jednu podporit aby sa nebali,lebo ja osobne som bola velmi prekvapena o com to vlastne bolo.milo prekvapena. 😉 ked bolo po porode,tak som si uvedomila,ze to vlastne nebolo az take strasne ako som si predstavovala.strasne ma mrzi ked si prvorodicky citaju,ze tamto sa moze stat a hentamto sa moze stat...porod je u kazdej jednej zeny individialny a v nemocnici je na to lekar aby zhodnotil situaciu a podla toho aj konal.zena moze mat ukazkove tehotenstvo a porod jej dietata sa moze skoncit emergency sekciou a aj moze mat komplikovane tehotenstvo a babo moze uplne v pohode vytlacit.je to vsetko velmi individualne.ale prvorodicky by nemali riesit co vsetko sa moze stat,nemali by sa na to upriamovat,lebo sa tak budu zbytocne stresovat niecim co nemusi vooobec v ich pripade nastat.viacrodicka uz ma skusenosti,vie presne co ju caka a vie aj zhodotit moznosti epi ci sekcie ci vaginalneho porodu. 🙂

ilijanka
8. mar 2011

prvé presne na termín 4240 g a 54cm, nástrih, inak úplne v pohode, druhé 2 dni po vypočítanom termíne 5160g a 58cm, bez epidurálu, takisto iba epiziotómia, obe deti v porádku 😉

bobocka
8. mar 2011

@ilijanka ty si patkilovu dcerku rodila vaginalne?ake to bolo? aj si citila podstatny rozdiel oproti prvemu porodu? a vedela si pred porodom,ze bude malicka vacsia,ci to bolo prekvapko aj pre teba?minule som pozerala v spravach ,ze niekde maminka porodila patkilove dievcatko tiez vaginalne 😉 ja som napr mala miska s vahou 3740g a necitila som ho ako sa tlacil von.nechapem dodnes,lebo najmensi nebol.ale ja som ho necitila.len kontrakciu som citila,tak som tlacila.a aj som citila doktorove ruky ako maleho tahal ,no absolunte ma to nebolelo,len som citila,ze tam su. 😉

ilijanka
8. mar 2011

@bobocka vaginálne som porodila, tiež ma to tlačenie nebolelo, ani pri prvom, ani pri druhom, vedelo sa, že bude väčšie, ale nie až takéto, povedali, že keď som porodila prvé, tak porodím aj druhé 😝 , ale tak aj bolo, našťastie.
Moja mama tiež chcela zavolať telku, ale som jej nedovolila 😅

lesonok
8. mar 2011

@ilijanka ja som mala prve 4.600 a to som myslela že mam največsie dieta porodeno prirodzene,ale ty si ma prekvapila.inak som sa bala za to druhe ked ze sa vravi ze byva vecise ako prve ale chvalabohu bol len 4.100 😀

lucinka13
8. mar 2011

@bobocka
vela záleží aj od velkosti hlavičky babatka. ja som tiež vaginalne porodila 5kg chlapa 😉 a velmi rýchlo

bobocka
8. mar 2011

@ilijanka to je inak sila,ze obe deticky si mala take vacsie 🙂 si musela byt riadne prekvapena,ked ti doniesli patkilovu dcerku 🙂 a mamke si nedovolila telku volat? 😀 si si mohla uzit svojich 5 minut slavy 😀 😀 😀 ale nie,spasujem,tiez by som to nechcela 😉 @lucinka13 tak dalsie patkilove novorodeniatko!waw! som si myslela,ze je to riadna raritka a aha,na jednej strane uz dve 😀 a jasne,ze zalezi od velkosti hlavicky,no moj misko mal aj pri 3740 lebenu ako svet 😀 to ma po mm. 😀 povacsine byva druhe babo vacsie,tak sa mam na co tesit 😀 😀 😀 ale vidim,ze nie vzdy je to pravidlom,ked @lesonok pise,ze druhe babo mala mensie 🙂 my sa este len v lete snazit budeme o druhe,tak som zvedava co sa nam zadari a ako druhe tehu prebiehat bude a aj porod potom.sa hovori,ze jeden porod ma zena vzdy tazky,no ja som prve tehu a miskov porod mala v pohode,tak mi to moje druhe babo iste spocita 😀 😀 😀

ilijanka
8. mar 2011

@lesonok
@bobocka veru, každé ďaľšie by mohlo byť teoreticky väčšie, ak by bolo tretie, tak neviem, koľko by už vážilo, inak asi mám dané geneticky veľmi pružné tkanivá, lebo sa mi neurobili nijaké strie ani varixy a aj som dobre porodila obe deti bez nejakých väčších ťažkostí...
Inak odhad hmotnosti druhého bába bol v 36.tt. 4400g, ale povedali, že to je +- 500g, tak to môže byť aj menej, no ale asi to bolo celkom dobre odhadnuté

ivka82
8. mar 2011

no čo sa mna tyka, tak 3.93 kg a 52 cm a vraj je to valibuk🙂

ilijanka
8. mar 2011

inak mňa niekedy keď Adelka- tá 5-kilová kopla, tak mi normálne do nôh vystreľovala elektrina 😀 a niekedy som aj zjojkla, sa na mňa pozerali, že čo sa deje 😀

manika77
8. mar 2011

ja som porodila 4300/53 cm.. 😉

bobocka
8. mar 2011

@ivka82 jej ,ty si cerstva mamina! 🙂 gratulujem 🙂
@ilijanka no tak sa ti vlastne aj trafili do tej adelkinej vahy 😉 mas riadne stastie,ze nemas ziadne strie a spol a ze aj porod takych velkych babatiek si tak krasne zvladla.ja som nemala ani jednu striu pocas tehu a po porode sa mi porobili aj na bruchu aj a na nohach 😠 nevadi 😉 ked je toto dan za krasne zdrave dieta,tak nech mam strie hoc aj na ocnych vieckach 😀

ilijanka
8. mar 2011

@bobocka súhlas 😉

alure
8. mar 2011

Ahoj prvý syn 4100g a 54cm a teraz druhý 4620g a 56cm..prvý pôrod úplne v pohode bez problémov a tento druhý trošku komplikovanejší ale našťastie sme obaja ok a v poriadku.Je síce pravda že by to prebehlo aj jednoduchšie ale malý bol omotaný šnúrou okolo hrudníka čo mu nedovolilo zostúpiť do pôrodných ciest.

lilly2711
8. mar 2011

Ahojte, ja sice nemam nejake extra velke deticky, ale moja spoluziacka taky drobec cca 156cm a 40kil porodila ako 23-rocna dcerku prirodzene s vahou 4600g a 56cm. Ultrazvuk jej tesne pred porodom nerobili, takze ziadne rozmyslanie nad sekciou nebolo. Rodila v pohode, cely porod trval asi 5 hodin od prvych bolesti, takze fakt pohoda. Dokonca ani na pocudovanie jej nerobili nastrih.
A moja kamaratka porodila tiez väcsie dietatko- dcerku a to s vahou 4000g a 55cm a to nozickami. Ultrazvuk jej robili, tvrdili,ze dietatko ma cca 3 kg a este par dni pred porodom bolo otocene hlavickou. Ked sla rodit, ultrazvuk jej nerobili, lebo porod siel dost rychlo, tak sli hned na salu a az tam zistili, ze jej mimi otocene nozkami. Porodila ale v pohode s malym nastrihom.
Tak drzim prsty!!!

njonja
8. mar 2011

bez par drobnych 5 kil, 56 cm, obvod hlavicky 32 cm. Prirodzene 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
bobocka
8. mar 2011

@fidka79 ved ale tam je ten problem.ze prvorodicky su tak strasene porodnymi bolestami,ze sa uz pocas tehu na to upriamia a preto si hned epi pytaju a este ani nevedia do coho idu.a to preto,ze su strasene zo vsetkych stran.ked pozeras nejaky film,kde zena rodi,tak ruci akoby ju z koze drali a nadava lekarom a partnerovi,ze on za to moze a spol.vsade je to pritiahnute za usi.proti epi iste niesom,len mi vadi,ze si to zeny volia bez toho ,aby dali porodu bez epi sancu.ja vsak vobec nehovorim,ze ja si ju vzivote nedam pichnut.ak sa bude dat rodit bez a zvladnem ako pri miskovi,tak super.ak nie a budem citit,ze bez pomoci to nepojde,tak si ju dam.ale radsej by som bez rodila aj druhe dieta.dufam,ze tak bude 🙂

ena
8. mar 2011

1.syn 3750 g, 53 cm (8 dni po TP)
2.syn 4300 g, 52 cm (1 den pred TP)
3.syn 3670 g, 51 cm (5 dni po TP)
takze neplati, ze dalsie dieta automaticky s vyssou hmotnostou 🙂

bambulkabambulkova
27. apr 2011

ja som porodila 4940 g a 58cm cisarskym 🙂

feb13
28. apr 2011

Tak ja iba 3650 g 52 cm bez epi a porod uplne v poho, ale som sa riadne dotrhala, tak akurat to sitie riadne bolelo. Vlastne nezalezi az tak na celkovej hmotnosti babatka ako na velkosti hlavicky, u nas bola hlavicka velka a moja krstna rodila dieta 2,5 kg alebo nieco viac a mala dost tazky porod a nakoniec zistila, ze jej syn mal vacsiu hlavicku ako tych co rodili 3-3,5 kg dieta...

janka091187
1. máj 2011

ja som normalnym porodom 14hodinovym porodila mojho synceka wažil 3740g a 52cm,akurat ,že ja som male žiena s uzkymi bokmi 😖 bola to makačka🙂))ale ked som ho prvykrat uwidela wšetka bolesť prešla ,a bola som roztrhana asi na 6stehov
a hlavičku mal a priemere 37cm apliecka 37cm...ale bol najkrajšiii,,ako každe dietako swojej mamičky a stale aj je 😉

martinka13
2. máj 2011

rovne 4 kg, 51 cm, prirodzene Celkom v pohode az na zaverecne tlacenie Asi by som to bez pomoci dvoch sestriciek tazko zvladla Zasivanie bez bolesti

babulina
2. máj 2011

dcera mala 330g/50cm a zvladla som to bez epi, synacik bol vacsi mal rovne 4kg a 52cm, ale to som uz dala s epi lebo mi bolo priserne zle od zaludku a asi tyzden pred porodom som nespala poriadne lebo starsia mala zapal mocovych ciest tak som strazila pri postielke takze som bola unavena viac nez dost

jedina30
2. máj 2011

aj ja sa k vam pridam...
Moj prvy syn sa narodil v 40 tt presne na termin 4100g a 55 cm(bez epiduralu) a
dcera sa narodila v 41 tt(velmi sa jej nechcelo a tak porod vyvolavali) s vahou 4170g a 54 cm(s epiduralom) 😉 😉 ..rodila som normalne-prirodzene,s nastrihom.... 😀

myreason
3. máj 2011

@bobocka čítala som tvoje príspevky, čo si si vymienala s @fidka79 a plne s tebou súhlasím. Presne tak, prvorodičky sú strašené nehoráznou bolesťou a príšerným šitím a neviem čím všetkým..potom niet divu,že sa boja pôrodu. Ja to mám tiež za pár, ale idem bez epi..lebo presne ako píšeš, ešte som nerodila a aj ked sa bojím, tak snažím sa mysliet pozitívne, a ktovie možno porodím coby dup 😅 😀

bobocka
3. máj 2011

@myreason neboj nic,zvladnes v pohode 🙂 zelam ti rychly,co najmenejbolestivy porod a superzdrave babo 🙂

myreason
3. máj 2011

@bobocka vďaka 😉

79zuzana
3. máj 2011

zuzanka vazila 4635 gramov, 51 cm... porod bol bez epiduralu (najprv som nechcela, potom som nestihla 😀 )

zuzana710
3. máj 2011

ahojte mamicky valibukov 🙂 Ja som spontanne odrodila dvoch synov, prvy mal 3400 g a druhy mal 4400 g ... oba porody boli dost rychle, pri prvom som bola dost nastrihnuta teda ale pri druhom vobec, len male trhlinky...rodila som bez epiduralky, lebo som takmer ziadne predporodne bolesti, az na stole po "uvolnovackach" co mi pichali sa to rozbehlo 🙂